Familienstammbaum Goossens x Van der Heijden » Henrick Thomas van den Venne (1435-1505)

Persönliche Daten Henrick Thomas van den Venne 


Familie von Henrick Thomas van den Venne

Er hat eine Beziehung mit Aleijt (De Jonge) Jan Gielis van der Vloet.

Die Beziehung begann im Jahr 1455 in Oirschot, er war 20 Jahre alt.


Kind(er):



Notizen bei Henrick Thomas van den Venne

Woont herdgang Kerkhof.
Schepen van Oirschot: 1477

BP 1226 (Best) okt 1455 – sept 1456 folio 144r
(Aerle)
Jan van den Hove, man van Lijsbeth dochter wijlen Henrick van den Venne van Strijp en van Lijsbeth Thomas Goeswijns van Eijndhoven
Henrick Thomas van den Venne

BP 1230 (Oirschot) okt 1459 - sept 1460 folio 49v
Henrick Thomas van den Venne man van Aleit de jonge dochter wijlen Jan van der Vloet
Henrick Dirx Henrick Oemen
Willem Willem Vos

BP 1232 (Oirschot) okt 1462 - sept 1463 folio 448v
Willem Janss van der Vloet
Henrick Thomass van den Venne
Lodewijch Lodewijch Dircss (folio 449r)

BP 1235 (Oirschot) okt 1465 - sept 1466 folio 81r
Gerit Jan Sijmonss man van Peter Henrick Peter Arnt Danels
Jan Wouterss van Heirle
Henrick Thomass van den Venne

Sch. v. O. d.d.: 13-5-1466 =================063====================

Verschenen is Henrick Thomas van den Venne als man van Aleijt dochter van wijlen Jans van der Vloet en verkoopt hierbij aan zijn zwager Joerden zoon Jans van der Vloet die het navolgende bezit. Dat is in de eerste plaats een huis met tuin, grond etc., gelegen in Oirschot herdgang Spoordonk, b.p. Loijen Loijen Timmermans, Aert van der Vloet, de straat. Nog verkoopt hij een stuk land genoemd de Hagebraeck, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. de jonker van Petershem, Heijlwich van den Dijck en haar kinderen, Thijs van Desschel. Nog verkoopt hij een stuk beemd genoemd de Horst, ter zelfder plaatsde als hiervoor, b.p. de kinderen van wijlen Aerts van der Vloet, genoemde Heijlwich van den Dijck en haar kinderen. Verder verkoopt hij een deel van een stuk land genoemd de Wolfsgroeve, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. Willem van Aelst, genoemde Loijen, zijn zwager Henrick Wouters van der Heijden, de gemeijnte, Ervaert Wouters. Nog verkoopt hij hem een deel van een stuk land gelegen in de Heijhove, ter zelfder plaatse als hiervoor, b.p. genoemde Aert van der Vloet en diens kinderen, Jan Dircks van der Vloet, de gemeenschappelijke straat. Verder verkoopt hij hem de jaarrente die Henrick jaarlijks ontvangt van JanPeters te Spoordonk, zoals hij dat bezit etc. als man van Aleijt heeft geerfd. Henrick als verkoper belooft alle lasten hierin van zijn kant af te handelen. Datum 13 mei 1466, getuigen Geerlick, Berse, Belaerts en Huijskens.
=================064====================
Verschenen is genoemde Henrick Thomas van de Venne uit de vorige akte en verkoopt nu met schepenbrieven van Oirschot aan zijn zwager Jorden een stuk beemd genoemd de Oudenbeemd, gelegen in Oirschot herdgang Spoordonk, b.p. Jacop Zeelen, Peter Roefs van Ellaer, de dochter van Aert van der Vloet, de gemeenschappelijke straat. Hij had dat perceel gekocht van Daniel en Peters, broers en kinderen van wijlen Daniel natuurlijke zoon van heer Henrick en van Dirck Lambrechts van Overbeeck als man van Lisbet dochter van genoemde Daniel en van Aleijt dochter van genoemde Daniel, met haar voogd. Henrick als verkoper belooft alle lasten hierin van zijn kant af te handelen. Actum als boven.

Sch. v. O. d.d.: mrt. 1467 =================058====================

Verschenen is Henrick Thomas van den Venne en heeft als schuldenaar beloofd om aan Willem Aelbrechts van Gheeneven (Ginhoven of Gheenen of Ghemeenen?, JT) die per a.s. Maria Lichtmisdag over twee jaar 7 gouden peters te zullen betalen, en daarnaast nog elk jaar een rente van 3 lopen rogge, Oirschotse maat. Actum als boven.

Sch. v. O. d.d.: 2-3-1468 ==================092====================

Verschenen is Jan de Wolf en belooft hierbij aan Henrick Thomas van de Ven ten zijnen behoeve en ten behoeve van diens vrouw Aleijt dochter van Jan Gielis van den …. (?) die voortaan een pacht van anderhalve mud rogge te gaan betalen, steeds vervallend op Maria Lichtmisdag, op onderpand van een stuk land genoemd de Sleebosch, groot ca. 8 lopenzaad, gelegen in Oirschot herdgang Straten, b.p. Jan van Berct zijnde zijn zwager, de Gravenweg daar die eigendom is van Loijen van Hersel, meester Aert van Weijlhusen, de gemeenschappelijke weg daar. Jan als schuldenaar belooft het onderpand in goede staat te houden voor de betaling van de rogpacht. Indien Henrick en zijn vrouw Aleijt beiden zijn komen te overlijden dan versterft de pacht weer op genoemde Jan of op diens erfgenamen na hem. Datum 2 maart 1468, getuigen Vos en Crom.
==================093====================
Verschenen is genoemde Henrick Thomas van den Ven en staat aan Jan toe dat die het anderhalf mud rogge altijd mag aflossen tegen betaling van 18 peters, elke peter gerekend tegen 18 stuivers, mits er een half jaar vooraf is opgezegd, samen ook met alle achterstallige termijnen. Actum als boven.

Sch. v. O. d.d.: 20-4-1474 =================065====================

Verschenen is Herman zoon Wouter van Aerle en belooft voortaan aan Henrick zoon Thomaes van de Ven, ten zijnen behoeve en ten behoeve van diens wettige vrouw Aleijt dochter van wijlen Jans van der Vloet, die voortaan jaarlijks een pacht van een mud rogge te gaan betalen, maat van Oirschot, steeds te voldoen op Maria Lichtmisdag op onderpand van een stuk land groot een Bosch mudzaad ongeveer genoemd de Braecken gelegen onder Best hier, b.p. Michiel Wilneven, Roelof Jan Roelofs, Merten van Loes,Jacop Jacops, de geemijnte. De schuldenaar belooft het onderpand in goede staat te houden voor de betaling van de pacht. Wanneer Henrick en diens v rouw beiden zijn komen te overlijden, versterft de pacht weer op genoemde Herman of op diens erfgenamen na hem. Datum 20 april 1474. getuigen Laerck, Vlierden en Vos.
=================066====================
Genoemde Herman mag die pacht aflossen tegen betaling van 12 peters, elke peter gerekend tegen 18 stuivers, samen met alle achterstalligheid van de pacht. Actum als boven.

Sch. v. O. d.d.: 20-4-1475 =================038====================

Komen is Augustijn zoon van wijlen Augustijn van Ruth, verder Gijsbrecht zoon Gijsbrechts van der Dwert als man van Henrick dochter van wijlen Joerden de Brouwer en Peter zoon Peter van den Berge, voor hemzelf handelend en voor zijn natuurlijke dochter Lisbeth die hij had verwekt bij wijlen Lisbeth dochter van wijlen Augustijn van Ruth en verkopen nu aan Henrick Thomaes van de Ven een stuk land gelegen in herdgang de Kerkhof, ter plaatse genoemd aan de Kruijseik, b.p. het erf eerder van Ermgaert de vrouw van wijlen Jan Smeets en nu van Daniel Jan Deenen, het erf eerder van Willem en Jan als kinderen van wijlen Henrick van Oudenhoven en nu van Peter Jacops van Esch, Rutger Belaerts zoals ze zeiden. Dat stuk land hadden ze geerfd van wijlen Jan Augustijns van Ruth en wijlen Jan van Ruth had het verkregen van Lambrecht Janssen van Dorne als man van Mechteld wettige dochter van wijlen Jan Peters van den Dijck volgens een schepenbrief van Oirschot. De verkopers beloven alle lasten van hun kant af te handelen behalve een pacht van een half mud rogge per jaar aan de tafel van de H. Geest te Oirschot, nog een vlaamsche aan het altaar van St. Kaharina te Oirschot. Datum 20 april 1475, getuigen als boven.

BP 1246 (Oirschot) okt 1476 – sept 1477 folio 19v, 20r
Henrick Jan Wautman, man van Mechtelt Henrick Willems van Zomeren
Henrick Thomass van den Venne
Peter Maerscalk (folio 20r)

BP 1247 (Oirschot) okt 1477 – sept 1478 folio 322r
Willem Henrick van den Dijcke
Henrick Thomass van den Venne
Meeus Henrix van den Dijck

BP 1247 (Oirschot) okt 1477 – sept 1478 folio 337v
Peter Maerschalck van Oirscot zoon wijlen Daniel
Henrick Thomass van den Venne
Henrick Janss Wautman man van Mechtelt Henrick Willems van Zoemeren

BP 1248 (Oirschot) okt 1478 – sept 1479 folio 129r
Willem Henrix van den Dijck
Henrick Thomass van den Venne
Meeus Henrix van den Dijck

BP 1248 (Oirschot) okt 1478 – sept 1479 folio 206r
Mathijs Henrick van den Dijck
Henrick Thomass van den Venne

BP 1251 (Oirschot) okt 1481 – sept 1482 folio 409v
Willem de jonge Henrix soen van Goerle
Jan Janss van den Venne
Henrick Thomass van den Venne
Heer Jan Peterss van den Arennest, priester

Sch. v. O. d.d: 16-2-1489: Henrick Thomas van de Venne als voogd over de wettige kinderen van diens broer Aert Thomas van de Venne verwekt bij Heijlwig dochter van Ansem Jan Deenen

BP 1261 (Best) okt 1491 – sept 1492 folio 225v
(Aerle)
Herman Wouters van Aerle
Henrick Thomass van den Venne

Sch. v. O. d.d.: 19-8-1498 =================177====================

Henrik Thomas van de Venne en zijn zoon Thomas Henriks, nog diens broer Wouter Thomas van de Ven, hebben afstand gedaan van hun aanspraken ten behoeve van de wettige kinderen van hun broer Aert Thomas van de Venne verwekt bij Heijlwich dochter van wijlen Ansem Denen inzake het bezit dat ze hebben geerfd van hun tante Ida dochter van wijlen Jan Greven. Dat betreft een pacht van 16 lopen rogge per jaar, maat van Eersel die men jaarlijks heft op het bezit van Jan Loijen. Nog inzake een mud rogge per jaar maat van Eersel die men jaarlijks heft op het bezit van Everaert Wuesten. Nog inzake een pacht van een mud rogge zelfde maat, die men jaarlijks heft op het bezit van Jan Sibben zoals ze zeiden. Genoemde Henrick Thomas van de Venne belooft deze kinderen tot aan Maria Lichtmisdag 8 en een halve peter en 4 en een halve stuiver te betalen met nog 4 en een halve lopen rogge als rente, Eerselse maat. Genoemde Henrick en Wouter beloven dit afstanddoen altijd na te zullen komen en als er op iemands erfdeel van deze Ida meer lasten zouden blijken te drukken, dan zullen ze die samen betalen. Datum 19 augustus 1498, getuigen getuigen Daniel,Joerden en Gielis.

Sch. v. O. d.d.: 10-2-1535 (ook 8-10-1543 (209)) =================054====================

Thomas Henricks van de Ven en zijn zuster Mechteld, met Jan Rutgers als haar voogd, hebben met elkaar een boedeling gemaakt van het bezit dat ze hebben geerfd of hen was vermaakt door wijlen Henrik van de Ven en Aleijt diens vrouw, zijnde hun ouders.
Genoemde Thomas krijgt een huis met schuur, grond etc., gelegen in Oirschot herdgang de Kerkhof aan het Moleneinde daar, b.p. de weduwe en kinderen van Ansem van Lieveld, Thomas Hoppenbrouwers en verder aan de gemeenschappelijke heide en de gemeenschappelijke straat. Verder krijgt hij een akker genoemd de Boemhauwer, gelegen in Oirschot herdgang de Kerkhof, b.p. Henrick Vervloet, de gemeenschappelijke straat, Henrick Belaerts. Verder krijgt hij een heiveld gelegen in Oirschot op de Oerschoren daar. Nog krijgt hij een beemd genoemd de Posdonck, gelegen in Oirschot aan de Posdonk daar. Uit dit bezit moet jaarlijks een mud rogge worden betaald aan het gasthuis te Oirschot, nog 15 lopen rogge per jaar aan kinderen van Gevaert van Ostade en nog een pacht van een half mud rogge aan de tafel van de H. Geest te Oirschot, nog 35 stuivers per jaar aan de erfgenamen van meester Daniel van Herzele, nog 4 stuivers chijns aan het kapittel te Oirschot, nog een blank aan de rector van het St. Catharina-altaar, nog 4 lopen rogge per jaar aan de rector van het H. Geestaltaar in de kerk te Oirschot. Uit de Posdonck moet een oude grote als chijns aan de hertog worden betaald en uit het heiveld een brasdenier als chijns aan de hertog. Verder te moeten zorgen voor onderhoud van wegen en waterlopen etc.
Verder krijgt hij een pacht van 2 en een halve mud rogge per jaar de ontvangen van kinderen van Dirck van Ostaden, nog krijgt hij anderhalf mud rogge erfpacht te heffen van de kinderen van Jan Gerarts.
Genoemde Mechteld krijgt een huis met schuur, grond etc., gelegen in Oirschot herdgang de Kerkhof, b.p. Henrick Vervloet, Jan van Gemart, kinderen van Jan Oirlemans, Dirck Corstiaens, Henrick Belaerts, de gemeenschappelijke straat. Uit dit bezit jaarlijks twee stuivers chijns aan het kapittel te Oirschot, en verder wegen en waterlaten te moeten onderhouden. Verder krijgt ze een dries gelegen in Oirschot herdgang Hedel, b.p. de gemeenschappelijke straat, Henrick Vervloet, Henrick van de Velde, Jan Truijen. Ze moet zorgen voor onderhoud van wegen en waterlopen. Verder krijgt ze een rogpacht van een mud per jaar te ontvangen van Wouter Jacop Thijs, nog een rogpacht van een mud per jaar te ontvangen van Corstiaen Hanssen, nog een rogpacht van een half mud rogge te ontvangen van Wouter Vervloet, nog krijgt ze een jaarrente van 3 Rijnsguldens te ontvangen van Goijaerden Bollen en van Henrick den Coninck.
Genoemde erfgenamen beloven elkaar deze boedeldeling altijd gestand te zullen doen en dat ieder de lasten op het eiegen erfdeel zodanig zal betalen dat het erfdeel van de ander daarvoor gevrijwaard blijft. Indien er op iemands erfdeel meer lasten blijken te drukken of dat het bezit minder waard wordt, dan zal dat voor gezamenlijke rekening zijn,. Datum 10 februari 1535, getuigen Gerart, Leeman en Aert.
=================055====================
Thomas Henricks van de Ven heeft aan zijn zuster Mechteld Henricks van de Ven beloofd die voortaan een jaarlijkse pacht van 6 lopen rogge te gaan betalen, Oirschotse maat en nog 100 bussels gebonden rijshout zolang ze leeft, nog 3 partijen turf en nog 3 'voeders' heide (3 vrachten met plaggen?. JT) die ze op haar kosten moet bewerken en dat steeds elk jaar te halen uit het stuk hei op de Oerschoren dat haar zal worden aangewezen door Thomas en als het daarvoor geschikt is. De genoemde 6 lopen en de 100 bussels rijshout zal Thomas steeds op Maria Lichtmis leveren op onderpand van het huis etc., gelegen in Oirschot herdgang de Kerkhof aan het Moleneinde, b.p. de weduwe en kinderen van Ansem van Lieveld, Thomas Hoppenbrouwers, de gemeenschappelijke heide daar, de straat. Hij belooft alles na te komen zolang ze leeft en niet langer. Actum als boven.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Henrick Thomas van den Venne?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Henrick Thomas van den Venne

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Verwandschaft Henrick Thomas van den Venne



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Über den Familiennamen Van den Venne


Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
M. Goossens, "Familienstammbaum Goossens x Van der Heijden", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-goossens-van-der-heijden/I50848.php : abgerufen 15. Mai 2024), "Henrick Thomas van den Venne (1435-1505)".