Familienstammbaum Goossens x Van der Heijden » St. Arnulf van Metz (582-640)

Persönliche Daten St. Arnulf van Metz 


Familie von St. Arnulf van Metz

Er hat eine Beziehung mit Dode (Oda) (St. Clothilde) (Van Metz) van Saksen.

Die Beziehung begann im Jahr 610, er war 27 Jahre alt.


Kind(er):


  • Das Paar hat gemeinsame Vorfahren.

  • Notizen bei St. Arnulf van Metz

    Afkomst onzeker.

    Arnulf van Metz: Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

    Arnulf van Metz (Lay-Saint-Christophe (bij Nancy), ca. 582 - bij Remiremont, 16 augustus 640) was een Frankische edelman en later bisschop van Metz. Hij was een van de belangrijkste Frankische politici van zijn tijd en is na zijn dood heilig verklaard. Hij was eerst begraven in Remiremont maar is in 717 herbegraven in Metz in een abdij die daarna naar hem werd genoemd.
    Leven: Arnulf diende het Austrasische hof onder Theudebert II (595-612) en was beheerder van de koninklijke domeinen en graaf aan de Schelde. In 613 leidde hij met Pepijn van Landen en hofmeier Warchenar van Bourgondie, de aristocratische opstand tegen de nieuwe minderjarige koning van Austrasie en Bourgondie, Sigebert II, en de koningin-overgrootmoeder Brunhilde van Austrasie die de feitelijke macht bezat - wat de oorzaak was van het conflict. De opstandelingen sloten een bondgenootschap met Chlotarius II van Neustrie. Tezamen versloegen ze de troepen van Sigebert en Brunhilde bij de Aisne, waarna Sigebert en Brunhilde werden gedood. In Andernach werd een verdrag gesloten waarin de autonomie van Austrasie en de leidende rol van de Austrasische adel werden vastgelegd.:
    In 614 geeft Arnulf te kennen dat hij in een klooster wilt treden maar in plaats daarvan benoemde Chlotarius hem tot bisschop van Metz, wat ook een politiek belangrijke functie was. In 623 wordt hij voogd van Dagobert I, die door zijn vader tot koning van Austrasie is benoemd (wat ook een uiting is van de Austrasische autonomie). Een jaar later onderdrukt hij samen met Pepijn een opstand in Thuringen. En in 625 bemiddelt hij een overeenkomst tussen Chlotarius en Dagobert.
    In 629 treedt hij in het klooster van Remiremont, zou voor zieken en leprozen hebben gezorgd en de rest van zijn leven als kluizenaar hebben geleefd.
    [bewerken] Heilige: Wordt vaak de beschermheilige van de brouwers genoemd maar dat lijkt een verwarring te zijn met St Arnold van Soissons. Zijn naamdagen vallen op 18 juli en 16 augustus.
    Volgens de legende werd Arnulf gekweld door wroeging over zijn vroegere daden en heeft hij zijn bisschopsring in een rivier gegooid en gezegd dat hij pas zou weten dat God zijn zonden heeft vergeven, als hij de ring terug zou zien. Korte tijd later werd de ring teruggevonden in een vis.
    In 717 zijn zijn resten overgebracht naar een Benidiktijner abdij van de Heilige Apostelen bij Metz. Deze abdij werd naar hem vernoemd en werd ten tijde van Karel de Grote een prominente plaats voor de begrafenis van de Karolingen, o.a. Lodewijk de Vrome en zijn moeder Hildegard (tweede vrouw van Karel de Grote) zijn er begraven. Door verbouwingen, oorlogsgeweld en door vernielingen tijdens de Franse Revolutie, zijn de abdij en de keizerlijke grafkelders verloren gegaan.
    Familie: De voorouders van Arnulf zijn onzeker volgens alle bronnen. Deze worden alleen genoemd in latere genealogieen en lijken vooral tot doel te hebben om de Karolingen te verbinden met Merovingen en Romeinse voorouders. De Vita van Arnulf vermeldt alleen dat hij uit een rijke adellijke familie komt. Zijn familie had vermoedelijk bezittingen bij Metz en Verdun.
    Voor hij bisschop werd, was hij getrouwd met Doda (geboren ca. 590). Na zijn benoeming tot bisschop zou zij in een klooster in Trier zijn getreden. Van Doda is eigenlijk niets bekend, de stelling dat zij een dochter van Arnoald was lijkt alleen gebaseerd te zijn op het gegeven dat zowel Arnoald als Arnulf graaf aan de Schelde waren, welke functie dan via Doda zou zijn doorgegeven. Arnulf en Doda hadden twee zoons:
    Ansegisel (607-voor 679), gehuwd met de H. Begga, overgrootvader van Karel de Grote. Arnulf wordt dan ook gezien als de stamvader van de Arnulfingen en de daaruit komende Karolingen.
    Chlodulf, bisschop van Metz

    Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit St. Arnulf van Metz?
    Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


    Zeitbalken St. Arnulf van Metz

      Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
    Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Über den Familiennamen Van Metz

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Van Metz.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Van Metz.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Van Metz (unter)sucht.

Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
M. Goossens, "Familienstammbaum Goossens x Van der Heijden", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-goossens-van-der-heijden/I35234.php : abgerufen 20. Mai 2024), "St. Arnulf van Metz (582-640)".