Vorfahren Vermaat - Van den Born - Winter - Schaap » Ansegisel (610-662)

Persönliche Daten Ansegisel 


Familie von Ansegisel

Er ist verheiratet mit Begga van Landen.

Sie haben geheiratet vor 635.Quelle 1


Kind(er):



Notizen bei Ansegisel

Ansegisus (verlatijnst, oorspronkelijk Ansegisel) (ca. 610 - 662) was een Frankische hofmeier. Hij was een zoon van Arnulf van Metz en zijn vrouw Doda.

In 633 werd de toen drie jaar oude Sigibert III koning van Austrasië. Een jaar later werd Ansegisus benoemd tot een van zijn opvoeders en waarschijnlijk kreeg hij toen ook het ambt van hofmeier, dat Pepijn van Landen moest neerleggen. Hij onderdrukte samen met Pepijn, Kunibert van Keulen, Bubo van Auvergne en Leuthar van Allemanië een opstand van de edelen Radulf en Fara. In 662 nam hij deel aan de mislukte staatsgreep van zijn zwager Grimoald I en werd daarbij gedood door Gundewin.

Ongeveer 645 huwde hij met Begga, de dochter van Pepijn van Landen. Ze kregen de volgende kinderen:

* Pepijn van Herstal, (ca. 645- 714), hofmeier van Austrasië, Neustrië en Bourgondië
* Clotilda van Herstal (ca. 650-699), gehuwd met koning Theuderik III van Neustrië, heilig verklaard
[Wikipedia]

Édomesticusé, het enige document dat Angisel noemt, samen met zijn broer Choldulf, is een oude acte uit 648 van de abdij van Stavelot Malmédy opgesteld door koning Sigebert III waarin deze Angisel benoemd tot édomesticusé, een positie vlak achter de hertogen, ook was bekend dat hij getrouwd was met Begga, dochter van Pepijn de Oude, Er bestond er een legende in de kronieken van Xanten dat Ansegil een vondeling, Gondoin, opvoedde die uiteindelijk zijn pleegouders wilde doden, dat lukte dan met Angesil maar Begga wist te vluchten, dit verhaal was onzin, het was echter wel duidelijk dat Angesil vermoord was door een Gondoin, hertog in Austrasië in 669, getrouwd met Wulfegunde, dochter van Wulfoald,de hofmeier van 662 tot 680, deze Gondoin was ongetwijfeld de kleinzoon van een machtige naamgenoot, genoemd tussen 614 en 665, gelieerd aan de hofmeier Odo, op zijn beurt vermoord door Grimoald, zwager van Ansegil; de gehele zaak wordt nu geinterpreteerd als een vendetta tussen twee concurrerende families.
[http://www.kareldegrote.nl/Pagina/ToonPagina.php?PID=4]

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Ansegisel?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Ansegisel

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Verwandschaft Ansegisel



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. http://jjw0.woelmuis.nl/db_new/113.htm#I6765

Über den Familiennamen Ansegisel

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Ansegisel.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Ansegisel.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Ansegisel (unter)sucht.

Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Peter J.R. Vermaat, "Vorfahren Vermaat - Van den Born - Winter - Schaap", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-vermaat/I1720.php : abgerufen 19. Mai 2024), "Ansegisel (610-662)".