Genealogie Groenendijk- van Noord- Fris- van Kempen. » Maatje Groenendijk (1898-1975)

Persönliche Daten Maatje Groenendijk 

  • Sie ist geboren am 4. Dezember 1898 in Oude-Tonge, Goeree-Overflakkee, Zuid-Holland..
  • Geburtsregistrierung am 5. Dezember 1898.Quelle 1
  • Sie ist verstorben am 2. März 1975 in Schiedam, Zuid-Holland., sie war 76 Jahre alt.
    Begraven op de Alg. Begraafplaats.

    Hallo van Brakel-Groenendijk,
    Graag wil ik u wijzen op een overlijdingsdata die niet wordt vermeld. Het betreft mevrouw Maartje Groenendijk, geboren Oude Tonge 04-012-1898 en overleden in Schiedam op 02-031975. Zij was gehuwd 27-08-1925 met Teunis Driesse, geboren Den Bommel 09-12-1901 en overleden 16-01-1957 te Schiedam.
    Van Den Bommel zijn zij na hun huwelijk naar Bleiswijk verhuist en daarna verhuist op 31-03-1930 en ingeschreven in Schiedam.
    Hier beginnen zij een groentewinkel annex delicatessen. (foto ijn mijn bezit) Overigens heeft dit maar kort geduurt. Verkeerd gegokt misschien i.v.m. crisistijd en arbeidersbuurt.

    Op 10-09-1943 verlaat hij mevrouw Groenendijk i.v.m. een verhouding en gaat in concubinaat leven met weduwe Pieternella Johanna Evertse en krijgt vijf kinderen. Het familieverhaal gaat dat hij mevrouw Groenedijk heeft verlaten omdat zij hem geen kinderen kon schenken. Mevrouw Groenendijk wilde perse niet van hem scheiden vanwegen haar en zijn geloof.
    Misschien voor u niet echt interressant maar ik wil het u niet onthouden omdat er volgens haar stamboom enige ruis is omtrent haar bestaan.

    Geachte mevrouw Van Brakel,
    Hartelijk dank voor uw snelle reactie. Ik zal enigszins uw vragen beantwoorden voor zover dat mogelijk is en een foto toevoegen, overigens heeft u ook de foto van uw tante en haar grafsteen in Schiedam?

    Allereerst ben ik enorm geschokt over het bestaan van een half zus. Neemt niet weg dat ik het enorm leuk vind nog een zus te hebben.
    Jammer niet te kennen. Ik ben de jongste zoon van mijn vader (Teunis Driesse) ik ben vernoemd naar zijn vader en moeder, Cornelis Arend. Mijn oudste zus heet Nel, geb. 4 november 1943 (hier is nog een hoofdstuk aan te wijden). ( Pieternella Johanna )* (Ruis) Dan kom er een broer Tom, geb. 10 mei 1945 ( Tommy ) vernoemt naar onze bevrijders ’40-’45 Nog een zus, Ina, 14 december 1946 ( Clazina ) Naar haar Oma van moeders kant. En dan nog een broer, Tinus, geb. 20 april 1948 ( Martinus Johannes ) Opa van moeders kant. *Mijn zus Nel heet voluit Pieternella Johanna Zagwijn en draagt de naam van mijn moeders eerste man Johannes Zagwijn, geboren 31 mei 1904 en overleden op 01 april 1943 was ernstig ziek lag in het ziekenhuis voor TBC en is hier gestorven na een hevig bombardement waardoor verzorging uiterst minimaal was. Tot op het laatst is er gezwegen waarom mijn zus niet de naam had van mijn vader.
    Zij heeft op haar twaalfde jaar aan hem gevraagd waarom zij anders heette, waarop hij antwoordde: " Als je 16 jaar ben zal ik je dat uitleggen, dan zal je het wel begrijpen"

    . Mijn vader overleed in 1957 dus voor mijn zus ging dat verhaal niet meer op. Mijn moeder heeft het volgehouden om te zeggen dat haar eerste man haar vader was. Tot het moment waarop ik mij ging verdiepen in het verleden van mijn vader. Via het archief Schiedam kwam ik er achter dat mijn vader al op 10 september 1943 bij mijn moeder introk aan de Parallelweg 236c.
    Hierop heb ik, in bijzijn van mijn broers en zussen, haar hiermee geconfronteerd en zij gaf na enig aandringen van mij dat een ieder in zijn leven wel eens een fout maakt. Je begrijpt dat mijn zus hier behoorlijk door ontdaan was.

    Volgens mijn gegevens t.a.v. uw tante en mijn vader het volgende: Zij komen in 1930 van Bleiswijk naar Schiedam en is op 31 maart 1930 ingeschreven als wonende in de Edisonstraat 66, hier begint hij een groente winkel annex delicatessen. zie foto.
    De klant vind hier wat hij/zij bij de eenvoudige groentewinkel tevergeefs naar zoekt. Vijgen, dadels, ananassen, sinaasappels, bananen, meloenen, exclusieve koekjes, vele soorten jam, wijnen en noten, alles van de beste kwaliteit. Een specialiteitenwinkel in de buurt waar overwegend arbeiders wonen.
    Overigens heeft het maar kort geduurd. Overigens heb ik in mijn bezit nog het spaarbankboekje van mijn Vader uit die tijd, vanaf 1929 tot 1950. Op 23 april 1940 woont hij in de van Swindenstraat II (schuin aan de overkant op de hoek K.O.Laan).
    Op 11 juni 1941 krijgt hij zijn persoonsbewijs, verplicht door de Duitsers.

    Hij wordt in februari 1944 gearresteerd door de Duitsers en door de Duitse officier van Justitie veroordeeld tot drie maanden.
    Hij is afgevoerd naar het beruchte Kamp Amersfoort. Op 23 mei 1944 is hij weer vrij gelaten.

    Na de oorlog heeft hij in Gouda werk gevonden bij Nederhorst als heier tot aan zijn dood op 16 januari 1957.
    Ik werd 10 dagen later 7 jaar. Wij als broers en zussen hebben hem altijd op een voetstuk gezet vanwege zijn betrokkenheid met ons.
    Hij nam ons overal mee naar toe. Naar de voetbal (Sparta) naar de tuin, hij twee grote tuinen in Spangen. Ik heb nog foto’s van hem in de dierentuin Blijdorp, je kent ze wel foto op een paartje. Hij liep altijd met ons over straat, alle vijf en liep dan te fluiten, psalmen en gezangen te zingen.
    Stond veel in de keuken. Nu kijk ik er nog steeds op terug met grote weemoed als een goede huisvader.
    Ik voeg bij de winkel en een foto van mevrouw Groenendijk. Kunt u mij bevestigen of dit ze echt is. Zo ja, dan lijkt het mij een hele aardige vrouw.
    Ik had haar best willen leren kennen.
    Ik werk niet meer, ik ben gestopt op mijn 55e jaar en met de FPU. Ik ben van af mijn 21 jaar ambtenaar geweest bij de RET (openbaar vervoer) als manager. Om u een beetje een beeld te geven van mij. Ik heb een lieve vrouw Alida, en zijn al 44 jaar getrouwd. Je ziet, dus niet zo’n harten breker als mijn vader. Ik heb een dochter en een fijne schoonzoon en twee schatten van kleindochters.
    Ik zal u mijn adres geven dan ben ik niet zo anoniem voor u.

    C.A.Evertse
    Amalia van Solmslaan 85 3137 DE
    Vlaardingen 010-474 05 93

    Ik zou het leuk vinden als wij elkaar gewoon zullen tutoyeren en bij elkaars voornaam gaan noemen. Wel mee eens zijn hoor.
    Ik heb je mail met alle bescheiden in goede orde ontvangen. Dank hiervoor.
    Ik ben nog even de correspondentie doorgelopen van ons en punt voor punt geïnventariseerd. T.a.v. of jouw tante Maatje toen al geen kinderen kon krijgen, daar geeft mijn zus Nel aan dat zij dit wist van mijn moeder toen zij vertelde waarom ons pa een andere naam had dan wij. Dus zeg maar rond 1958. Overigens zij, mijn moeder, heeft mijn vader leren kennen volgens mijn Zus Nel, omdat hij op een biljard vereniging zat. Daar zat ook de eerste man van mijn moeder op, Johan Zagwijn. En omdat Joh Zagwijn ziek werd en mijn moeder zo alleen achterbleef in armoede (na overlijden) gaf hij, mijn vader dus, wat aandacht aan haar (te veel waarschijnlijk) en gaf haar wel eens wat extra (groente en fruit) omdat zij weinig of niets had.
    Overigens ook zij, mijn zus Nel, vindt het jammer om onze halfzus niet gekend te hebben en heeft ook het gedrag van onze vader ten zeerste afgekeurd en er geen goed woord voor over. Overigens mijn zus Nel woont vlak bij jou, nl. in Leusden. Hoe het ons gezin verder is verlopen is voor mij persoonlijk een ramp geworden, T.a.v. het opvoeden heeft mijn moeder op veel punten het niet goed gedaan. Na mijn vaders dood had zij al heel snel een andere kerel die meer aandacht had voor haar en voor drank en ruzies na de drank. Een soap op zich. En daar zijn alle kinderen de dupe van geworden. Gauw vergeten dat hoofdstuk. Wij zijn allenmaal vroeg en jong het huis uit gegaan. Al met al hebben wij het gelukkig alle vijf, zodra wij op eigen benen stonden, onze verantwoordelijkheid gepakt en zijn aan de toekomst gaan werken en dat heeft geresulteerd in goede banen en leuke gezinnen. Helaas heeft mij Zus Nel haar man Henk net voor zijn pensioengerechtigde leeftijd verloren (ziekte). Ze hadden zoveel leuke plannen. Zij heeft drie kinderen. Een dochter Petra, getrouwd en twee zonen. Een vrijgezelle zoon Rob fijne gozer en nog een zoon Ruud, getrouwd en twee dochters, is werkzaam als Rayon hoofd politie Zwolle en

    vrouw rechercheur zedenzaken. Je ziet een geolied gezin. Mijn zus Ina (gescheiden) had ook een man die harten brak, heeft ook drie kids twee zonen en een dochter. Zoon 1. Ton heeft een winkel in verzorgings artikelen, voor de vrouw zo’n bijouterie. De tweede zoon, Casper heeft een snoepwinkel annex cadeau winkel helemaal in het zoet Rose. Allebei niet getrouwd. Wel een vriendin. De dochter Patricia werkt in een groente delicatessenwinkel, heeft een lieve man en twee zonen. De twee zonen zitten in de horeca. Dan nummer drie, dat is Tom, is getrouwd met Riet en hebben twee zonen. Tom is machinist geweest op zo’n grote grond verzet machine en stond voor een ieder klaar, hij was zo’n soort manusje van alles voor de familie. Kreeg helaas ook een ernstig ongeluk met zijn bestelwagen op de van Brienenoordbrug, viel een container van een vrachtauto op zijn wagen. Veel schade aan z’n hoofd, heeft wat stalen platen geïmplanteerd gekregen en nu nog regelmatig herstel operaties. De ene zoon Robert, getrouwd, is Electro installateur en heeft twee dochters. De ander, Richard, daar weet ik weinig van omdat die veel weg is en een soort van avonturier is. Dan nummer vier dat is broer Tinus, woont in Steenwijk, getrouwd en heeft het niet zo getroffen, Is invalide, i.v.m. een ongeluk in de bouw waar hij een oog verloren heeft. Hij was torenkraan machinist. Zijn vrouw heeft een long probleem en zit aan de zuurstof en daarom kunnen ze weinig of niets meer. Hun dochter Therese zit in een woongroep vanwege haar handicap, geestelijk gehandicapt. Maar... toch een heel lief kind dat van alles onderneemt. Dat voor wat betreft hoe het in vogelvlucht is verlopen met de kids van Tom (Teunis).
    Ik zal wat foto’s bij sluiten. De foto van de groente winkel maar dan met de volledige tekst in het boek van verzamelwerken uit Schiedam. Op deze foto is het net mijn broer Tinus die daar staat, twee druppels water. Ook een foto die al erg oud moet zijn uit zijn wat jongere jaren, zeg maar rond de jaren veertig. Een van mijn vader met Nellie en Tom voor de kapper op de Singel. Een uit de dierentuin Blijdorp in Rotterdam, van mijn moeder met Nellie en Tom en Ina op het paard en mijn vader. Een foto van alle kids rond 1954 gemaakt in huis. Ook een foto van net voor het einde van de oorlog waar maar vader een verkeerd naam krijgt toebedeeld. Waarschijnlijk komt dat omdat mijn moeder altijd mevrouw Zagwijn werd genoemd door wie dan ook. Tot op haar sterfbed is zij zich zo blijven noemen. Zij is gestorven op 2 april 1999 en was dement. Veel personen uit die tijd kennen ons alleen maar als Zagwijn.
    Overigens ik weet alleen dat mijn vader in Schiedam op de algemene begraafplaats is begraven en verder is daar nooit meer naar omgekeken door mijn moeder. Ook geen steen, was geen geld voor aldus was haar reden hiervoor. Mijn broertje Tinus en ik mochten niet mee naar de begrafenis. Ik ga nog wel eens naar de begraafplaats toe en loopt dan wat rond en denk dan nog even terug aan de tijd van toen. Ik bid nog wat, ondanks dat ik geen geloof heb of naar de kerk gaat. Ik krijg hier veel rust van. Tevens vraag ik mij altijd af, waarom het zo is gelopen met mijn vader. Maar dank zij jou kan ik dit nu enigszins genuanceerd bijstellen. Nog maals mijn dank hiervoor. Ook mijn zussen en broers zijn best geschrokken en nemen het hem zeer kwalijk nooit iets te hebben ondernomen om naar zijn dochter uit te kijken of te informeren. Zeker mijn zus Ina, hier zat hij altijd onder het avondeten hand in hand, is geschokt. Nogmaals onze kinderjaren met onze vader was geweldig ik heb daar hele warme herinneringen aan. Die ik graag blijf koesteren omdat deze mij toch hebben gevormd tot wat ik ben. Na zijn dood, dat probeer ik altijd te wissen, tot ik mijn huidige vrouw leerde kennen en een nieuwe levensfase aanbrak.
    Dan jouw aanbod voor de foto van Saar, begrijp ik dan goed dat dit dan mijn halfzus is die ook Saar heette of je tante Saar de moeder van onze halfzus? Zo ja, dan ben ik in beide bijzonder in geïnteresseerd. Je begrijpt dat de foto’s van mijn vader vlak voor zijn overlijden zijn gemaakt in de dierentuin, dus echt de laatste is. Ik hoop je genoeg te hebben kunnen informeren en misschien ook teveel maar het geeft mij een goed gevoel om de waarheid te leren kennen omtrent mevrouw Groenendijk, want die heeft pas echt geleden. Er zijn nog wel veel meer herinneringen maar die zullen wel komen van mijn zussen en broers, zit er wat tussen wat mogelijk bruikbaar is dan laat ik je dat zeker weten.

    vriendelijke groet van Cor en Alida Evertse Maatje trouwde, 26 jaar oud, op 27-08-1925 in Oude-Tonge, Goeree-Overflakkee, Zuid-Holland. [bron: aktenr: 18] met Teunis Driesse, 23 jaar oud, nadat zij op 13-08-1925 in Oude-Tonge, Goeree-Overflakkee, Zuid-Holland. in ondertrouw zijn gegaan. Notitie bij het huwelijk van Maatje en Teunis: Ik zou het leuk vinden als wij elkaar gewoon zullen tutoyeren en bij > elkaars voornaam gaan noemen. Wel mee eens zijn hoor. > > Ik heb je mail met alle bescheiden in goede orde ontvangen. Dank hiervoor. > > Ik ben nog even de correspondentie doorgelopen van ons en punt voor punt > geïnventariseerd. > T.a.v. of jouw tante Maatje toen al geen kinderen kon krijgen, daar geeft > mijn zus Nel aan dat zij dit wist van mijn moeder toen zij vertelde waarom > ons pa een andere naam had dan wij. Dus zeg maar rond 1958. > Overigens zij, mijn moeder, heeft mijn vader leren kennen volgens mijn > Zus Nel, omdat hij op een biljard vereniging zat. Daar zat ook de eerste > man van mijn moeder op, Johan Zagwijn. En omdat Joh Zagwijn ziek werd en > mijn moeder zo alleen achterbleef in armoede (na overlijden) gaf hij, mijn > vader dus, wat aandacht aan haar (te veel waarschijnlijk) en gaf haar wel > eens wat extra (groente en fruit) omdat zij weinig of niets had. > > Overigens ook zij, mijn zus Nel, vindt het jammer om onze halfzus niet > gekend te hebben en heeft ook het gedrag van onze vader ten zeerste > afgekeurd en er geen goed woord voor over. Overigens mijn zus Nel woont > vlak bij jou, nl. in Leusden. > Hoe het ons gezin verder is verlopen is voor mij persoonlijk een ramp > geworden, T.a.v. het opvoeden heeft mijn moeder op veel punten het niet > goed gedaan. Na mijn vaders dood had zij al heel snel een andere kerel die > meer aandacht had voor haar en voor drank en ruzies na de drank. Een soap > op zich. En daar zijn alle kinderen de dupe van geworden. Gauw vergeten > dat hoofdstuk. Wij zijn allenmaal vroeg en jong het huis uit gegaan. > Al met al hebben wij het gelukkig alle vijf, zodra wij op eigen benen > stonden, onze verantwoordelijkheid gepakt en zijn aan de toekomst gaan > werken en dat heeft geresulteerd in goede banen en leuke gezinnen. Helaas > heeft mij Zus Nel haar man Henk net voor zijn pensioengerechtigde leeftijd > verloren (ziekte). Ze hadden zoveel leuke plannen. Zij heeft drie > kinderen. Een dochter Petra, getrouwd en twee zonen. Een vrijgezelle zoon > Rob fijne gozer en nog een zoon Ruud, getrouwd en twee dochters, is > werkzaam als Rayon hoofd politie Zwolle en vrouw rechercheur zedenzaken. > Je ziet een geolied gezin. > Mijn zus Ina (gescheiden) had ook een man die harten brak, heeft ook drie > kids twee zonen en een dochter. Zoon 1. Ton heeft een winkel in > verzorgings artikelen, voor de vrouw zo’n bijouterie. De tweede zoon, > Casper heeft een snoepwinkel annex cadeau winkel helemaal in het zoet > Rose. Allebei niet getrouwd. Wel een vriendin. De dochter Patricia werkt > in een groente delicatessenwinkel, heeft een lieve man en twee zonen. De > twee zonen zitten in de horeca. > Dan nummer drie, dat is Tom, is getrouwd met Riet en hebben twee zonen. > Tom is machinist geweest op zo’n grote grond verzet machine en stond > voor een ieder klaar, hij was zo’n soort manusje van alles voor de > familie. Kreeg helaas ook een ernstig ongeluk met zijn bestelwagen op de > van Brienenoordbrug, viel een container van een vrachtauto op zijn wagen. > Veel schade aan z’n hoofd, heeft wat stalen platen geïmplanteerd > gekregen en nu nog regelmatig herstel operaties. De ene zoon Robert, > getrouwd, is Electro installateur en heeft twee dochters. De ander, > Richard, daar weet ik weinig van omdat die veel weg is en een soort van > avonturier is. > Dan nummer vier dat is broer Tinus, woont in Steenwijk, getrouwd en heeft
    het niet zo getroffen, Is invalide, i.v.m. een ongeluk in de bouw waar hij > een oog verloren heeft. Hij was torenkraan machinist. Zijn vrouw heeft een > long probleem en zit aan de zuurstof en daarom kunnen ze weinig of niets > meer. Hun dochter Therese zit in een woongroep vanwege haar handicap, > geestelijk gehandicapt. Maar... toch een heel lief kind dat van alles > onderneemt. > Dat voor wat betreft hoe het in vogelvlucht is verlopen met de kids van > Tom (Teunis). > > Ik zal wat foto’s bij sluiten. De foto van de groente winkel maar dan > met de volledige tekst in het boek van verzamelwerken uit Schiedam. Op > deze foto is het net mijn broer Tinus die daar staat, twee druppels water. > Ook een foto die al erg oud moet zijn uit zijn wat jongere jaren, zeg maar > rond de jaren veertig. > Een van mijn vader met Nellie en Tom voor de kapper op de Singel. > Een uit de dierentuin Blijdorp in Rotterdam, van mijn moeder met Nellie en > Tom en Ina op het paard en mijn vader. > Een foto van alle kids rond 1954 gemaakt in huis. > Ook een foto van net voor het einde van de oorlog waar maar vader een > verkeerd naam krijgt toebedeeld. Waarschijnlijk komt dat omdat mijn moeder > altijd mevrouw Zagwijn werd genoemd door wie dan ook. Tot op haar sterfbed > is zij zich zo blijven noemen. Zij is gestorven op 2 april 1999 en was > dement. > Veel personen uit die tijd kennen ons alleen maar als Zagwijn. > > Overigens ik weet alleen dat mijn vader in Schiedam op de algemene > begraafplaats is begraven en verder is daar nooit meer naar omgekeken door > mijn moeder. Ook geen steen, was geen geld voor aldus was haar reden > hiervoor. > Mijn broertje Tinus en ik mochten niet mee naar de begrafenis. Ik ga nog > wel eens naar de begraafplaats toe en loopt dan wat rond en denk dan nog > even terug aan de tijd van toen. Ik bid nog wat, ondanks dat ik geen > geloof heb of naar de kerk gaat. Ik krijg hier veel rust van. Tevens vraag > ik mij altijd af, waarom het zo is gelopen met mijn vader. Maar dank zij > jou kan ik dit nu enigszins genuanceerd bijstellen. Nog maals mijn dank > hiervoor. Ook mijn zussen en broers zijn best geschrokken en nemen het hem > zeer kwalijk nooit iets te hebben ondernomen om naar zijn dochter uit te > kijken of te informeren. Zeker mijn zus Ina, hier zat hij altijd onder het > avondeten hand in hand, is geschokt. > Nogmaals onze kinderjaren met onze vader was geweldig ik heb daar hele > warme herinneringen aan. Die ik graag blijf koesteren omdat deze mij toch > hebben gevormd tot wat ik ben. Na zijn dood, dat probeer ik altijd te > wissen, tot ik mijn huidige vrouw leerde kennen en een nieuwe levensfase > aanbrak. > > Dan jouw aanbod voor de foto van Saar, begrijp ik dan goed dat dit dan > mijn halfzus is die ook Saar heette of je tante Saar de moeder van onze > halfzus? Zo ja, dan ben ik in beide bijzonder in geïnteresseerd. > Je begrijpt dat de foto’s van mijn vader vlak voor zijn overlijden zijn > gemaakt in de dierentuin, dus echt de laatste is. > Ik hoop je genoeg te hebben kunnen informeren en misschien ook teveel maar > het geeft mij een goed gevoel om de waarheid te leren kennen omtrent > mevrouw Groenendijk, want die heeft pas echt geleden. Er zijn nog wel veel > meer herinneringen maar die zullen wel komen van mijn zussen en broers, > zit er wat tussen wat mogelijk bruikbaar is dan laat ik je dat zeker > weten. > > vriendelijke groet van > Cor en Alida Evertse >
  • Sie wurde begraben am 6. März 1975 in Schiedam, Zuid-Holland..
  • Ein Kind von Gerrit Groenendijk und Grietje van Noord
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 2. März 2023.

Familie von Maatje Groenendijk

Sie ist verheiratet mit Teunis Driesse.

Die Erlaubnis zur Eheschließung wurde am 13. August 1925 in Oude-Tonge, Goeree-Overflakkee, Zuid-Holland. erhalten.

Sie haben geheiratet am 27. August 1925 in Oude-Tonge, Goeree-Overflakkee, Zuid-Holland., sie war 26 Jahre alt.Quelle 2

Das Ehepaar wurde geschieden von 6. Juni 1946 bei Rotterdam, Zuid-Holland..

Oorzaak: Verlaten

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Maatje Groenendijk?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Maatje Groenendijk

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Abbildung(en) Maatje Groenendijk

Vorfahren (und Nachkommen) von Maatje Groenendijk

Maatje Donk
1833-1869
Geertje Both
1832-1911

Maatje Groenendijk
1898-1975

Maatje Groenendijk

1925

    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

    Verwandschaft Maatje Groenendijk



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Quellen

    1. aktenr: 86
    2. aktenr: 18

    Historische Ereignisse

    • Die Temperatur am 4. Dezember 1898 war um die 11,8 °C. Der Luftdruck war 76 cm. Die relative Luftfeuchtigkeit war 91%. Quelle: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Regentes Emma (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1898 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 27. Juli 1897 bis 1. August 1901 regierte in den Niederlanden das Kabinett Pierson mit Mr. N.G. Pierson (unie-liberaal) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1898: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 5,1 Millionen Einwohner.
      • 31. März » In Elberfeld (heute zu Wuppertal) wird am Vorabend von Bismarcks Geburtstag das bis dahin größte Bismarckdenkmal enthüllt.
      • 30. Mai » William Ramsay und Morris William Travers finden im „Rückstand“ verdampfter flüssiger Luft Krypton, eines der Edelgase.
      • 27. Juni » Joshua Slocum vollendet als erster Einhandsegler eine Weltumrundung und trifft mit seinem Boot Spray nach über dreijähriger Reise in Newport (Rhode Island) ein.
      • 29. August » Frank und Charles Seiberling gründen in Akron (Ohio) die Goodyear Tire & Rubber Company. Kautschukreifen für Kutschen und Fahrräder sowie Gummierzeugnisse sind die ersten hergestellten Produkte.
      • 25. November » Der deutschen Valdivia-Expedition zur Tiefsee-Erforschung gelingt die Wiederentdeckung der Bouvetinsel.
      • 21. Dezember » Marie und Pierre Curie entdecken das chemische Element Radium.
    • Die Temperatur am 27. August 1925 lag zwischen 12,2 °C und 18,0 °C und war durchschnittlich 15,9 °C. Es gab 5,8 mm Niederschlag. Es gab -0.1 Stunden Sonnenschein (0%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 3 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Süd-Westen. Quelle: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 19. September 1922 bis 4. August 1925 regierte in den Niederlanden das Kabinett Ruys de Beerenbrouck II mit Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP) als ersten Minister.
    • Von 4. August 1925 bis 8. März 1926 regierte in den Niederlanden das Kabinett Colijn I mit Dr. H. Colijn (ARP) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1925: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 7,3 Millionen Einwohner.
      • 5. Januar » Die Polnische Post lässt in exzessiver Auslegung einer Vereinbarung über die Postversorgung im Danziger Hafen in der gesamten Freien Stadt Danzig eigene Briefkästen aufstellen.
      • 19. Februar » Die Oper Gli amanti sposi (Das Liebesband der Marchesa) von Ermanno Wolf-Ferrari wird am Teatro La Fenice in Venedig uraufgeführt.
      • 20. März » Die Uraufführung der Oper The Garden of Mystery von Charles Wakefield Cadman findet an der Metropolitan Opera in New York City statt.
      • 16. April » Bulgarische Kommunisten verüben mit sowjetischer Hilfe einen Bombenanschlag auf die Kathedrale Sweta Nedelja in der bulgarischen Hauptstadt Sofia, bei dem mehr als 150 Menschen sterben, darunter hochrangige Politiker und Militärs.
      • 30. Oktober » Am Johann-Strauß-Theater in Wien erfolgt die Uraufführung der Operette Paganini von Franz Lehár.
      • 28. November » In Dortmund wird die in sieben Monaten in Holzbauweise errichtete erste Westfalenhalle, eine der größten in Europa, eröffnet.
    • Die Temperatur am 2. März 1975 lag zwischen 1,4 °C und 13,9 °C und war durchschnittlich 7,5 °C. Es gab 3,5 mm Niederschlag während der letzten 3,4 Stunden. Es gab 1,9 Stunden Sonnenschein (17%). Es war Halb- bis Schwerbewölkt. Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 2 Bft (Schwacher Wind) und kam überwiegend aus Süden. Quelle: KNMI
    • Koningin Juliana (Huis van Oranje-Nassau) war von 4. September 1948 bis 30. April 1980 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von Freitag, 11 Mai, 1973 bis Montag, 19 Dezember, 1977 regierte in den Niederlanden das Kabinett Den Uyl mit Drs. J.M. den Uyl (PvdA) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1975: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 13,6 Millionen Einwohner.
      • 21. März » Nachdem Kaiser Haile Selassie am 12. September des Vorjahres gestürzt worden ist, schafft das Militär die Monarchie in Äthiopien endgültig ab. In der Provinz Eritrea beginnen daraufhin Aufstände gegen die Militärregierung.
      • 11. Juni » In Frankfurt am Main beginnt der 16. Deutsche Evangelische Kirchentag. Er steht unter dem Motto „In Ängsten – und siehe wir leben.“
      • 15. Juli » Das erste gemeinsame Raumfahrtunternehmen der USA und der Sowjetunion, das Apollo-Sojus-Test-Projekt (ASTP), wird gestartet.
      • 22. Oktober » Die sowjetische Raumsonde Venera 9 landet auf dem Planeten Venus und übermittelt erste Bilder von der Oberfläche des Planeten.
      • 22. November » Zwei Tage nach Francos Tod wird Juan Carlos zum König von Spanien proklamiert, was in der Folge zum Übergang vom Franquismus zur Demokratie führt.
      • 25. November » Die Geheimdienste der südamerikanischen Diktaturen Argentinien, Bolivien, Brasilien, Chile, Paraguay und Uruguay beschließen die grenzübergreifende Operation Condor mit dem Ziel, linke politische und oppositionelle Kräfte weltweit zu verfolgen. CIA und FBI unterstützen die Operation logistisch und Frankreich stellt erprobte Unterdrückungsmechanismen zur Verfügung.
    • Die Temperatur am 6. März 1975 lag zwischen 4,8 °C und 8,9 °C und war durchschnittlich 6,9 °C. Es gab 0.6 mm Niederschlag während der letzten 0.7 Stunden. Es gab -0.1 Stunden Sonnenschein (0%). Es war fast komplett bewölkt. Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 2 Bft (Schwacher Wind) und kam überwiegend aus Süd-Süd-Westen. Quelle: KNMI
    • Koningin Juliana (Huis van Oranje-Nassau) war von 4. September 1948 bis 30. April 1980 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von Freitag, 11 Mai, 1973 bis Montag, 19 Dezember, 1977 regierte in den Niederlanden das Kabinett Den Uyl mit Drs. J.M. den Uyl (PvdA) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1975: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 13,6 Millionen Einwohner.
      • 4. April » Bill Gates und Paul Allen gründen in Albuquerque, New Mexico, ein Softwareunternehmen, das später unter dem Namen Microsoft einer der weltweit größten multinationalen Konzerne wird.
      • 21. Mai » Im Gerichtsgebäude der Justizvollzugsanstalt Stuttgart beginnt der sogenannte Stammheim-Prozess gegen die Rote Armee Fraktion. Angeklagt wegen mehrfachen Mordes und Mordversuchs sind Andreas Baader, Ulrike Meinhof, Gudrun Ensslin und Jan-Carl Raspe.
      • 22. September » Sara Jane Moore verübt ein Attentat auf Gerald Ford. Der US-Präsident bleibt jedoch unverletzt, weil der Passant Oliver Sipple der Attentäterin in den Arm fällt. Es ist der zweite Mordversuch auf Ford innerhalb von 17 Tagen.
      • 10. November » Im Vertrag von Osimo einigen sich Italien und Jugoslawien endgültig über die Aufteilung des ehemaligen Freien Territoriums Triest.
      • 25. November » Bei Richtungskämpfen in der Folge der Nelkenrevolution in Portugal entmachtet General António Ramalho Eanes die Fraktion um Hauptmann Otelo Saraiva de Carvalho im Movimento das Forças Armadas.
      • 15. Dezember » Günter Guillaume und seine Frau Christel Boom werden in der Bundesrepublik Deutschland im Zuge der Guillaume-Affäre wegen Landesverrats zu 13 bzw. 8 Jahren Gefängnis verurteilt.
    

    Gleicher Geburts-/Todestag

    Quelle: Wikipedia

    Quelle: Wikipedia


    Über den Familiennamen Groenendijk

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Groenendijk.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Groenendijk.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Groenendijk (unter)sucht.

    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    S. van Brakel-Groenendijk, "Genealogie Groenendijk- van Noord- Fris- van Kempen.", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-groenendijk-fris/I4515.php : abgerufen 13. Mai 2024), "Maatje Groenendijk (1898-1975)".