Stamboom Eijsermans » Hermen Melissen Verschoor (± 1585-< 1655)

Persönliche Daten Hermen Melissen Verschoor 


Familie von Hermen Melissen Verschoor

Er ist verheiratet mit Pietertje Joppen.

Sie haben geheiratet.


Kind(er):

  1. Arien Hermenszn Verschoor  1631-> 1673 


Notizen bei Hermen Melissen Verschoor

Beroep: Hoogheemraad van Sleeuwijk, ouderling en lid van afgevaardigden naar de Staat van Holland en West-Friesland in Den Haag.

Achternaam ook geschreven als SCHOIR.

Hermen bezat met zijn broer buitendijks land en grienden en tevens weiland in Sleeuwijk. Werd van Rooms-Katholiek Protestant.

Het gebied had het begin 1600 hard te verduren, door watersnoden en de gevolgen van de Tachtigjarige Oorlog. In 1625 was Breda weer in Spaanse handen gevallen en de Spajaarden vochten in het gebied tegen de Hollandse Staatse troepen die hier de rivier overstaken, op zoek naar vijandelijke indringers.

In 1641 is de Grote Brand van Werkendam. 81 huizen worden geheel verwoest. Diverse bewoners vestigen zich elders ,o.a. in Hardinxveld. "Omstreekts 1590 was de Rooms-Katholieke parochie Sleeuwijk een Nederduytsche Gereformeerde ghemeinte geworden".

In 1631 maakte Herman Meliszn. deel uit van een deputatie naar de Staten van Holland en Westfriesland in Den Haag om de beroeping van een predikant te bepleiten. De reis verliep succesvol. Kort daarop hadden ze in Sleeuwijk voor het eerst een eigen dominee. Onder de beroepingsakte stond ook de zelf geschreven naam van Herman Meliszn. Hij was een van de nog weinigen die al kon schrijven.

Volgens blz.30 van het boekje 'Sleeuwijk' (en omgeving), uitgegeven in 1946, woonde Herman Meliszn.en zijn vrouw naast het huis van Dominee Cuperus. "Herman Meliszn. was een man van invloet." Hij was ook ouderling. In 1633 was hij een van de kerkmeesters van Sleeuwijk. In de jaren 1627 en 1628 was hij dijkheemraad van Altena. Als zodanig was hij ook ingedeeld bij de dijkbewaking, met name in 1628 toen de dijken het zwaar te verduren hadden. "Item hebben dijckgraeff met twee heemraden ende den dijckboden met perden tott Herman Meliszn. gevoeyert. Noch is in de eersten watersnoot bij Dijckheemraden als haer perden tot Jan Koter stonden soo aan hoye en havern coompt te samen ende voorts dat dier tijt is verdroncken te samen."

In het Streekarchief Land van Heusden en Altena en Altenate Heusden wordt nog uitgebreid verslag gedaan over het leven en deze gebeurtenissen van Herman Meliszn. Schoir.

Zie ook Wapen.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Hermen Melissen Verschoor?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Hermen Melissen Verschoor

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Hermen Melissen Verschoor

Herman Melisse Schoir
± 1510-> 1561

Hermen Melissen Verschoor
± 1585-< 1655


Pietertje Joppen
± 1595-> 1660


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Über den Familiennamen Verschoor

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Verschoor.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Verschoor.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Verschoor (unter)sucht.

Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Johannes Arnoldus Franciscus Henricus Eijsermans, "Stamboom Eijsermans", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-eijsermans/I618160.php : abgerufen 15. Mai 2024), "Hermen Melissen Verschoor (± 1585-< 1655)".