Familienstammbaum Holman » Jan Aert Maerscolfs (± 1400-± 1460)

Persönliche Daten Jan Aert Maerscolfs 


Familie von Jan Aert Maerscolfs

Er ist verheiratet mit Beatrijs vv Jan Maercolfs.

Sie haben geheiratet rund 1425 in Oirschot, Noord-Brabant.


Kind(er):

  1. Rutger Jan Maerscolfs  ± 1427-± 1490 
  2. Jan Jan Maerscolfs  ± 1430-± 1490
  3. Peter Jan Maerscolfs  ± 1432-± 1490
  4. Henrick Jan Maerscolfs  ± 1437-± 1500


Notizen bei Jan Aert Maerscolfs

BP 1214 (Best) okt 1443 ? sept 1444 folio 178v
(Hout)
Jan zoon wijlen Claes Gerit Stijnensoen, man van Heilwich dochter van Aert van Gunterslaer geeft in erfpacht aan Jan Maerkolf zoon wijlen Aert, een huis, erf, hof en aangelag "Kuyck" in de herdgang Haut in de parochie Oerscot, en landenrijen ?(niet ingevuld)? om 3 ½ mud rog, Oirscotse maat op Lichtmis en de oude lasten en te leveren in Oerscot en 1 mud rog Bossche maat te leveren in Den Bosch, 8 mei 1444

==========================================
BP 1214 (Best) okt 1443 ? sept 1444 folio 179r
Marie weduwe van Mathijs Mees Babbensoen en haar zoon Lucas en haar schoonzoon Tielman Stevenss man van Aleijt en Willem Jan Mersman doen afstand daarvan t.b.v. Jan Maerkolf

==========================================
BP 1215 (Best) okt 1444 ? sept 1445 folio 95v
(Gunterslaer)
Goijart natuurlijke zoon van Goijart van den Bogarde
Aert Aertss van Gunterslaer
Jan Maerkolff zoon wijlen Aert Maerkolff

==========================================
1229 (Oirschot) okt 1458 - sept 1459 folio 213r
Jan Aert Maercolf (zoon van Baet) en zijn zoons Rutger en Peter
Gijsbert Janss van der Scueren

=================141====================
Verschenen is Aert Jan Maercolfs en die verkoopt aan Jan, Rutger (?), Bartholomeus, Henrick en Peter, broers en allen kinderen van genoemde Jan Maercolfs en aan zijn zwager Henrick van der Haest, die al zijn aanspraken en bezit, dat Aert van zijn overleden vader en moeder heeft geerfd, waar zich dat bezit ook in de Meierij van Den Bosch bevindt. De verkoper belooft deze overdracht altijd na te zullen komen. Datum 6 december 1463, getuigen Stockelmans en Mathijs Keijmps.

========================089===============
Verschenen zijn Bartholomeus, Rutger, Jan, Peter en Henrick, broers en kinderen van wijlen Jan Maercolf en verder Henrick van der Haest als man van Heijlwich dochter van genoemde Jan Maercolf en hebben samen een boedeldeling gemaakt van het bezit dat ze van wijlen hun vader Jan en hun moeder Beatrijs hebben geerfd.
Bij deze deling krijgt Bartholomeus een huis met tuin, grond etc. met een schuur die er op staat en een turfschop, gelegen in Oirschot herdgang Verrenbest, ter plaatse genoemd de Vloet, b.p. de gemeenschappelijke straat, zijn zwager Henrick van der Haest waarvan is afgedeeld, Juetten en Henrick, natuurlijke kinderen van der Capellen. Verder krijgt hij 7 zesters rogge per jaar, maat van Den Bosch en in Den Bosch te leveren uit een pacht van 3 mud rogge, conform schepenbrieven van Den Bosch daarover. Uit dit erfdeel moet Bartholomeus jaarlijks anderehalf Bosch mud rogge betalen aan meester Gerart Hoerkens, nog 8 en een half lopen rogge per jaar, Oirschotse maat in Vught te leveren, nog 2 oude grote per jaar als grondchijns en nog 5 plakken.
Bij deze deling krijgt Rutger een stuk land genoemd de Parakker, gelegen in Oirschot herdgang Verrenbest, ter plaatse de Vloet (=Vleut, JT) genoemd, b.p. Henrick van Hout, Zijken Heijnen en haar kinderen, Lisbeth van Esch, genoemde Rutger zelf. Nog krijgt hij een stuk beemd genoemd de Hage, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. Mechteld van Gewanden, Henrick van den Hout, Lisbeth van Esch, Jan Heijn Rutten.
Hieruit moet hij jaarlijks 9 lopen rogge betalen, Oirschotse maat aan Rutger Belaerts, nog 2 oude groten als grondchijns per jaar te Sint Oedenrode, nog 5 plakken per jaar aan Willem Rovers.
Genoemde Jan krijgt een stuk land gelegen in Oirschot herdgang Verrenbest, ter plaatse genoemd de Vloet, b.p. Ijken Rutten en haar kinderen, Lisbeth van Esch, het erf van zijn broer Henrick waarvan is afgedeeld, de gemeenschappelijke 'heerweg' daar,Henrick van den Hout. Hieruit moet hij jaarlijks 2 oude groten grondchijns betalen, nog 5 plakken per jaar zoals hiervoor al vermeld.
Genoemde Peter krijgt een pacht van 10 Bossche zesters rogge, in Den Bosch te leveren uit een pacht van 3 mud per jaar, volgens een schepenbrief van Den Bosch en zoals hem waren toebedeeld na de dood van zijn vader Jan Maercolfs en diens moeder Beatrijs.
In deze deling krijgt Henrick een stuk land genoemd de Grootakker, gelegen in herdgang Verrenbest ter plaatse genoemd de Vloet, b.p. het erf van zijn broer Jan waarvan is afgedeeld, Lisbeth van Esch, Henrick van den Hout, zijn broer Rutger. Verder krijgt hij de helft van de Dekensbeemd, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. Claes Laecmans, Henrick van den Hout, de gemeenschappelijke straat, de Joffrouw van Amersoije en haar kinderen. Nog krijgt hij de helft van een stuk beemd genoemd de Borchgrave, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. Henrick van den Hout, Willem Keijsers, Jan van der Haest, Carijn Vreijssen, Henrick van Tuldel. Nog krijgt hij het 3 en een halve Bossche zesters rogpacht in Den Bosch te leveren uit een pacht van 3 Bossche muddes rogge, volgens schepenbrieven van Den Bosch en die hem waren toebedeeld na de dood van zijn ouders. Uit dit erfdeel moet hij jaarlijks uit de Groteneakker anderhalf mud rogge, maat van Oirschot betalen, nog een half Bosch mud rogge, in Den Bosch ook te leveren uit de Dekensbeemd en uit de Borggraef jaarlijks een oude grote als grondchijns aan de heer en nog 5 en een halve plakken zoals hiervoor.
In deze deling krijgt Henrick (= van de Ven, JT) als echtgenoot een stuk land met een huis erop en een schuur met de grond tot zover de schuur er staat en tot waar het erf is afgedeeld van het stuk van Bartholomeus en dit deel van Henrick krijgt daar rondom 5 voet vanaf de 'plaijen' (rond die schuur?, JT) gelegen in Oirschot herdgang Verrenbest aldaar in de Vloet (= Vleut, JT), b.p. de gemeijnte, zijn zwager Bartholomeus en anderen waarvan is afgedeeld. Nog krijgt hij een stuk beemd genoemd deDekensbeemd, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. Claes Laecmans, Henrick van den Hout, de gemeenschappelijke straat, Joffrouw van Amersoije en haar kinderen. Nog krijgt hij de helft van een beemd genoemd de Borchgrave, ter zelfder plaatseals hiervoor gelegen, b.p. Henrick van der Heijden, Willem Keijsers, Jan van der Haest, Karijn Vreijnsen, Henrick van Tuldel, Verder krijgt Henrick 3 en een half Bossche zesters rogge in Den Bosch te leveren uit een pacht van 3 Bossche muddes rogge,volgens schepenbrieven van Den Bosch en hem waren toebedeeld na de dood van zijn ouders. Uit het perceel de Deken moet hij jaarlijks een half Bosch mud rogge in Den Bosch ook te leverenen uit de Borgrave jaarlijks een oude grote als grondchijns.
Nog zal hij jaarlijkse een half Bosch mud betalen, in den Bosch ook te leveren, nog jaarlijks 3 lopen rogge aan de St.Odulphuskapel te Best, nog3 oude groten als grondchijns, nog een oortstuivers als chijns, nog een hoen per jaar en nog 6 plakken.
Verder doet iedereen afstand van aanspraken op elkaars erfdeel en zal ieder de lasten op het eigen erfdeel zodanig betalen, dat de erfdelen van de anderen daarvoor gevrijwaard blijven. Inien er op iemands erfdeel meer lasten blijken te drukken, dan zullen ze die gezamenlijk betalen.
Datum 3 maart 1464, getuigen Claes Oudenhoven en Jan de Wolf.

=================090====================
Verschenen is Bartholomeus Jan Maercolfs en Henrick van der Haest als man van Heijlwich dochter van genoemde Jan Maercolfs en heeft beloofd om aan zijn broer Jan Maercolfs en zijn zwager Henrick die per a.s. Maria Lichtmisdag 12 en een halve gouden peter te gaan betalen, zijn broer krijgt daarvan 5 peter en zijn zwager 7 en een halve peter, elke peter van 18 stuivers gerekend, de bedragen samen met de rente ervan te voldoen.
Datum 3 maart 1464, getuigen Claes Oudenhoven en Jan de Wolf.
(akte is zwaar doorgestreept, JT)

=================091====================
Verschenen is Bartholomeus Jan Maercolfs en heeft beloofd om aan zijn broer Rutger die per a.s. Maria Lichtmisdag 5 gouden peters te gaan betalen, elke peter van 18 stuivers gerekend, samen ook met een zester rogge.
Datum 3 maart 1464, getuigen Claes Oudenhoven en Jan de Wolf

=================162====================
Verschenen is Bartholomeus Jan Maercolfs en verkoopt nu aan Jan en Peter, zoons van wijlen Peter Haecks die een stuk land genoemd de Lemmenekensbraeck, gelegen in herdgang Verrenbest, b.p. de gemeijnte, de koper. Barholomeus belooft het onderpand in goede staat te houden en alle lasten af te handelen.
Datum de dag na St. Jacobsdag 1485, getuigen Claes en Gerart..

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Jan Aert Maerscolfs?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Jan Aert Maerscolfs

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Jan Aert Maerscolfs

Jan Aert Maerscolfs
± 1400-± 1460

± 1425
Rutger Jan Maerscolfs
± 1427-± 1490
Jan Jan Maerscolfs
± 1430-± 1490
Peter Jan Maerscolfs
± 1432-± 1490
Henrick Jan Maerscolfs
± 1437-± 1500

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Verwandschaft Jan Aert Maerscolfs



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Über den Familiennamen Maerscolfs

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Maerscolfs.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Maerscolfs.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Maerscolfs (unter)sucht.

Die Familienstammbaum Holman-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Jannie van der Zanden, "Familienstammbaum Holman", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-familie-holman/I1091669067.php : abgerufen 8. Juni 2024), "Jan Aert Maerscolfs (± 1400-± 1460)".