Familienstammbaum Goossens x Van der Heijden » Ansem Jan Niclaes Goossens (1592-< 1645)

Persönliche Daten Ansem Jan Niclaes Goossens 


Familie von Ansem Jan Niclaes Goossens

Er hat eine Beziehung mit Anneken Aert Ansem de Hoppenbrouwer.

Die Beziehung begann vor 1621 in Boxtel.


Kind(er):

  1. Jan Ansem Goossens  1631-1722 


Notizen bei Ansem Jan Niclaes Goossens

Woont in Herdgang de Kerkhof; huis Harnismaker, erft dit van zijn ouders. Schepen van Boxtel: 10-1-1635
Ook vermeld op 16-4-1640 in de Bossche Protocollen: koopt daar grond in Baerschot gehucht onder Diessen.

Sch. v. O. d.d.: febr. 1628 =================032=======================

Indertijd heeft Jan Niclaes Goossens aan de tafel van de H. Geest te Oirschot jaarlijks een rente betaald van 3 gulden en 10 stuivers uit een stuk akkerland genoemd de Harnisakker, en na hem werd die betaald door zijn zoon Ansem als eigenaar van deze akker. Thans zijn hier verschenen Jan zoon Henricks van Berse als rentmeester van deze tafel van de H. Geest alhier en heeft verklaard dat aan hem deze rente volledig is afgelost samen met alle achterstalligheid ervan en hij geeft daarvoor kwijting aan Ansem Goossens en belooft diens onderpanden daarop niet meer aan te spreken. Datum en getuigen als boven.

299 19-09-1630 uit Boxtels archief
Overdracht van twee stukken akkerland van Anchem Jans Goossens aan Vranck Peters. Testes Peter Geerits ende Goossens.

Sch. v. O. d.d.: 31-1-1633 ==================023=======================

Onder de navolgende kondities heeft Ansem zoon wijlen Jan Niclaes Goossens, aan Antonis Roelof Smetsers zijn hofstede verhuurd, gelegen in Oirschot herdgang de Kerkhof, zoals hij dat vandaag de dag in gebruik geheeft en wel voor een tijd van 4 jaar achter elkaar, maar de huur kan halverwege door wie dat wil opgezegd worden maar dat moet dan wel in het octaaf van Kersttijd gebeuren. De huur wat betreft de tuin, de beemd te Oudenhoven de Rascamp met de dries bij het huis zijn per a.s half maart te aanvaarden, het huis zelf met Pinksteren en de Bocht bij het huis ook en de Heronsakker (?), met de kanten daar rondom en het akkerland met oogsttijd stoppelbloot, alles in het huidige jaar 1633. De huurder zal daarvoor als voorlijf vanwege dus het huis, de groes, de tuin en een half lopenzaad land in de Bocht naast de Couwersbocht, 66 gulden betalen, steeds elk jaar. Verder heeft de verhuurder ( moet zijn uiteraard de huurder, JT ) beloofd elk jaar op het vermelde huis 4 vijmen dakstro te leggen en nog jaarlijks 50 pond boter te leveren, de helft daarvan met mei en de andere helft in de spurrietijd. Verder is afspraak dat als de verhuurder de schuur wenst te verzetten dat daarvoor de huurder die schuur zal moeten witten en lijmen en daarvoor zal de verhuurder dan het stof ( materiaal?, JT ) leveren. Verder belooft de huurder de verhuurder jaarlijks 150 eieren te zullen leveren een wel altijd rond Pasen. De huurder belooft het huis te onderhouden wat betreft ramen, het dak etc. en zulks te zullen repareren. Daarnaast zal de huurder alle dorpslasten betalen, de bijdrages etc. van de gemeente etc., zolang de huurperiode loopt en alle geburenlasten. Verder te moeten zorgen voor onderhoud van wegen en waterlopen. De rest van het akkerland kan de huurder bewerken volgens huurrecht 50/50, hij mag het inzaaien, maaien, telen etc. volgens de pachtgebruiken daaromtrent zoals dat in Oirschot gewoonte is en ieder krijgt de helft van de oogstopbrengst. De huurder moet aan de verhuurder die jaarlijks moeten helpen delen bij de oogst als de verhuurder hier komt en voor het geval de huurder hem hiervoor niet kwiteert, dan mag de verhuurder zijn bezittingen weer in gebruik nemen en de huur aan iemand anders gunnen. Genoemde huurder en verhuurder hebben elkaar beloofd deze punten van de huurovereenkomst na te zullen komen. Datum 31 januari 1633, getuigen Loon en Ekerschot.

Sch. v. O. d.d.: 15-6-1633 ==================373=======================

Ansem zoon wijlen Jan Niclaes Goossens en Pauwels Gijsberts van Croonenburch als voogden over het voorkind van van genoemde Pauwels hebben hierbij samen als schuldenaars beloofd om aan Rutger Aerts Verhoeven cum suis als kerkmeester van en ten behoeve van de kerk van St. Odulphus te Best, die per 29 mei 1634 een bedrag van 50 gulden te zullen gaan betalen met onderwijl 3 gulden als rente. Indien de hoofdsom dan niet wordt terugebetaald, zal de vermelde rente blijven doorlopen totdat er is voldaan. Datum 15 juni 1633, getuigen Goossens en Verhoeven die het aandroegen.
In marge: Met instemming van partijen doorgehaald op 19 januari 1646, getuige Stockelmans.

Sch. v. O. d.d.: 28-2-1640 ==================098=======================

Pauwels Gijsberts van Croonenburg heeft zich borg gesteld voor Ansem zoon van Jan Niclaes Goossens voor het koren dat Elizabeth weduwe van Bartel Ariens van der Achter in beslag heeft genomen. Hij belooft deze Elizabeth alles te zullen betalen dat ze rechtens heeft te vorderen van genoemde Ansem. Datum 28 februari 1640, getuigen Velde en Verhoeven.

geb.: 25-06-1644 Geerlingus ouders: Antonius Geerlingi & Maria
get. Anselmus Johannis Goossens & Aelegonde Johannis Rossims

geb.: 16-01-1642 Antonius ouders: Theodorus van Poppel & Maria
get. Anselmus Johannis Goossens & Johanna Johannis Jacobi

Michiel Marten Ariens van Liemde wonend te Bakel verkoopt aan Anssem Jan Niclaes Goossens een stuk akkerland groot ca. een zesterzaad, genoemd het Willich Stuck, gelegen te Boxtel in herdgang Munsel, b.p. Gijsbert Jans van der Asdonck, molenaar, de kinderen van Gijsbert Peters, Anssem Goossens, de kinderen van Peter Aerts. De verkoper belooft de verkoop gestand te doen en alle lasten af te handelen. Datum 18 september 1641, getuigen Jan van de Zande en Henrick Peter Geraerts.
Datering: 18-09-1641

111 21-03-1645 uit Boxtelse archieven
Jan Joosten ende Dirck Janssen verkopen het voirs. hoylant aen Ansem Jan Niclaes Goossens ende Antony Geerlings.

Ancem Jan Niclaes Goossens draagt aan Antoni Geerlings Schalcken van Bloemendael de helft van een perceel land over waarvan de andere helft eigendom is van Jan Niclaes Goossens, gelegen te Boxtel in herdgang Muntsel, b.p. Catharina Wouters, Jan Niclaes Goossens, de gemeenschappelijke straat, meester Aert van Hoerenbeeck. Hieruit de jaarlijkse chijnsen en pachten te betalen. De overdracht gebeurt vanwege een uitzet of huwelijksgoed. Ancem belooft de overdracht gestand te doen en alle lasten daarin af te handelen. Datum 28 oktober 1645, getuigen Marijnen en Schenckels als schepenen.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Ansem Jan Niclaes Goossens?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Ansem Jan Niclaes Goossens

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Verwandschaft Ansem Jan Niclaes Goossens



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Über den Familiennamen Goossens

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Goossens.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Goossens.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Goossens (unter)sucht.

Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
M. Goossens, "Familienstammbaum Goossens x Van der Heijden", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-goossens-van-der-heijden/I18409.php : abgerufen 20. Juni 2024), "Ansem Jan Niclaes Goossens (1592-< 1645)".