Beziehungen von Verwandten und Angeheirateten von Pieter Koenders » Rosier Albers

Persönliche Daten Rosier Albers 

  • Alternative Namen: Rozier (auch bekannt als /alias), Rogier (auch bekannt als /alias), Rogue (auch bekannt als /alias)
  • Er wurde geboren in Veur, Zuid-Holland, Nederland.
    Plaatscorrectie: mogelijk
  • Ein Kind von Gerrit Alberts und Cornelia Witten
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 19. Oktober 2023.

Familie von Rosier Albers

Er ist verheiratet mit Antonia Streur.

DTB RK: Rogier Alberts en Anthonia Streur
===
Over Veur:
In 1646 werd Veur afgesplitst van Voorschoten. Tegenover het dorp Veur, aan de andere zijde van de Vliet (een waterverbinding tussen Delft en Leiden), bevond zich het dorp Leidschendam. De RK dopen zijn opgenomen in het doopboek van Leidschendam. De plaatselijke boeren waren overwegend katholiek. Die van Veur, ten westen van de Vliet, gingen ter kerke in een statie, een schuilkerk, aan de huidige Veurse Achterstraat [bron WIkipedia]
Leidschendam is van oudsher gesitueerd op een belangrijk kruispunt in het landschap: het punt waar de rond 1281 gegraven Vliet en de landscheiding in de vorm van een dijk tussen Rijnland en Delfland elkaar kruisten. Deze waterweg tussen Delft en Leiden bleef eeuwenlang een hindernis voor vrije en vlotte scheepvaart vanwege de tol en de overhaal; de schepen moesten met de hand over de ‘Leidsche dam’ worden getrokken. Het oponthoud trok herbergen, handelaren en allerlei (scheeps)benodigdheden aan. Zo ontstond een nederzetting rond de dam. De ontstane ambachten in het strandwallenlandschap ten noorden van de Vliet heette Veur en die ten zuiden ervan in het gebied van de veenontginningen en de daaropvolgende droogmakerijen heette Stompwijk. In 1648 hebben Leiden en Delft (met toestemming van hoogheemraadschappen Delfland en Rijnland) besloten in de dam twee verlaten en een kolk te maken. De nederzetting Leidschendam ontwikkelde zich verder aan beide zijden van de oevers van de Vliet tot een kern van ambachts- en koopmanswoningen. In 1636 werd over de Vliet tussen Leiden, Den Haag en Delft een trekschuitdienst voor personenvervoer ingezet. Er werden ingrijpende verbeteringen aan de Vliet uitgevoerd en aan de zuidzijde van de Vliet werd een jaagpad aangelegd.
Van oudsher is de ontsluiting vanaf de Veurse Achterweg1 en de Veursestraatweg2 bepalend geweest voor het plangebied, dat gelegen is op een van de hogere punten van de oude strandwal. Verspreidt over het oude tuindersdorp Veur (dat voornamelijk uit polders bestond) waren enkele boerderijen aanwezig. De meeste boerderij en bevonden zich op of direct naast de strandwallen en werden ontsloten vanaf deze wegen. Van de zestiende tot aan de negentiende eeuw bestond het plangebied uit weiland en akkerland en waren slechts enkele boerderijen aanwezig. Langs de Vliet stonden enkele landhuizen of bouwmanswoningen. In de zestiende eeuw werd op grote schaal zand van de geestgronden afgegraven voor het onderhoud van wegen in de aangrenzende veenstreken. Deze zandafgravingen hebben tot ongeveer 1900 geduurd. Dat betekent dat het huidige maaiveld in het plangebied tussen de Veurse Achterweg en de Veursestraatweg in de vijftiende eeuw twee à drie meter hoger heeft gelegen
Bron: Toelichting, behorende bij het Bestemmingsplan “Veursestraatweg 2007” van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Sie haben in der Kirche geheiratet am 19. Mai 1748 in Leidschendam, Zuid-Holland, Nederland.

Geloof: Rooms Katholiek
getuige: Cath: van Elsaker; Eli Bax
Datum: DTB RK Leidschendam en Veur FS scan 222 van 236
Plaats: Statie Veurse Achterstraat

Kind(er):

  1. Gerrit Alberts  1749-????
  2. Steven Albers  1751-1831 
  3. Cornelis Albers  1753-1815 
  4. Johannes Alberts  1754-1831
  5. Rochus Albers  1757-1830
  6. Wijntje Alberts  1759-????
  7. Anthonius Alberts  1764-????
  8. Martinus Alberts  1764-????


Notizen bei Rosier Albers

woont 1777 bij huwelijk zoon te Veur
===
www.genealogieonline.nl/stamboom-kreischer/I521998.php vermeldt geboren Veur en Noordzijde (Leidschendam) 1720; niet aangetroffen in RK en NG doopboeken Leidschendam / Veur; vermeldt ouders Gerrit Janz Alberts en Cornelia Witten; niet gevonden
===
Register van kiesgerechtigde Zuid Holland, 1811-1813 vermeldt Roch Albers te Veur, Rozier Alberts te Stompwijk

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Rosier Albers?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!

Vorfahren (und Nachkommen) von Rosier Albers

Rosier Albers
????-

1748
Steven Albers
1751-1831
Rochus Albers
1757-1830

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Verwandschaft Rosier Albers



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.


Über den Familiennamen Albers

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Albers.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Albers.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Albers (unter)sucht.

Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Pieter Koenders, "Beziehungen von Verwandten und Angeheirateten von Pieter Koenders", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/familierelaties-pieter-koenders/I9395.php : abgerufen 1. Juni 2024), "Rosier Albers".