Genealogie Gomes » Anthon Diderich Voigt (1826-1906)

Persönliche Daten Anthon Diderich Voigt 

  • Er wurde geboren am 12. November 1826 in Den Burg (Texel, NH).Quelle 1
    Hij is geboren om 19.00u; aangifte geb op 14 nov 1826 door de vader; getuigen bij de aangifte: Arnoud Langeveld, 33 jaar, vrederechter en Gerrit List, 31 jaar, klerk ter secretarie; beiden wonende in Den Burg
  • Beruf: makelaar (1851-1853); gemeente secretaris (1852-27 dec 1865); koopman (1858).
  • Eigentum: overlijdensakte; overlijdensadv.
  • Er ist verstorben am 12. August 1906 in 's Gravenhage, er war 79 Jahre alt.
  • Er wurde beerdigt am 16. August 1906 in de begraafplaats 'Nieuw Eykenduynen' in den Haag.
    Hij is begraven om 11.00u
  • Ein Kind von Anthon Diderich Lodewijksz Voigt und Gijsberta Wilhelmina Langeveld
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 20. Dezember 2021.

Familie von Anthon Diderich Voigt

(1) Er ist verheiratet mit Anna Maria Boom.

Sie haben geheiratet am 25. Mai 1851 in Beemster (NH), er war 24 Jahre alt.Quelle 2


Kind(er):

  1. Cornelis Voigt  1853-1853
  2. Cornelis Voigt  1854-????
  3. NN Voigt  1862-1862


(2) Er ist verheiratet mit Ida Wilhelmina Peeters.

Sie haben geheiratet


Kind(er):



Notizen bei Anthon Diderich Voigt

Ds Huizinga
15 October 1844. Des avonds bij Alida visite van mevrouw Bok, jufvrouw Flens, mevr. Van Deinse, Voigt, Langeveld, Kikkert (jufvrouw Burgemeester, daarbij gevraagd, bedankt).

27 July 1852. Anton Vrendenberg zal in de volgende maand slechts halve dagen school gaan en de voormiddag bij Voigt op 't kantoor zijn.

10 December 1852. Jan Koning sprak met G. List over het transport van een stukje land van 20 roeden, verkocht door Sijbrand Koning aan Voigt en Stolp. Koning keurde het zeer af dat men dat bij het transport zou opgeven als verkocht voor slechts 100 gulden. Daar kon men, zeide hij, in zijn binnenste nooit vree mee hebben. Alleen een slecht mens kon zoo doen enz. List meende eerst: het kon wel, doch viel later bij. Alzoo sprak Jan Koning hier met alle kracht voor regt en eerlijkheid, waarlijk de vroomste kon het niet beter.

15 December 1852. Ik nam mij voor om Pronk daarover eens te spreken. Deze avond ging ik tot hem, doch het gesprek kwam daartoe niet. Gesprek over de oprigting der houtkooperij van Voigt en Stolp, over het reizen naar Harlingen met schipper Dijker.

30 April 1855. De reiziger van Goor uit Gouda laat hier een prachtbijbel zien. Zal 45 gulden kosten. Kikkert, Westenberg, Vrendenberg, Voigt en P. Langeveld hebben er op geteekend.

27 December 1855. Des avonds vergadering van 't Nut. J.L. Kikkert deed de Redevoering over Texel, zijne oude toestand en iets van zijn geschiedenis. Verzen gereciteerd door Bok, Van de Wal, Wentink, Voigt, Meester Brouwer en Kikkert.

17 Maart 1856. Des avonds Nutsvergadering. Wentink doet de Verhandeling over “de Temperamenten”, het goede van het verschil daarvan en de noodzakelijkheid om daarbij zichzelve te veredelen. Ik hoorde hem met genoegen. Bok reciteerde “De dood” van Claassens en Voigt “Eduard voor Calais”.

2 November 1856. Op de Nutsvergadering van October las ik eene Redevoering van Professor Hofstede de Groot voor, met dat gevolg dat weldra A. Voigt, Doctor Stolp, Thijssen en Biem Cornelisz Lap en later Dominee Wieringa en Meester Brouwer zich aan ons Afschaffingsgenootschap aansloten.
L.l. donderdag had ik hier eene comparitie aan huis, waaraan ook de Burgemeester, de Heer Kikkert en Zuidewind deelnamen. De oprigting van eene Texelsche Vereeniging werd besloten en eenige bepalingen vastgesteld. Ik werd tot Voorzitter, A. Voigt tot Secretaris en Dominee Wieringa tot Penningmeester benoemd, de overigen als medebesturders. Donderdag over een week hopen wij nu eene openbare vergadering te hebben in de Kikkert.

5 December 1856. De Heer A.D. Voigt bleef hier koffij drinken. [Gesproken] over 't Afschaffingsgenootschap en 't Nieuwjaarswenschen. Hij is een groot ijveraar voor de zaken.

11 December 1856. Des namiddags met Voigt naar den Hoorn in veel regen. Bij Dominee Wieringa thee gedronken, daarop de de herberg vergadering van 't Afschaffingsgenootschap. Van de leden praesent: wij beiden, Burgemeester, Wieringa, Arnoud Maartensz Langeveld, Thijs Lap, Maarten Jacobsz Zuidewind, Reijer Cornelisz Boon, Doctor Stolp.
Ik deed de Redevoering nr. 2 voor eene zeer talrijke vergadering. Stolp las een opstel voor, waarin hij eenige bedenkingen tegen de Afschaffing zeer goed weerlegde. Voigt las voor het Tractaatje “De Goede raad”. Ik sprak eenige tijd over onze Afschaffingsformule.

15 December 1856. Des avonds Departementsvergadering. Pieter Jacobsz Boon en de Ontvanger Baalde aangenomen. Woordenwisseling over het uitlaten uit de Notulen van mijne mededeeling van de oprigting van een Afschaffingsgenootschap. Wieringa deed de Redevoering over “Vereeniging”, waaruit zij bestaat, waarop zij steunen moet enz. Ik hoorde hem met veel genoegen. Bijdragen werden gedaan door W. Bok, Van der Wal en Voigt. Willem Bok scheen de indruk van de Redevoering zijdelings te willen tegengaan door terstond na de voorlezing te roepen: ”Een glas punch, warme punch!”.
Het voorstel tot wering van de bedelarij op Nieuwjaarsdag werd verworpen.

2 January 1857. Burgemeester verhaalde dat op voorstel van Voigt in de Kerkeraad der Hervormden aan den Burg besloten was om niemand te bedeelen die sterke drank gebruikte en dit een jaar streng vol te houden.

8 January 1857. Voigt vertelde wat al pogingen hij deed om Willem Hendriksz Faas op de goede weg te houden.

5 February 1857. Des namiddags met A.Voigt naar het Oude Schild. Afschaffingsvergadedring bij P. Luik. Wieringa deed de Redevoering, ik las een paar bijdragen, ook Voigt en Thijssen. De zaal propvol. Een dienaar van Justitie was op last van Bok aan de deur. Alles liep naar genoegen af, doch Voigt verloor zijn zakboekje met 30 gulden.

12 February 1857. Met Wieringa, Voigt en Arnoud Langeveld met de wagen naar Oosterend. Afschaffingsvergadering bij Hendrik Wuis. Alles propvol. Ik deed de Redevoering over onze beweegredenen, middelen en uitzigten. Ik sprak buitendien veel voor de vuist.

23 February 1857. Naar Oosterend, catechisatie.
Toen ik te huis kwam vond ik een brief van Meester Teekele Zwaal aan 't Oude Schild, die ons daarin een zeer gunstig tafereel ophing van de indruk onzer Afschaffingsvergadering aldaar. Vele drankverkoopers misten reeds een aantal klanten. Ook vele sjouwerlieden aan de haven weigerden den Drank. De Afschaffing vond er in het algemeen veel bijval. Zwaal had 110 afschaffingsgeschriften ter leezing uitgedeeld en kwam nog zeer veel te kort. Ik [ging] des avonds met dezen brief naar Voigt, die daarmede ook zeer verblijd was en morgen terstond met Zwaal zoude spreken.
Ik beloofde Voigt hem van 't zomer te helpen tot het maken van bessenwijn.

25 February 1857. Sijbrand Pietersz Keyser kwam bij mij en toonde mij een door hem afgescheurd aanplakbiljet, houdende berigt van eene Komedie, die onder mijne directie gespeeld zou worden in de Vergulde Kikkert op 5 Maart eerstkomende, waarin ik in de rol van den Dronkaard zou optreden en A.D. Voigt als mijn zoon insgelijks, de Bugemeester als Commissaris van Politie enz. Deze brieven waren overal aan den Burg aangeplakt. Des namiddags kwam Voigt bij mij, die zich daarover regt vroolijk maakte. Wij vertrouwen dat alle deze pogingen van de vijanden der Afschaffing op den duur niets dan goed zullen kunnen uitwerken.
Ik ontving van Pieter Cornelis Koning als brievenbesteller een zoodanige affiche. Wij vermoeden dat het werk is van Pieter Langeveld door het intermediair van Pieter Cornelisz Koorn en Bruno Bok en welligt Pieter Koning.
Voigt verhaalde hoe hij gister bij Zwaal te Oude Schild was geweest en deze hem de verblijdendste berigten had gegeven van den invloed van ons Genootschap.

25 Maart 1857. Voigt had vandaag weer de grofste smaadtaal moeten hooren van Pieter Langeveld in de Raad, die niets deed dan de afschaffers bespottelijk maken of ze voor huichelaars te schelden, zoodat Voigt het soms haast niet verdragen kon. Hij verloor echter de moed niet, ziende op de veelvuldige goed uitwerksels van ons pogen.

14 Mei 1857. Zeer mooi weer en veel warmer.
Des namiddags Dominee Wieringa en Biem Lap hier thee gedronken.
Met Voigt naar de Waal, Afschaffingsvergadering bij Gerbrand Dros. Veel volk. Meester Boonakker leest een zeer schoone Redevoering voor over “Het volmaakte gebed en de sterke drank”.

8 September 1857. Daarna de Heer Voigt bij mij. Hij verhaalt hoe Vrendenberg sedert Nieuwjaar altijd zijn huis had gemeden en wel zijn vrouw en moeder bij zich vroeg, maar hem passeerde. Voigt verhaalt hoe W. Bok zich gedragen heeft met Jan Koning omtrent het weder verhuren van Ruimzigt.

11 September 1857. Dirk Kooiman komt met de wagen. Gerrit [Kooiman] en Samuel mede. Huisbezoek. Jakob Teunisz de Boer, hier koffij gedronken.
Dirk des namiddags met Voigt naar Albert Pietersz Keyser en met deze gereden naar Cocksdorp. Zeer onstuimig weer, regen.
Ik, om kwart over 5 niet langer op Wieringa durvende wachten, geloopen naar Cocksdorp. Nog een kort eind met Lap en Wieringa gereden. Ik was zeer bezweet. Afschaffingsvergadering te Cocksdorp.

16 October 1857. Dirks verjaardag. Samuels reis nog uitgesteld. Belangstellende bezoeken van Vrendenberg en Voigt.

2 November 1857. Naar Oosterend. Des avonds vergadering te mijnen huize van Wieringa, Voigt en Jan Sipkes, mijne medebestuurders van 't Afschaffingsgenootschap, om de noodige maatregelen tegen a.s. donderdag (de Algemeene Vergadering) te beramen. Des avonds laat nog convocatiebrieven geschreven.

26 November 1857. Des avonds Afschaffingsvergadering aan den Burg. Er waren alleen de leden Voigt, Sipkes, Honigh, Simon Dekker en ik. Voigt las de Redevoering voor van Huijdecooper “Hoe de sterke drank den mensch verhindert zichzelven te beheerschen”. Ik [las] daarna dat gedeelte van mijn verslag, hetwelk over de vruchten van onze werkzaamheid hier op Texel handelt, 't welk ik besloot met eene opwekkende toespraak.

30 November 1857. Naar Oosterend, bijkans zomerweder.
Des avonds Departementsvergadering. Willem Bok stelt voor de Volksvriend niet langer voor rekening van 't Departement te lezen, waarin hij door Raven (den ontvanger) wordt ondersteund en door mij, Wieringa en Voigt bestreden. Bij stemming bleek dat er 8 waren vóór 't behoud en 7 tegen. Cornelis Dalmeijer hield zich buiten de stemming.
Wieringa deed de Redevoering, die ik met veel genoegen hoorde, “Over den invloed van het kleine op het groote”. W. Bok reciteerde “Huibert en Klaartje”. Baalde, die naast mij zat, sprak met veel achting van zijn commies Eckhardt (die voor eenigen tijd in staat van dronkenschap door de straatjongens op een kar door den Burg is rondgereden, maar nu geen drup drank meer gebruikt en nu alle lof verdient).

8 February 1858. Voigt verhaalde dat zij met de Stoomboot Texelaar thans eene geheel nieuwe zaak waren begonnen. De oude aandeelhouders hadden hunne bewijzen vernietigd (de boot kostte 40.000 gulden) en nu zocht me een kapitaal van 26.000 bijeen te brengen, 260 aandeelen van elk 100 gulden en kon men dit klaar krijgen, dan was de zaak regt goed te noemen, dan kon zij zeer goed bestaan.

25 February 1858. Met Voigt door Albert Keyser met de wagen afgehaald, Afschaffingsvergadering te Oosterend bij Wuis, de beide kamers opgepropt vol.

27 February 1858. Voigt verhaalde dat zij met de stoomboot Texelaar een geheel nieuwe zaak hadden begonnen. Langeveld en J.L. Kikkert werkten zeer tegen, willende de Texel op 't Nieuwe Diep behouden.

1 Maart 1858. Des avonds Departementsvergadering. Vrendenberg deed de Redevoering over de 'Vergenoegdheid als bron van waar geluk'. Zijn a.s. schoonzoon Koning droeg een vers voor van de Bull 'De ledige stoel'. Hij deed het goed, doch wat al te zacht. Vervolgens traden Voigt, W. Bok, Arie Rab en W. Brouwer nog op de katheder. De vergadering was buitengewoon talrijk bezocht. Er werd veel punch gedronken.

31 Maart 1858. Gisteravond en vanmiddag nog druk gewerkt aan mijne Verhandeling. Des namiddags met Albert Keyser met de wagen, ook Sipkes, Voigt, Boonakker en C. Keyser naar het Oude Schild, Afschaffingsvergadering. Met veel genoegen, 10 leden daar gewonnen. Ik deed de Redevoering over de “Eerlijkheid voor zichzelven met betrekking tot de Afschaffing”.

6 Mei 1858. Ik verneem dat de Texelaar aan Voigt verkocht is voor 14.200 gulden.

10 Juny 1858. Voigt hier. Hij verzocht mij aan Blaupot ten Cate te schrijven opdat die hem bij Minister Boot aanbevele voor den Notarispost op den Helder.

14 July 1858. Des namiddags op visite bij Dominee Wieringa met Vrendenberg en zuster en vrouw en zoon en dochter, Westenberg en vrouw, Voigt en vrouw. Gé had bedankt wegens drukte.

8 September 1858. Des namiddags met Grietje en Samuel naar de Tent, aldaar Vrendenberg, Koning, Voigt, Koorn, C. Keyser, enz.

9 December 1858. Bij Jan Bakker het spek betaald, 154 pond à 2,74.
Wieringa vertelde gisteravond dat de Burgemeester bij Voigt was komen inloopen met het berigt dat de gemeentebelasting op het gedistilleerd dit jaar 1000 gulden minder had opgebragt dan de raming, zoo dat zulks hem in geene geringe ongelegenheid bragt. Wij kunnen dit naauwelijks gelooven.

25 Mei 1859. Des namiddags met het geheel gezin bij zeer schoon weder naar de Tent, aldaar Kikkert, Westenberg, Wentink, Voigt, Koning en Leentje Vrendenberg. Veel verhaald van mijn reis. Wentink en Kikkert hebben de brief van Samuel gelezen.

13 July 1859. Nog naar de Tent op de Hoogte, waar Dirk, Sina en Menno reeds waren, alsmede Vrendenberg en familie, Koning, Voigt en vrouw. Hardlooperij tusschen Voigt en Koning.

3 Augustus 1859. Naar de Tent, aldaar Kikkert, Westenberg, Voigt, Vrendenberg, Heer Eezen.

18 Augustus 1859. Naar den Hoorn. Bij Simon Daalder, hem verwezen naar den Heer Voigt die een rekest voor hem wilde schrijven om hem te bevrijden van de 14 dagen gevangenisstraf waartoe hij veroordeeld was op de valse beschuldiging van konijnen strikken.

21 Augustus 1859. Zondag. Des namiddags met Albert Keyser, Van Heeckeren en Voigt naar den Hoorn gereden, aldaar Afschaffingsvergadering gehouden ten huize van Jakob Duinker. Van Heeckeren deed eene schoone Redevoering over “de Huiselijkheid en de Sterke Drank” Niemand van eenige distinctie buiten de leden aanwezig. Des avonds met Albert Keyser terug gereden.

26 Augustus 1859. Kamerdag aan de Waal. Des avonds Vrendenberg en Hendrik, Koning en Voigt hier een paar uur vertoefd. Gesprek over Busken Huet en zijn stelsel, Koning verhaalt uit de mond van diens tijdgenoot dat hij, Huet, reeds als student altijd de grootsten lust had in opposities, ook toen reeds tegen den Bijbel.

22 September 1859. Het weder was zeer ongunstig door regen en wind.
[Feest in de Tent ter eere van Leentje en Koning (bruid en bruidegom): Voigt en vrouw, Wieringa en vrouw, Kikkert, P. Koorn en Anna Kikkert, van Deinse en dochter Anna, Kleinkens, Vrendenberg en vrouw en zuster Gerritje en dochter Betje en Hendrik en wij (ik, Geke, Dirk, Samuel), de zuster van Koning, Wentink en Dolfina, tot 3 of 4 uur 's nachts]. Ik ging met Dirk en Samuel en Kleinkens loopen. 't Was nu het schoonste weer en helder maanlicht. Te 4 ure waren wij te huis.

9 December 1859. Met Vrendenberg naar den Hoorn, Krans bij Wieringa. Gesprek over de ongeregeldheden en vechtpartijen die op Sint Nicolaasavond plaats hadden in de Lindeboom en het Wapen van Texel tusschen C. Keyser, Bruno Bok, P. Koning, Jakob Dijksen, enz enz.
Vrendenberg deelt mij mede hoe Voigt door eene schandelijke verraderij van den Heer Kikkert als jagtstrooper is bekend geworden.

9 Maart 1860. Des avonds Afschaffing in het Wapen van Texel bij Logman. De Heer van Heeckeren doet de Redevoering over “Armoede voornamelijk het uitwerksel van Sterke Drank, door Afschaffing te weeren”. Ik droeg ook een paar stukken voor. Voigt droeg een stukje voor ”Martha aan de avond voor Pinkster”. Een bijzonder aandachtige stilte heerschte in de vergadering. Een tafel was geheel met vrouwen bezet, misschien 15 in getal. De veldwachters stonden aan de deur. Er is volstrekt geenerlei verstoring van de orde geweest.
Des avonds na de vergadering eenige Oudeschilders bij mij. Martje Disper teekent als lid, het voorbeeld van haar man volgende, Gijs Duinker.

31 Mei 1860. Des namiddags wij met 't geheele gezin naar de Tent, aldaar Vrendenberg met gezin en Voigt.

19 October 1860. Krans bij Vrendenberg.
Des namiddags huisbezoek aan den Hoorn. Bij Wieringa thee gedronken met Voigt en vrouw. Ik ging met dezen tegen 9 uur naar huis in een aanhoudende regen met sterken voordewind. Zeer nat aangekomen, verkouden.

26 November 1860. Des avonds naar de Nutsvergadering. Meester Keijzer van Oost deed de Redevoering over de Zee, hare grootte, diepte, zout, enz en de nuttigheid daarvan. De vorm liet nogal te wenschen overig. Het stuk stond ook niet op de hoogte der wetenschap, maar de inkleeding der gedachten was zeer goed.
Daarna verscheidenen bijdragen, Voigt, C. Keyser, Van der Wal, Bruno Bok. Ik sprak daar 2 kapiteins die hier onlangs hun schip verloren hadden.

4 Maart 1861. Des avonds vergadering van 't Nut. Van Deinse doet de Redevoering “Blandina en Perpetua als heldinnen des christelijks geloofs”. Hij geeft te kennen dat hij zich aan onze Afschaffingsvereeniging verbonden houdt.
Vele bijdragen worden geleverd als Voigt, C. Keyser, P. Keyser, V.d. Wal (Adres van en Joodsch Rabbijn aan de Paus), Meester Brouwer, v. Heeckeren “Vergeten worden”.

22 Maart 1861. Ik woonde de voorstelling der Rederijkers bij van 2 stukken, waarin C. Keyser, Voigt, P. Koorn, V.d. Wint en J. Dijksen in het eerste en van Sipkes als notaris in het 2 de stuk. Meester Brouwer droeg nog een vers voor van Hofdijk op Willem III in de watersnood en nog een stukje. Van Heeckeren reciteerde een mooi vers.

21 Augustus 1861. Naar de Tent, aldaar Voigt en vrouw en nicht en kinderen, Vrendenberg en 4 kinderen, de Heer Kikkert en vrouw, Heringa en moeder en zusters. Deze des avonds nog bij mij koffij gedronken.

13 September 1861. De Heer Voigt brengt zijn rekening voor wijn en steenkool, 32 gulden hem betaald.

25 November 1861. Brief aan Grootmoeder en Katrina op 't Hoogezand:
Monsieur Hesselberg heeft zijn onderwijzersampt neergelegd en gaat schipper worden in Zuid Holland (de Heer Voigt gaat in zijn huis wonen, dat hij huurt voor 162 gulden).

4 December 1861. Volgens verhaal van den Heer Kikkert zou den Heer Voigt zijn huis hebben verkocht om met de ontvangen koopsom een dringend deel van zijne schulden te betalen.

19 December 1861. Met Gé naar de Rederijkerskamer. Voigt, de Vries en Sipkes dragen voor het drama “Struensee” van Schimmel (voortreffelijk), daarna een blijspel “Schijn bedriegt” door Vogt, Sipkes, de Wint en Loman (ook voortreffelijk).

15 January 1862. Des avonds met Wieringa en Voigt bij den Heer van Heeckeren, bestuursvergadering van 't Afschaffingsgenootschap. Ik vernam daar van eerstgenoemde dat Jan Jans Bakker zich geërgerd had aan mijne Redevoering van vrijdag, alsof ik gezegd had dat alleen Afschaffers goede Christenen waren. Ook de Burgemeester had zich geërgerd aan 't geen hij ervan gehoord had van anderen. Hij had aan Westenberg gevraagd of deze 't in de vergadering had kunnen uithouden? Deze had geantwoord, dat hij zich wel niet bijzonder geamuseerd had, maar toch niets ergerlijks gehoord had. Ik vernam ook, dat C. Kievit, Jan Rab en J.C. Bakker hadden zitten punch drinken, slechts door een beschot van mij gescheiden.

7 Mei 1862. Des namiddags Gé en ik, Menno en Sina naar de Tent voor de eerste maal, aldaar Vrendenberg, Westenberg, Kikkert, Voigt en familie. Toem wij er kwamen zwaar onweer.

4 Juny 1862. Met Menno naar de Tent, aldaar Vrendenberg, Voigt en vrouwen en later Kikkert en Westenberg komende van Wieringen (gesprek met Vrendenberg over Kikkert die thans zoo gaarne lid wil worden van de Tweede Kamer).

27 Augustus 1862. Des middags naar de Tent, aldaar Heringa c.s., Kleinkens, Jufvrouw Voigt en moeder en tante, Betje Vrendenberg en Dolfina Wentink.

16 juny 1863. Aan de Tent groot feest, Vrendenberg, Wieringa, Kikkert, Westenberg, Voigt, Heringa enz. Tezamen groot en klein 40 personen houden daar het middagmaal en brengen er de dag door.

11 February 1864. Den Heer Voigt verhaalt van de zeer onderscheiden inhoud der lading van het gestrande schip Venus die weldra aan 't Oude Schild verkogt zal worden. Alle stukgoederen bestemd van Hamburg naar Curacao. Hij dacht dat het wel 40.000 gulden zou waard zijn, doch waarvan wel niets zou overblijven als de bergers daarvan hun derde hadden, en hijzelf zijn pakhuishuur. Een onbedenkelijken verscheidenheid van zaken was daar aanwezig.

Voigt moest later vluchten wegens financieel wanbeheer, naar Zuid Afrika

8 October 1864. Voigt zou naar Port Elisabeth. Er liepen zeer ongunstige geruchten over hem op Texel. Stikkel is als zijn opvolger als secretaris der Gemeente zijn benoemd.

26 January 1865. Brief aan Samuel: Boetje heeft 't hier bij sommigen wat verkorven door zijn moderne gevoelens wat al te sterk uit te spreken. Wij hebben 't voortdurend goed met elkaar.
Voigt en zijn familie naar Port Elisabeth vertrokken.
[Wat er precies mis was staat niet in de dagboeken].
Bron: Irene Maas
31-1-1865 Aan Zijne Excellentie de Commissaris des Konings in Noord Holland
Wij hebben de eer Uwe Excellentie bij deze kennis te geven, dat in onze op den 27 dezer, gehoudene openbare vergadering van de Raad dezer Gemeente, aan den Heer Anthon Diderich Voigt, op zijn daartoe aan ons gedaan verzoek, een eervol ontslag is verleend, uit zijne betrekking van Secretaris dezer gemeente, en in diezelfde vergadering den nieuw benoemden Secretaris Pieter Stikkel is beëdigd en geïnstalleerd.
Bron: Irene Maas
Hij ging naar Zuid-Afrrika; zeer waarschijnlijk verbleef hij in Bloemfontein.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Anthon Diderich Voigt?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Anthon Diderich Voigt

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Anthon Diderich Voigt


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Regionaal Archief Alkmaar; BS-Geboorte
    Akteplaats: Texel
    Soort akte: Geboorteakte
    Aktenummer: 14-11
    Registratiedatum: 14-11-1828
  2. Noord-Hollands Archief; BS-Huwelijk
    Akteplaats: Beemster
    Soort akte: Huwelijksakte
    Aktenummer: 30
    Registratiedatum: 25-05-1851

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 12. November 1826 war um die 9,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus West-Süd-West. Charakterisierung des Wetters: half bewolkt omtrent helder. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1826: Quelle: Wikipedia
    • 30. Januar » Die Menai-Brücke zwischen der britischen Insel Anglesey und dem Festland von Wales wird eröffnet.
    • 24. Februar » Das Reich Arakan in Südostasien unterstellt sich britischem Schutz. Es wird in Britisch-Indien integriert.
    • 10. März » John Herschel dokumentiert das Auffinden einer Galaxie im Sternbild Jungfrau, der jetzigen NGC 4380.
    • 9. April » Der Rabbiner Isaak Mannheimer weiht den von Joseph Kornhäusel erbauten Stadttempel in Wien ein. Die Synagoge wird ein wichtiges Zentrum des jüdischen Lebens in Wien.
    • 25. Juli » Uraufführung der komischen Oper Rolands Knappen von Heinrich Dorn in Berlin.
    • 6. Oktober » Der Vertrag von Akkerman, dem heutigen Bilhorod-Dnistrowskyj, zwischen Russland und dem Osmanischen Reich zwingt die Hohe Pforte, die Verhältnisse in Serbien und den Donaufürstentümern im russischen Sinne zu regeln.
  • Die Temperatur am 25. Mai 1851 war um die 12,1 °C. Es gab 11 mm Niederschlag. Der Luftdruck war 76 cm. Die relative Luftfeuchtigkeit war 97%. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Von 1. November 1849 bis 19. April 1853 regierte in den Niederlanden das Kabinett Thorbecke I mit Mr. J.R. Thorbecke (liberaal) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1851: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 3,3 Millionen Einwohner.
    • 28. Januar » Im US-Bundesstaat Illinois wird die Northwestern University gegründet.
    • 1. Februar » Das Handelshaus Gebrüder Volkart wird mit Sitz in Winterthur und in Bombay gegründet. Es entwickelt sich zu einem der über Jahrzehnte hinweg weltweit größten Baumwollhändler.
    • 21. Juni » Am Rande des ersten internationalen Schachturniers in London tragen der Preuße Adolf Anderssen (Weiß) und der Livländer Lionel Kieseritzky die Unsterbliche Partie aus, in der Weiß einen Läufer, beide Türme und die Dame opfert und Schwarz schließlich mit seinen verbliebenen Leichtfiguren mattsetzt.
    • 22. August » Ein Goldfund nordöstlich von Melbourne im Bundesstaat Victoria verursacht einen Goldrausch, der die Geschichte Australiens prägt.
    • 24. Oktober » William Lassell entdeckt die Uranusmonde Ariel und Umbriel.
    • 24. Dezember » Ein Feuer wütet in der Library of Congress. 35.000 Bücher und andere Einrichtungsgegenstände, darunter ein Originalporträt von Christoph Kolumbus, werden ein Raub der Flammen.
  • Die Temperatur am 12. August 1906 lag zwischen 12,7 °C und 21,4 °C und war durchschnittlich 17,0 °C. Es gab 3,2 Stunden Sonnenschein (21%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 2 Bft (Schwacher Wind) und kam überwiegend aus Süd-Süd-Westen. Quelle: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 17. August 1905 bis 11. Februar 1908 regierte in den Niederlanden das Kabinett De Meester mit Mr. Th. de Meester (unie-liberaal) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1906: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 5,5 Millionen Einwohner.
    • 17. Januar » Armand Fallières wird Präsident Frankreichs.
    • 29. Januar » Durch den Tod seines Vaters Christian IX. wird in Dänemark Friedrich VIII. neuer König.
    • 2. Juni » Der die Havel mit der Dahme verbindende Teltowkanal wird feierlich eröffnet. Er geht auf eine Initiative von Ernst von Stubenrauch zurück.
    • 31. August » Die Nordwestpassage ist durchfahren. Roald Amundsen trifft mit seiner Crew von sechs Leuten in Nome (Alaska) nach dreijähriger Forschungsfahrt mit dem Schiff Gjøa ein.
    • 9. November » Theodore Roosevelt unternimmt als erster amtierender US-Präsident eine Auslandsreise, die ihn zum im Bau befindlichen Panamakanal führt. Der Präsident wird von seiner Frau Edith begleitet.
    • 29. November » Vincenzo Lancia und sein Freund Claudio Fogolin gründen in Turin den Kraftfahrzeughersteller Lancia.
  • Die Temperatur am 16. August 1906 lag zwischen 11,9 °C und 19,4 °C und war durchschnittlich 15,0 °C. Es gab 1,9 mm Niederschlag. Es gab 7,6 Stunden Sonnenschein (52%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 4 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Süd-Süd-Westen. Quelle: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 17. August 1905 bis 11. Februar 1908 regierte in den Niederlanden das Kabinett De Meester mit Mr. Th. de Meester (unie-liberaal) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1906: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 5,5 Millionen Einwohner.
    • 24. Februar » Die Uraufführung der Oper L’Ancêtre (Der Ahne) von Camille Saint-Saëns findet in Monte Carlo statt.
    • 30. April » Der SC Preußen 06 e.V. Münster wird gegründet.
    • 26. Mai » William Frederick Cody gastiert mit seiner Völkerschau Buffalo Bill’s Wild West Show im Wiener Prater.
    • 18. September » Hongkong wird von einem Taifun mit anschließender Flutwelle heimgesucht, was etwa 10.000 Menschen das Leben kostet.
    • 24. September » Der Nationalpark Devils Tower National Monument wird als erstes National Monument der USA gegründet.
    • 17. Dezember » Das von Otto Wagner entworfene k.k. Postsparcassen-Amt in Wien wird eröffnet.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Voigt

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Voigt.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Voigt.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Voigt (unter)sucht.

Die Genealogie Gomes-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
R. R. Gomes, "Genealogie Gomes", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-gomes/I103320.php : abgerufen 23. Juni 2024), "Anthon Diderich Voigt (1826-1906)".