Genealogie Rijerkerk - Bronner » Jacob Jansz HEIJENS (± 1600-< 1650)

Persönliche Daten Jacob Jansz HEIJENS 

Quelle 1

Familie von Jacob Jansz HEIJENS

(1) Er hat eine Beziehung mit Grietje Adriaensdr HORDIJK.


(2) Er ist verheiratet mit Neeltge Jan Bastiaensd Den BOER.

Sie haben geheiratet.


Kind(er):

  1. Stijntge JACOBSD  ????-1666
  2. Jacob Jacobsz Van HEIJSSEN  ± 1639-1705 


(3) Er hat eine Beziehung mit Hilletge Cornelisd SNEUCKELAER.

Op 12 augustus 1639 maken Jacob Jansz. Pentionaris en Hillechje Cornelisdr. Sneuckelaer testament en benoemen elkaar als universeel erfgenaam. In 1650 is Dirck Adriaense Luchtenburg, schout in Mijnsheerenland, oppervoogd over de onmondige kinderen van Jacob Jansz. Pentionaris. Hij overleed dus vóór 1560. Zijn weduwe Hillichje Cornelisdr. testeert nog op 14 februari 1661 te Mijnsheerenland. Hillichje Cornelisdr. blijft na het overlijden van Jacob Jansz. in het bezit van de woning aan de Blaak(se dijk), hetwelk na haar dood overgaat op haar zoon Bastiaen, ter respecte van sijnen goeden getrouwen dienst ende loon aen haer testatrice geduijrende haere weduwlijcken staet bewesen.


Kind(er):

  1. Pleun Jacobs Van HEIJSSEN  ± 1644-1679 


Notizen bei Jacob Jansz HEIJENS

Heemraad van Mijnsheerenland.
Jan Jacobsz. Pentionaris is dood vóór 3 mei 1603 als zijn kinderen en erfgenamen 1 morgen en 5 hont chijnsland – gelegen in het Oudeland van Moerkerken - verkopen aan Pieter Cornelisz. Romeijn. Hij wordt opgevolgd door zijn oudste zoon Jacob. Deze verkoopt op 2 juni 1603 aan Nicolaes van Beaumont te Dordrecht een rente van 44 Carolus gulden, die hij verzekert heeft op het land van zijn voorouders, bestaande uit 7 morgen 268 roeden 8 voet en 6 duim zaailand. Op 4 juni 1607 dragen Jacob Jansz. en Pleun Jansz. het met renten belaste land in twee gelijke delen over aan het Sacramentsgasthuis en de Heilige Geest Armen van Dordrecht. Na de overdracht blijft Jacob Jansz. als pachter verder in het bezit van de 7 morgen zaailand, gelegen in ’t blok daer Jan Jacobsz. gewoond heeft bij Jacob Jansz. Verder heeft hij nog in pacht 2 morgen en 200 roeden in het Zomerland achter de Blaaksche dijk. Op kerstmis 1620 leent Jacob Jansz. van de Heilige Geest Armen van Mijnsheerenland een bedrag van 353 gulden en 13 stuivers, die hij verzekert op zijn huis (aan de Blaak ?). Tevens leent hij nog een bedrag van 114 gulden van de diaconie Mijnsheerenland. In 1623 betaalt hij aan huur voor een huis, berch, keete, boomgaert en avelinghe, daer hij nu in woont, een bedrag van 5 gulden en 8 stuivers, die hij moet betalen aan de Heilige Geest Armen van Mijnsheerenland. Daar Jacob Jansz. op 16 december 1627 zijn schuld nog niet heeft afgelost, vindt een liquidatie plaats tussen hem en de schout en heemraden van Mijnsheerenland ten gunste van de diaconie en de Heilige Geest Armen. Hij lost dan een bedrag van 140 gulden en 6 stuivers af en betaalt tevens nog de helft van de damsteeg ten bedrage van 24 gulden. Op kerstmis 1628 betaalt hij aan de Heilige Geest Armen van Mijnsheerenland over het accoord (ingegaan 1613 ?) een bedrag van 8 gulden en 16 stuivers en een bedrag van 35 gulden en 14 stuivers als rente van 46 gulden, die Adriaen Dircxe Cruijthoff in zijn rekening had behoren te verantwoorden. In 1629 betaalt hij aan de Heilige Geest Armen het tweede deel van het accoord, verschenen op 16 december 1628, ten bedrage van 113 gulden. In 1630 betaalt Jacob Jansz. het tweede derde deel van het accoord en de rente ten bedrage van 16 gulden. Hij is nu nog schuldig 117 gulden en 13 stuivers, die hij op 16 december 1629 nog niet afgelost heeft. Schout en heemraden besluiten om in 1630 betaling te eisen. Op 9 februari 1641 is Jacob Jansz. - genaamd Pentionaris - present bij de afsluiting van de rekening verponding van 1639. Nog in 1644 betaalt hij in de verponding 1 gulden en 4 stuivers voor zijn huis aan de Blaak en 34 gulden en 13 stuivers voor zeven morgen zaailand, dat hij in pacht heeft van het Heilig Sacramentsgasthuis te Dordrecht. Op 20 juni 1646 betaalt hij nog aan belasting een bedrag van 9 gulden en in september 1648 zal hij - ofschoon hij beweert reeds te hebben betaald - de belasting ‘soe haest hij can’ betalen.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Jacob Jansz HEIJENS?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Jacob Jansz HEIJENS

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Quellen

  1. OV 2005
    OV 2005

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Über den Familiennamen HEIJENS

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen HEIJENS.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über HEIJENS.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen HEIJENS (unter)sucht.

Die Genealogie Rijerkerk - Bronner-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Cock Rijerkerk, "Genealogie Rijerkerk - Bronner", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-rijerkerk-bronner/I3184.php : abgerufen 4. Juni 2024), "Jacob Jansz HEIJENS (± 1600-< 1650)".