Genealogie inwoners Ter Aar plm. 1650-1960 » Arie de Niet (1792-1856)

Persönliche Daten Arie de Niet 


Familie von Arie de Niet

Er ist verheiratet mit Elisabeth den Dulk.

Sie haben geheiratet am 16. Mai 1821 in 's-Gravenhage, er war 29 Jahre alt.Quelle 2

-- De getuigen bij het wettelijk huwelijk van Ari de Niet en Elizabeth den Dulk zijn: Hendrik Taal, 30 jaar, visser; Leendert van der Harst, 37 jaar, voerman; Arie Bal, 48 jaar, visser en Johannes van Blijswijk, 31 jaar voerman, wonende allen te Scheveningen.
Een citaat uit de huwelijksakte luidt als volgt: "....En hebben den bruidegom en de drie eerste getuigen deeze akte met ons, na gedane voorlezing, onderteekend, de overige comparanten hebben verklaard niet te kunnen schrijven...."

Kind(er):

  1. Cornelia de Niet  1821-1866
  2. Adriana de Niet  1824-???? 
  3. Pieter de Niet  1826-1890 
  4. Johanna de Niet  1829-????
  5. Cornelia de Niet  1831-???? 
  6. Martijntje de Niet  1833-1848
  7. Arie de Niet  1835-1910 
  8. Geertje de Niet  1838-1861
  9. Maarten de Niet  1841-1900 
  10. Jacob de Niet  ????-± 1900


Notizen bei Arie de Niet

-- Arie de Niet, geboren in het jaar 1792, werd als 20-jarige knaap onder de wapenen geroepen. Ook hij maakte deel uit van de legermacht dat Rusland binnentrok.

De Russische veldtocht:
-- In 1812 verklaarde Napoleon de oorlog aan de tsaar van Rusland. Met een legermacht van 450.000 man, samengesteld uit dienstplichtigen van vele bezette landen begon hij aan de Russische veldtocht.

Wat was de aanleiding tot deze tocht?
-- Het Continentale Stelsel, dat Napoleon in moeilijkheden bracht met de paus (met wie hij in 1801 een concordaat had gesloten) was één van de aanleidingingen tot de oorlog met Rusland, dat zich niet hield aan de bepalingen omtrent het Continentale Stelsel. In 1812 begon Napoleon met zijn leger dat uit 450.000 man bestond de tocht naar Rusland.
De route die Napoleon ging was als volgt: met het hoofdleger begaf Napoleon zich richting Vilna; Smolensk; Moskou. Zij trokken op 22 juni de Neman en op 13 augustus de Dnepr over; schoten Smolensk op 17 augustus in brand; versloegen Koetoesov bij Borodino op 7 september en hij rukte met de overgebleven helft van zijn troepen op 14 september Moskou binnen. De verliezen die Napoleon in Rusland leed waren enorm, duizenden soldaten stierven aan ziekte en ontbering en tenslotte bezegelde de brand van Moskou (waar de Franse troepen hun winterkwartier hadden willen betrekken, en de Russische winter de totale nederlaag. Echte overwinningen bleven uit. Voorraden raakten op en de temperatuur was extreem laag. Hele regimenten vroren letterlijk dood. Het leger trok zich in Moskou terug op 19 oktober. Tot overmaat van ramp vielen de Russen het leger aan toen de nood het hoogst was; hij kwam op 24 oktober bij de Berezina aan en trok hier met zijn overgebleven troepen op 24;25 en 26 oktober overheen (rivier in Wit-Rusland). Het werd een ware slachtparij. Slechts 34.000 man keerden op 19 december in Koningsbergen terug, waarbij deze veldslag einigde.

-- Deze feiten bereikten ook Scheveningen. Men waande Arie de Niet dood. Hij had na het enorme verlies de terugtocht naar Holland aanvaard .... te voet! Hij heeft daarbij door Pruisen gezworven en keerde tot ieders verbazing ongedeerd in Scheveningen terug.
Van de circa 15.000 Hollanders die in augustus 1812 naar Rusland waren gestuurd keerden er slechts enkele honderden terug. Onder de Fransen dienende verwierf Arie de bijnaam 'Petit Peu' hetgeen een zeer gebrekkige poging was om 'de Niet' vanuit het Frans naar het Nederlands te vertalen (Een petit peu betekent namelijk een 'klein beetje').
Gezien de enorme ontberingen die Arie moet hebben geleden en de prestaties die hij heeft verricht moet er toch wel geconcludeerd worden dat hij een erg sterke man moet zijn geweest. overlevering en verslag van Napoleontische oorlogen uit de Encyclopedie 'de Nieuwe Winkler Prins, jaargang 1977, deel 3).

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Arie de Niet?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Arie de Niet

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Arie de Niet


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. BS, GA 's-Gravenhage, akte 267
  2. BS, GA 's-Gravenhage, akte 131

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen De Niet

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen De Niet.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über De Niet.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen De Niet (unter)sucht.

Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Leonard van Kessel, "Genealogie inwoners Ter Aar plm. 1650-1960", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-ter-aar/I12373.php : abgerufen 6. Mai 2024), "Arie de Niet (1792-1856)".