Direkte lijn Ron Roddenhof » Bitter van der Marssche (± 1452-> 1520)

Persönliche Daten Bitter van der Marssche 

Quelle 1
  • Er wurde geboren rund 1452.
  • Titel: Liege-man of, Bishop of Utrecht
  • Berufe:
    • im Jahr 1477 Dienstman Biscchop van Utrecht,.
    • Burgher of Zwolle.
  • (Will Proved) am 20. Juni 1488 in Scherpensele: erft op 't Landweer" info 2 notitie.
  • (Will Proved) am 20. Juni 1488 in Wengele: erft "Reijner Claessens goed" info 3 notitie.
  • (PROP) am 11. März 1493 in Zwolle: aankoop huis in Waterstraat te Zwolle.
  • (Belening) am 16. März 1503 in Duuren: goet "Scherpensele" info 4 notie.
  • Er ist verstorben nach 1520.
  • Ein Kind von Herman Bitter van der Marssche und Nelle Comans

Familie von Bitter van der Marssche

Er hat eine Beziehung mit Elisabeth ten Bussche.


Kind(er):



Notizen bei Bitter van der Marssche

Notities bij Bitter Hermansz van der Marssche

e; color: #333333; font-family: 'Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif;">In 1477 oorkondt David van Bourgoengen, bisschop van Utrecht, dat hij Bitter Hermenssoen aanneemt als een dienstman van het Sticht en hem alle daaraan verbonden rechten toekent, in tegenwoordigheid van Roeleff van Bevervoirde, raad en hofmeester, en Goert van Reede, ambtsman van Twenthe.

In 1488 transporteert Steventje van Wengel, dochter van Reijnner van Wengel, met haar broer Steven van Wengel als haar momber, aan Bitter van der Marssche en zijn vrouw Lijse, het erve en goed genaamd Reijnner Claessoensgoet, gelegen op de Landtwere in het kerspel Wijhe, in de buurschap Wengele. In 1495 vestigen Bijtter ten Mersche en zijn vrouw Lijse een rente van 12 goudgulden ten behoeve van Johan Faenken, gaande uit hun erve en goed Dije Lantweer, gelegen in het kerspel Olst, in de buurschap Scherpenseel.

In 1493 transporteert Clawes Tijasen aan Bitter ten Mersche en zijn vrouw Lijse een doorgaand were in de Waterstrate (in Zwolle), tussen die van Evert Vriese, Clawes voornoemd, de erfgenamen van Alijt Daegens en de erfgenamen van Herman van Bolten strekkende van de Nijestraten tot aan de straat erachter. In 1504 vestigen Bitter ten Mersche en zijn vrouw Lijse een jaarrente van 10 goudgulden ten behoeve van Herman Johanssoen, op het huis in de Nijestraete.

In 1494 vestigen Bitter van der Mersch en zijn vrouw Lijze een rente van 13 goudgulden ten behoeve van Johan Cromer en zijn vrouw Katherijne, gaande uit hun erve en goed Die Haer in het kerspel ende buurschap Wije, gelegen aan de Weteringe en belend door Andrijs Bonnijnge, Arent van Bevervoirde en Bertelt ter Beke. In 1499 verkopen Bitter ten Mersche en Lijse, zijn vrouw, aan het Regulierenklooster te Diepenveen bij Deventer, een jaarrente van 10 Rijnse goudgulden, gaande uit het vrije en eigen erve en goed, die Haer genaemd, dat reeds bezwaard is met een jaarrente van 13 gouden Rijnsche gulden en dat inde buurschap van Tongeren in het kerspel van Wije gelegen is. In 1502 vestigen Bitter ten Marsche en zijn vrouw Lijze een rente van 20 goudgulden ten behoeve van Willem Zwarten, burger te Deventer, gaande uit hun erve en goed Die Haer en uit 10 morgen land bij het genoemde erve gelegen, alles in het kerspel Wijhe gelegen. In 1503 oorkonden priores en gemene convent des regularissen cloester ten Dijepeveen dat zij Bitter ten Marsche en zijn vrouw Lijse vergunnen een jaarlijkse rente van 10 goudguldens, gaande uit het erve en goed Die Haijr in de buurtschap Tongeren, af te lossen met 130 goudgulden.

In 1498 vestigt Bitter ten Marsche een rente van 15 goudgulden ten behoeve van Henric Voirne, gaande uit een rente die hij heeft van 46 mud rogge uit het erve en goed Wengevelde, gelegen in het kerspel in de buurtschap Wengele.

Op 16 maart 1503 is Bitter then Meersch beleend met 'dat goet to Scerpenzele, gheleghen in het kerspel Olst' na dood van zijn vader Herman Bitter. Het goed gaat over op Goert Claeszoon na opdracht door Bitter ten Meersch. Op 3 maart 1532 Johan Bitter na de dood van Goert Claessoon, die het goed alleen ten behoeve van Johans overleden vader Bitter then Mersch 'in leenscher weer' en niet in bezit gehouden heeft.

In 1505 stelt Bitter van der Marssche een akte van schuldbekentenis op aan Mette Stolte van een som gelds, onder zekerheidsstelling van een vordering van Bitter op de stad Zwolle. In 1508 stellen Bitter van der Marssche en zijn vrouw Elisabeth een akte van cessie op aan Willem Rademaker van een jaarlijkse rente. Een zelfde akte stelt Bitter op in 1520.

In 1510 stelt Bitter van der Marssche een akte van schuldbekentenis op aan Johan Stolte en zijn vrouw van een som gelds.

700C Stadsarchief van Zwolle 1230-1813, deel III 
2. Bijlagen
2.10. Bijlage K: Inv. nr. 66
227 Overdracht aan Bitter van der Marssche van een stuk straat bij de Steenbrug om er een stenen werf te maken 1531

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Bitter van der Marssche?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Bitter van der Marssche

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Bitter van der Marssche

Nelle Comans
????-> 1483

Bitter van der Marssche
± 1452-> 1520



Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Ron Roddenhof, Ron Roddenhof Dijkslag, via https://www.myheritage.nl/person-1501012...
    Persoon toegevoegd door het bevestigen van een Smart Match

Über den Familiennamen Van der Marssche


Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Ron Roddenhof-Dijkslag, "Direkte lijn Ron Roddenhof", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/direkte-lijn-ron-roddenhof/P6849.php : abgerufen 16. Mai 2024), "Bitter van der Marssche (± 1452-> 1520)".