genealogieonline

Nieuws » Links naar informatie over prominente personen

Biografisch Portaal van Nederland

Biografisch Portaal van NederlandHet Biografisch Portaal van Nederland is een digitale toegang tot verspreid gepubliceerde informatie over ruim 80 duizend bekende en minder bekende personen uit de Nederlandse geschiedenis, van de vroegste tijden tot heden. Het biedt links naar diverse bronnen met meer informatie over specifieke geleerden, kunstenaars, ambtenaren, godgeleerden, landsbestuurders en andere prominente personen in bijna 146 duizend biografieën.

Scans zoeken

Genealogie Online kijkt bij het publiceren van een stamboom nu ook of personen voorkomen in het Biografisch Portaal. Het maakt onderdeel uit van de Scans zoeken functionaliteit, waarbij de suggesties nu niet leiden naar scans maar naar digitale biografische naslagwerken, waarvan sommige ook foto's bevatten.

Een voorbeeld:in de publicatie Genealogie Beindorff, Been et al van W.H. Beindorff zijn een zestal personen gevonden die ook voorkomen in het Biografisch Portaal. Eén van de personen is Reinder Jakobus de Stoppelaar, een Nederlandse Doopsgezind predikant en publicist op het gebied van natuur en landschap, van wie het Biografisch Portaal verwijzigingen heeft naar diverse levensbeschrijvingen en foto.

Meer bronnen

De Scans zoeken functie van Genealogie Online biedt nu suggesties omtrent scans, foto's en informatie in vele bronnen, waaronder een lange reeks archiefwebsites en begraafplaatswebsites. De suggesties voor informatie in het Biografisch Portaal van Nederland maken deel uit van het Probeer abonnement van Genealogie Online. De complete set van bronnen is voorbehouden aan Plus en Premium abonnees.


Ander nieuws

 Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
Bent u de familiearchivaris?

Familie Archivaris

Gebruik het juiste gereedschap!