Familienstammbaum Batavier » Teunis Roethof (1926-1987)

Persönliche Daten Teunis Roethof 

  • Er wurde geboren am 15. Dezember 1926 in Amersfoort.Quelle 1
  • Beruf: Banketbakker.
  • Fakten:
    • (vermelding) Standbeeld.Quelle 2
      BRON: Chris Spönhoff
      Amersfoort is best aardig om te wonen maar als je als kunstenaar naam wilt maken sla dan in hemelsnaam je vleugels uit en keer de toegangspoort tot de Veluwe de rug toe.
      Dat deed Piet Mondriaan dan ook.
      Maar dan wordt de schilder toch wel wat erg zwaar herdacht met da kolossale pand. Het is natuurlijk ook Amersfoorts enige grote zoon en daar moet je zuinig op zijn. Alleen een stad die meer beroemdheden heeft voortgebracht kan zich permitteren om zo iemand met een kleine permanente expositie in het plaatselijk museum te eren.
      Een nog oudere Amersfoorter, raadspensionaris Johan Van Oldenbarnevelt, komt er veel bekaaider vanaf. Niet helemaal ten onrechte misschien. Als ik het goed heb onthouden heeft die latere staatsman zijn heil, dat later zoals bekend in onheil veranderde, ook al snel buiten de stadsgrenzen gezocht.
      Het blijf tobben met Amersfoortse beroemdheden.
      Daarom stel ik voor om wijlen Teus Roethof een plaatsje in de eregalerij te gunnen. Roethof is de banketbakker die ijs uitvond dat je op de hoek van de Arnhemseweg en de Everard Meysterweg kunt krijgen.
      "Krijgen" moet hier zeker niet letterlijk begrepen te worden, want een bolletje kost één gulden vijftig. Ga dus nooit met wat dubbeltjes en kwartjes naar het loket, waar ze het ijs met omzichtige bewegingen in een nogal zuinig cupje doen. Je merkt aan alles dat Roethof-ijs een uit de meest exquise voedingsstoffen opgebouwde lekkernij is.
      Ik mag geen reclame maken, maar ik kan er niet omheen: dat ijs is gewoon gevaarlijk lekker. Uit angst voor totale maatschappelijke ontwrichting fiets ik niet dagelijks langs de Arnhemseweg naar huis, want dan kom je langs Roethof. Een enkele keer is de aantrekkingskracht van dat smeuïge, romige op de tong smeltende ijs te sterk en dan meld ik mij met gemengde gevoelens, zoals dat heet, aan het loket. Doet u mij maar één, nee twee, of weet u wat: drie bolletjes. Het is dat je zo in de weg stat anders had ik vier, vijf bolletjes gezegd. Maar in dit door calvinisme beheerste Amersfoort hoor je niet zo openlijk uit de band te springen en dus blijven het drie bolletjes. Dat heerlijke ijs, ik probeer er geen druppel van te morsen omdat hetkostbare druppels zijn natuurlijk, maar ook respect voor wijlen Teus Roethof. Hij moet op een avond, toen de zon rood onderging en het ergens boven de Veluwe weerlichtte, er een regenboog over de Eem spande, een helder ogenblik hebben gehad, waarin hij de samenstelling van het ijs formuleerde. Of ontwaakte hij midden in de nacht en wist hij hoe het perfecte ijsje gemaakt moest worden? Een kilo suiker, twee eierdooiers, verse melk van een Veluwse boer, een puntje boter, een kwart liter room,een snufje vanille en .... Precies, dat laatste is een familiegeheim. Mooi dat het brouwsel nog gemaakt wordt. Duizenden tongen worden per jaar gestreeld door Roethofs uitvinding. Vandaar dat de man een standbeeld verdient. Want iemand altijd likkend gedenken, geeft eigenlijk geen pas.
      :
    • (vermelding) von 1951 bis 1977 Oprichten bakkerij.Quelle 3
      Datering:1951
      Omschrijving: Banketbakkerij, oprichten van
      Adres: Amersfoort, Weverssingel 28
      Naam: Roethof T.
      :
      Datering: 1954
      Omschrijving: Banketbakkerij oprichten van
      Adres: Amersfoort, Arnhemseweg 123
      Naam: Roethof T.
      :
      Datering: 1977
      Omschrijving: Bakkerij/ijswinkel, een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning
      Adres: Amersfoort, Arnhemseweg 123
      Naam: Roethof T.
      :
  • Wohnhaft:
    • Weverssingel nr. 28, waar zij de banketbakkerij begonnen, en verhuisden de bakkerij later naar de Arnhemseweg nr. 123. Hierna gingen zij zelf aan het Kerkepad 9 te Hoevelaken wonen..Quelle 4
    • von 12. April 1933 bis 12. April 1934: St. Nicolaasgesticht, Denekamp.Quelle 4
  • Er ist verstorben am 13. September 1987 in Hoevelaken, er war 60 Jahre alt.
  • Ein Kind von Teunis Roethof und Maria Antonia Smeeing
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 20. Januar 2023.

Familie von Teunis Roethof

Er ist verheiratet mit Fennetje Batavier.

Sie haben geheiratet am 6. September 1950 in Amersfoort, er war 23 Jahre alt.Quelle 1


Kind(er):

  1. (Nicht öffentlich)
  2. (Nicht öffentlich)
  3. (Nicht öffentlich)

  • Das Paar hat gemeinsame Vorfahren.
  • Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Teunis Roethof?
    Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


    Zeitbalken Teunis Roethof

      Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
    Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Abbildung(en) Teunis Roethof

Vorfahren (und Nachkommen) von Teunis Roethof


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Verwandschaft Teunis Roethof



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Familie
  2. Allemensen !
  3. Vergunningen, gemeente Amersfoort
  4. Bevolkingsregister Amersfoort

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:


Die Familienstammbaum Batavier-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Arnold Batavier, "Familienstammbaum Batavier", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-batavier/I40900.php : abgerufen 27. April 2024), "Teunis Roethof (1926-1987)".