Familienstammbaum Goossens x Van der Heijden » Jan Jordaen (Die Wolf) Cluijstermans (1410-1475)

Persönliche Daten Jan Jordaen (Die Wolf) Cluijstermans 


Familie von Jan Jordaen (Die Wolf) Cluijstermans

Er hat eine Beziehung mit Heijlwich Peter Busschers.

Die Beziehung begann im Jahr 1440 in Oirschot, er war 30 Jahre alt.


Kind(er):



Notizen bei Jan Jordaen (Die Wolf) Cluijstermans

Alias Jan de Wolf. Schepen van Oirschot: 1464, 1469, 1473.

BP 1199 (Oirschot) okt 1428 – sept 1429 folio 48v
Henrick Willemss van den Venne
Aleijt en Goedstu dochters van Daniel Daniel Hillenzoen
Jan Jordenss Cluijstermans

BP 1213 (Oirschot) okt 1442 – sept 1443 folio 181r
Henrick zoon wijlen Henrick van den Nuwenhuijs, verwer, man van Engel Henrick van Heijst
Daniel Daniel Hillensoen
Jan Jorden Cluijstermans

BP 1214 (Oirschot) okt 1443 – sept 1444 folio 93r
Jan Jorden Nouten soen
Jan Jorden Cluijstermanssoen
Thomas Danijel des Crommen soen

BP 1214 (Oirschot) okt 1443 – sept 1444 folio 227r
Philip Goijaert Deliensoen
Jan zoon van Jorden Cluijsterman
Heer Lodewijch Boet, kanunnik in Oerscot

BP 1220 (Oirschot) okt 1449 – sept 1450 folio 279r
Jan Moedels zoon wijlen Goossen Moedels
Jan Janss van den Biechelaer
Jan Jordens Cluijsterman
Henrick Aert Smeeds van Strathen

BP 1227 (Oirschot) okt 1456 - sept 1457 folio 449r
Jan die Wolff zoon wijlen Jorden Cluijsterman
Mr. Aert van Weilhusen

BP 1228 (Oirschot) okt 1457 - sept 1458 folio 272v
Wouter die Greve
Ghijsbert Scheers
Jorden Janss van Rode
Jan Jorden Cluijsterman

BP 1229 (Oirschot) okt 1458 - sept 1459 folio 112v
Jan Peterss van Berckt
Jan Jorden Cluijstermans
Willem Henrick Lijben

BP 1229 (Oirschot) okt 1458 - sept 1459 folio 126r
Peter Jan Peterss
Jan Jorden Cluijstermans

BP 1230 (Oirschot) okt 1459 - sept 1460 folio 242r
Jan Jorden Cluijstermans
Henrick Wouter Coelen

BP 1232 (Best) okt 1462 – sept 1463 folio 382r
Steven Dirx Loenman
Jan Jordenss Cluijsterman
Jan Henrix van Best

BP 1233 (Oirschot) okt 1463 - sept 1464 folio 257r
Jorden Goijarts die Becker
Daniel Daniel Hillen soen
Jan Jorden Cluijsterman

BP 1240 (Oirschot) okt 1470 – sept 1471 folio 70v
Jan Jorden Cluijstermans
Adriaen Henrix van den Doren

BP 1243 (Oirschot) okt 1473 – sept 1474 folio 77v
Jan die Wolf zoon wijlen Jorden Cluijstermans

SCh. v. O. d.d.: 5-4-1474 =================051====================

Verschenen zijn Jan de Wolf, verder Henrick, Aert, Peter en Joerden, broers en wettige kinderen van genoemde Jan Wolfs, voor henzelf handelend en voor hun zuster Lisbeth ook dochter van genoemde Jan, en nog voor Gijsbrecht Gijben Hoppenbrouwers als man van Berthen dochter van genoemde Jan Wolfs en hebben een deling gemaakt van alle bezit dat ze na de dood van hun moeder Heijlwig hebben geerfd.
Genoemde Jan krijgt voor wat betreft het vruchtgebruik als vader hierin, een akker genoemd de Molenbraeck, gelegen in herdgang Straten, b.p. groot een mudzaad. Nog krijgt hij een stuk land groot 7 lopenzaad, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen,genoemd de Hosstad. Nog krijgt hij de helft van een akker ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, achter de schuur van Jan van Best. Nog krijgt hij ene beemd gelegen onder Ameijden genoemd de Cronsdonk (?), groot een bunder ongeveer, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. de H. Geest. Nog krijgt hij een halve bunder beemd, gelegen in herdgang Straten genoemd de Nageldonk. Nog krijgt hij een bunder beemd gelegen onder Best achter de Hoge Wetering daar. Hieruit zal Jan jaarlijks een half mud rogge betalen, maat van Oirschot en de grondchijns. Nog krijgt Jan een pacht van een mudde rogge per jaar te ontvangen van Henrick Wouters van den Dijck volgens de brief ervan.
Zijn wettige kinderen krijgen wat erfrecht betreft het huis en de tuin etc.m, waar Jan eerder in woonde, gelegen in herdgang Straten. Nog krijgen ze een akker genoemd de Lijnd-akker bij de Sleebosch in de Herselse Akkers, groot 10 lopenzaad ongeveer. Nog krijgen ze een akker van 2 lopenzaad genoemd de Streep, gelegen in herdgang Straten in de Castaert daar. Nog krijgen ze een stuk land genoemd het Steeland, ter zelfder plaatse als hiervoor. Nog krijgen ze een zesterzaad land, gelegen in de Aerlesche Akkers, genoemd de Laerakker. Nog krijgen ze een stuk land genoemd de Busschershof gelegen in herdgang Straten in de Castaerd. Nog krijgen ze een stuk land genoemd dat Cleijn Hoefken gelegen in herdgang Straten. Nog krijgen ze de helft van deakker achter het erf van Jan van Best waarvan hun vader de andere helft heeft. Nog krijgen ze een stuk
land genoemd dat Roeijland, groot 2 lopenzaad ongeveer gelegen in herdgang Straten. Nog krijgen ze een beemdje genoemd dat Wouwerbeemdeken gelegen in herdgang Straten. Nog krijgen ze een stuk eeuwsel genoemd de Smeijersbeemd, gelegen in herdgang Straten. Nog krijgen ze een stuk beemd genoemd de Liedonk, groot circa een bunder, gelegen onder Erdbruggen. Nog krijgen ze een stuk beemd groot circa 4 bunders genoemd de Grote Schomdonk gelegen onder Ameijden. Hieruit moeten ze jaarlijks uit het huisetc. 3 Bossche muddes rogge betalen, in Den Bosch ook te leveren, nog aan het klooster van Postel anderhalf lopen en nog anderhalf vierdevat rogge, uit het Steeland 1 lopen rogge per jaar aan het St. Barbara-altaar te Oirschot, een ´gelt´wijn aan de fabriek van de St. Petruskerk te Oirschot, uit de Aerlesche Akker een half pond was aan de genoemde fabriek, uit de Schomdonk 6 lopen rogge per jaar aan de H. Geest, nog aan de kinderen van Henrick van der Heijden twee pond paijment. Verder zullenze jaarlijks een 2 pond paijment ontvangen van Rutger aan de Evenhovel (een zeldzame uitzondering, bijna altijd wordt het Nevenhovel genoemd, JT) en verder nog de grondchijns. Datum de zesde dag na Sexuag…, getuigen Ven en Hoppenbrouwers.
=================052====================
Verschenen is Henrick Wouters van Aerle en verkoopt aan Jan de Wolf die ook wel Cluijstermans wordt genoemd, een huis, schuur etc. met grond en beemden etc., genoemd de Haperdonk dat hij van zijn vader Wouter heeft geerfd, gelegen in herdgang Straten, b.p. Henrick Thomaes van den Snepschuet, de gemeijnte, de gemeenschappelijke straat. Hij verkoopt het bezit nu samen met de aanplant er buiten aan genoemde Jan Wolfs en zal alle lasten hierin afhandelen, behalve 3 mud rogge per jaar, maat van Oirschot aan de kinderen van meester Henrick van Vlierden, nog anderhalf mud rogge per jaar maat van Oirschot aan Aert Jacops te Eindhoven, nog twee mud rogge zelfde maat in Den Bosch te leveren aan Jan Reijners en verder de grondchijns. Datum 5 april 1474, getuigen Vos, Vlierden en Ven.
=================053====================
Verschenen is Jan de Wolf uit de vorige akte en belooft Henrick Wouters (van Aerle, JT) een jaarlijkse pacht van 3 en een halve mud rogge te gaan betalen, maat van Oirschot, steeds te voldoen op (akte is niet afgemaakt en doorgestreept, JT).
=================054====================
Verschenen is Jan de Wolf uit de vorige akte en belooft Henrick Wouters van Aerle die twee jaar lang steeds op Maria Lichtmisdag die 3 en een half mud rogge te gaan betalen, maat van Oirschot, in de zak. (twee keer eenmalig dus, JT) Actum als boven.
=================055====================
Verschenen is Jan de Wolf uit de vorige akte en belooft Henrick Wouters van Aerle die per a.s. Maria Lichtmisdag over twee jaar een bedrag van 28 peters te gaan betalen, elke peter tegen 18 stuivers gerekend, samen met3 en een half mud rogge, maat van Oirschot. Actum als boven.
=================056====================
Verschenen is Jan de Wolf uit de vorige akte en belooft Henrick Wouters van Aerle die per a.s. Maria Lichtmisdag over 3 jaar een bedrag van 28 peters te betalen, elke peter gerekend tegen 18 stuivers, samen met 2 en een half mud rogge, maat van Oirschot. Actum als boven.
=================057====================
Verschenen is Jan de Wolf uit de vorige akte en belooft Henrick Wouters van Aerle die per a.s. Maria Lichtmisdag over 4 jaar een bedrag van 42 peters te betalen, elke peter gerekend tegen 18 stuivers, samen met anderhalf mud rogge, maat van Oirschot. Actum als boven.

BP 1247 (Best) okt 1477 – sept 1478 folio 52v
Aert, Peter en Jorden zoons van Jan Jorden Cluijstermans alias de Wolf
Ghijsbert Ghijsbertss die Hoppenbrouwer man van Bertha Jan Jorden Cluijstermans

BP 1247 (Oirschot) okt 1477 – sept 1478 folio 55v
Jan die Wolf zoon wijlen Joerden Cluijstermans, weduwnaar van Heijlwich Peter Busschers en zijn kinderen: Henrick, Aert, Jorden, Peter en Lijsbeth

BP 1247 (Oirschot) okt 1477 – sept 1478 folio 55v
Ghijsbert Ghijsbertss die Hoppenbrouwer man van Berthe dochter van Jan die Wolf die zoon was van wijlen Jorden Cluijstermans en van Heilwich
Mr. Aert van Weilhusen

Sch. v. O. d.d.: 25-3-1478 (vermeld in 1579) =================195====================

Komen zijn Aert, Peter en Joerden, broers en kinderen van Jan Cluijstermans die men ook wel de Wolf noemt, voor henzelf handelend en voor hun broer Henrick en voor hun hun zuster Lisbeth, verder Gijsbrecht zoon Gijsbrecht de Hoppenbrouwer als wettige man van Bertha dochter van genoemde Jan Cluijstermans en verkopen hierbij aan Goijaert zoon wijlen Henrick van Ostaijen 2 bunders heigrond die hun eigendom zijn, gelegen in Oirschot, b.p. Dirck de Hoppenbrouwer de oude, de erfgenamen van Heijmerick Schepens, de gemeenschappelijke weg daar genoemd de Oerlesche Weg tot aan de ´rijt´ daar genoemd de Eckensrijt. De verkopers beloven alle lasten van hun kant af te handelen, behalve de grondchijns die er op drukt. Als Goijaert deze bunders zouden worden ontnomen, dan zullen de verkopers aan Goijaert hem weer 12 peters terugbetalen, elke peter gerekend tegen 18 stuivers. Datum 25 maart 1478, getuigen Dirck Goeswijns en Haest. (attentie akte is van 1478, JT)

Sch. v. O. d.d.: 28-12-1479 (vermeld in 1480) =================001====================

Verschenen zijn Henrick, Aert en Aert, broers, verder Gijsbrecht Gijsbrecht Hoppenbrouwers als man van Elisabeth (MJG = Bertha), zijnde alle wettige kinderen van wijlen Jan Wolfs (soms Cluijstermans genoemd, JT) en ze verklaren hierbij dat Heijlwichde moeder (MJG: =vrouw) van wijlen Rutger Joerden Cluijstermans met haar wettige kinderen een pacht van 2 mud rogge per jaar heeft afgelost, Oirschotse maat uit een pacht van 4 mud rogge min een half lopenzaad, welke pacht Joerden Cluijstermans eerder aan zijn broer Jan had beloofd, volgens schepenbrief van Oirschot. Ze geven haar nu volledig kwijting. Datum op Onnozele Kinderdag 1479, getuigen Ven, Dormalen en Joerden Vervloet.

BP 1256 (Oirschot) okt 1486 – sept 1487 folio 48r
Henrick Wauter Colensoen
Jan Jorden Cluijstermans
Henrick Jan Claess

BP 1267 (Oirschot) okt 1498 – sept 1499 folio 64v
Jan Jordens Cluijsterman
Herman Aelbertss Keteler
Jorden Dircx die Hoppenbrower

Sch. v. O. d.d.: 7-5-1507 =================091====================

Er is een meningsverschil ontstaat tussen Jenne weduwe van Lup Gerarts samen met haar kinderen Gerard en Alaert als partij ter ener zijde en Goijaert van den Doren, Melis Peters (van den Schoot, JT) als man van Jenneke Swolfs, vanwege haar en haar kinderen en verder Jan Gijben Hoppenbrouwers voor hemzelf handelend en voor zijn mede-erfgenamen en nog Rutger Cluijstermans (Wolfs, JT) als partij ter andere zijde. Het konflikt gaat over de erfenis die ze hebben geerfd van Ijken Swolfs, Noijtendochter van den Ven die eerder de vrouw is geweest van Gerard Luppen. Men heeft daarover nu overeenstemming bereikt en hiermee komt het testament te vervallen en de schepenbrieven en alle afspraken inzake hetgeen daarin is gegeven aan de St. Petruskerk te Oirschot. Datum 7 mei 1507, getuigen Leeuw, Berse en Mathijs.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Jan Jordaen (Die Wolf) Cluijstermans?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Jan Jordaen (Die Wolf) Cluijstermans

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Jan Jordaen (Die Wolf) Cluijstermans


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Über den Familiennamen Cluijstermans


Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
M. Goossens, "Familienstammbaum Goossens x Van der Heijden", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-goossens-van-der-heijden/I9285.php : abgerufen 29. Mai 2024), "Jan Jordaen (Die Wolf) Cluijstermans (1410-1475)".