Familienstammbaum Reijnaerdts - Speth » Goessen KREMER (± 1480-1550)

Persönliche Daten Goessen KREMER 

Quelle 1

Familie von Goessen KREMER

(1) Er ist verheiratet mit Conne ARNTZ.

Sie haben geheiratet


Kind(er):

  1. Elisabeth KREMER  ± 1503-????


(2) Er ist verheiratet mit Conne Arntsz. N..

Sie haben geheiratet


Notizen bei Goessen KREMER

1507 mei 15
Goessen Kremer draagt aan Wilhem van Vrymerssen over de erfrente van 6 rijnsguldens, vermeld in de akte van 1495 maart 17, die wordt getransfigeerd.

1517 november 14
Herman van den Berghe verkoopt met toestemming van zijn vrouw Griete aan Johan van Lomme en diens vrouw Margryet van Vernich een erfrente van 6 rijnsguldens gaande uit de volgende onderpanden: een erfpacht van 15 malder rogge uit het huis op de Swalmerstraat, "tegen der Heggestraeten," eigendom van Wylhem van Vrymmershem, gelegen tussen die van wijlen Jelis Kremer en Gaedert Voegels, zoals deze erfpacht door verkopers vrouw is verworven van haar ouders bij deling tussen haar broers en zusters; uit een huis in de Schoenmakerstraat, naast de poortweg van wijlen Wilhem Schanen, dat eertijds van wijlen Peter van der Mylen was en door verkoper van zijn moeder bij deling met zijn broer Johan van der Berge is verkregen; uit 2/3 van het huis op de Swalmerstraat, gelegen tussen het huis "in die Catt" en dat van Johan Ziegelers, zoals Griete van haar ouders heeft verkregen. Aangezien van de erfpacht van 15 malder rogge er reeds 10 zijn belast belooft verkoper deze vrij te zullen maken.

1549 april 20
Peter Schomecker de kremer en Bele, echtelieden, verkopen uit huis ca. op de Dries, tussen erven van Arnt van .... en Peter van Beulwylre, een jaarrente van 3 hornsguldens, losbaar met 30 rijdersguldens, 1 daalder en 1 1/2 gulden, aan Rener Hyllen en Gossen Kremer, meesters van de broederschap van O.L. Vrouw in de parochiekerk, te betalen aan de rector van de school van de parochiekerk teneinde op alle zon- en heiligendagen met de schooljongens de antiphonen te zingen volgens het testament van wijlen heer Hubrecht van den Velde.

1550 februari 21-22
Andries van Meysenborch en Anne, echtel., Stoffer van Elmpt en Lijsbette, echtel., verkopen uit hun deel en "aenpart" van huis op de Markt, naast het raithuys en Abe van Meysenborch, een jaarrente van 2 daalders 3 oort aan Egbert Hoffsmidt en Mergrete, echtel., losbaar met 55 daalders. Andries voorn. staat garant voor Stoffer voorn. Andries voorn. is schuldig aan Dederich Braitz en Sybille, echtel., 107 daalders. Andries heeft meer schulden. Goswinus Kremers neemt die schuld over. Andries stelt daarvoor borg al zijn goed te R. en daarbuiten.

1550 maart 3
Arnt Kremers en Lijsbette, echtel., ruilen, met Stoffer van Elmpt en Lijsbette Kremers, echtel., 1/6 van huis op de Markt tussen het heerenhuis en Aebe van Meysenborch genaamd de Eenhoorn, zoals na dode Gossen Kremer, hun vader, verworven tegen 1 morgen land te Leeuwen in de Camp, langs Tyss van Nuenhem en de beek van Leeuwen.

1551 mei 5
Geryt Graess verklaart dat Goessen Kremer, zaliger, de vader van zijn vrouw, hem eerder in huwelijksvoorwaarden 100 kronen toegezegd heeft en zolang die niet betaald waren enig land te Roer en te Herten in gebruik heeft gegeven. Hij staat nu toe dat de andere kinderen van Goessen, met name Arnt, Cristoffer, Driess, Geryt van Hasselt en de kinderen van wijlen Huprecht van Bunde samen met hem die goederen te Roer en Herten verkopen waarvan uit de opbrengst van de goederen te Roermond 100 kronen in sequester zullen staan tot rechterlijke uitspraak.

1551 juni 22
Peter van Bunde en Bele, echtel., en zijn zuster Lysbeth van Bunde, voor zich en namens Aletgen, hun beider zuster, verkopen hun deel van huis en hof, nl 1/6 deel, op de Markt tussen het herenhuis en Abe van Meysenborch, zoals aanbestorven van hun grootvader Goessen Kremer en van ooms en tantes ten deel gevallen, aan Driess van Meysenborch en Anne, echtel.Arnt Kremers, oom van Peter en Lijsbeth, naast en draagt over aan kopers. Verkopers staan de gezamenlijke erfgenamen van Goessen Kremer toe de goederen te verkopen en te scheiden en delen.

1551 juli 8
Arnt Kremer en Lijsbett, echtel., Stoffer van Elmpt en Lijsbett, echtel., Driess van Meysenborch en Anna, echtel., en Geryth van Hasselt en Aleyde, echtel., dragen over alle erf en goed, huis en hof, land, zand te Roer, zoals aanbestorven van Goessen Kremer, hun (schoon)vader aan Gerytt Graess en Agnes, echtel. Gerytt Graess en Agnes verkopen 1/2 bunder te Roer, tussen Agnes van Wessem en Mr. Peter van Moirss, de secretaris, aan Herman van Parloe en Gertrude, echtel. Driess van Meyssenborch, zwager van Gerytt, naast en draagt over aan de kopers. Gerytt Graes en Agnes verkopen huis en hof van 2 morgen te Roer, tussen het nonnenklooster erf en de kruisbroeders, schietende op de gemene straat. Idem 1/2 van Kremersheggen te Roer groot c. 2 bunder, tussen land van het nonnenklooster en de kruisbroeders, aan Johan van Swalmen en Itge, echtel. Driess van Meysenborch naast en draagt over aan de kopers.

1551 juli 20
Geryth Graess en Agnes Kremer, echtel., verkopen 2 stuk land te Roer, het ene van 3 morgen genaamd de Zandkuil, naast land van de abdis waar de gemene weg doorheen loopt richting Beule, idem 1 morgen langs St Cornelishof en het Gasthuis land, schietende aan Grietge van Bairloe, afkomstig van wijlen Goessen Kremer, aan Itge van Barloe.

Wilhem van Vrymerssen wordt behalve bij Goessen Kremer ook genoemd bij Jelis Kremer (1517). Hij was de buurman in de Roermondse Swalmerstraat. Op grond daarvan is aan te nemen dat Goessen Kremer een zoon was van Jelis.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Goessen KREMER?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Goessen KREMER

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Goessen KREMER


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Quellen

    1. Gemeentearchief Roermond

    Über den Familiennamen KREMER

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen KREMER.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über KREMER.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen KREMER (unter)sucht.

    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Ton Reijnaerdts, "Familienstammbaum Reijnaerdts - Speth", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-reijnaerdts-speth/I2430.php : abgerufen 12. Mai 2024), "Goessen KREMER (± 1480-1550)".