Familienstammbaum De Klark » Teunisken (Antonia) Cappiss Alias Kappers (Kappes) (1765-1846)

Persönliche Daten Teunisken (Antonia) Cappiss Alias Kappers (Kappes) 


Familie von Teunisken (Antonia) Cappiss Alias Kappers (Kappes)

(1) Sie ist verheiratet mit Gijsbert van Zadelhoff.

Sie haben geheiratet.Quelle 5

In trouwboek:
Gijsbert van Zadelhof en Teuntje Cappers, J.D. beijde alhier.
Sie haben in der Kirche geheiratet am 25. September 1796 in Rheden, Gelderland, Nederland, sie war 31 Jahre alt.Quelle 6


Kind(er):

  1. Dirk van Zadelhoff  1800-????
  2. Aalt van Zadelhoff  1805-1869


(2) Sie ist verheiratet mit Hermanus Berends(En).

Sie haben geheiratet am 21. September 1824 in Rheden, Gelderland, Nederland, sie war 59 Jahre alt.Quelle 7

Het voorgenomen huwelijk van Hermanus Berendsen en Teunisken Cappiss werd afgekondigd op 29 augustus en 5 september 1824.
Getuigen waren Jan Gerritsen, oud 76 jaar, bouwman, Willem Richtering, oud 67, timmerman, Christiaan Jenni, oud 68 jaar, particulier en Evert Hendriks, oud 53 jaar, timmerman, allen wonende te Velp.
De volgende stukken werden door het bruidspaar overlegd: 1e bewijs van de afkondigingen; 2e geboortebewijs van de bruidegom; 3e bewijs van overlijden van de eerste vrouw van de bruidegom; 4e overlijdensbewijs van de vader van de bruidegom; 5e geboortebewijs van de bruid; 6e bewijs van overlijden van de eerste man van de bruid; 7e bewijs van overlijden van de vader van de bruid; 8e akte van bekendheid betreffende het overlijden van de moeder en de grootouders van moederszijde van de bruid; 9e akte van bekendheid betreffende het overlijden van de grootouders van de bruid van vaderszijde; 10e certificaat van onvermogen.
De bruidegom verklaarde onder ede dat zijn moeder Neuleke Meeuwsen omstreeks 1785 overleden is en dat ook zijn grootouders van weerszijden overleden zijn, maar dat hij niet weet waar en wanneer. De vier getuigen verklaarden onder ede dat de moeder van de bruidegom omstreeks 1785 overleden en dat zij geregeld omgang hebben gehad met de ouders van de bruidegom en uit dien hoofde weten dat ook de grootouders zijn overleden.

De eerste akte van bekendheid luidde:
Op heden den zes en twintigsten Augustus dezes jaars Eenduizend AchtHonderd Vier en twintig zijn voor ons Mr. Nikolaas Hendrik Schassert , Vrederegter des Kantons Brummen, provincie Gelderland ten verzoeke van Teuntje Kappers, weduwe van Giesbert van Zadelhof, Arbeidster wonende te Velp, voornemens zijnde te hertrouwen, en de doodsakten harer Grootouders van Vaderszijde niet te kunnen produceren, gecompareerd
Jan Jurriens, Deurwaarder, oud twee en zestig jaren
Peter Fransen, Timmerman, oud zestig jaren
Jan Albers Kimp, Tapper, oud drie en zestig jaren
en Gradus Johannes Reessink, Schoenmaker, oud een en veertig jaren
Wonende allen te Brummen, bij ons wel bekende en ter goeder naam en faam staande Ingezetenen, dewelke ons hebben verklaard wel te weten, dat Rekwirantes Grootouders Teunis Kapers en Leene / de familienaam onbekend, voor een groot aantal jaren alhier gestorven en begraven zijn, hebbende drie eerste comparanten Leen Kappers nog even gekend, terwijl haar man Teunis Kappers toen reeds vele jaren dood was.
Gevende zij comparante voor redenen van wetenschap de voorstelling in hunne jeugd van de weduwe Kappers, en de algemene bekendheid der zaak.
En hebben wij hiervan, op grond van geamenteerd Certificaat van Onvermogen van den Schout van Rheden, pro Deo opgemaakt, de tegenwoordige Akte van bekendheid dewelke Comparanten na duidelijke voorlezing, met ons en den Griffier hebben onderteekend (was get.) J.Jurriens, P.Fransen, J.A.Kimp, G.J.Reessink, N.H.Schassert, L.Hofman, Griffier.
Gratis geregistreerd te Arnhem den zeven en twintigsten Augustus 1800 vier en twintig, O. 14 fr.16 C. 2. Zonder renvooien.
/Onderstand/ H.R.Boonen

Voor Expeditie Conform
L.Hofman, Griffier

Gratis gezien voor Zegel van vijftien cents
Arnhem den 27 Augustus 1824. get. H.R.Boonen

De tweede akte van bekendheid:
Op heden den veertienden September acttienhonderd vier en twintig, compareerde voor ons Mr. Harmen Willem Jan Baron van Lijnden van Oldenaller, vrederigter in het kanton Velp, arrondissement Arnhem, Provincie Gelderland, geassisteerd door onzen Griffier Jan Jacobus van Nievelt junior, ons ter gewoone plaatse van ons vredebureau te Velp bevindende Teuntje Kappers, weduwe van Giesbert van Zadelhoff, arbeidster, woonachtig te Velp, dewelke aan ons te kennen gaf, dat zij voornemens zijnde om een tweede huwelijk aan te gaan, daartoe bewijzen moest overleggen van het overlijden van hare moeder en grootouders van moederszijde, dat zij ter verkrijging hiervan zich aangemeld hebbende bij den Heer Schout van Rheden, onderrigt is geworden dat van het overlijden van dezelve geene aantekening voorhanden is, weshalve zij aan ons verzogt zulks te mogen Supleeren door eene acte van bekendheid, terwijl zij aan ons vertoonde een bewijs afgegeven door den Heer Schout van het ambt Rheden, op getuigenis van Jacobus Tersteeg en Hubertus Goorsens,en betekend te Velp den veertienden September 1800 vier en twintig, houdende verklaring dat zij onvermogend is om eenige kosten van zegels, registratie en Leges te voldoen, en zijn tot het afleggen van de verklaring waarvan in het hoofd dezes melding is gemaakt, vrijwillig verschenen
1e. Gerrit Jan Jansen, oud zes en zestig jaren, scheerbaas, woonachtig te Velp
2e. Harmen Rietbergen, oud tagtig jaren, van beroep timmerman, woonachtig te Velp
3e. Christiaan Jennij, oud acht en zestig jaren, van beroep tuinman, woonachtig te Velp
4e. Hendrik Speldebrink, oud drie en zeventig jaren, arbeider, woonachtig te Velp
Dewelke om aan de waarheid hulde te doen en ter requisitie als boven, respectivelijk verklaren dat zij de moeder en grootouders aan moederszijde van Teuntje Kappers zeer wel hebben gekend, en dat de moeder genaamd geweest is Aaltje Korthals, dat dezelve te Velp gewoond en aldaar voor meer dan dertig jaren overleden is, voorts dat de Grootouders genaamd geweest zijn Aart Korthals en Janna Smittenberg, dat dezelve te Rheden gewoond en voor ruim veertig jaren te Rheden overleden zijn, bij gelegenheid dat de loop* op de Veluwe heeft geheerscht.
gevende de comparanten voor redenen van wetenschap op, dat zij de voormelde persoonen allen zeer wel hebben gekend en daar mede omgang hebben gehad.
Waarvan acte.
En hebben de comparanten, met uitzondering van Teuntje Kappers, Hendrik Speldebrink en Harmen Rietbergen, dewelke op onze uitnodiging tot tekenen, verklaarden niet te kunnen schrijven, deze na gedane voorlezing ten dage, maand, jaar en plaats voormeld met ons en onzen griffier getekend.
/ was getekend / G.J.Jansen, C.Jenni, H.W.J.van Lijnden, J.J.van Nievelt jr.
/ lager op de minute staat / Gratis geregistreerd te Arnhem den vijftienden September 1800 vier en twintig D.14 f.31 c.4 zonder renvooien
/ was getekend / H.R.Boonen
voor Expeditie
J.J.van Nievelt jr
griffier

Gratis gezien voor zegel van vijftien centen.
Arnhem den vijftienden September 1800 vier en twintig
/was getekend/ H.R.Boonen

Verklaring van onvermogen Bernardus Berendsen en Teuntje Kappers:
Wij Schout des ambts Rheden certificeren hiernevens op verzoek van Bernardus Berendsen, arbeider te Velp en Teuniske Kappers, weduwe van Giesbert van Zadelhoff, arbeidster mede te Velp woonachtig, en op getuigenis van Jacobus ter Steeg, Zadelmaker en Hendrik Stephanus Wiggers, Tapper te Velp welke deeze mede hebben ondertekend zijnde meerderjarige en te goeder naam en faam staande personen, dat Bernardus Berendsen en Teuniske Kappers weduwe van Giesbert van Zadelhoff, arbeidster mede te Velp woonachtig niet in staat zijn om jura de zegels te betaalen voor zodanige stukken als zij benodigd hebben om te kunnen trouwen.
In waarheid oorconde hebben wij deze eigenhandig getekend te Velp den drie en twintigsten Augustus achtien honderd vier en twintig.
onleesbaar
H.S.Wiggers
J.ter Steeg

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Teunisken (Antonia) Cappiss Alias Kappers (Kappes)?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Teunisken (Antonia) Cappiss Alias Kappers (Kappes)

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Teunisken (Antonia) Cappiss Alias Kappers (Kappes)

Aart Korthals
????-± 1782
Janna Smittenberg
????-± 1782
Aaltjen Korthals
????-< 1794

Teunisken (Antonia) Cappiss Alias Kappers (Kappes)
1765-1846

(1) 
(2) 1824

    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Quellen

    1. Doopboek Nederduits Gereformeerde kerk Rheden.
    2. Trouwakte zoon Gijsbert
    3. Overlijdensakte gemeente Rheden. Akte nr. 115.
    4. Overlijdensakte.
    5. Gelders Archief
    6. Trouwboek Rheden
    7. Huwelijksakte gemeente Rheden. Akte nr.34.

    Historische Ereignisse

    • Die Temperatur am 16. Mai 1765 war um die 15,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Ost-Nordost. Charakterisierung des Wetters: betrokken omtrent helder. Quelle: KNMI
    • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
    • Regent Lodewijk Ernst (Hertog van Brunswijk-Wolfenbüttel) war von 1759 bis 1766 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
    • Im Jahr 1765: Quelle: Wikipedia
      • 16. März » Die Uraufführung der komischen Oper Le Tonnelier von François-Joseph Gossec erfolgt an der Comédie Italienne in Paris.
      • 22. März » Das britische Parlament verabschiedet das Stempelgesetz. Die Steuer soll in den nordamerikanischen Kolonien erhoben, aber nach London abgeführt werden. Das löst erheblichen Protest und Boykottaktionen der Siedler aus.
      • 24. März » Auf Befehl von Erzherzogin Maria Theresia wird in Wien die Lehrschule zur Heilung der Viehkrankheiten gegründet. Sie ist damit die drittälteste Institution ihrer Art weltweit, nach Lyon und Alfort, und die älteste im deutschsprachigen Raum.
      • 24. März » Das britische Parlament beschließt den Quartering Act, wonach die Siedler der amerikanischen Kolonien dazu verpflichtet sind, britische Soldaten zu beherbergen.
      • 27. Juni » Die komische Oper Le Faux Lord von François-Joseph Gossec hat ihre Uraufführung an der Comédie Italienne in Paris.
      • 19. Oktober » Mit der Unterzeichnung der Burloer Konvention wird der bis dahin umstrittene Grenzverlauf zwischen dem Herzogtum Geldern als Provinz der Vereinigten Niederlande und dem Fürstbistum Münster verbindlich geregelt.
    • Die Temperatur am 21. September 1824 war um die 15,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Westen. Charakterisierung des Wetters: half bewolkt regen. Quelle: KNMI
    •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Im Jahr 1824: Quelle: Wikipedia
      • 17. März » Im Londoner Vertrag regeln Großbritannien und die Niederlande ihre Beziehungen nach Ostindien. Sumatra wird den Holländern zugestanden.
      • 26. März » In der Zirkumskriptionsbulle Impensa Romanorum Pontificum schafft Papst LeoXII. für die Beziehungen der Kirche mit dem Königreich Hannover Rechtsgrundlagen, die bis in die Jetztzeit reichen.
      • 7. April » Die Missa solemnis von Ludwig van Beethoven wird zur Gänze erstmals als Oratorium bei der Philharmonischen Gesellschaft in Sankt Petersburg aufgeführt.
      • 4. Oktober » Mexiko erhält nach US-amerikanischem Vorbild eine erste republikanische Verfassung und organisiert sich als Bundesstaat.
      • 21. Oktober » Der Brite Joseph Aspdin erhält ein Patent auf Portlandzement.
      • 24. Oktober » Auf Anregung von Johann Wolfgang von Goethe wird in Frankfurt am Main ein Physikalischer Verein gegründet.
    • Die Temperatur am 27. Juli 1846 war um die 18,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Süden. Charakterisierung des Wetters: betrokken regen . Quelle: KNMI
    •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Im Jahr 1846: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 3,1 Millionen Einwohner.
      • 3. Februar » An der Opéra-Comique in Paris erfolgt die Uraufführung der komischen Oper Les Mousquetaires de la reine von Jacques Fromental Halévy.
      • 16. April » Der frühere Forstwärter Pierre Lecomte verübt mit einer Doppelflinte ein Attentat auf Frankreichs Bürgerkönig Louis-Philippe beim Schloss Fontainebleau. Die in einer Kutsche heimkehrende königliche Familie bleibt unverletzt. Der Attentäter wird am 8. Juni hingerichtet.
      • 15. Juli » Der Cholerabrunnen wird der Stadt Dresden feierlich übergeben.
      • 26. August » Das Oratorium Elias von Felix Mendelssohn Bartholdy wird in seiner Urfassung in Birmingham uraufgeführt.
      • 30. September » William Thomas Green Morton gelingt die erste schmerzfreie Zahnextraktion unter Narkose an seinem Patienten Eben Frost.
      • 6. Dezember » An der Opéra-Comique in Paris erfolgt die konzertante Uraufführung der „dramatischen Legende“ La damnation de Faust (Fausts Verdammnis) von Hector Berlioz nach Goethes Faust I. Die szenische Uraufführung erfolgt erst 1893.

    Über den Familiennamen Cappiss Alias Kappers (Kappes)


    Die Familienstammbaum De Klark-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    J. de Klark, "Familienstammbaum De Klark", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-de-klark/I2434.php : abgerufen 3. Juni 2024), "Teunisken (Antonia) Cappiss Alias Kappers (Kappes) (1765-1846)".