Genealogie inwoners Ter Aar plm. 1650-1960 » Bernardus Gerardus "Nardus" Droogh (1891-1944)

Persönliche Daten Bernardus Gerardus "Nardus" Droogh 

  • Spitzname ist Nardus.
  • Er wurde geboren am 6. Februar 1891 in Ter Aar (Langeraar).Quelle 1
    Tijdstip: 03:00
    -- Bernardus Gerardus Droogh is geboren in het huis, staande in wijk A nr. 3. Hij is aangegeven door Christiaan Franciscus Droogh, 27 jaar, landbouwer. De getuigen bij de geboorteaangifte zijn Martinus van Tol, 50 jaar, groenteninzouter en Jacob Snijders, 33 jaar, veldwachter, wonende allen te Ter Aar (Langeraar).
  • Er wurde getauft.
    Geloof: RK
  • Beruf: tuinder (1917-1944) te Ter Aar (Langeraar).
  • Er ist verstorben am 30. Juli 1944 in Leiden, er war 53 Jahre alt.Quelle 2
    Tijdstip: 19:00
    -- Heden drie augustus 1944, is door mij ambtenaar van de Burgerlijke Stand der gemeente Ter Aar ingeschreven het navolgend uittreksel uit de akte van overlijden van de gemeente Leiden, waaruit blijkt, dat aldaar op 30 julij 1944 te 19.00 is overleden Droogh, Bernardus Gerardusm oud 53 jaar, tuinder, geboren en wonende te Ter Aar, gehuwd met Omtzigt, Helena Maria, zoon van Droogh, Christiaan Franciscus, tuinder, wonende te Ter Aar en van Kneppers, Theodora Maria, overleden.
    Waarvan akte is opgemaakt en ondertekend, onder goedkeuring van de doorhaling van 38 gedrukte woorden.
    -- Bernardus Geradus Droogh is overleden in het Elisabeth Gasthof te Leiden (bron: bidprentje).
  • Ein Kind von Christiaan Franciscus Droogh und Theodora Maria Kneppers
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 4. August 2019.

Familie von Bernardus Gerardus "Nardus" Droogh

Er ist verheiratet mit Helena Maria Omtzigt.

-- Bernardus Droogh leerde op jonge leeftijd, al spelenderwijs van zijn vader het boerenwerk. Je was, volgens vader Droogh, nooit te jong om te leren. Dat hij hierin verder wilde gaan bewees hij door op 15 jarige leeftijd naar de Land- en Tuinbouwschool in Bleiswijk te gaan. Na zijn schooltijd werkte hij daar op een boerderij en zodoende leerde hij het boerenvak in combinatie van school en praktijk. In 1914 kwam hij weer naar Langeraar terug waar hij, door zijn ouders, zoals zovaak in die tijd gebeurde, aan een goede welgestelde boerendochter werd voorgesteld. Zijn ouders vonden haar meteen al een goede partij en zodoende moest er maar getrouwd worden.
Marie Omtzigt was een boerendochter van de boerderij 'Dank en Hoop' uit Leimuiden. Zij kwam uit een groot gezin, zij was de middelste van de 12 kinderen, en wist van aanpakken, zij moest meehelpen, nadat zij uit school kwam met de huishouding.
Marie verliet na de bruiloft Leimuiden en kwam naar Langeraar, waar Nardus en zij, naast de boerderij van vader en moeder Droogh een tuinderij begonnen. Naast groenten teelde hij augurken en tomaten.
Nardus was een handig mens. Hij stond erom bekend dat hij de eerste Langeraarder was die verwarming in zijn kassen had. Hij stookte met cokes, via een ingewikkeld buizensysteem met warm water vanuit een ketelhuis.
Hij legde zijn eigen gasbron aan, via een ketel boven de sloot werd moerasgas opgevangen en dit gebruikte hij voor huishoudelijk gebruik.
Daar hij toch boerenbloed in zijn aderen had stromen, hij vond de groententeelt wel aardig en dat ging best wel goed, maar de levende have moest er toch ook maar bij komen, zodoende schaften zij, misschien wel via zijn ouders, enkele varkens, een koe en wat kippen aan. Dat vonden een rasechte boerenzoon en boerendochter toch wel gezelliger. Daarnaast kregen zij tijdens hun huwelijk 11 kinderen.

Sie haben geheiratet am 18. November 1915 in Leimuiden, er war 24 Jahre alt.Quelle 3

-- De getuigen bij het wettelijk huwelijk van Bernardus Gerardus Droogh en Helena Maria Omtzigt zijn: Johannes Cornelis Omtzigt, 35 jaar, landbouwer en Johannes Jacobus Omtzigt, 24 jaar, landbouwer, broeders van de bruid, beiden wonende te Leimuiden.

Kind(er):

  1. (Nicht öffentlich)
  2. (Nicht öffentlich)
  3. (Nicht öffentlich)

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Bernardus Gerardus "Nardus" Droogh?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Bernardus Gerardus "Nardus" Droogh

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. BS, GA Ter Aar, akte 014
  2. BS, GA Ter Aar (extract), akte 026
  3. BS, GA Leimuiden, akte 014

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Droogh

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Droogh.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Droogh.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Droogh (unter)sucht.

Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Leonard van Kessel, "Genealogie inwoners Ter Aar plm. 1650-1960", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-ter-aar/I6550.php : abgerufen 20. September 2024), "Bernardus Gerardus "Nardus" Droogh (1891-1944)".