Dekker-Genealogie online » Boudewijn I Graaf van Vlaanderen. IJserenarm (± 840-879)

Persönliche Daten Boudewijn I Graaf van Vlaanderen. IJserenarm 

  • Er wurde geboren rund 840.
  • Er ist verstorben am 21. Januar 879. Er war ungefähr 38-39 Jahre alt.

Familie von Boudewijn I Graaf van Vlaanderen. IJserenarm

Er ist verheiratet mit Judith van West-Francië.

Sie haben geheiratet nach 870.


Kind(er):



Notizen bei Boudewijn I Graaf van Vlaanderen. IJserenarm

Boudewijn I (http://nl.wikipedia.org/wiki/Laon">Laon?, ca. 840 - http://nl.wikipedia.org/wiki/Abdij_van_Sint-Bertinus">Abdij van Sint-Bertinus, http://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Omaars">Sint-Omaars, http://nl.wikipedia.org/wiki/2_januari">2 januari http://nl.wikipedia.org/wiki/879">879), bijgenaamd Boudewijn I met de IJzeren Arm, staat bekend als de eerste http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_graven_van_Vlaanderen">graaf van Vlaanderen.

Boudewijn is bekend als grondlegger en eerste graaf van het http://nl.wikipedia.org/wiki/Graafschap_Vlaanderen">graafschap Vlaanderen. Hij schaakte op kerstmis 861 http://nl.wikipedia.org/wiki/Judith_van_West-Franci%C3%AB">Judith van West-Francië, dochter van de koning van http://nl.wikipedia.org/wiki/West-Franci%C3%AB">West-Francië, http://nl.wikipedia.org/wiki/Karel_de_Kale">Karel de Kale. De 17-jarige Judith was al twee keer weduwe: zowel van koninghttp://nl.wikipedia.org/wiki/Ethelwulf">Aethelwulf van http://nl.wikipedia.org/wiki/Wessex">Wessex als van diens zoon koning http://nl.wikipedia.org/wiki/Ethelbald_van_Wessex">Aethelbald.

Haar vader wilde haar natuurlijk een derde keer gunstig uithuwelijken, maar ze vluchtte met Boudewijn. Het stel werd daarbij geholpen door Judiths broer http://nl.wikipedia.org/wiki/Lodewijk_de_Stamelaar">Lodewijk de Stamelaar, die steeds in conflict was met zijn vader. Ze vluchtten naar het noorden. Maar Karel de Kale stuurde brieven aan http://nl.wikipedia.org/wiki/Rorik">Rorik van http://nl.wikipedia.org/wiki/Dorestad">Dorestad en bisschop http://nl.wikipedia.org/wiki/Hunger_(geestelijke)">Hunger van http://nl.wikipedia.org/wiki/Utrecht_(stad)">Utrecht dat zij de vluchtelingen geen onderdak mochten geven. Karel liet het paar door bisschoppen excommuniceren. Het paar reisde via http://nl.wikipedia.org/wiki/Lotharingen">Lotharingen naar http://nl.wikipedia.org/wiki/Rome_(stad)">Rome en bepleitten hun zaak bij http://nl.wikipedia.org/wiki/Paus_Nicolaas_I">paus Nicolaas I. De excommunicatie werd ongedaan gemaakt. Twee jaar lang schreef paus Nicolaas brieven naar de woedende vader, Karel de Kale, waarin hij voor verzoening pleitte.

Op 13 december 863 volgde het officiële huwelijk te http://nl.wikipedia.org/wiki/Auxerre_(stad)">Auxerre met de uiteindelijke toestemming van Karel, alhoewel hij niet bij het huwelijk aanwezig was. Als onderdeel van de verzoening kreeg Boudewijn het bestuur over de http://nl.wikipedia.org/wiki/Pagus_Flandrensis">pagus Flandrensis, het gebied rondhttp://nl.wikipedia.org/wiki/Torhout">Torhout, http://nl.wikipedia.org/wiki/Gistel">Gistel, http://nl.wikipedia.org/wiki/Oudenburg">Oudenburg en http://nl.wikipedia.org/wiki/Brugge">Brugge. Dit was in de ogen van Karel waarschijnlijk een onbetekenende functie: Vlaanderen lag in een uithoek van zijn koninkrijk en werd geteisterd door de http://nl.wikipedia.org/wiki/Vikingen">Vikingen.

Boudewijn bleek echter een succesvol bestuurder. Hij wist de invallen van de Vikingen te stoppen en bouwde daarvoor versterkingen in http://nl.wikipedia.org/wiki/Arras">Arras, http://nl.wikipedia.org/wiki/Gent">Gent en Brugge. In Brugge bouwde hij een kerk die aan http://nl.wikipedia.org/wiki/Donatianus_van_Reims">Donatianus van Reims werd gewijd en gaf relieken van de heilige aan de kerk. In http://nl.wikipedia.org/wiki/Veurne">Veurne stichtte hij een http://nl.wikipedia.org/wiki/Benedictijnen">Benedictijner klooster, waaraan hij relieken van heilige http://nl.wikipedia.org/wiki/Walburga">Walburgis schonk. In 870 werd zijn bezit uitgebreid en was hij heer van geheel Vlaanderen en http://nl.wikipedia.org/wiki/Graafschap_Saint-Pol">Ternois. Hetzelfde jaar werd hij http://nl.wikipedia.org/wiki/Lekenabt">lekenabt van de http://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Pietersabdij_(Gent)">Sint-Pietersabdij in Gent.

In 877 steunde hij http://nl.wikipedia.org/wiki/Lodewijk_de_Stamelaar">Lodewijk de Stamelaar bij de opvolging van Karel de Kale. Kort daarna trok hij zich terug en werd monnik in de abdij van Sint-Bertinus, waar hij ook werd begraven.

 

bron : Wikipedia.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Boudewijn I Graaf van Vlaanderen. IJserenarm?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!

Vorfahren (und Nachkommen) von Boudewijn I Graaf van Vlaanderen. IJserenarm

Boudewijn I Graaf van Vlaanderen. IJserenarm
± 840-879

> 870

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Über den Familiennamen Graaf van Vlaanderen. IJserenarm


Die Dekker-Genealogie online-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
A.J. Dekker, "Dekker-Genealogie online", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-dekker/I502105.php : abgerufen 8. Juni 2024), "Boudewijn I Graaf van Vlaanderen. IJserenarm (± 840-879)".