genealogieonline

Nieuws » DTB-boeken Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg online

De Scans zoeken service van Genealogie Online geeft stamboomonderzoekers suggesties omtrent online scans bij archieven op basis van hun eigen genealogische gegevens. Onlangs heeft het Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg zo'n 20.000 scans van DTB-boeken online gezet. Deze mooie bron van scans is nu opgenomen in de Scans zoeken service!

Het Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg biedt via haar website de DTB-boeken van de plaatsen Brielle, Oostvoorne, Hellevoetsluis, Zuidland, Rockanje, Abbenbroek, Hekelingen, Oudenhoorn, Spijkenisse, Simonshaven, Nieuw-Helvoet, Rozenburg, Geervliet, Zwartewaal, Vierpolders, Heenvliet en Nieuwenhoorn. Let wel: het gaat hier om de complete registers die nog niet geïndexeerd zijn, u zult dus zelf digitaal door het register moeten bladeren om de juiste inschrijving te vinden.

Een voorbeeld. In de publicatie Genealogisch onderzoek De Groot van Dirk de Groot komt een Arie Aartsz van Bochove voor die 1766 in het huwelijk is getreden met Maria Bastiaansdr de Raet. Via de Scans zoeken service wordt de suggestie gegeven om te kijken in het Registers van dopen en trouwen (1729-1812) van de Hervormde Kerk Hekelingen. Na wat bladeren wordt op pagina 39 van dit register de inschrijving (12 september 1766) gevonden!

Scans zoeken is een service van Genealogie Online die u met een Probeer abonnement vrijblijvend kunt uitproberen. Wilt u meer weten over de Scans zoeken service bekijk dan de korte video uitleg. Wilt u ook suggesties krijgen over de locaties van online scans op basis van genealogische gebeurtenissen uit uw stamboom? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.


Ander nieuws

 Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
Bent u de familiearchivaris?

Familie Archivaris

Gebruik het juiste gereedschap!