Vorfahren Mulders » Henricus Claessens (1714-1763)

Persönliche Daten Henricus Claessens 


Familie von Henricus Claessens

Er ist verheiratet mit Cornelia (Maria Cornelia) van Anrae (Anraij).

Sie haben geheiratet am 25. Januar 1739 in Cuijk, Noord-Brabant, Nederland.


Kind(er):

  1. Catharina Claessens  1742-????


Notizen bei Henricus Claessens

Henricus is overleden in Katwijk aan de Maas.
Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC):
Toegangsnummer: 7040.
Inventarisnummer: 416.
Soort akte: Transport.
Datering: 13-08-1749.
schepenprotocol Cuijk .
Acte 170 :Jan Broeren en Petronella Jans e.l., Hendrik Theunissen en Jenneke Broeren e.l. hebben verkocht aan Hendricus Claassen en Cornelia van Anrae e.l.: een zestiende part in een achtste part en dus 128e part in het Katwijkse Veer op de Maas en in de daarbij behorende waard of wel zodanige portie als transportanten daarin toekomt.
Toegangsnummer: 7040
Inventarisnummer: 520
Soort akte: Transport
Datering: 08-01-1749
Pagina: 113-117
schepenprotocol Escharen:
Acte 59: Nicolaas Peter Loode, Jan Baptist van Megen en Maria Lode echtelieden, Derk Camerling, Reijnier Godefrooij, Nicolaas Camerling, Francoisa Camerling en Jacobus Vermande echtelieden, Gertrudij Camerling, Andreas Vallee notaris, Frederic Hubert Engelen notaris, Arnoldus van Boekel gelaste van Johan Nicolaas Richart en juffrouw A.C. Peters echtelieden, Augustinus Antonius Peters van de Graaff rooms priester, Maria Smack en Hendrina Smack, gelaste van Joseph Cuvelier en Agnes Smack echtelieden, Jan van de Mond en Sibilla Camerling echtelieden, gelasten van haar broer Jan Camerling en van Hendricus Claassen en Cornelia Anrae echtelieden, Henricus van Anrae erfgenamen van Maria Peters hebben verkocht aan Vincent van Tuerenhout en Johanna Maria Bloemarts echtelieden een huis, schuur en moeshof met ongeveer drie aangelegen Hollandse morgen bouwland, grenzend enerzijds het erf van Johannes Nuijen, anderzijds juffrouw Malingre, het erf van Catharina Gasthuis en de gemeene weg, een stuk bouwland groot ongeveer drie Hollandse morgen op de streepen, met een zijde aan het erf van de heer van Gijsteren, anderzijds aan het Gasthuis, met een eind aan de middelweg, het andere eind de gemeene weg, een stuk bouwland genaamd de Hongercamp, groot ongeveer twee Hollandse morgen grenzend enerzijds het erf van Catharina Gasthuis, anderzijds aan het erf van de heer van Gijsteren, een eind aan de weg en het andere eind het erf van Michiel Hup, een stuk bouwland groot ongeveer een halve Hollandse morgen enerzijds aan het erf van Jan Gruttelaars, anderzijds aan het erf van de weduwe Derk van Leuken en het andere eind de gemeene weg, een hooicamp groot ongeveer anderhalve Hollandse morgen aan de Raam, met een zijde aan de gemeente, anderzijds aan het erf van de heer van Gijsteren. Jaarlijks belast met twee malder rogge aan de heer Jan Michiel Coeberg.
Toegangsnummer: 7041
Inventarisnummer: 265
Datering: 22 september 1740
schepenprotocol Grave:
Acte 36: Augustinus Peters rooms priester wonende te Venray vest Henricus Claassen en Cornelia van Anrae e.l. wonende te Catwijk het huis en erf in de Maasstraat, aan de ene zijde het erf van de heer Verhage wonende te Brussel, aan de andere zijde het erf van Theodorus van Boekholt en voor aan de gemene straat, met geen andere lasten dan 's heren poortchijns à vier stuivers, twee gulden twee stuivers aan het St. Lysbeths gilde [sic], negentien stuivers vier penningen aan het comptoir van ZH verkocht voor vierhonderdachttien gulden. Substituutscholtis Arnoldus van der Plaat, schepenen J. Smits en J.P. Ickler, Augustinus H. Peeters van D Grave. 22 september 1740. In de marge: de 40ste penning 12-9-14 dd 22 september 1740
Toegangsnummer: 7041
Inventarisnummer: 265
Datering: 26 juni 1747
schepenprotocol Grave:
Acte 145: Theodorus van Bebberen en Rudolphina de La Rosche e.l. verklaren heden door Henricus Claassen en Cornelia van Anrae te zijn gevest het huis en erf in de Maasstraat, aan de ene zijde het erf van de heer Verhage wonende te Brussel, aan de andere zijde het erf van Theodorus van Boekholt en voor aan de gemene straat, voor zevenhonderdvijftig gulden, waarop is betaald driehonderdvijftig gulden, zodat zij nog vierhonderd gulden schuldig zijn, tegen een rente van drie ten honderd, de eerste pacht te vervallen over een jaar a dato heden, wie wil lossen of laten lossen moet dat een kwartaal tevoren aanzeggen, onder verbintenis van hun persoon en goederen en i.h.b. dit huis. Substituutscholtis Johan van Diependaal, schepenen C. Redingh en A. Versluijs, Theodorus van Bebber, Rudolf Finna de Larosche. 26 juni 1747. Doorgehaald;in de marge: mij notaris bij kwitantie op het origineel dd 24 juni 1801 gebleken dat dit is afgelost, dus geroyeerd, 26 juni 1801, 7e J.D.B.V., W. Smits secretaris.
Toegangsnummer: 7040
Inventarisnummer: 494
Soort akte: Transport
Datering: 19-12-1748
Pagina: 149-151
schepenprotocol Gassel:
Acte 59: Nicolaas Peter Loode voor zich en voor Jan Babtist van Meegen en Maria Loode, als gelaste van Dirk Camerling en als procuratiehouder van Nicolaas Camerling; Francoise Camerling, vrouw van Jacobus Vermande, voor zich en haar man en als gelaste van haar zus Gertrudis Camerling; Arnoldus van Boekel als gelaste van Johan Nicolaas Richardt en zijn vrouw A.C. Peeters en als procuratiehouder van Augustinus Anthonius Peters van de Graaff, rooms priester; Maria Smack en Hendrina Smack voor zich en als gelaste van Joseph Cuvelier en Agnes Smack echtelieden; de voornoemde Nicolaas Peter Loode en Arnoldus van Boekel nog als gelaste van Jan van de Mond en Sibilla Camerling echtelieden voor zich en voor hun zwager, broer Jan Camerling; als gelaste Henricus Claassen voor zich en zijn vrouw Cornelia van Anrae en voor zijn zwager Henricus van Anrae hebben gezamenlijk verkocht aan Gertruijd van Thiel weduwe van Simon Albers een hooi-of weiland groot ongeveer twee Hollandse mergen, genaamd den Gans Urgel in Gassel grenzend oost de Sluijs Graav, west en noord Hendrik van Boekel en zuid de Schouwstraat. Koopsom 2305 gulden. De akte is gepasseerd 30-12-1748 in het bijzijn van en getekend door Mattheus Leenders schout, Hendrik Peters en Reijn Theunissen van den Heuvel schepenen.
Toegangsnummer: 7040
Inventarisnummer: 417
Soort akte: Transport
Datering: 28-03-1768
Pagina: 554-555
schepenprotocol Cuijk:
Acte 322: Maria Claassens meerderjarige dochter voor zich en als gelaste van Johanna van der Winden weduwe van Nicolaas Claassen. Idem van Willem Claassens en Johanna van Bisselijk e.l. (volmacht voor schepenen van Mook d.d. 25e dezer) en als gelaste van Peter Jansen en Catharina Claassens e.l. Idem van Hester Claassens meerderjarige dochter van Jan Maurits Beeckman en Hendrina Claassens e.l.; van Jan Gronsveld en Mechteld Claassens e.l. (volmacht voor Heren burgemeesters, schepenen en raden van Nijmegen d.d. 16e dezer) Nog Cornelia van Anrae weduwe van Henricus Claassens, de laatste met consent van de rechtgemaakt hebbende crediteuren op de boedel van haar overleden man hebben verkocht aan Loeff Loeffen een schuur woning en aangelegen moeshof te Katwijk a/d Maas, palende Oost en Zuid: de getransporteerden; West: Peter Rutten en Noord: controleur Verzijl.
Toegangsnummer: 7040
Inventarisnummer: 439
Soort akte: Koopconditie
Datering: 08-08-1749
Pagina: 249-252
schepenprotocol Cuijk:
Acte 43: Jan Broeren en Peternel Jans e.l.; Hendrik Theunissen en Jenneken Broeren e.l. verkopen aan Henricus Claessen en Cornelia van Anrae e.l. een 1/128 part in het Katwijkse Veer op de Maas en in de weerd. Dit voor de somma van F 90,--.
Toegangsnummer: 7040
Inventarisnummer: 441
Soort akte: Openbare verkoop
Datering: 06-01-1768
Pagina: 643-658
schepenprotocol Cuijk:
Acte 114: F.W Loverix, prior; Henricus van Menzel, sub-prior; Johannis Eijcken, senior van het Convent te St. Agatha, voor zich en voor het Convent, crediteuren op de boedel en goederen van wijlen Hendrik Claessen en zijn weduwe Cornelia van Anrae; schepen Hendrik Johan van Anrae vanwege kommerslag, panding en overgift door Cornelia van Anrae voor haar zelf en als boedelhoudster van Hendrik Claessen. Item uit kracht van akte van requidiatie door Maria Claessen, meerderj. j.d. gepasseerd voor notaris Van Rijp te Rotterdam d.d. 7-12-1767. Zij bieden aan in openbare verkoop de onroerende goederen te Katwijk en Klein Linden, om hieruit een schuld te betalen: huis, stalling en moeshof te Katwijk, oost de gemeene oever, west het volgende perceel, zuid de Heer Torsinck, noord de Heer Verzijl en de schuur van de weduwe Nicolaas Claessens. Gemijnd door Loeff Loeffen en stelt tot borg Bart Loeffen en Thijs Rongen; 4 lopen bouwland, oost de moeshof van het vorige perceel, west …Rutten, zuid de Heer Torsinck, noord de weduwe Nicolaas Claessens. Gemijnd door Loeff Loeffen; 2 lopen bouwland genaamd de Eesterencamp, oost, noord en west Thijs Rongen, zuid de Heer Strick. Gemijnd door Thijs Rongen en stelt tot borg de Heer Gockelen en Hendrik Cruijsen; 2 lopen bouwland op de Stijlen, oost Thijs Rongen, west de erfgenamen Theunis van Schaijk, zuid de Heer Gockelen, noord Godefridus Driessen; 2 lopen bouwland, oost de gemeene weg, west het Heemelrijk, zuid de erfgenamen Jan van Schaijk, noord de erfgenamen Jan Willems; 4 lopen bouwland, oost de kerk van Linden, west de Heer Verzijl, zuid de Hitsberg, noord de gemene weg; een streepje bouwland op de Schabbert, oost en zuid de Heer Gockelen, west Adriaen de Wit, noord de Maas; bouwland genaamd de Korte Vooren, oost weduwe de Haeg, west Godefridus Driessen, zuid de Brabanders, noord de Heer Verzijl; 1/48 part in het Katwijkse Veer en de waard daarbij horend. Mattijs Lovendael verklaart de koop gedaan te hebben voor Johan Zweermans, stelt tot borg Derk Bulsing en Thijs Lovendael.
Toegangsnummer: 7040
Inventarisnummer: 417
Soort akte: Transport
Datering: 12-09-1752
Pagina: 61-63
schepenprotocol Cuijk:
Acte 44: Ondergetekenden, gerechtspersonen van de Hoofdbank van Cuijk hebben uit kracht van akte van repudiatie(verwerping) op ons ondergetekenden door de nabestaande vrienden en erfgenamen van Dirk Thijssen en Hester Peeters in leven e.l. gepasseerd d.d. 26 11 1729 verkocht aan Henricus Claessen en Cornelia van Anrae e.l. 128e part in het Catwijcksche veer op Maaze en de bijbehorende weerd of wel zodanige portie als genoemde Derk Tijssen en Hester Peeters in leven echtelieden in het genoemde veer en weerd toebehoorde.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Henricus Claessens?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Henricus Claessens

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 8. Januar 1714 war um die 7,0 °C. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    Van 1702 tot 1747 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Tweede Stadhouderloze Tijdperk.
  • Im Jahr 1714: Quelle: Wikipedia
    • 6. März » Der Rastatter Friede beendet den Spanischen Erbfolgekrieg im Verhältnis zwischen Frankreich und Österreich. Er basiert auf dem Frieden von Utrecht, den Österreich unter KarlVI. zunächst nicht akzeptieren wollte.
    • 13. Mai » Die Uraufführung des musikalischen Dramas Pisistrato von Leonardo Leo findet am Teatro S. Bartolomeo in Neapel statt.
    • 1. August » Kurfürst Georg Ludwig von Hannover wird als Georg I. britischer König.
    • 7. August » In der Seeschlacht von Hanko erringt die Kaiserlich Russische Marine ihren ersten wichtigen Sieg. Während des Großen Nordischen Krieges kann die Mannschaft der zahlenmäßig weit überlegenen Armada die feindlichen schwedischen Schiffe entern und den Befehlshaber Nils Ehrenskiöld gefangen nehmen.
    • 7. September » Die Bestätigung des Rastatter Friedens beim Friedenskongress in Baden im Aargau beendet den Spanischen Erbfolgekrieg.
    • 9. Dezember » Angebliche Ungesetzlichkeiten venezianischer Kaufleute führen zur Kriegserklärung des Osmanischen Reichs gegenüber der Republik Venedig. Militärische Operationen im Venezianisch-Österreichischen Türkenkrieg setzen jedoch erst im Sommer 1715 ein.
  • Die Temperatur am 25. Januar 1739 war um die 8,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Nord-Westen. Charakterisierung des Wetters: omtrent helder. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    Van 1702 tot 1747 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Tweede Stadhouderloze Tijdperk.
  • Im Jahr 1739: Quelle: Wikipedia
    • 1. Januar » Jean-Baptiste Charles Bouvet de Lozier entdeckt die nach ihm benannte Bouvetinsel im Südatlantik.
    • 16. Januar » Im Haymarket Theatre findet in London die Uraufführung von Georg Friedrich Händels Oratorium Saul statt.
    • 13. Februar » Das von Großmogul Muhammad Shah zur Verteidigung ausgesandte Heer unterliegt in der Schlacht von Karnal den mit Perserkönig Nadir Schah an der Spitze ins Mogulreich eingedrungenen Truppen, die zahlenmäßig überlegen sind.
    • 20. März » Nach Tumulten in der Bevölkerung Delhis, die sich gegen das Eintreiben von Vermögenswerten durch persische Soldaten gewehrt hat, beginnt auf Befehl des Warlords Nadir Schah in der Stadt ein Massaker, dem mindestens 20.000 Menschen zum Opfer fallen.
    • 21. Mai » Die Ballettoper Les Fêtes d'Hébé ou Les Talents lyriques von Jean-Philippe Rameau hat ihre Uraufführung an der Grand Opéra Paris.
    • 23. Oktober » Mit der Kriegserklärung des britischen Premierministers Robert Walpole gegenüber Spanien setzt der Krieg um Jenkins’ Ohr ein.
  • Die Temperatur am 26. Oktober 1763 war um die 2,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus West-Süd-West. Charakterisierung des Wetters: omtrent helder. Quelle: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Regent Lodewijk Ernst (Hertog van Brunswijk-Wolfenbüttel) war von 1759 bis 1766 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1763: Quelle: Wikipedia
    • 27. Januar » Rio de Janeiro löst Salvador da Bahia als Hauptstadt des portugiesischen Vizekönigreichs Brasilien ab.
    • 10. Februar » Der Frieden von Paris beendet den Kolonialkrieg, insbesondere den Franzosen- und Indianerkrieg in Nordamerika, im Rahmen des Siebenjährigen Krieges. Frankreich verliert seine Kolonie Neufrankreich im heutigen Kanada und seine indischen Besitzungen an Großbritannien, dessen Imperium sich dadurch massiv vergrößert. Spanien tritt Florida an Großbritannien ab und erhält dafür das bisher französische Louisiana-Territorium.
    • 6. April » Das Palais Royal in der Rue Saint-Honoré in Paris, das zu diesem Zeitpunkt die Pariser Oper beherbergt, wird ein Raub der Flammen.
    • 27. April » Bei einem großen Treffen in der Nähe des Forts Detroit beschließen die Abgesandten mehrerer Algonkin-Stämme unter der Führung von Ottawa-Häuptling Pontiac den Aufstand gegen die britische Kolonialmacht an den Großen Seen.
    • 24. Juni » Nach einem Pocken-Ausbruch in Fort Pitt schenkte Captain Ecuyer als Offizier des Kommandeurs der britischen Truppen, Sir Jeffrey Amherst, Ureinwohnern verseuchte Decken aus dem Lazarett. In sein Tagebuch schrieb er: ›Ich hoffe, es wird die erwünschte Wirkung haben.‹
    • 17. Dezember » Durch den Tod seines Vaters Friedrich Christian wird Friedrich August III. sächsischer Kurfürst.

Über den Familiennamen Claessens

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Claessens.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Claessens.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Claessens (unter)sucht.

Die Vorfahren Mulders-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
J. Thien, "Vorfahren Mulders", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-mulders/I24593.php : abgerufen 23. Juni 2024), "Henricus Claessens (1714-1763)".