Genealogie familie Alsemgeest » Vranck Janse Duijvestein (< 1644-> 1681)

Persönliche Daten Vranck Janse Duijvestein 

  • Er wurde geboren vor 1644.
  • Fakten:
    • (vermelding) Ab 24. September 1658 Verkoop uit nalatenschap.Quelle 1
      ORA Wateringen f. 75 d.d. 24-9-1658: Pieter Jansz. Duijvesteijn wonende in De Lier en Leendert Jansz. Duijvesteijn wonende te Wateringen voor hen zelf en als omen en bloedvoogden van Jannetge Meesen nagelaten kind van Jannetje Jansdr. haar comparanten zuster in echt geprocreerd bij Mees Gerritsz. van der Meer, en zich sterk makende voor Gerrit, Arent, Vranck en Engel Jansz. haar comparanten absente broeders, te samen kinderen en erfgenamen van zaliger Jan Gerritsz. (sic! Hendricks) Duijvesteijn in zijn leven woonachtig op Honselersdijk bekenden verkocht te hebben aan Gerrit Hendricksz. van Breuckhoven wonende op Honselersdijk in de ban van Wateringen een huis en erf in de ban van Wateringen daar de koper althans in woonachtig is.
    • (vermelding) Ab 5. Oktober 1666 Vermeld bij boedelverdeling tante Annetge Henricxdr Duijvestein.Quelle 2
      ONA Delft, Notaris Christiaan van Vliet, 5-10-1666: Verdeling door de erfgenamen van het echtpaar Cornelis Sijmons van Schagen en Annetge Henricxdr Duijvesteijn. Haar deel wordt verdeeld onder:
      1. 1/3 deel naar haar broer Jan Hendricxsz van Duijvesteijn;
      2. 1/3 deel naar de (klein)kinderen van Jan Hendricxse Duijvestein de jonge: Pieter Janse Duijvesteijn, Gerrit Janse Duijvesteijn, Arent Janse Duijvesteijn, Vranck Janse Duijvesteijn, samen ook voor het weeskind van Jannetge Jansdr Duijvesteijn
      3. 1/3 deel naar de kinderen van haar zus Lijsbet Hendricx Duijvesteijn: Maritge Pouwels en Arij Pouwels.
      Met de talrijke erfgenamen van Cornelis Sijmons van Schagen kwam men bijeen in herberg 'De Vergulde Son' te Delft. Arien Pouwels (Verheul) had uit de nalatenschap ‘een wapering’ overgenomen. Er viel onder de erfgenamen voor bijna 5000 gld. te verdelen. Er is ook sprake van overgenomen hooi, haver en boter (uit het boerenbedrijf van het echtpaar). Er is interest berekend vanaf de maand maart (vermoedelijk overlijden langstlevende van het echtpaar)
    • (vermelding) Ab 25. August 1668 Testament Vranck Jansz Duijvesteijn.Quelle 3
      Vranck Jansz. Duijvesteijn Jongman, ligt ziek te bed ten huize van Vranck Joosten van Rijt, compareerde 25 augustus 1668 tot het maken van zijn testament, waarin hij ten eerste enige legaten vermaakt aan zijn broeder Leendert Jansz. Duijvesteijn, aan een dochter van deze broeder, Engeltje Leenders Duijvesteijn, en aan Maritgen Heijndricxdr., de huisvrouw van zijn broeder Leendert Jansz. Duijvesteijn, benoemt vervolgens tot zijn universele erfgenamen zijn naaste erfgenamen ab intestato.
    • (vermelding) Ab 15. März 1671 Huwelijkse voorwaarden.Quelle 3
      Schiedam 15-3-1671: Vranck Jansz. Duijvesteijn
      Wonende te Schiedam, toekomende bruidegom, en Jannetge Vrancken van Rijt, weduwe, wonende onder de Hof van Delft, toek. bruid, verklaren een huwelijk aan te gaan waarbij de man de jaarlijkse inkomsten uit zijn goederen in zal brengen en zijn goederen buiten buiten de huwelijksgemeenschsap houdt, en waarbij de bruid haar goederen in het huwelijk brengt, waarvoor indien haar man voor haar overlijdt, zij van hem 2500 gulden zal ontvangen in dato 15 maart 1671.
    • (vermelding) Ab 11. August 1671 Testament Jannetje Francken van Rijt.Quelle 3
      Schiedam 11-8-1671: Jannetje Vrancken van Rijt, gehuwd geweest met Cornelis Ariensz. Sijdeman en nu met Vranck Jansz. Duijvesteijn, wonende te Schiedam. Maakt haar testament, waarbij zij legateert aan Vranck Jansz. Duijvesteijn voorn.de helft van haar linnegoed, aan Maria Cornelis Sijdeman, haar dochter, haar zilverwerk, bepaald, dat de goederen, die zij van haar kinderen erft, zullen toekomen aan de kinderen uit haar eerste huwelijk en benoemt tot voogden over haar minderjarige erfgenamen Vranck Jansz. Duijvesteijn voorn. en Adriaen Cruijck, oud-kapitein van de burgerij te Schiedam
    • (vermelding) Ab 21. Mai 1672 Transactie in nalatenschap.Quelle 4
      ORA Kethel en Spaland Nr. 4 folio 4 d.d. 21-05-1672. Vranck Jansen Duijvesteijn en Jannetje Vrancken, enige dochter en erfgenaam van Vranck Joosten van Rijt, echtgenoten wonende Schiedam bekennen schuldig te zijn aan Arijen Hillebrantsz. Ouwervest gehuwd met Maertjen Arijens wonende Berkel in Rodenrijs, voor de ene helft, mitsgaders aan Willem Vrancken van Rijt wonende Kethel-ambacht en Dirck Arentsz. Mostert wonende Zouteveen, als voogden over Grietgen Arentsdr. nagelaten dochter van Arijen Joosten en Maertje Claes, beiden overleden, tbv dezelfde onmondige dochter, voor de andere helft en tezamen voor het geheel, de somme van f 2.750. Hiervan zijn f 2.650 spruitende uit zake van cassatie van een obligatie, inhoudende gelijke somme, door comparanten op 20-05-1672 voor notaris Heijndrick de Man te Schiedam verleden, welke obligatie voortgekomen was door cassatie van een obligatie onder de hand verleden, inhoudende als restant van meerder kapitaal, een gelijke somme van f 2.650 en 2 jaar interest van f 150, door Vranck Joosten van Rijt zaliger, des voorn. Jannetgen Vrancken vader, ter zake van geleend geld tbv. Arijen Joosten van Rijt zijn broeder, in het jaar 1658 ondertekend. De voorn. Arien Hillebrantsz. en Grietgen Arents als mede erfgenamen van Arien Joosten en Maertgen Claes, hun ouders zaliger, bij scheiding en deling met de verdere erfgenamen te beur gevallen. De resterende f 100 ter zake van geleende penningen. De comparanten bekennen nog schuldig te zijn aan Geertje, Gerrit, Maertje, Fijtje, Vranck, Grietje, Jan en Joost Ariensz. van Rijt, de somme van f 800, spruitende ter zake van de cassatie van een accoord door de voorn. Franck Joosten van Rijt zaliger ten hunner behoefte ondertekend, ter zake hij uit de goederen van Fijtje Maertens der voorsz. kinderen grootmoeder zaliger, met de welke hij gehuwd is geweest, schuldig was. Ten behoeve van de schuld verbinden de comparanten 7½ morgen wei- en hooiland aaneen gelegen in de ‘sGravenlandse polder, belend ten W: de erfgenamen van Crijntgen Ingen, ten O: de weduwe, kinderen en erfgenamen van Cornelis Nieupoort. Strekkende voor van de ‘s-Gravenlandse toepad tot in de Schiedamse Schie.
    • (vermelding) Ab 28. Mai 1672 Regeling schuld.Quelle 3
      Schiedam 28 mei 1672: Maria Buijs gehuwd met Pieter Jan Michielsz. Bos, lakenkoper en winkelier te Delft. Compareerde tesamen met Vranck Jansz. Duijvesteijn, als gemachtigde van zijn echtgenote Jannetge Vrancken, eerst gehuwd geweest met Cornelis Ariens. Zijdeman, verklaarden dat de schuld van 46 gulden 17 st. die Duijvesteijn aan haar schuldig was, en waarvoor Jacob van Santen en Gerbrandt Wijckerhelt zijn tussenbeide gekomen. op de eerste mei 1673 zal moeten betalen, daar Duijvesteijn dit nu onmogelijk is.
    • (vermelding) Ab 25. Januar 1674 Verkoop aan zwager.Quelle 4
      ORA Schiedam 25-01-1674. Jannetgen Vranckendr. gehuwd met Vranck Jansz. Duijvesteijn als houdende haar eigen goederen verkoopt Arent Jansz. Duijvesteijn zeker huis, bouwhuis, barg en geboomte met erf, belend O ‘s-heren bansloot genaamd de Krepelstraat en W de banen van de erfgenamen van Lijsbeth Jansdr., strekkende voor van de straat tot achter aan zekere andere ‘s-heren bansloot, voor 640 gld in gereed geld ontvangen.
    • (vermelding) Ab 27. Januar 1674 Verkoop uit nalatenschap.Quelle 4
      ORA Kethel en Spaland Nr. 23 folio 19 d.d. 27-01-1674. Franck Jansz. Duijvesteijn en Jannetje van Rijt zijn huisvrouw, enige dochter en erfgename van Vranck Joosten van Rijt, gewoond hebbende en overleden in Schiedam, hebben verkocht aan Adriaen Kruijck schepen van Schiedam, 3 morgen 3 hond land, gemeen met de kinderen van Cornelis Arijensz. Sijdeman in een stuk van 7 morgen, gelegen in de Nieuwlandse polder. Belend ten O: Pieter Lourisz. van Noort en ten W: de weduwe van de heer Hugo van Bleijswijck te Schiedam. Strekkende van het 's-Gravenlandse toepad, met zijn uiterdijk over de Oudendijk. Vrij en niet belast. Prijs f 750 voor iedere morgen, bedragende f 2.625, contant geld.

      Nr. 24 folio 20 d.d. eodem die. Franck Jansz. Duijvesteijn en Jannetje Vrancken van Rijt zijn huisvrouw enige dochter en erfgename van Vranck Joosten van Rijt, gewoond hebbende en overleden te Schiedam, hebben verkocht aan de heer Adriaen Cruijswijck tbv. zijn zuster Maritgen Willems Maen weduwe Cornelis Galeijnsz. Keijser, 6 morgen 3 hond land in de Nieuwlandse polder. Belend ten N: de erfgenamen van Krijntjen IJnge weduwe van Arijen Jorisz. Krooswijck en ten ZW: de weduwe van Ds. Johannis Soete, in leven dienaar des Goddelijken Woord te Schiedam. Strekkende van het 's-Gravenlandse toepad met zijn uiterdijk over de Oudendijk. Vrij en niet belast. Prijs f 750 voor iedere morgen, bedragende f 4.875, contant geld
    • (vermelding) Ab 18. Mai 1674 Verkoop land te Kethel.Quelle 3
      Schiedam 18-5-1674: Maertjen Willems Maen gehuwd met Cornelis Galeijnsz. Keijser, wonende te Schiedam, weduwe, machtigt Adriaen Kruijck, haar broeder, om van Adriaen Poth, griffier van het Hof van Holland, te ontvangen 2500 gld. benevens de verlopen rente, volgens een rentebrief door Vranck Jansz. Duijvesteijn en Jannitje Vrancken, uitgeschreven met als onderpand 7,5 morgen land in de 's Gravenlandsche polder in het ambacht van Kethel, welke som hun toekomt volgens een verbaal van Willem Willemsz. Goes. 18 mei 1674.

      18-5-1674: Johan Pedij koopman, wonende te Rotterdam, als gemachtigde van Willem Nieupoordt, kassier van de kamer van Rotterdam van de Oost-Indische Compagnie, en Adriaen Kruijck, oud-Schepen van Schiedam, mede als gemachtigde van Maertjen Willems Maen, weduwe van Cornelis Galeijnsz. Keijser, zijn zuster verklaren overeengekomen te zijn dat Adriaen Kruijck aan Adriaen Poth, griffier van het Hof van Holland, zal voldoen 4450 gulden, waarvoor Cornelis Vinck, procureur voor het voorn. Hof, 7.5 morgen land heeft gekocht voor hem in de 's-Gravenlandse polder in de heerlijkheid Kethel welke grond toebehoorde aan Vranck Jansz. Duijvesteijn, waarvoor Kruijck als koper van het voorn. land zal worden beschouwd. in dato 18 mei 1674.
    • (vermelding) Ab 1. Februar 1675 Verkoop voor (stief)kinderen.Quelle 3
      Schiedam 1-2-1675: Vranck Jansz. Duijvesteijn Gehuwd met Jannitje Vrancken van Rhijdt, wonende in de Hof van Delft. Mede als gemachtigde van Vranck Pietersz. van der Valck, en Jan Cornelisz. Sijdeman, voogden over de kinderen van Cornelis Arentsz. Sijdeman za. en Jannitje Vrancken voorn. verklaart verkocht te hebben aan Alewijn Ghijsen, koopman te Schiedam, een stukje land van 7 hond in Oud-Mathenesse, belend ten noorden de koper, ten westen en ten zuiden de 's heerenwech en ten oosten de jonkvrouw van Mathenesse voor 525 gulden, voor welk land Jan - Jacobsz., bouwman, nog 2 jaar pacht moet betalen voor 200 gulden per jaar. 1 febr. 1675.
    • (vermelding) Ab 7. August 1685 Verkoop uit nalatenschap.Quelle 5
      ORA Wateringen f. 71 d.d. 7-8-1685: Pieter Jansz. Duijvesteijn, Maria Hendericksdr. van Noorden weduwe en boedelhoudster van Leendert Jansz. Duijvesteijn, Gerrit Jansz. Duijvesteijn, Arent Jansz. Duijvesteijn voor hem zelf en als transport hebbende van Vranck Jansz. Duijvesteijn in De Lier gepasseerd d.d. 21-8-1681 en Jan Benijer secretaris in De Lier als procuratie hebbende van Willem Jacobsz. Leelijezee als in huwelijk hebbende Jannetie Meesdr. dochter van Jannetie Jansdr. Duijvesteijn, zijnde deze procuratie gepasseerd voor schepenen van Maassluis op 31-7- 1685, alle kinderen en kindskind van Engeltie Vranckendr. van der Burgh die zuster was van zaliger Trintie Vranckendr. van der Burgh, nog Cornelis Ariensz. van der Burgh enige zoon van Arent Vrancken van der Burgh die broeder was van de voorn. Trintie Vranckendr. van der Burgh en laatstelijk Leendert Jacobsz. Hoffsteede, Nicolaes Hoffsteede, Gijs Claesz. van der Voort als in huwelijk hebbende Trintie Jacobsdr. Hoffsteede en Dirck Cornelisz. van Dijck als in huwelijk hebbende Engeltie Jacobsdr. Hoffsteede, alle kinderen van Maertie Vranckendr. van der Burgh mede zuster van de voorn. Trintie Vranckendr. van der Burgh en zulks gezamenlijk voor drie vierde parten collaterale erfgenamen van zaliger de voorn. Trintie Vranckendr. van der Burgh haar comparanten gewezen moeie verklaarden verkocht te hebben aan de heer IJsbrant d’Overschije wonende in ’s Gravenhage een perceel land genaamd de Noortweij groot 4 morgen 5 hond 68 roeden vrij patrimoniaal goed uitgezonderd 3,5 hond wezende erfpacht te betalen aan de prins van Oranje, alles volgens de oude brief d.d. 28-6-1614, wezende het voorsz. perceel land gelegen in Wateringen in de Wippolder.
  • Er ist verstorben nach 21. August 1681.
  • Ein Kind von Jan Heijndricksz (de jonge) Duijvestein und Engeltge Vrancken van der Burch
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 26. April 2021.

Familie von Vranck Janse Duijvestein

Er ist verheiratet mit Jannetje Vrancken van Rijt.

Sie haben geheiratet am 31. März 1671 in Hof van Delft.Quelle 2

JM woonende tot Schiedam; weduwe woonende onder 't Hoff van Delft bij Pijnacker
BG geassisteert met Arijen Vrancken van der Burgh als oom

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Vranck Janse Duijvestein?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Vranck Janse Duijvestein

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Vranck Janse Duijvestein


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Quellen

    1. FamilySearch
    2. SA Delft
    3. Schiedata
    4. hogenda.nl - A vd Tuijn
    5. hogenda.nl - T van der Vorm

    Historische Ereignisse

    •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
      Van 1650 tot 1672 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Eerste Stadhouderloze Tijdperk.
    • Im Jahr 1671: Quelle: Wikipedia
      • 18. Januar » Der englische Freibeuter Henry Morgan erobert mit seinen Leuten die zum spanischen Vizekönigreich Peru gehörende Stadt Panama. Die Plünderung erbringt für die Angreifer ein Vermögen, die Stadt wird in Brand gesetzt, ihre Einwohner werden massakriert.
      • 11. März » Die Dänische Westindien-Kompanie wird gegründet. Sie wickelt den Fernhandel mit der Goldküste und Dänisch-Westindien ab.
      • 9. Mai » Der englische Abenteurer Thomas Blood versucht mit drei Komplizen, die Kronjuwelen aus dem Tower of London zu rauben. Es gelingt ihnen, den Verwalter zu überwältigen, sie werden aber noch vor der Flucht ergriffen. Die Täter werden von König KarlII., der von ihrem Mut beeindruckt ist, begnadigt.
      • 10. Juni » Die Hansestadt Braunschweig fügt sich nach einer Belagerung durch die welfischen Fürsten der Herrschaft Herzog Rudolf Augusts von Braunschweig und Lüneburg.
      • 25. Oktober » Giovanni Domenico Cassini entdeckt den Saturnmond Iapetus.
      • 30. Dezember » Frankreichs König Ludwig XIV. billigt das Errichten der Académie royale d’architecture.

    Über den Familiennamen Duijvestein

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Duijvestein.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Duijvestein.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Duijvestein (unter)sucht.

    Die Genealogie familie Alsemgeest-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Henny Alsemgeest, "Genealogie familie Alsemgeest", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-familie-alsemgeest/I26402.php : abgerufen 26. September 2024), "Vranck Janse Duijvestein (< 1644-> 1681)".