Genealogie Rijerkerk - Bronner » Pieter Van GILST (1815-< 1850)

Persönliche Daten Pieter Van GILST 


Familie von Pieter Van GILST

Er ist verheiratet mit Regina De ZEEUW.

Aktesoort boedelinventaris Datum 18/12/1850 Archief ONR Ridderkerk Inventarisnummer 84 Aktenummer/Blz. 164/23 Notaris Reinier Hendrik van der Waijfort
- Regina de Zeeuw, weduwe van Pieter van Gilst, zonder beroep te Ridderkerk, als moeder en voogd over haar vier minderjarige kinderen genaamd Agatha, Cornelis, Willem en Gerrit van Gilst.
- Simon Nugteren, zonder beroep te Ridderkerk, als vader en voogd over het enig in leven zijnde minderjarig kind door hem in huwelijk verwekt bij zijn overleden huisvrouw Trijntje van Gilst, genaamd Grietje Nugteren. Genoemde Simon ook als toeziend voogd over voornoemde minderjarigen en onderstaande minderjarige Cornelis.
- Cent Niemantsverdriet, bouwman te Barendrecht, als voogd over de minderjarige Cornelis van Gilst, enig in leven zijnde kind van wijlen Willem van Gilst en mede wijlen zijn huisvrouw Stijntje Molendijk.
- Frans Huijser, bouwman gehuwd met Adriana van Gilst te Ridderkerk; ook als toeziend voogd over de minderjarige Grietje Nugteren.
Welke nu wijlen Pieter, Trijntje en Willem van Gilst, alsmede Adriana van Gilst zijn of zijn geweest de kinderen van Aagje Nugteren en haar voor overleden man Cornelis van Gilst.
Op verzoek en in tegenwoordigheid van genoemde personen bevindt de notaris zich in Ridderkerk aan de Straatweg getekend D nummer 58, waar wijlen Aagje Nugteren, weduwe van Cornelis van Gilst, heeft gewoond en op 15 november 1850 is overleden, om over te gaan tot het maken van een boedelbeschrijving.
De opgave wordt gedaan door Frans Huijser en de waardering geschiedt door Pieter Nugteren, Arie Jacobszoon Plaizier - beiden vlasboeren te Ridderkerk en Hendrik de Koning, bouwman te Strevelshoek. Als onroerende goederen staan op de inventarislijst:
1. een bouwmanswoning bestaande in een huis, schuur, woon- en wagenketen, boomgaard, tuin, aveling en erf, gelegen onder Ridderkerk aan de Straatweg getekend D nummer 58.
2. een huis, schuur, zwengelkeet, brandloodsen, drooghuis, droogput, aveling en erf, gelegen als hiervoor getekend D nummer 57.
3. een vlassersstelling bestaande in een huis, schuur, loods, woon- en zwengelkeet, drooghuis, droogput, tuin, boomgaard, griend en erf, gelegen als hiervoor getekend D nummer 46.
4. een huis, schuur, woonkeet, boomgaard en erf, gelegen als hiervoor getekend D nummers 47 en 48.
5. een perceel bouwland gelegen onder Ridderkerk in de polder Nieuw Reijerwaard.
6. een perceel weiland gelegen als hiervoor.
7. een perceel bouwland gelegen als hiervoor.
8. een perceel weiland gelegen als hiervoor.
9. een perceel bouw- en weiland gelegen te Ridderkerk in Verenambacht.
10. een aveling zijnde hooiland gelegen onder Ridderkerk in de Waal.
11. een perceel weiland en griend gelegen onder Strevelshoek.
12. een perceel bouwland, griend en rietland gelegen als hiervoor.
13. een stuk griendland beplant met elst gelegen onder Barendrecht in de Waal.
Aktesoort verkoop Datum 18/06/1851 Archief ONR Ridderkerk Inventarisnummer 85 Aktenummer/Blz. 106/65 Notaris Reinier Hendrik van der Waijfort
- Regina de Zeeuw weduwe van Pieter van Gilst, zonder beroep te Heeroudelandsambacht, als moeder en wettige voogd over haar vier minderjarige kinderen genaamd Agatha, Cornelis, Willem en Gerrit van Gilst
- Simon Nugteren zonder beroep te Ridderkerk als vader en wettige voogd over het enig in leven zijnde minderjarig kind door hem in huwelijk verwekt bij zijn huisvrouw, nu wijlen Trijntje van Gilst genaamd Grietje Nugteren.
- Cent Niemantsverdriet bouwman te Barendrecht als voogd over de minderjarige Cornelis van Gilst, enig in leven zijnde kind van wijlen Willem van Gilst en mede wijlen zijn huisvrouw Stijntje Molendijk
- Frans Huijser bouwman gehuwd met Adriana van Gilst zonder beroep - beiden te Ridderkerk.
Welke nu wijlen Pieter, wijlen Trijntje en wijlen Willem van Gilst alsmede eiseres Adriana van Gilst, zijn of zijn geweest kinderen van wijlen Aagje Nugteren aan haar in huwelijk verwekt door haar voor overleden man Cornelis van Gilst.
Voorts in tegenwoordigheid van:
- Simon Nugteren voornoemd als 1. toeziend voogd over de vier minderjarigen en 2. als toeziend voogd over de minderjarige Cornelis van Gilst en
- Frans Huijser voornoemd als toeziend voogd over de minderjarige Grietje Nugteren.
Op verzoek van genoemde personen bevindt de notaris zich te Rijsoord in de herberg van Willem Ezerman teneinde over te gaan tot de openbare verkoop van:
1. een bouwmanswoning bestaande in een huis, schuur, woon- en wagenketen, boomgaard, tuin, aveling en erf gelegen te Ridderkerk aan de Straatweg getekend D nummer 58; welk perceel wijlen Cornelis van Gilst in eigendom heeft verkregen bij koop van de executeurs van het testament van wijlen Maria Plaisier, weduwe van Daniel de Snoo. Koper is geworden Cent Niemantsverdriet voor 1300 gulden.
2. een perceel bouwland gelegen onder Ridderkerk in de polder Nieuw Reijerwaard; van welk perceel wijlen voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen bij scheiding der vaste goederen tussen hem en Frans van Gilst in het gemeen en onverdeeld bezeten. Koper is geworden Cent Niemantsverdriet die verklaart de koop te hebben gedaan voor en namens Regina de Zeeuw, weduwe van Pieter van Gilst voor 1950 gulden.
3. een perceel weiland gelegen als hiervoor; van welk perceel voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen als vermeld onder 2. Koper is geworden Simon Nugteren voornoemd die verklaart de koop te hebben gedaan als vader en wettige voogd over zijn minderjarige dochter Grietje Nugteren voor 1360 gulden en 45 cent.
4. een perceel bouwland gelegen als hiervoor; van welk perceel voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen als vermeld onder 2. Koper is geworden Frans Huijser bouwman te Barendrecht die aangeeft de koop te hebben gedaan voor Adriana van Gilst huisvrouw van Frans Huijser voor 775 gulden en 59 cent.
5. een perceel wei- en bouwland gelegen onder Ridderkerk in Verenambacht; van welk perceel voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen als vermeld onder 2. Koper is geworden Willem van Ballegooijen postmeester te Dordrecht die aangeeft de koop te hebben gedaan voor Hendrik Mauritz koopman te Dordrecht voor een bedrag van 1423 gulden en 54 cent.

6. een perceel weiland en griend gelegen onder Strevelshoek; van welk perceel voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen bij akte van scheiding van de onroerende goederen en contante gelden behorende tot de nalatenschappen van wijlen Leendert Nugteren en Trijntje Huizer. Koper is geworden Arie Jacobszoon Plaizier vlasboer te Ridderkerk voor een bedrag van 1726 gulden en 33 cent .
7. een aveling zijnde hooiland gelegen onder Ridderkerk in de Waal; van welk perceel voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen als vermeld onder 1. Koper is geworden Willem van Gilst bouwman te Strevelshoek voor 1804 gulden en 7 cent.
8. een perceel bouwland, griend en rietland gelegen onder Strevelshoek; van welk perceel voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen als vermeld onder 6. Koper is geworden Hendrik van der Vorm vlasboer te Ridderkerk voor 170 gulden.
9. een vlasserstelling bestaande in een huis, schuur, zwingelkeet, brandloodsen, drooghuis, droogput, boomgaard, aveling en erf gelegen onder Ridderkerk aan de Straatweg getekend D nummer 57; van welk perceel voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen als vermeld onder 1. Koper is geworden Hendrik de Koning bouwman te Strevelshoek voor 2068 gulden en 47 cent.
10. een vlasserstelling bestaande in een huis, schuur, loods, woon- en zwingelkeet, drooghuis, droogput, tuin, boomgaard, griend en erf gelegen als hiervoor getekend D nummer 46; van welk perceel voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen als vermeld onder 6. Koper is geworden Simon Nugteren voornoemd voor een bedrag van 1370 gulden.
11. een huis, schuur, woonkeet, boomgaard en erf gelegen als hiervoor getekend D nummers 47 en 48; van welk perceel voornoemde Cornelis en Aagje het eigendom hebben verkregen als voor de ene helft op de wijze als vermeld onder 6 en voor de wederhelft bij koop van Jan de Ruiter. Koper is geworden Leendert de Groot schipper te Ridderkerk voor 810 gulden.
12. een griend beplant met elst gelegen onder Barendrecht in de Waal; van welk perceel voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen als vermeld onder 6. Koper is geworden Cornelis de Zeeuw die aangeeft de koop te hebben gedaan ten behoeve van Anna Elshout weduwe van Gerrit Dijkman de Kool korenmolenaarster te Ridderkerk voor 265 gulden.

Sie haben geheiratet am 13. Mai 1839 in Ridderkerk, er war 23 Jahre alt.Quelle 2


Kind(er):


Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Pieter Van GILST?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Pieter Van GILST

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Pieter Van GILST


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Quellen

  1. acte 68
    acte 68
  2. acte 13
    acte 13

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 5. Juli 1815 war um die 17,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Nord-Westen. Charakterisierung des Wetters: half bewolkt omtrent betrokken winderig. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1815: Quelle: Wikipedia
    • 3. Mai » Österreich, Preußen und Russland errichten auf dem Wiener Kongress vertraglich die Republik Krakau, die von den drei Großmächten im Kondominium verwaltet wird.
    • 19. Juni » Einen Tag nach der Schlacht bei Waterloo endet mit der Schlacht bei Wavre der letzte Kampf der Napoleonischen Kriege. Zwar tragen die Franzosen einen taktischen Sieg davon, doch haben die unterlegenen preußischen Einheiten strategisch ein mögliches Eingreifen der Franzosen in Waterloo verhindert.
    • 30. Juli » Unter dem Kommando von Otto von Kotzebue bricht das russische Kriegsschiff Rurik von St. Petersburg aus zu einer Expedition auf der Suche nach der Nordwestpassage auf. Die Reise wird drei Jahre dauern und einmal um die Welt führen.
    • 4. Oktober » Die Uraufführung der Oper Elisabetta regina d’Inghilterra von Gioachino Rossini findet am Teatro San Carlo in Neapel statt.
    • 3. November » Fast drei Jahrhunderte nach ihrem Entstehen endet mit dem Duldungsedikt die Verfolgung der Schweizer Täufer wegen ihres Glaubens.
    • 6. November » In Österreichs Hauptstadt wird das k. k. polytechnische Institut, die heutige Technische Universität Wien, eröffnet.
  • Die Temperatur am 13. Mai 1839 war um die 12,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus West-Süd-West. Charakterisierung des Wetters: half bewolkt. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1839: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 2,9 Millionen Einwohner.
    • 21. März » Felix Mendelssohn Bartholdy dirigiert auf Anregung von Robert Schumann die postume Uraufführung von Franz Schuberts Großer Sinfonie C-Dur im Gewandhaus in Leipzig. Die Sinfonie setzt sich in der Folge jedoch nur langsam durch.
    • 19. April » Die Niederlande unter WilhelmI. erkennen das durch die Belgische Revolution 1830 unabhängig gewordene Belgien im Londoner Protokoll an. Gleichzeitig übernehmen die europäischen Großmächte die Garantie für die Neutralität des Landes.
    • 24. Juni » Ägyptische Truppen unter Vizekönig Muhammad Ali Pascha besiegen die osmanische Armee von Sultan Mahmud II. in der Schlacht bei Nizip.
    • 20. September » Die Uraufführung der komischen Oper Caramo oder Das Fischerstechen von Albert Lortzing findet am Stadttheater in Leipzig statt.
    • 26. September » Die erste Teilstrecke der Taunus-Eisenbahn über 9 Kilometer von Frankfurt Taunusbahnhof nach Höchst am Main wird eröffnet.
    • 11. November » Voortrekker gründen den Burenstaat Natalia im Osten Südafrikas, weil sie von England unabhängig sein wollen.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen GILST

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen GILST.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über GILST.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen GILST (unter)sucht.

Die Genealogie Rijerkerk - Bronner-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Cock Rijerkerk, "Genealogie Rijerkerk - Bronner", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-rijerkerk-bronner/I277316.php : abgerufen 10. Juni 2024), "Pieter Van GILST (1815-< 1850)".