Paul Christiaan Smis. Oude namen. » Marinus Cornelis Borgsteede (1885-1935)

Persönliche Daten Marinus Cornelis Borgsteede 

Quelle 1

Familie von Marinus Cornelis Borgsteede

Er ist verheiratet mit Maria Magdalena Amsen.

Sie haben geheiratet am 14. Juni 1911 in Amsterdam, Noord-Holland, Nederland, er war 25 Jahre alt.


Kind(er):



Notizen bei Marinus Cornelis Borgsteede

Marinus werd als tweede zoon geboren in de Fokke Simonsstraat 22''. Woonde bij trouwen op nummer 53. Van zijn jeugd is niets bekend. Uit huis volgens bevolkingsregister op 9 maart 1905. Hij ging in militaire dienst, kwam bij de huzaren terecht. Dat is op 2 april 1908. Naar de Doelenkazerne in Leiden. Het gebouw bestaat nog, maar heeft een universiteitsbestemming. Men sprak in die tijd van het 'paardenvolk'. Op 12 januari 1807 vond in Leiden ‘s middags rond 4 uur een grote kruitramp plaats. Een schip, dat op weg was van Haarlem naar Delft, met 37000 Hollandsche Ponden aan buskruit (1 Hollandsche Pond = 470 gr.) aan boord ontplofte in 'Het Steenschuur' waarbij 151 doden vielen en 227 huizen werden vernield. Koning Lodewijk Napoleon die dezelfde nacht poolshoogte is komen nemen op de plek van de ramp, beloofde dat alles in het werk zou worden gesteld om Leiden te helpen bij de wederopbouw (1). Op uitdrukkelijk verzoek van de stad Leiden zegde Napoleon tevens toe een aanzienlijk aantal soldaten (dienstplichtigen) in de stad te legeren. Deze troepen fungeerde voor Napoleon als hulptroepen en hielden controle over de kust in verband met het verbod op het importeren van goederen uit Engeland en de angst voor een Engelse invasie.

Sinds het midden van de achtiende eeuw was een vast garnizoen gelegerd op het Doelenterrein (2). Vooruitlopend op de uitbreiding van het aantal soldaten werd toen besloten een begin te maken met de bouw van een nieuw gebouw voor de garnizoenen, dat gereed kwam in 1808. Dit gebouw maakte waarschijnlijk deel uit van de uiteindelijke 'Doelenkazerne' die in 1818 werd gebouwd aan de noordelijke rand van het Doelenterrein aan de Groenhazengracht, waarvoor echter eerst een zestiental huizen stammend uit 1614 moesten worden gesloopt. Later werd de kazerne waar de cavalerie gelegerd was, uitgebreid naar het westen naar een ontwerp van stadsarchitect Salomon van der Paauw. Na de tweede wereldoorlog werd de kazerne opgeheven en werd het gebouw na enkele jaren eigendom van de Leidse universiteit. Het oudste oostelijke gedeelte werd dichtgebouwd en doet thans op de begane grond dienst als bibliotheek en studiezaal voor de opleiding Talen en Culturen van China en op de 1e verdieping als bibliotheek en studiezaal voor de opleiding Talen en Culturen van Japan en Korea. Het westelijke gedeelte werd in de periode 1979 - 1981 van een overkapping voorzien, bestaande uit een gelijmde houten constructie en glas waarvan de ondersteuningen samenkomen in het midden van de binnenplaats, naar een ontwerp van Tjeerd Dijkstra die het gebouw de naam 'Het Arsenaal' gaf (3). In de ombouw van het westelijke gedeelte bevinden zich thans de kamers van het personeel van de in het gebouw gevestigde opleidingen en in de hoeken van het gebouw enkele kleine collegezalen.
Uit:
'Architectuur & Monumenten Gids', J.Dröge, E. de Regt, P. Vlaardingerbroek (red.), Primavera Pers Leiden, 1996.
'
Een aantal afdelingen van het 6e Regiment Artillerie, met als thuishaven de Leidse Doelenkazerne, werd tijdens de mobilisatie ondergebracht in Lisse en Sassenheim. Ook zij trekken naar het zuiden, in de richting van de Leidse Hout.
Deze afdeling was er dus ook gelegerd.

Op de leeftijd van 25 jaar trouwde hij. Voor zijn huwelijk woonde hij mogelijk in de Elandstraat 18. Bij het bevolkingsregister Amsterdam staat hij vermeld als de hoofdbewoner van de Fokke Simonszstraat 53, 3 hoog. Dat is vanaf zijn trouwen. Bij de adressen binnen de gemeente op Fokke Simonszstraat 15 2 hoog. Op 31-3-1914 verhuist hij naar de 100 meter verderop gelegen Falckstraat nummer 3, begane grond bijna op de hoek van de Reguliersgracht. Later is er in het pand een café gekomen. Op dit adres werden zijn 3 kinderen geboren. Hij werkte in die tijd bij Rad en Doodehever, een papierverwerkend bedrijf. Hij werkte in het magazijn en werkte met loodzware, immense rollen papier. Toen het gezin naar Amsterdam-Zuid verhuisde, was de Vredeskerk nog niet gebouwd. Het was aan de rand van Amsterdam, promotie naar een betere nieuwbouwwijk. Nadien werkte hij als trambestuurder. In het begin even op de paardentram, maar al gauw op de gemotoriseerde tram. In zijn vrije tijd beoefende hij wat men nu trimmen en fittness zou noemen. Hij werkte met gewichten en kreeg privé boksles. In een boksring is hij nooit gestapt. Een andere vrijetijdsbesteding vond hij in het vissen. In een bootje er op uit, samen met een vriend. Vaste kameraad heette Frans Kogels. Een kleine tengere man uit Brabant met wie hij veel lachte. In zijn buurt had zijn reputatie van sterke man ook uitwerking: als de buurman zijn kinderen strafte, nam hij het voor hen op. Als de kinderen van de familie Hollak weer eens op de trap gezet waren om daar hun bord leeg te eten, nam hij ze zonder pardon mee naar boven, naar binnen. Hij overleed aan de gevolgen van een maagzweer.

Zeitbalken Marinus Cornelis Borgsteede

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Marinus Cornelis Borgsteede


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Quellen

    1. Zwemmer Web Site, Olga Cornelia Zwemmer Alves, Marinus Cornelis Borgsteede, 5. Mai 2011
      Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen
      Stamboom op MyHeritage.com
      Familiesite: Zwemmer Web Site
      Stamboom: Stamboom Zwemmer

    Historische Ereignisse

    • Die Temperatur am 24. September 1885 war um die 11,7 °C. Es gab 10 mm Niederschlag. Der Luftdruck war 76 cm. Die relative Luftfeuchtigkeit war 96%. Quelle: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) war von 1849 bis 1890 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 23. April 1884 bis 21. April 1888 regierte in den Niederlanden das Kabinett Heemskerk mit Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1885: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 4,5 Millionen Einwohner.
      • 28. März » Die Uraufführung der Operette Don Cesar von Rudolf Dellinger erfolgt am Carl-Schultze-Theater in Hamburg.
      • 3. April » Gottlieb Daimler erhält auf den von ihm erfundenen Standuhr-Motor ein Reichspatent. Er treibt das entwickelte erste Motorrad mit Benzinmotor, den sogenannten Reitwagen, an.
      • 4. September » In New York City wird eine Cafeteria als weltweit erstes Selbstbedienungsrestaurant geöffnet.
      • 30. September » Betschuanaland auf dem Gebiet des heutigen Botswana wird britisches Protektorat, dem auch Stellaland eingegliedert wird.
      • 7. November » Mit dem Setzen des letzten Nagels durch Donald Smith in Craigellachie ist der Bau der transkanadischen Eisenbahnstrecke Canadian Pacific Railway beendet.
      • 22. Dezember » Itō Hirobumi schafft den Dajokan als bestimmendes Organ des japanischen Staates ab und etabliert stattdessen – beeinflusst von Ideen, die er beim Studium in Berlin und Wien kennengelernt hat – ein Ministerkabinett, dessen erster Premierminister er wird.
    • Die Temperatur am 14. Juni 1911 lag zwischen 2,7 °C und 15,8 °C und war durchschnittlich 9,4 °C. Es gab 5,1 mm Niederschlag. Es gab 8,6 Stunden Sonnenschein (51%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 3 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Nord-Westen. Quelle: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 12. Februar 1908 bis 29. August 1913 regierte in den Niederlanden das Kabinett Heemskerk mit Mr. Th. Heemskerk (AR) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1911: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 6,0 Millionen Einwohner.
      • 19. August » Das erste Frachtflugzeug ist in Deutschland geflogen. Ein Harlan-Eindecker transportierte druckfrische Exemplare der Berliner Morgenpost von Berlin-Johannisthal nach Frankfurt an der Oder.
      • 14. September » Der russische Ministerpräsident Pjotr Stolypin wird bei einem Attentat schwer verletzt und stirbt vier Tage später.
      • 2. Oktober » An den preußischen Schulen wird die Schulstunde auf 45 Minuten gekürzt.
      • 30. Oktober » Die vom belgischen Großindustriellen und Amateurforscher Ernest Solvay organisierte erste Solvay-Konferenz mit dem Thema Theorie der Strahlung und Quanten, an der die Weltspitze der damaligen experimentierenden und theoretischen Physiker teilnimmt, wird unter dem Vorsitz von Hendrik Antoon Lorentz im Hotel Metropol in Brüssel eröffnet.
      • 1. November » Im Italienisch-Türkischen Krieg werden die ersten Zwei-Kilogramm-Bomben aus einem Flugzeug auf Personen in Oasen abgeworfen.
      • 20. November » Ein halbes Jahr nach dem Tod des Komponisten wird in München Gustav Mahlers Das Lied von der Erde unter der Leitung von Bruno Walter uraufgeführt. Unter Vermeidung des Wortes Sinfonie hat Mahler das Werk als „sinfonischen Liederzyklus“ bezeichnet, aus Angst, eine 9. Sinfonie könnte – wie bei seinen Vorbildern Ludwig van Beethoven und Anton Bruckner – seine letzte sein.
    • Die Temperatur am 27. Mai 1935 lag zwischen 12,2 °C und 22,6 °C und war durchschnittlich 17,9 °C. Es gab 0.4 mm Niederschlag während der letzten 0.5 Stunden. Es gab 6,9 Stunden Sonnenschein (43%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 3 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Osten. Quelle: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 26. Mai 1933 bis 31. Juli 1935 regierte in den Niederlanden das Kabinett Colijn II mit Dr. H. Colijn (ARP) als ersten Minister.
    • Von 31. Juli 1935 bis 24. Juni 1937 regierte in den Niederlanden das Kabinett Colijn III mit Dr. H. Colijn (ARP) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1935: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 8,4 Millionen Einwohner.
      • 2. Februar » Leonard Keeler testet in einem Experiment erstmals einen Lügendetektor.
      • 4. Februar » Im Berliner Harnack-Haus wird das Reichsfilmarchiv eröffnet.
      • 2. März » König Rama VII. dankt in Thailand ab. Sein neunjähriger Neffe RamaVIII. wird neuer Herrscher, hält sich aber wegen seiner Ausbildung in der Schweiz zumeist außer Landes auf.
      • 26. Juni » In Deutschland wird für Männer zwischen 18 und 25 Jahren die halbjährige Reichsarbeitsdienstpflicht eingeführt.
      • 16. Juli » In Oklahoma City wird die erste Parkuhr der Welt aufgestellt.
      • 3. November » Mit der Rückkehr von König Georg II. auf den Thron endet die griechische Republik.
    

    Gleicher Geburts-/Todestag

    Quelle: Wikipedia

    Quelle: Wikipedia


    Über den Familiennamen Borgsteede

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Borgsteede.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Borgsteede.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Borgsteede (unter)sucht.

    Die Paul Christiaan Smis. Oude namen.-Veröffentlichung wurde von Paul C. Smis erstellt (Kontakt ist nicht möglich).
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Paul C. Smis, "Paul Christiaan Smis. Oude namen.", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-boris-schubert-moonlight/R9070.php : abgerufen 12. Juni 2024), "Marinus Cornelis Borgsteede (1885-1935)".