Genealogie Gomes » Harmanus Lambertsz Kikkert (1749-1806)

Persönliche Daten Harmanus Lambertsz Kikkert 

  • Auch bekannt als Harmen Lammertsz Kikkert.
  • Er wurde geboren August 1749 in Den Burg (Texel, NH).
  • Er wurde getauft am 6. August 1749 in de NH kerk aan de Binnenburg in den Burg (Texel).Quellen 1, 2
    Doopgetuige: Trijntje Harmens
  • Beruf: hij was in dienst van de VOC: 1769 kwartiermeester op d' Jonge Thomas ; 1771 derdewaak (= 3e stuurman) op de Kronenburg; 1773 derdewaak op de Bovenker.
  • Eigentum: brief (2x).
  • Glaube: Gereformeerd.
  • Er ist verstorben am 11. September 1806 in Den Burg (Texel, NH), er war 57 Jahre alt.
    Texel overijden 1806-1811 vermeld dit als overldatum
  • Er wurde beerdigt am 11. September 1806 in Den Burg (Texel, NH).Quelle 2
  • Ein Kind von Lambert Albertsz Kikkert und Trijntje Harmens
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 24. August 2015.

Familie von Harmanus Lambertsz Kikkert

(1) Er ist verheiratet mit Aagje Klaas Luijtsen.

Die Eheerklärung wurde am 17. Mai 1776 zu Den Burg (Texel, NH) gegeben.Quelle 3

Sie haben geheiratet am 2. Juni 1776 in Den Burg (Texel, NH), er war 26 Jahre alt.


Kind(er):



(2) Er ist verheiratet mit Christina Meijer.

Die Eheerklärung wurde am 9. Dezember 1797 zu Texel gegeben.Quelle 3

Sie haben geheiratet im Jahr 1797 in Amsterdam, er war 47 Jahre alt.


Notizen bei Harmanus Lambertsz Kikkert

Gegevens van Harmanus Kikkert uit Texel
Datum indiensttreding: 31-12-1771
Datum uit dienst: 00-00-1773
Functie bij indiensttreding: Derdewaak
Reden uit dienst: Gerepatrieerd
Uitgevaren met het schip: Kronenburg Plaats of schip: nieuw rhoon
Maandbrief: Nee Schuldbrief: Ja

Gegevens van de vaart
Schip: Kronenburg
Vertrek: 31-12-1771
Kamer: Amsterdam
Kaap: 16-04-1772 01-05-1772
Inventarisnummer: 6553
Folio: 6
Aankomst: 25-08-1772 Batavia
DAS-en reisnr.: 4126.5
---
Notaris Jan Star
N 71: 13-12-1773
Hermanus Kikkert wonende aan den Burg alhier, zijnde in den jaare 1771 in dienst van de E. Oostindische Compagnie de Kamer
Amsterdam als derdewaak met het schip Kroonenburg naar India uijtgevaaren, en in desen jaare in deselve qualiteijt met het schip Nieuw Rhoon voor de Kamer Zeeland gerepatrieert.-
Ende verklaard hij C mits desen te constitueren en magtig te maken zijn Vader de E. Lambert Kikkert en bij desselfs overlijden zijn C
Moeder Trijntje Hamens.-
Bron: Irene MaasNotaris Jan Star
---
Kikkertje lief
Brieven van Aagje Luijtsen, tussen 1776 en 1780 geschreven aan haar man Harmanus Kikkert, stuurman in dienst van de VOC
Perry Moree, m.m.v. Vibeke Roeper, Ingrid Dillo en Theo Timmer.
Geb., 206 pag., 24,5 x 16,5 cm, met illustraties in kleur en zwart-wit en brieffragmenten in duotoon, 2003, € 19,50
herdruk met los bijgevoegd een later gevonden ‘nieuwe’ brief naar Duijns, 12 december 1779

In het nationale archief van Groot-Brittannië stuitte historicus Perry Moree op een kostbare schat: een volledige reeks brieven van een Texelse zeemansvrouw aan haar man die als stuurman voor de VOC voer. In 1781 werd een vloot van de Verenigde Oost-Indische Compagnie bij Kaap de Goede Hoop het slachtoffer van een Engelse aanval. Stuurman Harmanus Kikkert behield het leven, maar zijn persoonlijke bezittingen, waaronder de brieven die zijn vrouw hem tijdens zijn reizen had geschreven, werden oorlogsbuit.
De vondst van de brieven is uniek. Een pakket van negentien lange brieven van één zeemansvrouw werd nooit eerder aangetroffen. De vondst is bovendien uitzonderlijk omdat de brieven een heel nieuw verhaal vertellen. Niet dat van de mannen op hun verre reizen over de wereldzeeën, maar het verhaal van de achterblijvende vrienden en familieleden.
Over Aagjes schouder lezen we mee: haar eenzame nachten, de omgang met haar schoonfamilie, haar dagelijkse zorgen en haar verlangen naar haar ‘Kikkertje lief’. De correspondentie breekt af op een aangrijpend moment, als Aagje haar man Harmanus moet informeren over de dood van hun zoontje. Aagjes brieven zijn levendig en teder, vol dagelijkse details maar ook vol menselijk drama. Ze geven een prachtig beeld van het dagelijks leven ruim tweehonderd jaar geleden.
In het boek zijn Aagjes brieven onverkort gepubliceerd en nu voor iedereen toegankelijk. Historicus Perry Moree voorzag ze van een inleiding, waarin o.a. ook een overzicht is opgenomen van de reizen die Harmanus en zijn broers voor de VOC maakten. Vibeke Roeper en Theo Timmer zorgden voor uitleg en toelichtingen die de brieven voor elke lezer begrijpelijk maken.
---
Gegevens van Harmanus Kikkert uit Texel
Datum indiensttreding: 25-11-1776
Datum uit dienst: 00-00-1778
Functie bij indiensttreding: Onderstuurma
Reden uit dienst: Gerepatrieerd
Uitgevaren met het schip: Ganges Plaats of schip: Ganges
Maandbrief: Nee Schuldbrief: ja

Gegevens van de vaart
Schip: Ganges
Vertrek: 25-11-1776
Kamer: Amsterdam
Kaap: 20-03-1777 01-04-1777
Inventarisnummer: 6637
Folio: 6
Aankomst: 06-06-1777 Batavia
DAS-en reisnr.: 4282.1
---
In 1780, tijdens de 4e Engelse oorlog, viel 'De Parel', het schip waar Harmanus op voer, in Engelse handen. Diverse brieven van zijn vrouw behoorde tot hun buit.
Na zijn tijd bij de VOC is hij burgemeester van Texel geweest; weer later was hij samen met Feije Swart zaakwaarnemer voor gestrande schepen en schout en strandvonder van Texel.
Op 4 juli 1806 is hij met zijn gezin vertrokken naar Amsterdam.
---
Brief van R. Doeksteen aan Harmen Kikkert op het schip de Parel, 30 mei 1781
Vanwege een aanvalsdreiging van de Engelse marine werd half mei 1781 een VOC-retourvloot van de Tafelbaai naar de Saldanhabaai gedirigeerd om daar de komst van een Franse escorte af te wachten. Harmen Kikkert, stuurman op het schip de Parel, had zijn vriend Doeksteen uit Kaapstad gevraagd hem een visnet te sturen. Het net met begeleidende brief werd begin juni geleverd.
De onverdedigde handelsvloot werd later door de Engelsen ontdekt en op 21 juli 1781 overrompeld. Het volk kon vluchten, maar de schepen met hun rijke lading kwamen in Engelse handen. Aan boord waren ook de persoonlijke bezittingen van Harmen Kikkert, waaronder deze brief en het pakket brieven van Aagje Luijtsen.

BRIEF VAN R. DOEKSTEEN AAN HARMANUS KIKKERT, 30 MEI 1781

Kort na 4 juni verzonden vanuit Kaapstad naar het schip de Parel, voor anker in de Saldanhabaai.

Mijn heer en goede vriend,

Uw edeles missive van den 19e deezer hebben wij wel ontfangen, en daaruijt uw edeles welweesen met vergenoegen verstaan. Wij zijn ook door ’s Heemels seegen alle nog in eenen reedelijken welstand ons bevindende. Volgens uw edelens begeeren, zende [ik] hierbij een visch zeegen,1 ’t welk kost 25 rxd 2 en wensche uw edeles goeden vangst en maakt maar rijkelijk peekulhaaringen, dezelve Caapwaarts zendende, zullen [ze ons] wel te pas koomen, door dien dezelve hier duur zijn.
Wat aanbelangt de kooping van soldij reecq[eningen] soo sijn ik soo wel als d[e] h[ee]r Eksteen van gedagten om sulks niet te doen, bij teegenswoordige gesteldheijd van tijden, daar men daagelijks den vijand te gemoet siet. En onderstelt zijnde, wij kogten er voor uw edeles soo veele soldij reecq[eningen] in, als uw edeles benoodigd was, en den oorlog beginnende, en alsulke S. E. Comp[agnie]s dienaaren, van dewelke de reecq[eningen] waaren gekogt, kwamen te zneuveelen, als dan >> zoudet uw edeles dien verlies aan uwe beenen moeten binden, 3 en tog te vreede weesen. Wij denken dat ’t beeter is, soo lang er geen pais weederom gemaakt is, ’t geld te vergraaven. Als alles weeder in ruste is dan kan per wissel soldij reecq[ening] of door leevering van sulke penn[ingen] in S.E. Comp[agnie]s cassa, alles geremittiert werden.4
Nu zal ik uw edeles t nieuws meede deelen, dat mij bekend is. ’T schip de Indiaan 5 is behouden in de Baaij Fals g’arriveert, en heeft op 34 grd. NB. 6 Engelse scheepen gezien, zijnde naar presumptie oorlammen.6
Ook is alhier bij nagtstijd een Franse schuijt 15 mijlen uijt zee koomende, met een Franse agent aan ’t hoofd g’arriveert, als meede in de Baaij Fals een Franse generaal, brieven meede brengende van de Hoogmoogende Heeren, dat ze gedeputeerdens naar Vrankrijk hadden gezonden, om militairen herwaards te zenden. Er staan dienvolgens tot onse assistentie 2000 man Franse troupen te verwagten.
De hoeker Catwijk aan Rhijn word teegenswoordig met koorn gelaaden, om naar Mauritius te stevenen, en van daar zwaar geschut en >> militairen weederom herwaards te brengen. In de Baaij Fals is meede een Deensch schip aan gekoomen, tijding brengende dat er een vloot van 26 scheepen reeds uijt Portsmouth waren geloopen, om herwaarts te steevenen, soo dat men daagelijks den vijand verwagtende is.
Alhier word aan strand in de Hout Baaij agter de kloof en in de Baaij Fals alles wat tot den oorlog dienlijk is behoorlijk ingerigt en met commandos van cavallerij, soldatesque, en geweerkundige Hottentots voorsien.
Niets meer uw edeles oplettendheijd waardig te melden hebbende, wensche uw edeles veel plaisier en geduurig welvaaren. Naar minsaame groetenisse van mij en mijne vrouw, d[e] h[ee]r Eksteen en sijne vrouw en verdere vrienden aan uw edeles en de heer capt[ei]n Plokker.7 Noeme mij met alle agting,

Mijn heer en goede vriend
Uw edeles d[iens]w[illige] dienaar,
R. Doeksteen

Ps. Aan de zeegen 1 die ik uw edeles zende, manqueert verders niets als 2 stokken met loo[d]t. Den 4 junij is in de Baaij Fals t Zweeds Comp[agnie]s schip Gustaaf de Derde g’arriveert, maar aangaande den oorlog geene de minste tijding meede gebragt. Wensche uw edeles nogmaals veel plaisier in de Chagreijne Baaij.8 Leeft wel.

[los blaadje] Mijn heer en vrind Kikkers, Vergeet tog mijn emmers niet en een halvaam goeijije peekel haaring. Met haast, Uw edele geneegende vri[e]ndin, S.C. Eksteen

[enveloppe] Mijn heer de heer Kikkert, opperstuurman op S.E. Comp[agnie]s boodem de Paerel, leggende ter rheede
in de Saldanha Baaij. Hierbij 1 sak, waarin sig bevind een visch zeegen met sijn toebehoor.
[datering]Cabo de Goede Hoop den 30 maij 1781.
1 Visch zeegen: visnet.
2 Rxd: rijksdaalders.
3 Aan uwe beenen binden: aan uw poot hebben.
4 Hier is sprake van een bekende activiteit uit de VOC-tijd: de handelen in celen.
5 Op het schip Indiaan voer Harmanus’ broer Arie Kikkert als kapitein.
6 Naar presumptie oorlammen: naar verondersteld wordt oorlogsschepen.
7 Dirk Plokker, kapitein van de Parel.
8 Chagreijne Baaij: Saldanhabaai.
---
Notaris Jacobus van Steenbergen
156: 5-2-1783 Harmanus Kikkert, op vertrek staande in qualitijd als opperstuurman op 't schip Potsdam, na China [machtigde] zijn huijsvrouw Aagje Luijtsz

256: 20-5-1788 procuratie Hermanus Kikkert Capitein bij de VOC, en regeerend scheepen dezes eijlands, [machtigde] Jan Telvooren, procureur voor de Vierschaar dezes Eijlands

271: 28-5-1789 repudiatie Hermanus Kikkert en Abraham Hendriksz Plavier, in qualiteijt uijtmakende de Weeskamer van den Burg- en also voogden over het minderjarige kind van wijlen Jacob Rensen verwekt bij deszelfs weduwe Maartje Jans Beets- zij zig behoorlijk hadde doen kennis geven van de situatie zijner nalatenschap, en door dien zij bevonden hadden dat den boedel meerder met schulden was beswaart, dan dien was importeerende, zo waaren dezelve geraaden geworden gedagte boedel voor het kind aftestaan, en te repudieeren
Bron: Irene Maas
---
Harmanus was na de Bataafse Revolutie van 1795 niet meer in een bestuursfunctie geweest tot het aantreden van het Staatsbewind in 1803. Toen mochten degenen die voorheen hoog geplaatst waren weer meedoen.
Op 20-4-1804 trad een nieuw Gemeentebestuur aan, waarin ook Hermanus Kikkert.
Eind 1805 werd hij ziek, zocht genezing in Amsterdam, kwam weer op Texel.

Brief aan de Heer Hermanus Kikkert Lid van 't Gem. best. te Amsterdam
[verslag van een en ander in de Vergadering verhandeld]
dat gy na den uitkomst verlangende zyt
Wy hoope dat de Middelen ter Uwer herstel aangewend, met de beste Zeegen zullen agtervolgd worden, en dat Uwe Levens Jaare zo God wil lang en gelukkig mogen zyn-
Wy beveelen ons in de voortduuring Uwer Vriendschap, en hebben de Eer ons met agting te noemen- Uwe medeleeden uitmakende 't gem. best. van Texel
Ter ord. van deselve (get) WRomans Secretaris Texel 5 Dec. 1805

Het werd niet beter met hem, zodat hij om ontslag uit het Bestuur verzocht.
Hier de briefwisseling over dit afscheid:
Vergadering 2 April 1806
Ingekomen Missive van Hermanus Kikkert Lid van dit bestuur, geschreeven aan den Burg alhier den 1 April 1806- waarmeede deselve zyn ontslag neemt, uit hoofde zynder aanhoudende indispositie, van dewelke hij wel van tyd tot tyd beterschap had gehoopt, dog zulks niet willend; zig buiten staat agt langer te kunnen blyven fungeeren, verzoekende: dat hier van aan het departementaal Bestuur worde kennis gegeven en honorabel ontslag bewerkt-
Neemende verders van deese Vergadering zyne afscheid, met toewensching van de beste Zeegen over hunne persoonen en werkzaamheden tot nut der Maatschappij-
En is dezelve met veel deelneeming aangenomen voor Notificatie en verders in advys gehouden tot de naaste Ordinaire Vergadering

Vergadering 22 April 1806
De Bailliuw brengt in deliberatie de Missive van Hermanus Kikkert, zyn ontslag genomen hebbende als Lid deser vergadering- waarover zynde gedelibereerd, zyn de navolgende Stemgeregtigde ter wedervervulling op de Nominatie voor den Burg gebragt, als Mr. G.C.W. Reinbach en Dirk Myertsz Boon, zynde de Secretaris gelast deeze nominatie te versenden aan het Departementaal bestuur van Holland- met versoek omme een Honorabel ontslag voor Hermanus Kikkert en dat uit de genomineerde een ander in plaats mag worden verkoosen

Aan 't departementaal bestuur van Holland
Hermanus Kikkert een der Leeden van het Gemeentebestuur deezes Eilands aan den Burg, zederd eenige tyd door indispositie en nu door bijkomende verzwakking ten eenemale buiten staat zyne post waarteneemen; heeft by ons zyn ontslag genoomen, verzoekende zulks ook by U Lieder Vergadering te bewerkstelligen, op dat 'er eenen ander voor hem in plaats gekoozen worde-
Hoe zeer het ons aandoet, een agtenswaardig Lid te verliesen, zyn wy egter van 's Mans ongelukkige toestand, en zyn billyk verzoek om ontslag ten volle overtuigd-
Waarom wy de Vryheid neeme ter wedervervulling voor een Lid aan den Burg, de naarvolgende Nominatie van Stemgeregtigde aan U Lieden voortestellen: als
Mr. G.C.W. Reinbach en Dirk Myertsz Boon
Hier aan de Burg woonagtig-
Met vriendelyk versoek: het ontslag van Harmanus Kikkert toetestaan, uit opgemelde Nominatie een te iligueren, en ons daarvan kennis te geven, ten einde onse Vergadering wederom gecompleteerd worde
Wy betuigen met Verschuldigde Hoogagting te zyn
't Gemeente Bestuur van Texel voornoemt
ter Ordonn. van deselve (get) WRomans Secretaris
Texel 29 April 1806

de Missive aan de Heer Hermanus Kikkert thans te Amsterdam luide aldus
Myn Heer!
Wij hebben het genoegen te berigten, dat UEd ontslag als Lid van het Gemeentebestuur onzes Eilands by het Departementaal bestuur van Holland is aangenomen, en dat in UEd plaatse wederom verkosen is Mr. G.C.W. Reinbach- aan den Burg alhier woonagtig-
Wy bedanken UEd nogmaals voor UEd volvaardige en genegene medehulp in ons zwaarwigtig werk en betoonde Vriendschap; en bidden den Hemel voor Uwe herstelling op dat nog lange met Uw Huisvrouw en Kinderen het goede mag genieten- dan zo dit zyne wille niet mogt zyn, dat het zyne Welbehagen alzo was, Uw die heilvolle Uitkomst te geeven, van welk ieder gelovig Christen in zyne laaste ogenblikken verlangt-
Wij betuigen met agting te zyn
UEd Goede Vrienden!
't Gemeentebestuur van Texel voornoemt
ter Ordonn. van deselve (get) WRomans Secretaris
Texel 4 Junij 1806
Bron: Irene Maas
---
Notaris Abraham Wentel 1771-1811
1267: 4-5-1804 att Harmanus Kikkert en Willem Rab, ter requisitie van Langeveld opperstrandvonder, stranding de Jonge Hulscher, 6-2-1804
---
Uit Den Burg 1622-1830 van Thijs en Miriam Klaassen.

B163 (kad 287) Huis en erf Weverstraat
1779 - 1785 Hermanus Lammerts Kikkert kocht het huis met de schuur van de erfgenamen van Thomas van Dreumelen voor f 1400,-. Hij was stuurmen bij de VOC. Zijn vrouw Aagje Klaas Luijtse stuurde hem brieven, die bewaard zijn gebleven en door Perry Moree zijn uitgegeven en becommentarieerd. In haar bief van 8 januari 1780 ging Aagje uitgebreid in op de belabberde staat van dit huis. 'Wat aangaar ons huijs, lieve man, is niet boven de k[e]uur. Als ik uw mijn lieve slep souwen raden en uw mijn schatje in leeven bleijft, dat ik wens dat uwe het neit moet houden. Vooreerst is het zoo onvreij, dat wij geen avond kunnen sitten of bekeeken en beluijsterd [worden] zowel a[a[n de seij als voor aan straat, en mollemig en dof, tot in de kamert toe. En daar kan van sijn leeven geen mooij huijs van koomen, want het is ouwerwes. Uwe kont er een niewd huijs voor laten setten eer het alles opgnapt was. Nu genog daarvan. Uwe lief weet het zoo goed als ik weet, dat het nog duijsenden zou kosten.'
Op 14 oktober 1780 kan zij het niet nalaten nogmaals over het huis te beginnen. 'Ons huijs lief is mij wel, want zijn uijt mo[o]ijer gekoomen. Maar slakken kruijpen mij de kleeren op. All[e] avonden 10 à 12 gevonden, soodat [ik] somtij[d]s misselijk ben van de kamers.'
In 1785 werd dit huis geruild voor een huis in de Hogerstraat (B107 kad 168), dat aanmerkelijk duurder was en vermoedelijk een grote vooruitgang betekende.

B307 (kad 260) Schuur of woning en erf Warmoesstraat
In de 17e eeuw stond op deze plaats een huis, schuur, erf en tuin. Rond de eeuwwisseling is er waarschinlijk het een en ander bveranderd, want in 1731 werd aangegeven dat het ging om 'een endje erf daar tegenwoordig de schuur op staat', wat doet vermoeden dat de schuur kort daarvoor was gebouwd.
Dit gebouwtje werd vrijwel steeds aangeduid als schuur, maar enkele malen werd erbij vermeld dat het ook als woning kon dienen. Mogelijk woonden er aan het eind van de 18e en het begin van de 19e eeuw enkele mensen, maar zeker is dit niet.
1790 - Hermanus Lammerts Kikkert kocht de schuur voor f 600,- van de crediteuen van Jacob Rense. Hermanus overleed in 1806. Op dat moment was dit huis voor f 32,- per jaar verhuurd aan Jan Reusen.
---
Uit Den Burg 1622-1830 van Thijs en Miriam Klaassen.

B107 (kad 168) Huis en erf Hogerstraat
Aan het begin van de 17e eeuw was hier een schoenmakerij gevestigd, Vanaf 1785 is er sprake van een boe die bij dit huis hoort. Tegelijkertijd is de waarde sterk toegenomen. Mogelijk had er een ingrijpende verbouwing plaatsgevonden. Het huis was belast met zes lopen abtskoren.
1785 - Het huis en erf werden samen met een boe verkocht voor f 3300,-. Een dergelijke spectaculaire waarde vermeerdering moet ongetwijfeld worden toegeschreven aan ingrijpende verbouwingen of zelfs nieuwbouw op dezelfde plaats. Hermanus Lammerts Kikkert mocht zich in ieder geval de gelukkige eigenaar van het pand noemen. Zijn eerste vrouw was Aagje Klaas Luijtse en hij hertrouwde met Christina Meijer.
In de winter van 1799.1800 moest Hermanus Kikkert het einige tijd zonder zijn slaapmuts stellen. Deze was namelijk gestolen door Trijntje Cornelis, dochter van Bregje Pieters. Tegelijkertijd ontvreemdde Trijntje een paar kousen en verkocht ze de kledingstukken voor veertien stuivers. Gelukkig zag Hemanus niet lang daarna zijn gelefde slaapmuts en kousen weer terugi. want zijn dienstmeid spoorde de kledingstukken weer op, waarna Bregje Pieters ze opkocht en aan de rechtmatige eigenaar teruggaf. Bregje werd overigens ook wel 'Bregt Chamot' genoemd, waarbij kan worden opgemerkt dst chamot een ander woord voor jenever was.
Hermanus Kikkert overleed op 6 september 1806 in Amsterdam volgens de memories van successie. Hij woonde op dat moment in dit huis, terwijl zijn huis in de Warmoesstraat (B307) was verhuurd.
- 1810 Zijn kinderen Klaas Harmens Kikkert en Lammert Harmens Kikkert erfden het huis.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Harmanus Lambertsz Kikkert?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Harmanus Lambertsz Kikkert

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Harmanus Lambertsz Kikkert


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Texel, ng dopen; Den Burg 1700-1812
  2. Kikkertje lief, Perry Moree
  3. Texel, aangifte impost trouwen 1752-1812

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 6. August 1749 war um die 20,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Westen zu Norden. Charakterisierung des Wetters: omtrent helder. Quelle: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem IV (Huis van Oranje) war von 1747 bis 1751 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1749: Quelle: Wikipedia
    • 13. April » Vor der Küste Südostindiens sinken die beiden britischen Linienschiffe HMS Pembroke und HMS Namur in einem Zyklon. 850 Besatzungsmitglieder sterben, nur 14 können sich retten.
    • 21. April » In den Vauxhall Gardens in London findet eine öffentlich zugängliche Generalprobe der Feuerwerksmusik von Georg Friedrich Händel statt. Mehrere Tausend Personen lauschen diesem Ereignis. Die Uraufführung erfolgt am 27. April.
    • 27. April » Zur Feier der Beendigung des Österreichischen Erbfolgekriegs durch den Aachener Frieden lässt der britische König GeorgeII. im Londoner Green Park ein Feuerwerk veranstalten. Die anlässlich des Ereignisses uraufgeführte Feuerwerksmusik von Georg Friedrich Händel wird mit Begeisterung aufgenommen.
    • 23. Juni » Ein Bergsturz führt in den Waadtländer Alpen zum Entstehen der südlichen Felswand des Berges Les Diablerets. Etwa 50 Millionen Kubikmeter Gestein rutschen ab. Der Lac de Derborence wird weiter aufgestaut.
    • 2. Juli » In Bern verrät der Student Friedrich Ulrich den Behörden die Henzi-Verschwörung, einen Versuch, die Patrizierfamilien aus der Stadtregierung zu entfernen.
    • 9. November » In der Schlacht von Penfui auf der Insel Timor bezwingen niederländische Soldaten und ihre Verbündeten eine portugiesische Streitmacht samt den verbündeten Topasse. In der Folge übernehmen die Niederländer die Herrschaft auf dem Westteil der Insel, was die Teilung Timors begründet.
  • Die Temperatur am 2. Juni 1776 war um die 27,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Ost-Nordost. Charakterisierung des Wetters: omtrent helder. Quelle: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1776: Quelle: Wikipedia
    • 15. Januar » In den Subsidienverträgen überlässt Landgraf Friedrich II. von Hessen-Kassel eigene Soldaten an Großbritannien zum Einsatz in Nordamerika.
    • 9. März » Das Hauptwerk von Adam Smith An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations erscheint in London.
    • 27. August » Im Amerikanischen Unabhängigkeitskrieg gewinnen die Briten gegen die Truppen der Kolonisten in der Schlacht von Long Island und besetzen danach New York City.
    • 7. September » Im Amerikanischen Unabhängigkeitskrieg wird erstmals ein U-Boot zum Einsatz gebracht. Der Versuch der amerikanischen Revolutionäre, mit der Turtle eine Schießpulver-Zeitbombe an einem britischen Kriegsschiff zu befestigen, scheitert aber.
    • 28. Oktober » In der Schlacht von White Plains bei New York City siegen im Amerikanischen Unabhängigkeitskrieg die Briten unter dem Befehl von William Howe mit Unterstützung eines hessischen Regiments über die amerikanischen Kolonisten unter George Washington. Ihre Chance, die Truppen der Siedler vollends zu vernichten, lassen sie jedoch ungenutzt.
    • 26. Dezember » In der Schlacht von Trenton erleiden die Engländer im Amerikanischen Unabhängigkeitskrieg eine bittere Niederlage durch die von George Washington geführten Einheiten, die dieser in der Nacht zuvor über den Delaware River geführt hat.
  • Die Temperatur am 11. September 1806 war um die 11,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus West-Süd-West. Charakterisierung des Wetters: zwaar storm(achtig) regen. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1806: Quelle: Wikipedia
    • 5. Januar » Der bisherige Kurfürst wird als Maximilian I. Joseph in Bamberg zum bayerischen König proklamiert.
    • 15. Februar » Im zwischen Napoleon Bonaparte und Christian von Haugwitz ausgehandelten Vertrag von Paris verpflichtet sich Preußen zur Sperre aller seiner Häfen für britische Schiffe und zur Besetzung Kurhannovers. Großbritannien erklärt daraufhin Preußen den Krieg.
    • 26. Februar » Kaiser Napoléon I. erteilt den Auftrag zum Bau eines Triumphbogens in Paris. Für den Arc de Triomphe du Carrousel steht der Konstantinsbogen in Rom Pate.
    • 9. September » Ein Hurrikan über der Karibikinsel Dominica kostet 457 Menschenleben.
    • 23. September » Die Lewis-und-Clark-Expedition erreicht wieder die ihnen vertraute Zivilisation in St. Louis.
    • 19. Oktober » Johann Wolfgang von Goethe und Christiane Vulpius werden in der Sakristei der Weimarer Jakobskirche getraut.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Kikkert

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Kikkert.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Kikkert.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Kikkert (unter)sucht.

Die Genealogie Gomes-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
R. R. Gomes, "Genealogie Gomes", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-gomes/I16711.php : abgerufen 8. Mai 2024), "Harmanus Lambertsz Kikkert (1749-1806)".