maximum test » Zeger I "Siger" van Gent I (± 1090-1122)

Persönliche Daten Zeger I "Siger" van Gent I 

  • Spitzname ist Siger.
  • Er wurde geboren rund 1090.
  • Titel: Graaf
  • Beruf: Châtelain, de Gand, Sieur, de Bornheim.
  • Er ist verstorben im Jahr 1122.
  • Ein Kind von Wenemar I van Gent und Gisela de Guisnes
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 24. Oktober 2019.

Familie von Zeger I "Siger" van Gent I

Er hat eine Beziehung mit Alice van Kortrijk.


Kind(er):

  1. Alicia van Gent  ± 1110-± 1154 


Notizen bei Zeger I "Siger" van Gent I

{geni:about_me} NOTE:Vermeld 1114 -1122. Burggraaf van Gent vanaf 1120. Volgens de Kronieken van de St.Baafsabdij bestond reeds in 940 een 'castrum', een kasteel op een eiland in de Leie, een zijstroom van de Schelde bij Gent. Het is daar waarschijnlijk gesticht om de aanvallen van de Noormannen te keren. Dit kasteel beheerste nagenoeg de gehele 'pagus Gandensis', het gebied van Gent en wijde omgeving. Tot dat gebied behoorden het Land van Waas en de streken van Aalst en Dendermonde. Ook de Vier Ambachten met hun hoofdplaatsen Assenede, Boechoute, Axel en Hulst. Deze vruchtbare kleistreken, aangewassen tegen het Land van Waas, maakten deel uit van de 'pagus Gandensis'. De Gentse kasteelheer, kastelein of burggraaf, zoals hij in de vroegste documenten reeds genoemd wordt, had aanvankelijk veel gezag. Hij werd daarom ook wel als 'vicecomes' (ondergraaf) omschreven. Onder zijn bevel stond de hele krijgsmacht van het Gentse gebied. Hij was ook 'opperbaljuw', de opperste eiser in strafzaken. De tolheffing op openbare wegen en bevaarbare wateren was hem toevertrouwd. Hij legde belastingen in allerlei vorm op. Op zijn order werden door de ingezetenen 'herendiensten' verricht, gedwongen arbeid, vaak aan wallen en torens van burchten en versterkingen. Ondermeer door de bouw van het Gravensteen te Gent ca. 1180, trachtte de toenmalige graaf van Vlaanderen, Philips van de Elzas, de macht van de Gentse burggraaf te overvleugelen. De Gentse stadswijk, omgeven door de grachten die eens het oude verdwenen kasteel omringden, heet na 1180 'Oudenburg'.

(Bron: Homepage Fam.Wijngaard)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

'''SIGER [I]'''

===From Medlands:===

http://fmg.ac/Projects/MedLands/FLEMISH%20NOBILITY.htm#ArnoulIGentGuinesdied1169A

(-1122 or after). The Historia Comitum Ghisnensium names (in order) "Arnoldum, Winemarum…Sigerum et Balduinum…et Margaretam" as children of "Gandavensis oppidi castellanus…Winemarus" & his wife Gisela[390]. "Wenemari castellani, Sigeri filii eius…" signed an undated donation to Gand Saint-Pierre[391]. "Uuenemari castellani, Sigeri filius eius, Uuenemari filii eius…" signed the charter dated 1114 under which "Asericus" donated property to Gand Saint-Pierre[392]. Châtelain de Gand. Seigneur de Bornhem. m ---. The name of Siger´s wife is not known. Siger [I] & his wife had three children:

a) son .

b) SIGER .

c) ALICE (-before 1154). Heiress of the Burgraviate of Gent. m firstly HUGO de Encre, son of --- (-1139). Burggraaf van Gent. m secondly (before 8 Aug 1145) STEPPO van Viggezele, son of ---.
Seger I Van GENT, geb. ca. 1090, ovl. 1122, van beroep burggraaf van Gent. Burggraaf van Gent Vermeld 1114 -1122. Burggraaf van Gent vanaf 1120. Volgens de Kronieken van de St. Baafsabdij bestond reeds in 940 een 'castrum', een kasteel op een eiland in de Leie, een zijstroom van de Schelde bij Gent. Het is daar waarschijnlijk gesticht om de aanvallen van de Noormannen te keren. Dit kasteel beheerste nagenoeg de gehele 'pagus Gandensis', het gebied van Gent en wijde omgeving. Tot dat gebied behoorden het Land van Waas en de streken van Aalst en Dendermonde. Ook de Vier Ambachten met hun hoofdplaatsen Assenede, Boechoute, Axel en Hulst. Deze vruchtbare kleistreken, aangewassen tegen het Land van Waas, maakten deel uit van de 'pagus Gandensis'. De Gentse kasteelheer, kastelein of burggraaf, zoals hij in de vroegste documenten reeds genoemd wordt, had aanvankelijk veel gezag. Hij werd daarom ook wel als 'vicecomes' (ondergraaf) omschreven. Onder zijn bevel stond de hele krijgsmacht van het Gentse gebied. Hij was ook 'opperbaljuw', de opperste eiser in strafzaken. De tolheffing op openbare wegen en bevaarbare wateren was hem toevertrouwd. Hij legde belastingen in allerlei vorm op. Op zijn order werden door de ingezetenen 'herendiensten' verricht, gedwongen arbeid, vaak aan wallen en torens van burchten en versterkingen. Ondermeer door de bouw van het Gravensteen te Gent ca. 1180, trachtte de toenmalige graaf van Vlaanderen, Philips van de Elzas, de macht van de Gentse burggraaf te overvleugelen. De Gentse stadswijk, omgeven door de grachten die eens het oude verdwenen kasteel omringden, heet na 1180 'Oudenburg'.
Notitie bij Zeger: Vermeld 1114 -1122. Burggraaf van Gent vanaf 1120. Volgens de Kronieken van de St.Baafsabdij bestond reeds in 940 een ´castrum´, een kasteel op een eiland in de Leie, een zijstroom van de Schelde bij Gent. Het is daar waarschijnlijk gesticht om de aanvallen van de Noormannen te keren. Dit kasteel beheerste nagenoeg de gehele ´pagus Gandensis´, het gebied van Gent en wijde omgeving. Tot dat gebied behoorden het Land van Waas en de streken van Aalst en Dendermonde. Ook de Vier Ambachten met hun hoofdplaatsen Assenede, Boechoute, Axel en Hulst. Deze vruchtbare kleistreken, aangewassen tegen het Land van Waas, maakten deel uit van de ´pagus Gandensis´. De Gentse kasteelheer, kastelein of burggraaf, zoals hij in de vroegste documenten reeds genoemd wordt, had aanvankelijk veel gezag. Hij werd daarom ook wel als ´vicecomes´ (ondergraaf) omschreven. Onder zijn bevel stond de hele krijgsmacht van het Gentse gebied. Hij was ook ´opperbaljuw´, de opperste eiser in strafzaken. De tolheffing op openbare wegen en bevaarbare wateren was hem toevertrouwd. Hij legde belastingen in allerlei vorm op. Op zijn order werden door de ingezetenen ´herendiensten´ verricht, gedwongen arbeid, vaak aan wallen en torens van burchten en versterkingen. Ondermeer door de bouw van het Gravensteen te Gent ca. 1180, trachtte de toenmalige graaf van Vlaanderen, Philips van de Elzas, de macht van de Gentse burggraaf te overvleugelen. De Gentse stadswijk, omgeven door de grachten die eens het oude verdwenen kasteel omringden, heet na 1180 ´Oudenburg´. (Bron: Homepage Fam.Wijngaard) Titel: vanaf 1120 Burggraaf van Gent Kind van Zeger uit onbekende relatie: I. Aleidis van Gent (zie 221790215).

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Zeger I "Siger" van Gent I?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Zeger I "Siger" van Gent I

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Zeger I van Gent


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

    Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

    Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

    Über den Familiennamen Van Gent

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Van Gent.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Van Gent.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Van Gent (unter)sucht.

    Die maximum test-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Ard van Bergen, "maximum test", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/maximum-test/I6000000002294729643.php : abgerufen 5. Mai 2024), "Zeger I "Siger" van Gent I (± 1090-1122)".