Genealogie familie Alsemgeest » Leentgen Huijgen "Helena" Verboom (1603-1666)

Persönliche Daten Leentgen Huijgen "Helena" Verboom 

  • Spitzname ist Helena.
  • Sie ist geboren am 4. August 1603.Quelle 1
  • Eintrag Ab 29. Januar 1631: Vermeld in boeken weeskamer Rotterdam.Quelle 2
    Weeskamer Rotterdam: Vermelding van Huych Adriaensz. Verboom, cruydenier ln De Waschbodem, en zijn nakomelingen.
    Op 29-1-1631 wordt de eerste registratie gedaan door de weeskamer na het overlijden van Huijch Adriaensz. Ook zijn echtgenote Geertgen Jansdr. staat dan als overleden vermeld.
    Op 26-5-1631 wordt de winkelinventaris van de overleden Huijch verkocht.
    Op 3-6-1633 ook een registratie in het weesboek, waarbij ook is genoemd de erfenis door de 11 kinderen van Huych Adriaensz Verboom van oudoom Huych Hugez. onder restrictie van vruchtgebruik door Geertgen Jansdr. (testament van oudoom waarschijnlijk opgemaakt voor haar overlijden); Jan Huygenz. ontvangt legaat van nicht Barbara Cornelisdr. Verboom.
    Op 28-7-1634 wordt een akte voor de boedelscheiding opgemaakt. Verdeling wezenstaatboek op 19-10-1635. Afhandeling door de weeskamer op 20-12-1641.
    In 1633 wordt gesproken over 7 meerderjarige voorkinderen en 4 nakinderen.
    Testament van Geertgen Jansdr en Huych Adriaensz voor notaris Jacob Symonsz. 18-10-1616.
    Testament van weduwnaar Huych Adriaensz. Verboom voor nots. Jacob Symonsz. op 22-7-1619.
    Genoemde kinderen uit het eerste huwelijk met Geertgen Jansdr:
    - Neeltgen Huygendr. (overleden voor 28-5-1631, X Cornelis Cotermans te Dordrecht; acc. met de andere voor- en nakinderen, nots. Daniel Eelbo 28-5-1631 geen kinderen)
    - Adriaen Huijgenz. (ook voogd)
    - Leendert Huijgenz., geb. voor of in 1600 (“boven 30 jaar”, afrek. 29-1-1631), overleden voor 26-1-1635
    - Jan Huijgenz. de Oude, geb. voor of in 1600/01 (“boven 30 jaar”) (afrek. 29-1-1631), overleden voor 26-1-1635)
    - Geertruijt Huygen (X Jacob Paets, brouwer in De Druijf; uit voogdij 12-9-1642) Vermeld als dochter van Joostgen Dircxdr
    Kinderen uit het tweede huwelijk (met Joostje Diricx).
    - Jan Huygen de Jonge Verboom, geb. ca. 1611 (uit voogdij 9-6-1634) overleden voor 12-1-1637.
    - Barbara Huijgendr., geb. ca. 1612(X Nicolaes van Hairwijck apothecaris, aanw. 3-6-1633, zij uit voogdij 9-6-1634)
    - Niesgen Huygendr.Verboom, geb. ca. 1613 (X Jacob Leendertsz. Verboom, uit voogdij 12-10-1635)
    - Huych Huygenz., geb. ca. 1618 (uit voogdij en afrek. 21-12-1641; voor 1/15 part erfgenaam van vader)

    Genoemde voogden: Adriaen Leendertsz. Besemer, raedt en vroetschap Rotterdam., burgemr. en cruydenier (1631); Jan Henricksz. Rotshouck (1633, 1641), zwager van de kinderen; Eevert Jansz. Santacker, oom van de kinderen (1631, 1633, 1641); Adriaen Huijgen cruydenier, broer van de kinderen (1631); Cornelis Fransz. van Dorsten (1641), zwager van de kinderen.
  • Eintrag Ab 28. Mai 1632: Machtiging.Quelle 3
    Rotterdam: Goris van der Heyde weduwnaar van Annitge Huygen, Cornelis Fransz van Dost man van Ermptgen Huygen, Jan Hendricx Rotshoeck man van Leentge Huygen voor zichzelf en met Adriaen Huygen tevens als voogden over de minderjarige Jan Huygen de Jonge, Niesge Huygen, Huych Huygen,Dirck Huygen, Geertge Huygen, en Cornelis Huygen, alsmede Abraham Crijnen man van Joosge Dircx die weduwe was van Huych Ariensz, Leendert Huygen, Jan Huygen den Oude allen erfgenamen van Huych Ariensz in de Wasboom, machtigen Adriaen Huygen Verboom alhier, te Delft, Den Briel en elders de eigendom van de verkochte huizen en erven over te dragen.
  • Eintrag Ab 13. September 1634: Testament.Quelle 4
    Jan Heyndricxsz Rotshoeck en zijn vrouw Leentge Huygen Verboom van de Hoochstraet, hoek Oude Kerckstraet, maken een wederzijds testament.
  • Eintrag Ab 17. Juni 1636: Arbitrage te Rotterdam.Quelle 3
    Adryaen Huygen Verboom en Jan Heynricksz Rotshouck man van Leentgen Huygen Verboom, als testamentair voogden over de minderjarige kinderen van Huych Aryensz Verboom, mr. Franchoys Verboom man van Barbara Huygen Verboom advocaet, en Jacob Verboom man van Niesgen Huygen Verboom laeckencooper, hebben een geschil met Cornelis Franssen van Dosten man van Ermpgen Huyghen Verboom Dordrecht, over drie rentebrieven ten laste van Phillips Jansz scheepmaecker Berchsenhouck, Jan Engelen schipper, Meritgen Jans weduwe van Daniel Baerthoutsz, die in de boedel gevonden zijn van Leendert Huygen Verboom zoon van Huych Adriaensz Verboom, arbiters zijn mr. Niclaes van Sorgen advocaet, Cornelis Bosch advocaet, Andries Ruyl advocaet.
  • Eintrag Ab 2. Oktober 1648: Kwitantie.Quelle 3
    Wijnant Gillisz van Eyck, coopman te Schiedam, voor zichzelf, Jan Schouten, apotekaris te Enchuysen, man van Fennetje Claesdr, mede voor Emmetje Claesdr, weduwe van Wouter Heyndricx en voor Maertje Claesdr, de zuster van zijn vrouw, mede te Enchuysen, Jan Heyndricx Rotshouck, man van Leentjen Huygen Boon, meester Franchois Verboon, bailliu, man van Barbara Huygen Verboon, Jacob Verboon, man van Niesjen Huygen Verboon, gezamenlijk mede voor Cornelis Fransz van Dorsten, man van Ermtjen Huygen Verboon, en Hugo Huygens Verboon, allen erfgenamen van Huygh Leenderts, suyvelvercooper, hebben van Geertje Claesdr, weduwe van Evert Jans Santacker, 1200 gulden ontvangen. Dit in voldoening van de goederen die Santacker van voorn. Huygh Leenderts volgens het testament, gepasseerd op 19-06-1549 voor notaris Salomon Leenderts van der Wuert te Leyden, zijn leven lang mocht gebruiken
  • Eintrag Ab 24. Dezember 1653: Overeenkomst te Rotterdam.Quelle 3
    Jacob Verboom die 2 vierde delen van de brouwerij Van de Haen eerder genoemd De Bijl verkocht heeft aan Jan Henricxz Rotshouck en Franchois de Wildemans, belooft als er meer dan de 80e en 40e penningen geëist wordt, hij zal betalen.
    Verder is conditie dat 1/12e deel dat hij nog bezit in de brouwerij eerst aan Rotshouck en Wildemans aangeboden zal worden als hij het wil verkopen.
  • Eintrag Ab 6. April 1656: Aanzegging bij notaris Jacobus Delphius te Rotterdam.Quelle 3
    Op verzoek van Jacob Verboom, man van Angenieken Huygensdr Verboom, zuster en mede erfgename van Leendert Huygen Verboom en Jan Huygen Verboom den Ouden, haar broers, vervoegt de notaris zich bij Jan Heindericxsz Rotshouck, man van Leentgen Huygensdr Verboom, bij Franchoys Verboom, man van Barbara Huygensdr Verboom, bij Dirck Huygensz Verboom, bij Jacob Paets, man van Geertgen Huygensdr Verboom en bij Aeltge Steen, weduwe van Cornelis Huygensz Verboom, mede erfgenamen van Leendert Huygensz Verboom en Jan Huygensz Verboom den Ouden en hen te insinueren een custingbrief te betalen ten bate van Pieter Hoecklant, apotheker te Dordrecht. De geinsinueerden antwoorden in meerderheid dat zij deze last zullen dragen. Tussen de pagina' s van deze insinuatie is een uittreksel uit de boedeldeling gevoegd.
  • Eintrag Ab 10. Oktober 1660: Testament.Quelle 4
    Dirck Huygen Verboom, wonende in de Nieupoort benoemt zijn zuster Geertruyt Huygen Verboom, die getrouwd is met Jacob Paats, capiteyn, tot zijn erfgename.
    Bij vooroverlijden van zijn zuster zijn er legaten voor de armen van de Remonstrantse gemeente, het Weeshuis, Aryen Huygen Verboom, Ermtgen Huygen Verboom, die getrouwd is met Cornelis Fransz van Dorsten, wonende te Dordrecht, zijn zusters Leentgen, Barbara en Niesgen, drie kinderen van zijn overleden broer Cornelis, zijn schoonvader Abram Crijnen Vermeer en Maritgen Cort, de dienstmaecht.
    Rosenobels zijn er voor Lijsbeth Pietersdr, vrouw van Jan de Jonge en Leuntgen Potter.
  • Eintrag Ab 22. Juli 1664: Testament.Quelle 4
    Jan Heindrixsz Rotshouck, oud capiteyn van de Burgerie, en zijn vrouw Helena Huygensdr Verboom herroepen hun testament van 13 september 1634, gepasseerd voor notaris Adriaen Kieboom, en maken bij deze een nieuw testament. Zij benoemen elkaar tot erfgenaam. De langstlevende van hun beiden zal hun nu nog onmodige dochter Helena Rotshouck verder moeten opvoeden. Hun nog ongehuwde zoon Heindrick en dochter Helena zullen een bedrag van 2500 gulden moeten ontvangen ter compensatie voor hetgeen zij als uitzet aan hun gehuwde dochters, genaamd Agnietge en Geertruyt Rotshouck, hebben gegeven. Zij maken een bepaling ten aan zien van Johan Maertensz Rotshouck, de enige nagelaten zoon van hun overleden dochter Geertruyt.
  • Eintrag Ab 3. Juni 1665: Verklaring over beëindiging voogdijschap.Quelle 3
    Maria van Rijck, wonende op het Westnieuwelant, weduwe en boedelhoudster van Jacob Roscam, in zijn leven drogist, verklaart op verzoek van Leentge Huijgen Verboom, weduwe van Jan Henricxs Rotshouk, dat haar man mede-voogd was over Josina Jacobsdr Roscam, dochter van genoemde Jacob Roscam en de nalatenschap van haar moeders- en vaderszijde. Deze voogdij is door zijn overlijden op 26/07/1664 beeindigd. Comparante Maria van Rijck verklaart verder van Leentge Huijgen te hebben ontvangen de inventaris en enige bijbehorende stukken van genoemde nalatenschap.
  • Sie ist verstorben am 25. Oktober 1666, sie war 63 Jahre alt.Quelle 1
  • Ein Kind von Huijch Ariens Verboom und Geertgen Jansdr Santacker
  • Johanna Maria Wildemans ist ihre Patenkind
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 1. März 2021.

Familie von Leentgen Huijgen "Helena" Verboom

Sie ist verheiratet mit Jan Hendricksz Rotshouck.

Sie haben geheiratet am 22. März 1626 in Rotterdam, sie war 22 Jahre alt.Quelle 3

JM van Rotterdam, wonend op de Hoochstraet; JD wonend op 't Steiger alhier

Kind(er):

  1. Angenietge Rotshouck  ????-1657 
  2. Hugo Rotshouck  1635-????

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Leentgen Huijgen "Helena" Verboom?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Leentgen Huijgen "Helena" Verboom

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Leentgen Huijgen Verboom

Leentgen Huijgen Verboom
1603-1666

1626

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Genealogie Jan Verboom
  2. hogenda.nl - AM Verbeek
  3. SA Rotterdam
  4. ONA Rotterdam

Historische Ereignisse

  • Stadhouder Prins Maurits (Huis van Oranje) war von 1585 bis 1625 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1603: Quelle: Wikipedia
    • 24. März » Mit dem Tod der kinderlosen englischen Königin ElisabethI. wird der schottische König JakobVI. in Personalunion als JakobI. auch König von England und Irland. Damit beginnt die Herrschaft der Stuarts auf den britischen Inseln.
    • 22. Dezember » Mit Ahmed I. übernimmt nach dem Tod seines Vaters Mehmed III. erstmals ein minderjähriger Sultan die Macht im Osmanischen Reich.
  • Stadhouder Prins Frederik Hendrik (Huis van Oranje) war von 1625 bis 1647 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1626: Quelle: Wikipedia
    • 25. April » Im Dreißigjährigen Krieg besiegt das kaiserlich-habsburgische Heer des Feldherrn Wallenstein den protestantischen Heerführer Ernst von Mansfeld mit seinen Truppen in der Schlacht bei Dessau, versäumt es jedoch, ihn entscheidend zu schwächen.
    • 4. Mai » Auf der Insel Manhattan trifft Peter Minuit, der dritte Gouverneur Nieuw Nederlands, mit einem Schiff ein. Zu einem undatierten späteren Zeitpunkt erwirbt er von Canarsee-Indianern für Waren im Gegenwert von 60 holländischen Gulden die Insel. Nieuw Amsterdam kann mit 200 mitgebrachten Siedlern weiter expandieren.
    • 21. Mai » Der religiös motivierte Oberösterreichische Bauernkrieg gegen die bayerische Besetzung bricht los. In Peuerbach besiegen Bauern Soldaten des verhassten Statthalters Adam von Herberstorff, der am 15. Mai des Vorjahres 36 Männer im „Frankenburger Würfelspiel“ um ihr Leben hat würfeln lassen.
    • 9. Juni » Die Stadt Hann. Münden wird im Dreißigjährigen Krieg von den Truppen Tillys nach tagelangem Beschuss eingenommen. Die Einwohner werden größtenteils niedergemetzelt, nachdem die Verteidiger in den Tagen zuvor Übergabeaufforderungen spöttisch abgelehnt haben.
    • 27. August » In der Schlacht bei Lutter besiegen Truppen der Katholischen Liga unter Tilly im Dreißigjährigen Krieg das dänische Heer unter König Christian IV. und erobern die Burg Lutter.
    • 8. Dezember » Der habsburgische Erzherzog Ferdinand III. wird zum König von Ungarn gekrönt.
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    Van 1650 tot 1672 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Eerste Stadhouderloze Tijdperk.
  • Im Jahr 1666: Quelle: Wikipedia
    • 30. März » Erik Niels Smit hisst im Auftrag des dänischen Königs Friedrich III. auf der Karibikinsel Saint Thomas den Danebrog. Das ist der Beginn der dänischen Kolonie Dänisch-Westindien.
    • 4. Juni » Der Menschenfeind (Le Misanthrope), eine Komödie in fünf Akten von Molière, wird in Paris uraufgeführt.
    • 14. Juni » Michiel de Ruyter gewinnt die Viertageschlacht im Zweiten Englisch-Niederländischen Seekrieg.
    • 5. September » Der Große Brand von London, der seit dem 2. September gewütet hat, kann unter Kontrolle gebracht und schließlich gelöscht werden.
    • 9. September » Mit dem Vertrag von Kleve versuchen das Kurfürstentum Brandenburg und das Herzogtum Pfalz-Neuburg den Jülich-Klevischen Erbfolgestreit endgültig zu beenden.
    • 22. Dezember » Jean-Baptiste Colbert versammelt erstmals eine kleine Gruppe von Gelehrten in der Bibliothek des französischen Königs LudwigXIV., die sich von da an zu zweiwöchentlichen Arbeitssitzungen trifft. Aus diesen informellen Treffen entwickelt sich die Académie des sciences.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Verboom

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Verboom.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Verboom.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Verboom (unter)sucht.

Die Genealogie familie Alsemgeest-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Henny Alsemgeest, "Genealogie familie Alsemgeest", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-familie-alsemgeest/I19101.php : abgerufen 22. Juni 2024), "Leentgen Huijgen "Helena" Verboom (1603-1666)".