Vorfahren Dan van Lunsen en dochters » Ethelwulf (± 800-858)

Persönliche Daten Ethelwulf 

  • Alternative Namen: Æthelwulf, Edelwolv
  • Er wurde geboren rund 800.
  • Berufe:
    • Koning van Wessex (839-856).
    • Koning van Kent (825-856).
    • Koning van Sussex.
  • Er ist verstorben am 13. Januar 858 in Londen.
  • Er wurde beerdigt in Steyning (Sussex), GB.
  • Ein Kind von Egbert van Wessex und Redburga

Familie von Ethelwulf

(1) Er ist verheiratet mit Judith van West-Francië.

Sie haben geheiratet am 1. Oktober 856 in Verberie-sur-Oise (Picardië), Frankrijk.


(2) Er hat eine Beziehung mit Osburga.


Kind(er):

  1. Ethelbald  ± 834-860


Notizen bei Ethelwulf

Ethelwulf ook genaamd Æthelwulf en Edelwolv was Koning van Wessex (839-856), Koning van Kent (825-856) en Koning van Sussex. Hij werd geboren rond 800 en overleed te Londen op 13 januari 858. Ethelwulf werd begraven te Steyning (Sussex). Bij zijn overlijden was hij ongeveer 58 jaar oud.


In 825 veroverde Ethelwulf Kent voor Wessex en werd daar koning onder het oppergezag van zijn vader. In 839 volgde hij zijn vader op als koning van Wessex, dat in die tijd het gehele zuidelijke kustgebied van Engeland omvatte: van Cornwall tot Essex. Hij werd gekroond in Kingston upon Thames. Al snel gaf hij het bestuur over het oostelijke deel van zijn rijk aan zijn zoon Ethelstan en huwde zijn nog erg jonge dochter met de koning van Mercia.


Ethelwulf bereikte in 850 een akkoord over een grensgeschil met Mercia. Daarna werd hij geconfronteerd met een inval van de Denen onder Rorik van Duurstede, die Canterburry en Londen wist te veroveren en daarna Mercia versloeg. Ethelwulf versloeg de Denen in 851 bij Oakly en Ockly. Hij moest wel toestaan dat East Anglia onder controle van de Denen bleef. Ook versloeg hij in 853, samen met Mercia, Cyngen ap Cadell van Wales.


In 853 stuurde hij zijn jongste zoon Alfred, die zes jaar oud was en vermoedelijk was voorbestemd voor een geestelijk ambt, naar Rome. In 855 (vermoedelijk na het overlijden van zijn vrouw) ging hij ook zelf naar Rome en deed kostbare schenkingen aan de kerk, onder andere gouden kelken en vergulde zilveren kandelaars aan de Sint Pieter. Tevens erkende hij de opperheerschappij van de paus. Na zijn terugkeer in 856 werd hij geconfronteerd met zijn zoons die tijdens zijn afwezigheid hadden geregeerd en steun hadden van de adel en de geestelijkheid. Ethelwulf koos voor onderhandelingen en er werd een compromis bereikt waarbij de macht werd gedeeld. Korte tijd later overleed hij in Londen maar werd begraven in Steyning (Sussex). In de kerk aldaar is zijn vermoedelijke grafsteen nog te zien. Het graf werd echter verplaatst naar de Old Minster in Wichester en toen die werd afgebroken, werden zijn resten verplaatst naar de huidige Kathedraal van Winchester (Bron: Wikipedia).


Van Ethelwulf zijn twee huwelijken gedocumenteerd maar er wordt aangenomen dat hij drie keer is getrouwd en ook nog een minnares heeft gehad, anders zijn de leeftijdsverschillen tussen zijn kinderen en de manier waarop hun onderlinge verhoudingen worden beschreven, niet te verklaren (Bron: Wikipedia).

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Ethelwulf?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Ethelwulf

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Ethelwulf

Redburga
± 774-????

Ethelwulf
± 800-858

(1) 856
(2) 

Osburga
± 810-855

Ethelbald
± 834-860

    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

    Verwandschaft Ethelwulf



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Die angezeigten Daten haben keine Quellen.


    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Dan van Lunsen, "Vorfahren Dan van Lunsen en dochters", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-kinderen-dan-van-lunsen/I2895.php : abgerufen 14. Mai 2024), "Ethelwulf (± 800-858)".