Familienstammbaum Holman » Jan Peter Rutger van de Laeck (1505-> 1557)

Persönliche Daten Jan Peter Rutger van de Laeck 


Familie von Jan Peter Rutger van de Laeck

Er hat eine Beziehung mit Elisabeth Willem Corten.

Die Beziehung begann im Jahr 1535 in Oirschot, Noord-Brabant, er war 30 Jahre alt.


Notizen bei Jan Peter Rutger van de Laeck

R.A. Oirschot, inv. nr. 132A, periode 1 Jan. 1534 t/m 31 december 1534
Jan, Antonis, Dielis, Dirk en Daniel, gebroeders en Aleijt, Katharijn, Agnees en Anna gezusters met Simon Dirck Scorten als hun voogd, alle wettige kinderen van Willem Dirck Scorten verwekt bij diens vrouw ijlen Henrick Daniel Scepens, verder hierbij Jan Peters van de Laeck als wettige man van Elisabeth dochter van genoemde Willem en Henrick, hebben met elkaar een boedeldeling gemaakt van het bezit dat ze hebben geerfd van wijlen hun moeder Henrick en waarvan hun vader Willem afstand van zijn rechtvan vruchtgebruik heeft gedaan.
Bij deze deling krijgt Jan een huis, schuur, schaapskooi etc. in total groot ca. 2 en een halve lopenzaad, gelegen in Oirschot herdgang Stratenop de Weverhuls daar, b.p. Aert die Wit, Pauwels van Seelst, de gemeenschappelijke straat. Hieruit jaarlijks een half mud rogge te betalen aan deH. Geest te Oirschot, nog een half mud rogge aan Goijaert van Geloven, nog een halve oude grote en een half oort als grondchijns aan de hertog, nog een halve brasdenier aan de kapel van O.L. Vrouw te Oirschot.
Genoemde Antonis en Katalijn krijgen samen een huis, schuur met grond etc., groot ca. een lopenzaad, gelegen in Oirschot herdgang Straten, b.p.delopende straat, Jan Meeus, de gemeenschappelijke straat, Hieruit jaarlijks anderhalve stuiver als grondchijns aan de heer. Verder krijgen ze eenstuk land genoemd de Cortenhof, met de grond ook van de schaapskooi, dieafgebroken zal worden, groot ca. 3 lopenzaad, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. de kinderen van Jans van Collenberge, Jan Huijskens,de straat. Er moet aan anderen overpad worden verleend.
Genoemde Dielis en Aleijt krijgen samen de schaapskooi op het stuk land van hiervoor, genoemd de Cortenhof, die wordt afgebroken daar. Verder krijgen ze een akker genoemd de Nagelmakers Akker, groot ca. 8 lopenzaad, met recht van overpad over het erf van Jan Meeus en dat van Jan Huijskens, gelegen in Oirschot herdgang Straten, b.p. Aert Jacops, Jan Meeus, Peter Ruelens, Jan Huijskens. Hieruit jaarlijks 14 lopen rogge te betalen aan de rector van het St. Antonisaltaar te Oirschot, nog 7 lopen rogge Bossche maat en in Den Bosch te leveren aan de zusters daar. Er moet overpad worden verleend aan diegenen die er recht op hebben.
Genoemde Dirck krijgt een akker genoemd de Tiendeloze akker, groot ca. anderhalf lopenzaad, gelegen in Oirschot herdgang Straten, b.p. HeijmerickScepens, de erfgenamen van Gijsbrecht Cremers, Peter Stijnen, de straat daar. Verder krijgt hij 8 Karolusguldens een te vorderen van zijn broer Antonis die zulks uit zijn erfdeel heeft beloofd. Verder krijgt hij de helft van een weiland en heiveld genoemd de Castart, met recht van overpad over een pad daar, gelegen in Oirschot herdgang Straten in de Castaert, b.p. Jan van den Scoet, de erfgenamen van Mechteld Hoppenbrouwers, de erfgenamen van genoemde Mechteld, Jan Aerts. Hieruit jaarlijks de helft van anderhalf mud rogge te betalen aan Henrick Belaerts.
Genoemde Daniel krijgt een akker genoemd de Sleebosch, groot ca. 3 lopenzaad, gelegen in Oirschot in de Heuvelse Akkers, b.p. heer Gerart van derSchaut, Aert de Hoppenbrouwer, Peter Laureijssen, de kinderen van Mathijs Huijskens. Hieruit jaarlijks 6 lopen rogge te betalen aan het kapittel te Oirschot. Nog krijgt hij een akker genoemd 't Hoefken, groot ca. een lopenzaad, gelegen in Oirschot onder Ameijden, b.p.de straat, Metken Happen, Dirck Heijstermans. Verder krijgt hij een bedrag van 8 Karolusguldens eens te ontvangen van zijn broer Antonis uit diens erfdeel.
Genoemde Annen en Agnees krijgen samen een akker genoemd dat Berchland, met recht van overpad zoals daar gebruikeleijk is, groot ca. 5 lopenzaad,gelegen in Oirschot herdgang Straten, b.p. Heijmerick Scepens, een pad daar, Peter Laureijssen, de kinderen van Dielis Hoppenbrouwers. Hieruit jaarlijks 5 en een halve lopen rogge te betalen aan de rector van het St. Jorisaltaar te Oirschot, en nog 3 en een halve stuivers Hinckartse grondchijns. Verder krijgen ze een akker genoemd het Steeland, met recht van overpad over een pad daar, groot ca. 3 lopenzaad, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. de kinderen van Dirck Hoppenbrouwers, Jan Joirdens, Jacop Hoppenbrouwer en de kinderen van Dielen Hoppenbrouwers.
Hieruit jaarlijks 5 gulden te moeten betalen aan Heijmerick Scepens en een halve brasdenier als Hinckaertse chijns. Verder is er recht van overpad over het erf van Jan Joerdens. Nog krijgen ze de helft van een weiveld genoemd de Castaert, zoals gespecificeerd in het erfdeel van Dirck. Daaruit de helft van anderhalf mud rog te moeten betalen aan aan Henrik Belaerts. Nog krijgen ze 8 Karolusguldens van hun broer Antonis en van Katalijn uit hun erfdeel van vandaag.
Genoemde Jan Peters van de Laeck krijgt een beemd genoemd Ertbruggen metrecht van overpad over het erf van Willem Goijaert Aelbrechts, en over het erf van Pauwels van Seelst, gelegen in Oirschot onder Ameijden, b.p. Pauwels van Seelst, de kinderen van Gijb Vlemmincks, Dirck van den Maerselaer, Willem Aelbrechts. Hieruit een halve oude grote als grondchijns aanhet kapittel van Oirschot te moeten betalen.
Genoemde verdelers beloven elkaar deze boedeldeling altijd gestand te zullen doen en dat ieder de lasten op het eigen erfdeel zodanig zal betalendat de erfdelen van de anderen daarvoor gevrijwaard blijven. Indien erop iemands erfdeel meer lasten blijken te drukken dan zullen ze die gemeenschappelijk betalen. Datum 13 mei 1534, getuigen Laeck, Hoppenbrouweren meerdere die het aandroegen.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Jan Peter Rutger van de Laeck?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Jan Peter Rutger van de Laeck

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Jan Peter Rutger van de Laeck


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Über den Familiennamen Van de Laeck

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Van de Laeck.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Van de Laeck.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Van de Laeck (unter)sucht.

Die Familienstammbaum Holman-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Jannie van der Zanden, "Familienstammbaum Holman", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-familie-holman/I1091627049.php : abgerufen 13. Mai 2024), "Jan Peter Rutger van de Laeck (1505-> 1557)".