Genealogie Buddingh » Hendrik Ramak (1721-1775)

Persönliche Daten Hendrik Ramak 


Familie von Hendrik Ramak

(1) Er ist verheiratet mit Catharina Wisse.

Sie haben geheiratet am 24. April 1749, er war 28 Jahre alt.


(2) Er ist verheiratet mit Magdalena van der Linden.

Sie haben geheiratet am 20. Juni 1750 in Dordrecht, er war 29 Jahre alt.


Kind(er):

  1. Jacobus Ramak  1752-????
  2. Theodora Ramak  1753-????
  3. Petronella Ramak  1756-????
  4. Willemina Ramak  1758-????


Notizen bei Hendrik Ramak

gedoopt Dordrecht 7-1-1721: henricus
ouders Jacobus Ramak en Petronella Kuppe
getuige: Neeltje Jacobs
https://proxy.archieven.nl/0/B163D32385E34571B6AC1672F623FED7

24-4-1749 Hendrik Ramack J.M. woond op de Vackmaakt, geass. met zijn vader Jacobus Ramack met Catharina Wisse J.D. woond op de kalckhaven beijde van Dordrecht, geass. met haar moeder IJda van Sta.... bevoorens wed. van Hendr. Wisse en nu huijsvrouw van Peter Bott...
getrout 10 mei 1749
https://proxy.archieven.nl/46/2EAE06F9600B46859AAAEA6906140C7E

11.96 Registers houdende aantekening van de huwelijken van de onderscheiden gezindten
Datering:04-06-1750
Toegangsnummer:11 Doop-, trouw- en begraafboeken van Dordrecht Inventarisnummer: 96
4 juni 1750 Hendrik Ramak, weduwnaar woont op de Lindegragt met Magdalena van der Linde J.D. woont in de Luijkenstret gerass. met haar vader Willem van der Linde. Beijde van Dordrecht
https://proxy.archieven.nl/46/9A7EA4C9FB5747538CB3112BC01B0AA3

Is ter Weescamer (Dordrecht) geëxhibeert 19-11-1749 't testament van Jacobus Ramak en Anna Clement egtelieden. Tot voogden zijn aangesteld Hendrick Ramak en Adriaan van der Vent
https://proxy.archieven.nl/46/C7A59146D2D748DFA5537BC12AD5C9C1

Is ter Weescamer (Dordrecht) geëxhibeert 3-11-1749 't testament van Hendrik Ramak en Caatje Wisse egtelieden. Tot voogden zijn aangesteldde langstlevenden
https://proxy.archieven.nl/46/2AB17770CB8B47009F8CD38E267BAA22

Bron: Regionaal Archief Dordrecht
Toegang: 22 Geneeskundig gesticht voor krankzinnigen, voorheen het Stads krankzinnig- en beterhuis geheten.
Inventarisnummer: 483 1761-1786 (Akten waarbij door de daartoe bevoegde autoriteiten machtiging wordt verleend tot het opsluiten, het verlengen van de opsluiting of het ontslaan van patiënten)
(titel stapel 1) 1e Pacquet - Appoinctementen en Resolutien van Confinement van binnen de Stad lopende van 1763 tot 1794 incl. voor het Krankzinnig en beterhuis.
07-04-1767 Hendrik Ramak, R.K., 46 jr.
(Karsseboom) Aenden Ed.e Groot Agtb. geregte, en Camere Juditieel der Stadt Dordt.
Geeft onderdanig te kennen Adriaen vander Ven, dat zijn Supplts. behuwt broeder Hendrik Ramak oud 46 jaer, besogt zijnde met Innocentie, vertelt met quaedaardigheijd, zoodanig dat hij voor de ssamenleving der Menschen ten uijterste Dangereux is, zoo daerinne door een Confinement niet werde voorsien, Redenen waeromme den Suppl.t hem keert, tot UEd. Groot agtb., onderdanig versoekende, dat den voorn. zijn Supplts. behuwtbroeder, in 't Stads kranksinnig en beterhuijs alhier ter Steede werde geconfineert, tot Lasten van 't zelve huijs, in consideratie van het Onvermoogen van denselve Hendrik Ramak, als werdende zijne kinderen vande Roomsche Gemeente der kerk vande Hooge Nieuwstraat gealimenteert welke Armversorgeren buijten Staet zijn het voormelte Confinement te betalen. Twelk Doende &a Adrijan van de Ven, Jan van der Star, Procr.

De Kamere alvorens te disponeeren stelt dese Request in handen van de Heeren van Slingelandt vrij Heer van Goidschalxoort en Gevaerts, Heere der Stede Geervliet &a Schepenen dezer Stad, omme de nevenstaande Requeste nader te Examineeren en Hun Ed: Groot Achtb: te dienen van Hun Ed: consideratien en advis. Actum Dordt. 24 Maart 1767 Ps Hoeufft.

Heeren Schepenen stellen deze Requeste in handen van de Heeren Regenten van Stads Krankzinnige en beterhuis binnen deze Stad, om Hun Ed: Achtb: te dienen van Berigt Consideratien en advis op 't versoek in deze gedaen. Actum den 24 Maart 1767 Ps Hoeufft.

De Wel Edele heeren Regenten van Stads Krankzinnig en beeterhuijs stellen deze Requeste in handen van Stads medicinae Doctoren om sig nopens de Innocentie van Hendrik Ramak te Informeren en hun Ed. te dienen van berigt en advis.
Actum den 26 Maart 1767. Ter ordonnantie van Heeren Regenten voorn.t als Rentmr. C: Brender a Brandis.

Op den 27 Maart hebben wij ondergeschreve Ordinaris Stads medicinae Doctores gevisiteerdt Hendrik Ramak, en denselven bevonden als in den requeste gemeld, waerom wij oordeelen hoogst nodig te Sijn dat denselven Werde geconfineerdt. J.W. v. Steenbergen, Herms. van der Star.

Edel Groot Achtbaere Heeren,
Ter obedientie en Voldoeninge aen den Appoinctemente van UEd: Gr: Achtb: van dato den 24e Maart 1767 op de Requeste van Adriaan van de Ven, tenderende versoek, om zijn behuwt Broeder Hendrik Ramak om redenen daerbij gemeld in 't stads Krankzinnig en Beeterhuijs ten lasten van hetzelve huijs te mogen doen Confineren, Soo hebben wij den Eer UEd: Gr: Achtb: bij dezen te berigten dat nadien den Voorn. Hendrik Ramak van de Roomsche Religie zijnde in Cas van onvermogen even als zijne kinderen door Armversorgers van de Roomsche Diaconen Armen van de Kerk op de [Hoge] Nieuwstraat, Waer toe hij in behoorende, en geensints ten lasten van de gereformeerde Diaconen Armen deser Stede zouwde behoren te worden gealimenteert, het mitsdien (onder Reverentie) dan ook van 't zelve spreekt, dat den mergen: Hendrik Ramak vermits zijne Krankzinnigheid niet ten kosten en Lasten van ons stads Krankzinnig en Beeterhuijs, maer wel in tegendeel alleenlijk en geheel ten kosten en Lasten van den voorn: Roomschen Diaconie Armen zoude behoren geconfineert te worden om reden dat hetzelve godshuijs Speciaal voor gereformeerde stads, en Diaconie subjecten die uijt de Armen en Stadsfondsen onderhouden moeten worden is opgerigt. Dan geconsidereert zijnde, dat de Roomschen Diaconie Armkas volgens ontfangene berigten van den Pastor Keene van de Nieuwstraat in verre na niet toerijkende zoude zijn om de kosten van 't voorsz: Confinement in ons voorn. Godshuijs even als andere Diaconieen die Subjecten van buijten deze Stadt in het zelve geplaatst alhier voor 't geheel te dinken supporteren, en doen bij overwegende de gevaerlijke omstandigheden van den voornd: HENDRIK RAMAK en de gevolgen welke daeruijt voor deze Stadt te Dugten zijn ingevallen den selven niet door eene Strikte oplsuijtinge en onderbehoorlijke op sigh wordt bewaart, Zoo zouden wij niet te min (onder Verbeetering) van oordeel zijn, dat UEd: Gr: Achtb: het versoek van den Supplt. ter requeste gemeld, waer in voegen als hetzelve is leggende zouden kunnen accorderen mits dat Armversorgers van de opgem: Roomsche Diaconie Armen ingevolge onze affspraak en mondelin gaengegaene Conventie met den voornd: pastor Keene(?) in de kosten van het voorsz: Confinement sullen draegen s wekelijks eene gulden off eene Summa van twee en Vijfftig gulden s Jaarlijks referende wijders niet te min ter dispositie van UEd: Gr: Achtb. Waermede vertrouwende aen het gerequireerde van UEd: Gr: Achtb. voldaen te hebben, bevelen wij UEd: Gr: Achtb. aen gods protexie en Blijven, Edele Groot Achtbaere Heeren, UEd: Gr. Achtb. ootmoedige Dienaren De Regenten van Stads Krankzinnig en Beeterhuijs. (Dordreght 2e April 1767). Ter ordonnantie derselve als Rentmeester C: Brender en Brandis.

De Camere gehoort hebbende het Rapport van Heeren Commissarissen, mitsgrs. gesien het Schriftelijk advis vande Heeren Regenten van het Stads Kranksinnig en beterhuijs binnen deze Stad Accordeert den Suppliant zijn versoek permitteert mitsdien dat HENDRIK RAMAK sal worden geconfineert in eht Stads Krankzinnig en beterhuijs binnen deze Stad ter tijd en wijle denzelve van zijne kranksinnigheid sal sijn herstelt, en dat ten kosten en lasten van hetselve Huijs, mits dat door de Armbezorgers vande Roomsche Diaconie Armen opde Hooge Nieu(w)straat ingevolge de affspraak en Conventie met de Pastoor Keene aangegaan aan het gemelde Huijs daar toe sal worden gedragen eene gulde s'weekelijks, of wel twee en Vijfftig guldens in het jaar. Actum den 7 April 1767. Jb. Karseboom.

(Geregistreerd) Requeste Adriaen van der Ven, Supplt.; J. van der Star, Procureur; In handen van H.ren Commiss.n. v. Slingelandt en Gevaerts 24 Mrt. 1767; In handen van H. ren Regenten van Stads Kranksinnig en beterhuis om advis. do. us; Fiat conform d'advis 7 Apr. 1767. geconfineert dato ut supra jegens 52 gl s Jaars;

11.71 Begraafboek, nadere toegang op inventarisnummer 71 van archieftoegang 11
11-09-1775 Hendrik Ramak, (uijt 't Stads Z..B..?)
Toegangsnummer:11 Doop-, trouw- en begraafboeken van Dordrecht Inventarisnummer: 71
https://proxy.archieven.nl/46/3FAE73CD155F4A0EA3F1C9FA2B23868E

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Hendrik Ramak?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Hendrik Ramak

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Hendrik Ramak

Mattheus Ramak
1662-> 1720
NN?
????-
Jacobus Ramak?
< 1700-1769

Hendrik Ramak
1721-1775

(1) 1749
(2) 1750
Jacobus Ramak
1752-????

    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

    Historische Ereignisse

    • Die Temperatur am 7. Januar 1721 war um die 3,0 °C. Quelle: KNMI
    •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
      Van 1702 tot 1747 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Tweede Stadhouderloze Tijdperk.
    • Im Jahr 1721: Quelle: Wikipedia
      • 8. Mai » Michelangelo dei Conti wird vom Konklave als Nachfolger des im März verstorbenen ClemensXI. zum Papst gewählt, nachdem der Favorit, Kardinalstaatssekretär Fabrizio Paolucci, durch das Veto Kaiser KarlsVI. verhindert worden ist. Er nimmt den Namen InnozenzXIII. an.
      • 12. Mai » Der norwegische Pfarrer Hans Egede bricht mit seiner Familie per Schiff nach Grönland auf, um dort von ihm vermutete Wikinger zu missionieren. Er trifft stattdessen am 3. Juli auf die Inuit und wird zum „Apostel der Grönländer“.
      • 10. September » Der Frieden von Nystad beendet den Großen Nordischen Krieg zwischen Schweden und Russland. Der Gebietszuwachs im Baltikum lässt Russland zur europäischen Großmacht reifen, während Schweden sein machtpolitisches Gewicht einbüßt.
      • 4. Oktober » Die Uraufführung der Oper Il germanico Marte von Antonio Caldara findet in Salzburg statt.
      • 2. November » In Sankt Petersburg lässt sich Zar Peter I. der Große zum Kaiser des Russischen Kaiserreiches ausrufen.
      • 4. November » Ormisda re di Persia
    • Die Temperatur am 20. Juni 1750 war um die 19,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus West-Nord-Westen. Charakterisierung des Wetters: zeer betrokken. Quelle: KNMI
    • Erfstadhouder Prins Willem IV (Huis van Oranje) war von 1747 bis 1751 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
    • Im Jahr 1750: Quelle: Wikipedia
      • 13. Januar » Im Vertrag von Madrid verständigen sich Spanien und Portugal auf eine Neudefinition der Grenzen ihrer Besitzungen in Südamerika. Er ersetzt mehrere ältere Vertragsdokumente.
      • 2. Mai » La bottega del caffè (Das Kaffeehaus), eine Komödie in drei Akten von Carlo Goldoni, hat ihre Uraufführung in Mantua.
      • 23. Mai » Il bugiardo (Der Lügner), eine Komödie in drei Akten von Carlo Goldoni, wird in Mantua uraufgeführt. Die dritte Fassung wird schließlich zu einem Erfolg.
      • 5. Oktober » Im Vertrag von Madrid einigen sich Spanien und Großbritannien, den im Frieden von Aachen bestätigten Asiento de Negros gegen ein Entgelt von 100.000 Pfund aufzulösen.
      • 7. November » In den österreichischen Ländern löst der Konventionstaler den bisher geltenden Reichstaler ab.
      • 16. Dezember » In Oslo wird die Krigsskolen als Den frie matematiske skole i Christiania durch königliches Dekret errichtet.
    • Die Temperatur am 11. September 1775 war um die 17,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Westlich vom Süden. Charakterisierung des Wetters: zeer betrokken omtrent helder. Quelle: KNMI
    • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
    • Im Jahr 1775: Quelle: Wikipedia
      • 9. Februar » Die britische Regierung erklärt ihre nordamerikanische Kolonie Massachusetts zur abtrünnigen Provinz. Der Amerikanische Unabhängigkeitskrieg zieht herauf.
      • 15. Februar » Giovanni Angelo Graf Braschi wird fast fünf Monate nach dem Tod von Clemens XIV. zum Papst gewählt, nachdem er dem Konklave zugesagt hat, das Jesuitenverbot nicht anzutasten. Er nimmt den Namen Pius VI. an.
      • 23. März » Der Rechtsanwalt Patrick Henry hält eine Rede, die mit dem Satz „Give me Liberty, or give me Death!“ endet. Er sichert damit die Unterstützung Virginias in der Vorbereitung des Amerikanischen Unabhängigkeitskriegs.
      • 29. August » Die Uraufführung der Oper L'incontro improviso (Die unverhoffte Zusammenkunft) von Joseph Haydn findet in Esterház statt.
      • 9. Dezember » In der Schlacht von Great Bridge siegen die amerikanischen Patrioten über die Briten und vertreiben sie anschließend aus Virginia.
      • 31. Dezember » Die Briten besiegen in der Schlacht von Québec amerikanische Truppen und verhindern damit die Eroberung Kanadas im Amerikanischen Unabhängigkeitskrieg.
    

    Gleicher Geburts-/Todestag

    Quelle: Wikipedia

    Quelle: Wikipedia


    Über den Familiennamen Ramak

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Ramak.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Ramak.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Ramak (unter)sucht.

    Die Genealogie Buddingh-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Noortje Buddingh, "Genealogie Buddingh", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-buddingh/I08283.php : abgerufen 11. Juni 2024), "Hendrik Ramak (1721-1775)".