Gerrit de Klark en voorgeslacht » Johanna Catharina de Klark (1802-1853)

Persönliche Daten Johanna Catharina de Klark 

  • Sie ist geboren am 22. Juli 1802 in Zutphen, Gelderland, Nederland.Quelle 1
    Johanna Catharina is gedoopt in de Nederduits Gereformeerde kerk door Ds. C.H. van Herwerden.
    In het doopboek is ten onrechte de naam Johanna Catrina gebruikt blijkens aantekening in de huwelijksakte.
    In het bevolkingsregister van Zutphen staat consequent dat Johanna Catrina op 22 juli 1803 geboren is. Het doopboek wijst echter anders uit. Bij haar overlijden wordt aangegeven dat ze 50 jaar oud is, dat correspondeert met het geboortejaar 1802.
  • Sie wurde getauft am 25. Juli 1802 in Zutphen, Gelderland, Nederland.Quelle 1
  • Berufe:
  • Glaube: Nederduits Gereformeerd.Quelle 3
  • Sie ist verstorben am 19. Juni 1853 in Zutphen, Gelderland, Nederland, sie war 50 Jahre alt.Quelle 4
    Het overlijden van Johanna Catharina de Klark werd aangegeven door Hendrik Noorman, oud 48 jaar en Matthijs Kelder, oud 50 jaar, dagloners wonende te Zutphen.
    Johanna Catharina is overleden in de Larestraat, wijk D nr. 95b.
    Tijdstip: 18:00
  • Sterberegister am 20. Juni 1853.Quelle 5
  • Die leiblichen Eltern sind Wilhelmus Henricus de Klarck und Jacoba le Bruijn
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 5. September 2019.

Familie von Johanna Catharina de Klark

Sie ist verheiratet mit Garrit Jan Jochems.

Sie haben geheiratet am 4. Januar 1826 in Zutphen, Gelderland, Nederland, sie war 23 Jahre alt.Quelle 6

Het voorgenomen huwelijk van Garrit Jan Jochems en Johanna Catharina de Klark werd afgekondigd op 25 december 1825 en 1 januari 1826.
De wederzijdse moeders waren aanwezig en gaven hun toestemming; de vaders waren beiden overleden.
Getuigen bij het huwelijk van Garrit Jan Jochems en Johanna Catharina de Klark waren: Derk Wennink, oud 46 jaar, turfdrager, oom van de bruidegom, Brand Wijnand Mulder, oud 71 jaar, gepensioneerde, Jacobus Tongeren, oud 32 jaar, metselaar en Christiaan Dressel, oud 63 jaar, daghuurder. De getuigen woonden alle vier in Zutphen; de laatste drie waren niet verwant aan bruidegom of bruid.
Het bruidspaar overlegde een certificaat van onvermogen.
De akte werd getekend door de bruidegom en de getuigen Mulder en Dressel. De overigen verklaarden "het schrijven niet te verstaan".
In de marge staat aangetekend dat de kinderen van Johanna Catharna de Klark, t.w. Gerrit Jan de Klark, geregistreerd 25 december 1820, Willem Jochem de Klark, geregistreerd 15 mei 1822 en Jacoba de Klark, geregistreerd 16 augustus 1824, door het bruidspaar als de hunnen erkend en gewettigd worden.

Naast de twee afkondigingen werd nog volgende proclamatie aangeplakt:
HUWELIJKS-PROCLAMATIE.
Het publiek zij verwittigd, dat voornemens zijn een wettig huwelijk aantegaan:
Garrit Jan Jochems, thans daghuurder woonachtig te Zutphen meerderjarige zoon van wijlen Jochem Jochems, in leven Bleker alhier en van Sophia Wennink thans Ehevrouw van Hendrik Wassink ook Bleker beide hier ter stede wonende.
En Johanna Catrina de Klark buiten beroep woonachtig te Zutphen meerderjarige dochter van wijlen Willem de Klark in leven daghuurder alhier en van Jacoba le Bruin, waschvrouw wonende te dezer stede.
Waarvan twee afkondigingen zullen geschieden op de twee eerstkomende Zondagen ter tijd en plaatse overeenkomstig de Wet; en zal deze kennisgeving aangeplakt blijven tot aan de voltrekking van het huwelijk.
Zutphen den 24 December 1825.
De Wethouder, Ambtenaar van den
burgerlijken staat der stad Zutphen.
(was getekend) J.A.Mackaij.

Het huwelijk van Garrit Jan Jochems en Johanna Catharina de Klark was kennelijk geen gelukkig huwelijk. Ze wonen steeds op verschillende adressen en in het bevolkingsregister 1842-1860, folio 17 staat achter de naam van Johanna Catharina de toevoeging "verlatene" en op en ander blad "verlatene huisvrouw van G.J.Jochems".

Kind(er):

  1. Johanna Aleida Jochems  1826-1892 
  2. Gerrit Jan Jochems  1829-1829


Notizen bei Johanna Catharina de Klark

Ook genaamd Johanna Catrina.

Johanna werd in november 1844 ingeschreven op het adres Laar D21a met drie van haar kinderen, t.w. Jacoba, Johanna Aleida en Jacobus Antonie. Zij was toen spinster. Ze kwamen van D14c en zijn daar ook weer naar toe gegaan. In november 1847 wordt zemet dezelfde drie kinderen ingeschreven op Laar D205c. Het vorige adres was D14c en het volgende Larestraat D95b. In 1847 is wel genoteerd dat zij de vrouw is van Jochems, maar Jochems zelf staat op dit adres niet ingeschreven. Mogelijk was hij elders gelegerd.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Johanna Catharina de Klark?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Johanna Catharina de Klark

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Johanna Catharina de Klark


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Quellen

    1. Doopboek Nederduits Gereformeerde kerk Zutphen.
    2. Geboorteakte zoon Garret Jan
    3. Bevolkingsregister Zutphen
    4. Overlijdensakte gemeente Zutphen. Akte nr. 146.
    5. Overlijdensakte.
    6. Huwelijksakte gemeente Zutphen. Akte nr. 2.

    Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

    Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

    Historische Ereignisse

    • Die Temperatur am 22. Juli 1802 war um die 14,0 °C. Es gab 176 mm NiederschlagDer Wind kam überwiegend aus Süden. Charakterisierung des Wetters: zeer betrokken. Quelle: KNMI
    •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Im Jahr 1802: Quelle: Wikipedia
      • 16. März » US-Präsident Thomas Jefferson wandelt durch Gesetz das Fort in West Point in eine Militärakademie um, um dem Mangel an Offizieren in der US-Army abzuhelfen.
      • 14. Juni » Johannes Bückler, bekannt als Schinderhannes, erscheint vor dem Untersuchungsgericht in Frankfurt am Main.
      • 6. September » Bayerische Soldaten marschieren in Bamberg, der Residenzstadt des Hochstifts Bamberg, ein.
      • 9. November » Alexander von Humboldt beobachtet in der peruanischen Hafenstadt Callao einen Merkurtransit.
      • 16. November » Der deutsche Dichter Friedrich Schiller erhält sein Adelsdiplom.
      • 29. November » Nach der Annexion des Hochstifts Bamberg durch bayerische Truppen legt Fürstbischof Christoph Franz von Buseck seine Herrschaft nieder und entbindet Beamte und Untertanen von ihren Eiden.
    • Die Temperatur am 25. Juli 1802 war um die 16,0 °C. Es gab 22 mm NiederschlagDer Wind kam überwiegend aus Süd-Süd-Westen. Charakterisierung des Wetters: betrokken. Quelle: KNMI
    •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Im Jahr 1802: Quelle: Wikipedia
      • 17. Februar » Die Oper Il Cid della Spagna von Giuseppe Farinelli hat ihre Uraufführung am Teatro La Fenice in Venedig.
      • 19. Mai » Der Erste Konsul Napoleon Bonaparte stiftet die Ehrenlegion, Frankreichs höchsten Verdienstorden, in der Absicht, militärische und zivile Verdienste, ausgezeichnete Talente und große Tugenden zu belohnen.
      • 23. Juni » Der deutsche Naturforscher Alexander von Humboldt besteigt zusammen mit dem französischen Botaniker Aimé Bonpland in Südamerika den 6267 Meter hohen Chimborazo bis zu einer Höhe von 5749 Meter. Humboldt beschreibt anschließend zum ersten Mal Symptome der Höhenkrankheit.
      • 24. August » Weil der Friede von Lunéville offene Detailpunkte enthält, tritt in Regensburg eine außerordentliche Reichsdeputation zusammen. Es gilt, die Auswirkungen aus der Abtretung linksrheinischer Gebiete an Frankreich zu regeln. Die Beratungen münden 1803 in den Reichsdeputationshauptschluss.
      • 4. September » Der deutsche Philologe Georg Friedrich Grotefend präsentiert in Göttingen der Öffentlichkeit seine ersten Schritte zur Entzifferung der Keilschrift.
      • 26. Dezember » Im Vertrag von Paris verständigen sich Frankreich und der deutsche Kaiser Franz II. konkret über im Frieden von Lunéville geplante Gebietsentschädigungen. Darin wird unter anderem dem Bruder des Kaisers, Großherzog Ferdinand III. von Toskana, zum Ausgleich für das verlorene Großherzogtum Toskana das bisherige Fürsterzbistum Salzburg als künftiges Kurfürstentum überlassen.
    • Die Temperatur am 4. Januar 1826 war um die -1 °C. Der Wind kam überwiegend aus Ost-Nordost. Charakterisierung des Wetters: betrokken winderig. Quelle: KNMI
    •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Im Jahr 1826: Quelle: Wikipedia
      • 11. Februar » Die University of London entsteht als Alternative zu den religiös geprägten Universitäten von Oxford und Cambridge.
      • 10. März » John Herschel dokumentiert das Auffinden einer Galaxie im Sternbild Jungfrau, der jetzigen NGC 4380.
      • 19. März » In Genua wird der Grundstein für das Teatro Carlo Felice gelegt.
      • 1. Juli » Georg Christian Kessler gründet in Esslingen am Neckar gemeinsam mit Heinrich August Georgii die Firma G. C. Kessler & Co., die erste deutsche Sektkellerei.
      • 9. Oktober » An der Académie Royale de Musique in Paris hat die Oper Le siège de Corinthe von Gioachino Rossini ihre Uraufführung. Die literarische Vorlage ist Maometto II, eine frühere erfolglose Oper des Komponisten. Das Stück, das den Zeitgeist der griechischen Unabhängigkeitsbewegung trifft, wird zu einem großen Erfolg, der jahrelang anhält.
      • 14. Dezember » Bei einem Vortrag in Berlin verwendet der Wissenschaftler Carl Ritter erstmals die Worte Orografie (Höhenbeschreibung) und Hypsometrie (Höhenmessung), die sich als Fachbegriffe durchsetzen.
    • Die Temperatur am 19. Juni 1853 war um die 27,2 °C. Es gab 0.3 mm Niederschlag. Die relative Luftfeuchtigkeit war 48%. Quelle: KNMI
    •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Von 1. November 1849 bis 19. April 1853 regierte in den Niederlanden das Kabinett Thorbecke I mit Mr. J.R. Thorbecke (liberaal) als ersten Minister.
    • Von 19. April 1853 bis 1. Juli 1856 regierte in den Niederlanden die Regierung Van Hall - Donker Curtius mit als erste Minister Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) und Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
    • Im Jahr 1853: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 3,3 Millionen Einwohner.
      • 14. Februar » Der zweite Präsident der Kirche Jesu Christi der Heiligen der Letzten Tage, Brigham Young, legt den Grundstein für den Salt-Lake-Tempel in Salt Lake City, Utah.
      • 6. März » Giuseppe Verdis Oper La traviata mit dem Libretto von Francesco Maria Piave nach dem Roman La dame aux camélias von Alexandre Dumas dem Jüngeren wird am Teatro La Fenice in Venedig uraufgeführt und fällt zunächst beim Publikum durch. Erst eine überarbeitete Neuversion wird später zu einer der erfolgreichsten Opern der Musikgeschichte.
      • 13. Juni » Der deutsche Tuchfabrikant Wilhelm Riedel beginnt seine Geschäftstätigkeit in Peitz.
      • 8. Juli » Niedergang der Tokugawa: Der US-amerikanische Commodore Matthew Perry dringt mit seinen Kriegsschiffen in die Bucht von Edo ein und erzwingt damit die Aufnahme diplomatischer Beziehungen mit Japan und das Ende des japanischen Isolationismus.
      • 20. November » Die Uraufführung der Oper Giulia oder die Corsen von Peter Joseph von Lindpaintner findet in Stuttgart statt.
      • 25. November » Der US-amerikanische Kapitän John Heard entdeckt die nach ihm benannte Insel im südlichen Indischen Ozean.
    

    Gleicher Geburts-/Todestag

    Quelle: Wikipedia

    Quelle: Wikipedia


    Über den Familiennamen De Klark

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen De Klark.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über De Klark.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen De Klark (unter)sucht.

    Die Gerrit de Klark en voorgeslacht-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    J.A.J.de Klark, "Gerrit de Klark en voorgeslacht", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/gerrit-de-klark-en-voorgeslacht/I901.php : abgerufen 4. Mai 2024), "Johanna Catharina de Klark (1802-1853)".