Vorfahren Van der Most » Frederik II van Altena-Isenberg (1194-1226)

Persönliche Daten Frederik II van Altena-Isenberg 

  • Er wurde geboren Ca 1194.Quelle 1
  • Titel: Graaf van Altena (1209) en Isenberg (1216)
  • Titel: Voogd van de abdij Essen (1222)
  • Beruf: Domkanunnik te Keulen (1205), resigneert.
  • Er ist verstorben am 14. November 1226 in Keulen, Duitsland, er war 32 Jahre alt.Quelle 2
    Terechtgesteld.
  • Er wurde beerdigt in Klusenkapelle te Essen-Bredeney, Duitsland.
  • Ein Kind von Arnold I van Altena-Isenberg und Mechtild van Holte
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 16. Dezember 2007.

Familie von Frederik II van Altena-Isenberg

Er ist verheiratet mit Sophia van Limburg.

Sie haben geheiratet Ca 1210, er war 16 Jahre alt.


Kind(er):



Notizen bei Frederik II van Altena-Isenberg

Hij was volgens de nieuwste onderzoeksgegevens een van de leidendepersonen van een oppositie van Westfaalse en Rijnlandse adellijken tegende agressieve machtspolitiek van de Keulse aartsbisschop Engelbert vanBerg. Graaf Friedrich ontmoette in 1225 op de Adelsdag in Soest zijn oomgraaf Engelbert van Berg, de aartsbisschop van Keulen, waarbij delaatste tevergeefs een vredig verbond probeerde te sluiten aangaande devoogdij over de rijksabdij Essen, die graaf Friedrich volgens toenmaligeklachten ten eigen nutte en tot diens schade misbruikte. Op de terugwegvan Soest naar Keulen lokte graaf Friedrich zijn oom in een Hohlweg aande Hange van de Gevelsberg tussen Hagen en Schwelm in de late namiddagvan de zevende november 1225 in een hinderlaag. De aartsbisschop werdgedood (07-11-1225).
In de geschiedwetenschappelijke onderzoekingen en serieuze Heimatkundeheerst onenigheid over het feit of het nu om een moord of een doodslagheeft gehandeld. De voorstanders van de doodslagtheorie beweren dataartsbisschop Engelbert van Keulen gevangen genomen zou zijn om depolitieke eisen van de adellijke oppositie door te zetten. Dit spreektuit de Gepflogenheiten van een middeleeuwse vetepolitiek. Voor een veteontbreekt hier echter de voorafgaande mededeling van een vete (deVetebrief). Ook volgens toenmalig recht was hier, onafhankelijk van devraag naar een moord of doodslag, sprake van een Landsvredebreuk,waarvoor graaf Friedrich von Isenberg met de dood bestraft kon worden.
Friedrich werd in de kerkenban gedaan en in de Reichsacht. Hij verloorverschillende voogdijen en zijn gehele persoonlijke bezit. Zijn burchtenin Hattingen en Nienbrügge werden in de winter van 1225-1226, onder denieuwe aartsbisschop van Keulen, Heinrich von Molenark, aangevallen enverwoest.
Friedrich reisde met zijn broers Dietrich en Engelbert, respectievelijkbisschop in Münster en bisschopsselect in Osnabrück, die uit hun ambtenwaren gezet, en de Isenbergse Notarius met de schriftelijke stukken naarRome naar de Curie, om van de ban bevrijd te worden en om in debisschopsambten herbenoemd te worden. Dit gebeurde niet.
Op de terugreis werd Friedrich bij Lüttich gevangen genomen en voor2.100 zilveren marken aan de graaf van Gelre verkocht, die hem aan deKeulse kerk uitleverde. Op 14 november 1226 werd hij voor de Severinstorterechtgesteld. Zijn armen en benen werden kapotgeslagen, hij werd opeen rad gebonden en op een Steinsäule tentoongesteld. Hij stierf devolgende dag. Begraven werd hij in de Klusenkapel in Essen-Bredeney.
Hij was gehuwd met Sophia van Limburg, dochter van Walram IV vanLimburg, zuster van Heinrich van Limburg, schoonzoon van graaf Adolf IIIvan Berg, en kleinkind van Heinrich III van Limburg. Zijn zoon graafDietrich van Isenberg vocht later om de erfenis van zijn vader enstichtte zowel het gravenhuis Limburg als het graafschap Limburg bijHooglimburg. (o.a. Bron: Afstammingsreeksen Hertogen van Brabant, 43).

Zeitbalken Frederik II van Altena-Isenberg

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Frederik II van Altena-Isenberg


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

    Verwandschaft Frederik II van Altena-Isenberg



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Quellen

    1. Afstammingsreeksen Hertogen van Brabant, akte 43
    2. Afstammingsreeksen Hertogen van Brabant, akte 43

    Historische Ereignisse

    

    Gleicher Geburts-/Todestag

    Quelle: Wikipedia


    Über den Familiennamen Van Altena-Isenberg


    Die Vorfahren Van der Most-Veröffentlichung wurde von Willy van der Most erstellt (Kontakt ist nicht möglich).
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Willy van der Most, "Vorfahren Van der Most", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-van-der-most/I27243.php : abgerufen 16. Juni 2024), "Frederik II van Altena-Isenberg (1194-1226)".