Familienstammbaum Holman » Jan Henrick van der Vleuten (1443-1512)

Persönliche Daten Jan Henrick van der Vleuten 


Familie von Jan Henrick van der Vleuten

(1) Er hat eine Beziehung mit Barbara Andries Jan van der Laeck.

Die Beziehung begann im Jahr 1465 in Oirschot, Noord-Brabant, er war 22 Jahre alt.


Kind(er):



(2) Er hat eine Beziehung mit Mechteld Peter van Gestel.

Die Beziehung begann im Jahr 1494 in Oirschot, er war 51 Jahre alt.


Notizen bei Jan Henrick van der Vleuten

Schepen van Oirschot:1486, 1489, 1496, 1499, 1503, 1509, 1512 en brouwer.

Mogelijk Jan Henrics Rutten: ORA Oirschot (Toirkens 124b fol 444v no 66 dd circa februari 1485) Henrick Willem Henricks van Veldhoven als man van Hillegond dochter van Jan Henrick Rutten van der Vloten (Vleuten, JT) verkoopt aan Simon Henricks van der Hennen (?) een stuk land groot een zesterzaad gelegen onber Gunterslaer (Best, JT), b.p. Aert van Hoeven, de koper, Jan Henricks van der Vloten, Goijaert Reijnders, Jan ..... De verkoper belooft alle lasten af te handelen.

============================================================
ORA Oirschot (Toirkens 124b fol 331 no 373 dd rond 16-5-1482) Komen is Henrick van de Velde en verder Rutger, Peter en Willem, broers en Lisbeth met haar voogd, nog Jan en Katalijn hun broer en zuster waarvoor ze beloven die later deze de verkoop alsnog te laten goedkeuren als ze meerderjarig zijn, en verkopen aan Jan zoon wijlen Henrick van der Vloeten een stuk land gelegen in de Vloet, groot ca. een half lopenzaad in de Houtse Akkers daar, b.p. Goijaert Raijmakers, joffrouw Luijtgaerd, Henrick Willem Jueten, Willem van Esch. Nog verkopen ze een stuk beemd groot ca. 2 en een halve lopenzaad, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. Mechteld van Gewanden, joffrouw Luijtgaerd, Mathijs van Beeck.

============================================================
ORA Oirschot (Toirkens 124BA no 164 fol 351v dd 28-3-1483) Komen is hier Jan zoon wijlen Henrick van der Vloeten en geeft aan schepenen van Oirschot een bedrag van 42 peters in beheer, elke peter tegen 18 stuivers, vanwege 14 mud rogge maat van Oirschot die hij jaarlijks betaalt aan Cornelis Foeck of aan diens erfgenamen en welke termijn was vervallen tot aan afgelopen Maria Lichtmisdag toe, welke rogge hij op 14 maart j.l. heeft gekocht in aanwezigheid van Claes Thomaessen, Andries van de Laeck, Jan van Espe, Gevart Janssen en Peter Jan Peters Scomakers ten behoeve van Jan Stayakkers als bode van de ´genadige´heer, die handelt vanwege in beslag genomen bezit door de hertog. Jan geeft deze 42 peters in bewaring ten behoeve van Jan Stayakkers als gemachtigde voor de heer van Merode of ten behoeve van diegene die er recht op hebben, met voorwaarde dat er dan een goede afrekening moet komen over de zaken die hij steeds met Jan heeft gedaan en er moet een behoorlijk kwitantie voor het geld worden overlegd.

=================202====================
De wettige kinderen van Jan Henricks van der Vloeten verwekt bij Barbara dochter van Andries van de Laeck, te weten Henrick, Jan en Rutger, verder Henrick Claes Thomas van Oudenhoven als man van Margriet, verder Iken en Lijntken met Willem Henricks van der Vloeten als hun voogd hierin, in aanwezigheid ook van Arnden van den Laeck als oom van de kinderen en Henrick de Crom en Gijsbrecht Henrick Hoppenbrouwers als ´gemaakte ´ooms en nog met meer goede mannen, verkopen nu aan hun vader Jan Henricks van der Vloeten een huis, tuin etc., met de stal en het oude huis gelegen in de Vloet(Verrenbest, MJT) b.p. het erf eerder van Thomas van Oudenhoven, de gemeenschappelijke straat, het erf eerder van Henrick van Tulden, het erf eerder van Henrick van der Capellen. Nog verkopen ze hem een stuk land genoemd dat Nuland, groot ca. 20 lopenzaad, b.p. het erf eerder van Jan Rutten. Hieruit moet hij jaarlijks een pacht van 14 mud rogge betalen, maat van Oirschot aan Cornelis Foeck of aan diegene die er recht op hebben en de chijns die er op drukt. Nog verkopen ze hem een stuk beemd genoemd dat Bester, en het bezit dat hij van zijn ouders heeft geerfd, b.p. Jan Heijn Rutten, het erf eerder van Willem van Gewanden, een stuk beemd genoemd dat Roversveld. Nog verkopen ze een stuk beemd genoemd de Hage, b.p. het erf eerder van Willem Dickbier, het erf eerder van Willem van Gewanden, het erf eerder van Jan Heijn Rutten. Nog verkopen ze een stuk land genoemd de Parakker, b.p. Goijart de Raymaker, het erf eerder van Willem Dickbier, het erf eerder van Willem van Esch. Nog verkopen ze hem het roerend bezit dat Jan en zijn kinderen vandaag de dag samen in bezit hebben te weten de huisraad, het vee etc. Met al dat bezit mag Jan naar eigen keuze handelen en zal ook alle vorderingen mogen innen die men aan Jan schuldig is te betalen, maar hij zal daarvoor ook alle schulden voldoen wel en wel zodanig dat de kinderen daarvoor gevrijwaard blijven. Genoemde Henrick Claes Thomas van Oudenhoven als echtgenoot en Willem Henricks als voogs en Aernt van de Laeck als oom, nog Henrick, Jan en Rutger, beloven de andere minderjarige kinderen later ook afstand van het verkochte bezit te laten doen. De verkopers beloven alle lasten van hun kant af te handelen, ook namens de minderjarige kinderen. Ieder zal de pachten en lasten op hun deel zo betalen dat de kinderen daarvoor gevrijwaard blijven.
Datum 20 mei 1492, getuigen Loijwich en Esp.

=================203====================
Jan Henricks van der Vloten doet hierbij afstand van zijn recht van vruchtgebruik ten behoeve van al zijn kinderen die hij heeft verwekt bij Barbara dochter van Andries van de Laeck, inzake een akker genoemd de Hoenakker, groot ca. 8 lopenxzaad, gelegen in de Vloet. Nog inzake een akker genoemd dat Nuland groot ca. 4 lopenzaad gelegen aan die Hoenakker, verder b.p. Jan van de Laeck. Nog inzake een akkertje genoemd dat Stuksken groot ca. een lopenzaad ter zelfder plaatse gelegen. Nog inzake een beemd genoemd de Groet Bunder groot ca. anderhalve bunder. Nog inzake een beemd genoemd de Hage groot ca. een halve bunder, nog inzake een akker genoemd dat Elsdonkakkertje, groot ca. 3 lopenzaad, Nog inzake een beemdje genoemd dat Coppelken groot ca. een lopenzaad. Jan doet er afatand van ten behoeve van die kinderen ook inzake een brouwinstallatie die zijn eigendom is, maar zolang hij leeft zal hij die wel gebruiken. Verder belooft Jan na zijn dood aan de kinderen 14 peters per jaar te zullen betalen, elke peter tegen 18 stuivers danwel een half mud rogge per jaar op goed onderpand te waarborgen.Jan zal verder ook alle wettige schulden betalen die hij vandaag de dag heeft te betalen aan zijn kinderen, zodat deze kinderen daarvoor gevrijwaard blijven.
Datum 20 mei 1492, getuigen Loijwich en Esp.

=================204====================
Henrick, Jan en Rutger, wettige kinderen van Jan Henricks van der Vloeten verwekt bij Barbara dochter van Andries van de Laeck en Henrick Claes Thomassen van Oudenhoven als man van Margriet, ook dochter van genoemde Jan, en Iken en Katalijn met Willem Henricks als hun oom hebben beloofd om aan Jan Willem Laeckmans die voortaan een pacht van een mud rogge te gaan betalen, steeds te betalen op Maria Lichtmisdag op onderpand van een stuk land groot ca. 8 lopenzaad en op onderpand van een stuk land genoemd het Nuland, groot ca. 4 lopenzaad, gelegen in de Vloet hier, b.p. Jan van den Laeck, het erf eerder van Willem van Gewanden, Aert de Wit. De schuldenaars beloven de onderpanden in goede staat te houden voor de betaling van de pacht.
Datum 20 mei 1492, getuigen Loijwich en Esp..

=================193====================
Henrick en Rutger, broers en wettige kinderen van Jan Henricks van der Vloten die Jan heeft verwekt bij Barbara dochter van Andries van de Laeck en verder Henrick Claes Thomassen van Oudenhoven als man van Margriet en nog Katalijn met Cornelis Smeeds als haar voogd hierin, gezusters en wettige kinderen van genoemde Jan Henricks van der Vloten, die ook nog handelen voor hun broer Jan, verkopen aan Willem Jacop Keijmps als man van Ijden dochter van genoemde Jan Henricks van der Vloten, een stuk land van 12 lopenzaad, gelegen in herdgang Verrenbest in de Vloet daar, b.p. Claes van Delft, de kinderen van Jans van den Laeck, de straat, Aert van den Hove en Aert van de Laeck. Hieruit moet de koper de jaarlijkse grondchijns betalen en aan Jan Laeckmans een pacht van 1 mud rogge per jaar maat van Oirschot. Nog verkopen ze een beemd van ca. een halve bunder genoemd de Elsdonk en een akkertje erachter, dat ook de Elsdonk wordt genoemd, b.p. de kinderen van Jans van de Laeck, de kinderen van der Hoven, Willem Sichemans, Jan Henricks van Herentum, een beemd genoemd de Reijnaersbeemd eigendom van het klooster van der Hagen (Eindhoven, JT), de straat. Hieruit moet hij jaarlijks de grondchijns betalen, als die erop drukt, nog 6 Bossche zesters rogge per jaar in Den Bosch te leveren. Nog verkopen ze een beemdje genoemd dat Coppelken, b.p. Claes van Delft, de kinderen van Jan van den Laeck, Peter Lanen. Hieruit moet de koper de grondchijns betalen voor zover die er op drukt. Als Jan Henricks van der Vloten later zijn zoon Jan alsnog afstand van het bezit laat doen, dan is vader Jan ook daarna gevrijwaard voor de belofte die hij voor zijn zoon heeft gedaan. De verkopers beloven alle lasten van hun kant af te handelen.
Datum 24 december 1499, getuigen Jan Henricks en Jacop Henricks.

=================194====================
Willem Jacop Keijmps heeft beloofd aan Henrick, Rutger en Jan, broers en hun zuster Katharina wettige kinderen van Jan Henricks van der Vloeten, elk van hen een pacht van 11 lopen rogge te gaan betalen, Oirschotse maat, steeds op Maria Lichtmisdag en voor de eerste keer per a.s. Maria Lichtmisdag over een jaar, op onderpand van het bezit uit de vorige akte. Hij belooft de onderpanden in goede staat te houden voor de betaling van de pacht.
Datum 24 december 1499, getuigen Jan Henricks en Jacop Henricks.

=================195====================
Genoemde kinderen uit de vorige akte en Jan Henricks van der Vloten (vader, JT) die ook handelt namens zijn zoon Jan, verklaren elk dat Willem Jacop Keijmps hun pacht van 11 lopen rogge altijd mag aflossen op Maria Lichtmisdag tegen betaling van 25 peters en 12 stuivers, elke peter gerekend tegen 18 stuivers.
Datum 24 december 1499, getuigen Jan Henricks en Jacop Henricks..

=======================197====================
Henrick Jan Henricks van der Vloeten en diens broer Rutger en verder Henrick Claes Thomas als man van Margriet dochter van genoemde Jan, verder Willem Jacop Willem Keijmps als man van Ida, en nog Katarina dochter van Jan Henricks van der Vloeten, doen afstand van hun rechten en aanspraken ten behoeve van Aert Andries van de Laeck en diens erfgenamen na hem, inzake een huis dat Andries van de Laeck en diens vrouw Margriet hadden vermaakt aan de wettige kinderen van (=Jan Henrick; MJG) Henrick van der Vloeten die hij had verwekt bij Barbara dochter van wijlen genoemde Andriesen Margriet, zoals ze zeiden.
Datum 2-8-1502 , getuigen Rutger en Goijaert.

========================169===================
Henrick Claes Thomas van Oudenhoven verkoopt aan zijn zwager (= schoonvader, JT) Jan Henricks van der Vloten die een huis, tuin etc., gelegen in herdgang Verrenbest in de Vloet daar, verder ook alle grond, beemden etc.zoals Henrick van Oudenhoven eerder had verkregen van genoemde Jan Henrickss van der Vloeten.
Datum 23 mei 1506, getuigen Rutger en Jan Thijssen.

=================170====================
Jan Henricks van der Vloten uit de vorige akte verkoopt het huis en bezit uit de voorgaande akte weer door aan zijn broer Willem Henricks van der Vloten en aan Goijaert Peters van den Hovel die men ook wel de Raijmaker noemt, welk bezit de verkoper heeft verkregen van Henrik Claes Thomasvan Oudenhoven. Nog verkoopt hij hen een stuk beemd genoemd de Bestert, gelegen in herdgang Verrenbests, b.p. Claes van Delft, de Costbunder daar, Henrick Willems, het Roversveld.
Datum 23 mei 1506, getuigen Thomas en Rutger.

=================171====================
Willem en Goijaerts als kopers uit de vorige akte beloven Jan Henricks van der Vloeten dat als zij uit het bezit dat aan hen door Jan is verkocht, al hun kosten en schades kunnen verhalen, dat Jan dan gevrijwaard zalzijn voor de overdracht en verkoop van de beemd (de Bestert, JT) en zij zullen hem al hetgene er overschiet van hun vorderingen etc. weer aan hemteruggeven. Datum 23 mei 1506, getuigen Thomas en Rutger.

=================224====================
Er is een bepaald conflict ontstaan tussen Willem Jacop Keijmps als man van Ijken dochter van wijlen Jan Henrickss van der Vleuten , verder Aert Joerden Stockelmans als man van Katalijn ook dochter van genoemde Jan Henricks van der Vlueten, beide dochters verwekt bij Barbara Andries van denLaeck zijnde eerste vrouw van genoemde Jan als partij ter ener zijde en verder Gerard Jan Henricks (van der Vleuten, JT) als partij ter andere zijde. Het geschil handelt over bepaald bezit, waarvan genoemde Willem en Aert beweren dat ze daar zeker aanspraken op hebben en ze beweren dat genoemde Gerardt dat bezit nu gebruikt of gebruik heeft gehad in het verledendanwel diens vader. Het betreft een beemd genoemde Bestert, gelegen in herdgang Verrenbest, en het handelt ook nog over ander roerend en onroerend bezit. Partijen hebben om het geschil op te lossen nu de bemiddeling ingeroepen en zich onderworpen aan 4 arbiters. Genoemde Willem en Aert kiezen hierin nu voor heer Henrick Stockelmans, priester, en Rutger van denStayekker en genoemde Gerart kiest hierin voor heer Willem van Pietershem, priester en Thomas Hoppenbrouwers als stadhouder. De uitspaark van dearbiters is nu als volgt. Genoemde Gerart Jan Henricks (van der Vlueten,JT) wordt verplicht om aan Willem en Aert die tussen nu en a.s. St. Barbaradag die 20 karolusguldens te geven en zulks omdat indertijd, toen er een boedelverdeling heeft plaatsgevonden of een of andere overdracht van het bezit is gedaan tussen hun broers en zusters, dat toen genoemde Ikenen Katalijn beiden nog minderjarig waren na de dood van genoemde Barbara. Verder is de uitspraak van de arbiters dat Willem en Aert als echtgenoten afstand doen ten behoeve van genoemde Gerard op eneige aanspraken opde genoemde beemd de Bestert, en ook inzake alle roerend en andere bezitdat wijlen Jan Henricks van der Vlueten gebruikt heeft gehad of gehad mocht hebben en dat aan Gerart was beloofd om te mogen worden gebruikt en waarin Willem en Aert of enigerlei manier aanspraken in gehad zouden kunnen hebben. Hiermee hebben de arbiters hun uitspraak beeindigd, behalvein geval van onduidelijkheden hierin, behouden zij zich het recht voorom zulks later uit te leggen.
Datum 21 juli 1527, getuigen Belart en Goessen.

=================225====================
Jan Henrick Willems heeft verklaard dat Adriaen die Harnismaker aan hem een jaarlijkse rente van een gulden heeft afgelost, uit een rente van 2 gulden per jaar, die Adriaen eerder aan Jan had beloofd, op onderpand van een akker genoemd de Steeghakker.
Datum 21 juli 1527, getuigen Goijaerten Goessen.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Jan Henrick van der Vleuten?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Jan Henrick van der Vleuten

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Verwandschaft Jan Henrick van der Vleuten



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Über den Familiennamen Van der Vleuten


Die Familienstammbaum Holman-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Jannie van der Zanden, "Familienstammbaum Holman", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-familie-holman/I1091628286.php : abgerufen 16. Juni 2024), "Jan Henrick van der Vleuten (1443-1512)".