Genealogie Knijp » Philippe VI de VALOIS (1293-1350)

Persönliche Daten Philippe VI de VALOIS 

  • Er wurde geboren im Jahr 1293 in in het kasteel van Fontainebleau, Seine et Marne-Ile de France-Fr.
  • Er ist verstorben am 22. August 1350 in Nogent le Roi, Eure et Loir-Centre-F, er war 57 Jahre alt.
    Philippe VI van Frankrijk, bekend als “Philippe de Valois” (geboren in 1293, gestorven op 22 augustus 1350) 1 in Nogent le Roi, was de eerste koning van Frankrijk van de onderpandtak van de Valois.
    Philippe VI is de oudste zoon van Charles de Valois, jongere broer van koning Philippe le Bel, en van Marguerite d'Anjou (1273-1299). Hij is dus een neef van de drie zonen van Philippe le Bel, (Louis X, Philippe V en Charles IV), die elkaar opvolgden op de troon van Frankrijk tussen 1314 en 1328.

    Philippe de Valois trouwde in juli 1313 met Jeanne de Bourgogne (c. 1293-1349).

    Bijgenaamd de "koning gevonden", kreeg hij deze bijnaam kort na zijn kroning in de slag bij Cassel op 23 augustus 1328 door de Vlamingen die voor de slag de koning van Frankrijk belachelijk maakten door een haan op hun standaard te schilderen met deze inscriptie: Wanneer deze cocq icy zal zingen, komt de Roy gevonden cy 2 binnen.

    Zijn toetreding tot de troon van Frankrijk in 1328 vloeit voort uit een politieke keuze, gemaakt in twee fasen, bij de dood van Lodewijk X de Hutin in 1316 en die van Karel IV in 1328, om te voorkomen dat de kroon zou overgaan in de handen van een "vreemde". Edward III van Engeland, maar kleinzoon van Philippe le Bel, werd dus verdreven ten gunste van diens neef.

    Tijdens zijn toetreding moest hij ook onderhandelen met Jeanne II van Navarra (1311-1349), dochter van Lodewijk X de Hutin die in 1316 van de kroon van Frankrijk werd verdreven op grond van het feit dat ze een vrouw was (vooruitgang van de " Salische wet '), maar ook dat ze verdacht wordt van bastaard of onwettigheid, omdat haar moeder gecompromitteerd was door het schandaal van de toren van Nesle toen ze trouwde met de toekomstige Lodewijk X. Maar deze claimt op volkomen legitieme wijze de kroon van Navarra en de graafschappen Champagne en Brie die Philippe le Bel had van zijn vrouw Jeanne Ire de Navarre. Zelf geen afstammeling en erfgenaam van de koningen van Navarra, zoals zijn voorgangers waren, geeft Philippe VI daarom het koninkrijk van Navarra terug aan zijn wettige erfgename Jeanne d'Arc,

    Als hij het hoofd wordt van de machtigste staat van het Westen, regeert hij in een crisisperiode die leidt tot de Honderdjarige Oorlog. Het ontbreekt hem aan de financiële middelen om zijn koninkrijk te besturen, die alleen kunnen worden verkregen door manipulatie van valuta en aanvullende belastingen, die alleen in tijden van oorlog worden getolereerd. Het moet zijn legitimiteit zo snel mogelijk vaststellen. Hij doet dit door het koninklijk gezag in Vlaanderen te herstellen door de Vlaamse rebellen te verpletteren bij de Slag bij Cassel op 23 augustus 1328.

    Door een bekwaam diplomatiek en huwelijksbeleid droeg hij bij tot het vergroten van de invloed van het koninkrijk ten oosten van het koninkrijk Frankrijk. Hij kocht de Dauphiné namens zijn kleinzoon, hertrouwde zijn zoon met een potentiële erfgename van Bourgondië en nam een ??optie op het graafschap Provence.

    In een sluimerend conflict met koning Edward III van Engeland, kreeg hij van hem eerbetoon aan Guyenne, maar hun intriges voor de controle over Vlaanderen, de Frans-Schotse alliantie en de noodzaak om de belasting te rechtvaardigen noodzakelijk voor het functioneren van een moderne staat, leiden onverbiddelijk tot de Honderdjarige Oorlog. Het begint op een verborgen manier, omdat geen van de twee koningen in staat is om voldoende financiële middelen te krijgen om hun ambitie waar te maken. De oorlog wordt gevoerd door tussenliggende bondgenoten, behalve in Guyenne, waar de Franse troepen Bordeaux belegeren maar moeten opgeven wegens gebrek aan voedsel. Op dezelfde manier, als de Franse vloot grotendeels werd vernietigd tijdens de Slag om de Sluis in 1340, kon Edward III deze overwinning alleen op het land en de Duits-Engelse alliantie behalen.

    Na de dood van hertog Jan III van Bretagne, in april 1341, stelde een erfenisgeschil Jean de Montfort tegenover Charles de Blois voor de opvolging van Bretagne. Philippe VI arbiter ten gunste van zijn neef, Charles de Blois. Jean de Montfort verbond zich met de Engelsen, die in 1342 in Brest landden en tot 1397 het westen van Bretagne bezetten.

    Het echte keerpunt van het conflict vond plaats in juni 1344, toen Edward III gedurende twee jaar aanzienlijke fiscale middelen kreeg van het Engelse parlement. Philippe kan alleen reageren door zijn toevlucht te nemen tot monetaire veranderingen die leiden tot zeer impopulaire devaluaties omdat ze de economie destabiliseren. Met zijn financiële middelen was Edward III in staat om op minstens twee fronten aan te vallen. Hij herwon terrein in Aquitanië en bracht vooral Philippe een verpletterende nederlaag toe in de slag bij Crécy op 26 augustus 1346. Deze had niet langer de middelen om te voorkomen dat de koning van Engeland Calais zou innemen na elf maanden belegering (1347). ).

    Het werd volledig in diskrediet gebracht en midden in de pestepidemie stierf hij in 1350.

    Dood
    stierf in een pestepidemie
    Oorzaak: stierf in een pestepidemie
  • Er wurde beerdigt am 28. August 1350 in in de Koninklijke Basiliek van Saint Denis, Seine Saint Denis-Ile de France-F.
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 17. Januar 2021.

Familie von Philippe VI de VALOIS

Er ist verheiratet mit Jeanne de BOUGONDIE.

Sie haben geheiratet.


Kind(er):

  1. Marie de FRANCE  1326-1333
  2. Louis de VALOIS  1328-1328
  3. Louis de VALOIS  1330-1330
  4. Jean de VALOIS  1333-1333
  5. Jeanne de VALOIS  1337-1337
  6. NN de VALOIS  1343-1343


Notizen bei Philippe VI de VALOIS

Jeanne la Boiteuse, genaamd Jeanne la Boiteuse (1293 - 12 december 1349), was door huwelijk koningin van Frankrijk van 1328 tot 1349. Zij is de dochter van hertog Robert II van Bourgondië (1248-1306) en Agnès de Frankrijk (1260-1325).
In juli 1313 trouwde ze met Philippe de Valois, toekomstige koning van Frankrijk onder de naam Philippe VI van Frankrijk, (1293-1350), zoon van Charles de Valois, graaf van Valois, en Marguerite d'Anjou (1273-1299) . Door dit huwelijk werd ze achtereenvolgens gravin van Maine (1314-1328), vervolgens gravin van Valois en Anjou (1325-1328) en koningin van Frankrijk (1328-1349).

Tijdens de Honderdjarige Oorlog werd Jeanne d'Arc van Bourgondië gebracht om het regentschap van het koninkrijk uit te oefenen. Vanaf 1338 vertrouwt Philippe VI, in de verplichting om voortdurend in beweging te zijn om te vechten, hem de volledige bevoegdheden toe tijdens zijn afwezigheid. Deze functie leverde hem een ??slechte reputatie op, geaccentueerd door zijn misvorming. Jeanne was volgens sommigen een zwak teken van een mogelijke vloek.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Philippe VI de VALOIS?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!

Vorfahren (und Nachkommen) von Philippe VI de VALOIS

Philippe VI de VALOIS
1293-1350


Jeanne de BOUGONDIE
± 1293-± 1349

NN de VALOIS
1343-1343

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Historische Ereignisse



Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen De VALOIS

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen De VALOIS.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über De VALOIS.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen De VALOIS (unter)sucht.

Die Genealogie Knijp-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
H.J. Knijp, "Genealogie Knijp", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-knijp/I7841.php : abgerufen 6. Juni 2024), "Philippe VI de VALOIS (1293-1350)".