Genealogie Van Elk » Albert van PARIJS (1915-2000)

Persönliche Daten Albert van PARIJS 

  • Er wurde geboren am 17. September 1915 in Merelbeke, Oost-Vlaanderen, België.
  • Beruf: Militair, beroepsmilitair.
  • Auszeichnung Ab 1951: Orde van Leopold II, Gouden Medaille (Kroonorde België).
  • Auszeichnung Ab 1956: Gouden Palmen (Kroonorde België).
  • Auszeichnung Ab 1961: Orde van Leopold II, kruis van Ridder in de - (Kroonorde België).
    onderscheiding: Orde van Leopold II

    De versierselen

    De Orde van Leopold II, ook "Ordre de Léopold II", werd in 1891 door koning Leopold II van België ingesteld in de Kongo-Vrijstaat, een staat die zijn privé bezit was. Het motto van de orde is "l'Union fait la force" of "Eendracht maakt macht" en de orde werd voor verdienste voor de Congo en het staatshoofd toegekend. Toen de Congo in 1908 een Belgische kolonie werd werd ook de orde overgenomen door het Koninkrijk België. Ook na de onafhankelijkheid van de kolonie werd de Orde nog tot de Belgische ridderorden gerekend. De Orde van Leopold II is één van de drie nationale Belgische orden, naast de Kroonorde en de Leopoldsorde. De Orde wordt nu aan burgers en militairen voor bijzondere diensten aan de koning en als "teken van zijn persoonlijke hoogachting" verleend. De ridders moeten veertig jaar oud zijn. De ridderorde wordt door het ministerie van Buitenlandse Zaken geadministreerd en kent vijf klassen en drie medailles die meestal op 8 april (geboortedag van koning Albert I) en op 15 november (Koningsdag) worden verleend.
    Graden en versierselen van de orde
    Grootmeester

    Deze functie is gereserveerd voor de Koning der Belgen.
    Grootkruis

    Deze draagt een kruis van de orde aan een 101 millimeter breed blauw-zwart-blauw lint over de rechterschouder en een tienpuntige ster met afwisselende groepen gouden en zilveren stralen met daarop het gekroonde kruis van de Orde.
    Het kruis of kleinood is een gouden ongeëmailleerd kruis. Daarop is een medaillon gelegd met de gouden Belgische leeuw op een zwarte achtergrond en op de keerzijde een verstrengeld monogram "LL" (Leopold). Boven het kruis is een gouden koningskroon aangebracht en tussen de armen zijn gouden palmbladeren gemonteerd. Rond het medaillon staat het motto van de Orde op een blauwe band.
    Grootofficier

    Deze draagt ditzelfde kruis aan een lint om de hals en een zilveren vijfpuntige ster met stralen tussen de armen en daarop het gekroonde kruis van de orde op de linkerborst.
    Commandeur

    Deze draagt het kruis aan een 55 millimeter breed lint om de hals.
    Officier

    De officier draagt het kruis van de orde aan een lint met een rozet op de linkerborst.
    Ridder

    De ridder draagt het kruis aan een 37 millimeter breed lint op de linkerborst. Het kruis van de ridder is niet verguld en de kroon is van zilver.
    Medailles in goud, zilver en brons

    De medailles worden aan een 37 millimeter breed lint op de linkerborst gedragen. Zij gelijken sterk op de kruisen maar zijn eenvoudiger uitgevoerd, niet geëmailleerd en missen de kroon.
    Vermeldingen in dagorders

    Militairen die vanwege hun dapperheid in een dagorder werden vermeld dragen een gouden of zilveren palmtak op hun lint van de vierde of vijfde klasse. Op de palmtak staat een "A" of "L" voor de koningen Albert I en Leopold III. Zij dragen ook een gouden streep of bies op het lint van de orde.
  • Auszeichnung Ab 14. November 1966: Kroonorde, kruis van Ridder in de - Kroonorde België).
  • Glaube: Ab 30. Mai 1926 RK_Plechtige Heilige Communie en Vorming.
  • Wohnhaft: Kerkstraat 79
    2640 Mortsel, Antwerpen, België.
    telefoon 3234493662
  • (Materiaal) .
    Materiaal/Parijs_1915_Albert van
    1926-05-30 kaartje 2e communie
    1926-05-30 foto plechtige communie
    1949-12-14 trouwkaart Angeline en Albert
    1949-12-14 trouwfoto
    1996-12-15 uitnodiging feestmaal gouden huwelijksjubileum
    2000-10-10 bidprentje (met foto)
    2000-10-10 tekst uitgesproken tijdens begrafenisdienst
  • Er ist verstorben am 10. Oktober 2000 in Mortsel, Antwerpen, België, er war 85 Jahre alt.Quelle 1
    overleden: Parijs_1915_Albert van
    (tekst uitgesproken tijdens begrafenisdienst)

    Lieve Albert,
    Uw strijd is gestreden, moedig en zonder ooit te klagen. Uw enige bekommernis ging enkel uit naar uw echtgenote Angeline. De liefde, trouw en bezorgdheid die jullie elkaar betuigden kunnen we onmogelijk verwoorden, maar voelen we aan als een les en een voorbeeld voor ons allen. Jullie waren uniek.
    Tijdens de laatste dagen keerden 's nachts de vreselijke beelden van de oorlogsperiode "40 - 45" terug en herleefde U opnieuw de gruwel ervan. Dit was een periode waarover U zelden sprak, omdat de emoties te groot waren. Door uw trouw aan uw land en uw idealen, weigerde U tijdens uw krijgsgevangenschap in Stalag 1A te werken voor de bezetters. Die beslissing had grote gevolgen en werd U niet in dank afgenomen.
    De bevrijdingsperiode door de Russische stoottroepen werd een ware nachtmerrie, wekenlang te voet door de sneeuw in mensonwaardige omstandigheden door Polen. Velen overleefden de tocht niet en ook U werd voor dood achtergelaten. Gelukkig werd U door een Poolse familie opgenomen en verzorgd.
    Wanneer U veel later dan de meeste krijgsgevangenen terug thuis kwam, was de ontgoocheling groot, want de triomfsfeer was reeds lang voorbij en niemand betuigde U de eer die U toekwam.
    Maar 5 jaar lang had Angeline trouw op U gewacht, dit, samen met de goede opvang door uw familie, maakte veel goed en heeft U langzaam weer tot leven gebracht.
    Op 14 december 1946 werd jullie huwelijk ingezegend, het "fuifnummer" van de jaren "35 - 36" was er niet meer maar als een gevoelige, liefdevolle echtgenoot en een vastberaden militair ging uw leven verder.
    De erkenning kwam er, U werd vereerd met de Gouden Medaille, de Gouden Palmen en het Kruis in de Orde van Leopold II in '51 - '56 - '61 - en op 14 november 1966 met het Kruis van Ridder in de Kroonorde.
    Een lang en gelukkig leven viel jullie ten deel wat we dan ook op uw 50ste huwelijksverjaardag uitbundig gevierd hebben.
    Lieve Albert we zeggen U geen "vaarwel" maar wel "tot ziens".
    Via deze weg zouden we graag de helpster en de talrijke lieve buren willen bedanken voor al de hulp en steun die zij van hen mochten ontvangen.
    De Familie.
  • Er wurde beerdigt in Mortsel, Antwerpen, België.Quelle 2
  • Ein Kind von Florent Charles van PARIJS und Emma Clementina de GRAEVE
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 3. Dezember 2023.

Familie von Albert van PARIJS

Er ist verheiratet mit Angelina WOUTERS.

Sie haben geheiratet am 14. Dezember 1946 in Mortsel, Antwerpen, België, er war 31 Jahre alt.Quelle 3


Notizen bei Albert van PARIJS

Parijs_1915_Albert van
1940 1945 krijgsgevangene, Stalag 1A, bevrijd door Russische troepen; barre tocht door Polen; voor dood achtergelaten en opgenomen en verzorgd door Poolse familie.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Albert van PARIJS?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Albert van PARIJS

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Albert van PARIJS


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Bidprentje/2000/Parijs_1915_Albert van (met foto)
  2. Zerk 232 Mortsel, België_Kerkhof Mortsel Centrum_Parijs_1915_Albert van + Angelina Wouters
  3. kaart_huw/1946/Parijs_1915_Albert van x Angeline Wouters


Die Genealogie Van Elk-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Han van Elk, "Genealogie Van Elk", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-van-elk/I24544.php : abgerufen 3. Juni 2024), "Albert van PARIJS (1915-2000)".