Familienstammbaum De Klark » Johanna van der Meiden (1819-1849)

Persönliche Daten Johanna van der Meiden 

  • Sie ist geboren am 22. November 1819 in Utrecht, Utrecht, Nederland.Quelle 1
    Getuigen bij de geboorteaangifte van Johanna van der Meiden waren Hendrik de Lang, oud 67 jaar, schoenmaker wonende aan de Kreupelstraat en Andries van Ravenswaaij, oud 52 jaar, houtschild wonende aan de Holle Bilt. De vader en de getuigen verklaarden alle drie niet te kunnen schrijven.
    Tijdstip: 04:30
  • Geburtsregistrierung am 22. November 1819.Quelle 2
  • Beruf: im Jahr 1843 Werkster.Quelle 3
  • Wohnhaft:
    • im Jahr 1819: Tuchthuissteegje, Utrecht, Utrecht, Nederland.Quelle 4
    • von 1819 bis 1849: Tuchthuissteeg B 277, Utrecht, Utrecht, Nederland.Quelle 5
  • Sie ist verstorben am 8. November 1849 in Utrecht, Utrecht, Nederland, sie war 29 Jahre alt.Quelle 6
    Het overlijden van Johanna van der meiden werd aangegeven door Evert Dirk van Brugge, oud 29 jaar, aanspreker en Willem Martinus van Monsjou, oud 62 jaar, stadsbode.
    Johanna is overleden in haar huis inde Tuchthuissteeg B 277.
    Tijdstip: 15:00
  • Sterberegister am 12. November 1849.Quelle 7
  • Ein Kind von Cornelis van der Meijden und Catharina de Lang
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 3. Februar 2014.

Familie von Johanna van der Meiden

Sie ist verheiratet mit Berend Hendriks Gort.

Sie haben geheiratet am 24. Mai 1843 in Utrecht, Utrecht, Nederland, sie war 23 Jahre alt.Quelle 8

Na wat geharrewar over de juiste namen van Berend en zijn ouders werd het voorgenomen huwelijk van Berend Gort en Johanna van der Meijden afgekondigd op 30 april en 7 mei 1843 te Utrecht en op 7 en 14 mei 1843 te Leiden. Berend woonde in Utrecht, doch had tot voor kort in Leiden in garnizoen gelegen.
Getuigen waren Gerrit van Maanen, oud 61 jaar, concierge, Willem Martinus van Monssen, oud 53 jaar, stadsbode, Willem Hendrik Molijn, oud 40 jaar, stadsbode en Johannes van Embden, oud 68 jaar, bediende, allen wonende te Utrecht.
De moeder van de bruidegom had haar toestemming gegeven bij akte.
De moeder van de bruid verklaarde niet te kunnen schrijven.
Bij dit huwelijk werd tevens Cornelis Johannes van der Meijden, geboren 12 oktober 1838 gewettigd.

In het Jaar duizend acht honderd drie en veertig den Acht en twintigsten April zijn voor ons Mr. Alexander Hendrik Metelerkamp, Kantonregter van het eerste Kanton, eerste arrondissement der provincie Utrecht, bijgestaan door den Griffier, verschenen
Vooreerst Antoon Kieken, oud zes en veertig jaren, koffiehuishouder, wonende te Utrecht aan het Nicolaas Kerkhof
Ten tweeden Hermanus Masman, oud dertig jaren, werkman wonende te Utrecht in het Tuchthuissteegje
Ten derden Willem Pietersen, oud een en dertig jaren, knoopjesdraaijer, wonende te Utrecht in den Doelen en
Ten vierden Willem van Hoorn, oud negen en twintig jaren, stoelenmaker, wonende in het voormeld Tuchthuissteegje.
Welke Komparanten ten verzoeke van Berend Hendriks Gort, wonende te Utrecht in het Tuchthuissteegje, van voornemens zijnde zich ten huwelijk te begeven doch vooraf benoodigd hebbende de verbetering van deszelfs naam en die zijner ouders, welke in onderscheidene aktens verschillend is geschreven, verklaarden daartoe voor openlijke bekendheid dat de gemelde rekwirant Berend Hendriks Gort bekend is als zoon van Hendrik Bartels Gort, op den Vierden April 1800 dertig te Beilen in de Provincie Drenthe overleden en van Grietje Jans, thans woonachtig te Beilen voornoemd, dat hij uit hun huwelijk op den Veertienden Februarij 1800 zestien te Zuidwolde Provincie Drenthe is geboren.
Dat den rekwirant een en dezelfde persoon is als voorkomt in het Register van geborenen der gemeente Zuidwolde onder de naam van Berend, zoon van Hendrik Bartels Gort en Grietje Jans, alsmede in het Certrificaat der Nationale MIlitie afgegeven door den Gouverneur der Provincie Drenthe aan Berend Hendrik Gort zoon van Hendrik Gort en Grietien Jans Weiten.
Dat des rekwirants vader, genaamd Hendrik Bartels Gort een en dezelfde persoon is als voorkomt in het Register der overledenen in de gemeente Beilen over het jaar 1800 dertig, onder de naam van Hendrik Bartels, overleden den Vierden April 1800 dertig zoon van Bartels Hendriks.
Dat des rekwirants moeder genaamd Grietje Jans één en dezelfde persoon is als voorkomt in het gemeld Certificaat van de Nationale Militie onder de naam van Grietien Jans Weiten.
Gevende de Komparanten voor redenen van wetenschap: te weten den eersten Komparant dat den rekwirant, toen hij Komparant als Wachtmeester bij het Tiende Regiment Lanciers stond, ook bij dat zelfde Korps diende, met hem lang binnen deze stad in garnisoen heeft gelegen en daardoor den rekwirant reeds acht Jaren kent.
Den tweeden Komparant dat hij gelijktijdig met den rekwirant bij het Regiment Lanciers Nummer tien heeft gediend, te zamen binnen deze stad in garnisoen heeft gelegen, met hem dagelijksche omgang heeft gehouden en hem reeds tien Jaren Kent.
En de derde en vierde Komparant dt zij reeds zes en zeven Jaren aan den rekwirant toen hij als Lancier te Utrecht in garnisoen lag, Kennis hebben gehad, en vriendschappelijk met hem omgang hebben gehouden.
Dat wijders alle de Komparanten den rekwirant ook aanzien als iemand welke den ouderdom van zeven en twintig Jaren heeft bereikt en ook geene redenen hebben om aan de waarheid van het voorschrevene te twijfelen.
Van welke verklaringen voor openlijke bekendheid deze akte is opgemaakt ten einde de rekwirant te dienen tot de voltrekking van zijn voorgenomen huwelijk en welke akte door de Komparanten met ons en den Griffier na voorlezing is geteekend ten dage en jare voorschreven.
(was getekend) A.Kieken, H.Masman, W.Pietersen, W.van Hoorn, A.H.Metelerkamp, K.R., D.J.L. Strick van Linschoten, Griffier.
(Lager stond) Geregistreerd een blad zonder renvoijen te Utrecht den Achtentwintigsten April 1800drie en veertig deel acht folio honderdtwee en dertig recto vak zes. Ontvangen voor regt tachtig Cents, met de 38 opcenten Eene gulden tien en een halve Cent.
De Ontvanger (geteekend) van der Hoop.
Voor afschrift
D.J.L.Strick van Linschoten, Griffier

Akte van toestemming:
Voor Meester Albertus Hermannus Witsenborg, Notaris residerende te Hoogeveen, Arrondissement Assen, provincie Drenthe, in tegenwoordigheid der nagenoemde getuigen is verschenen Grietje Jans, weduwe van wijlen Hendrik Bartelds Gort, de landbouw uitoefenende, wonende te Beilen in de provincie Drenthe, aan den Notaris bekend; dewelke verklaarde bij dezen hare volledige toestemming te geven aan haar zoon Berend Hendriks Gort, meerderjarig en zonder beroep, wonende te Utrecht in de provincie Utrecht, om het voorgenomen huwelijk tusschen hem en Johanna van der Meiden, buiten direct beroep, wonende te Utrecht, meerderjarige dochter van Catharina de Lang en nu wijlen Cornelis van der Meiden, te mogen voltrekken in den vorm en met de plegtigheden in zoodanig geval vereischt wordende.
Waarvan akte, welke, na vooraf te zijn geregistreerd, in originali zal worden uitgegeven.
Aldus gedaan en verleden te Hoogeveen ten kantore van den Notaris, op heden den achttienden April achttien honderd drie en veertig, in tegenwoordigheid van Berend Egberts Pol, landbouwer, en van Willem Zwarthof, schoenmaker, beiden wonende te Hoogeveen en aan den Notaris bekend, als getuigen.
En heeft de Comparante, de getuigen en den Notaris dezen, onmiddelijk na voorlezing, geteekend.
(get.) G.Jans, B.E.Pol, W.Zwarthof, A.H.Witsenborg, Notaris.
Geregistreerd te Hoogeveen achttienden April 1800 drie en veertig deel twintig folio vijf en vijftig verso vak een, met een blad en geen renvooijen. Ontvangen voor hoofdregt en 38 opcenten eene Gulden tien en eene halve Centen.
De Ontvanger,
(get.) Langeveld

Kind(er):


Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Johanna van der Meiden?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Johanna van der Meiden

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Johanna van der Meiden


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Geboorteakte gemeente Utrecht. Akte nr. 1045.
  2. Geboorteakte.
  3. Trouwakte
  4. Geboorteakte dochter Johanna
  5. Geboorteakte en overlijdensakte
  6. Overlijdensakte emeente Utrecht. Akte nr. 2680.
  7. Overlijdensakte.
  8. Huwelijksakte gemeente Utrecht. Akte nr. 137.

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 22. November 1819 war um die 3,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Nord-Westen. Charakterisierung des Wetters: half bewolkt . Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1819: Quelle: Wikipedia
    • 8. Februar » Dem Pädagogischen Institut in der russischen Hauptstadt Sankt Petersburg wird der Status einer Hochschule verliehen. Aus ihr wird im Zeitablauf die Staatliche Universität Sankt Petersburg.
    • 4. Juli » Aus einem Teil des Missouri-Territoriums wird unter US-Präsident James Monroe das Arkansas-Territorium geschaffen. Hauptstadt des Territoriums der Vereinigten Staaten wird Arkansas Post.
    • 1. August » In Teplitz vereinbart der Außenminister des Kaisertums Österreich, Metternich, mit dem preußischen König Friedrich Wilhelm III. und dessen Staatskanzler Hardenberg die Teplitzer Punktation über Vorkehrungen gegen „staatsgefährdende Bestrebungen“, die Einführung von Zensur und Überwachungsmaßnahmen und die Bekämpfung des Liberalismus und Nationalismus im Deutschen Bund.
    • 6. August » In Karlsbad beginnt die Karlsbader Konferenz zur Bekämpfung liberaler und nationaler Tendenzen in Deutschland.
    • 20. September » In Frankfurt bestätigt der Bundestag des Deutschen Bundes die rigiden Karlsbader Beschlüsse zur Bekämpfung von liberalen und nationalen Tendenzen in Deutschland.
    • 14. Dezember » Alabama wird 22. Bundesstaat der USA.
  • Die Temperatur am 24. Mai 1843 war um die 15,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Nord-Osten. Charakterisierung des Wetters: half bewolkt. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1843: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 3,1 Millionen Einwohner.
    • 15. März » Die Oper CharlesVI. von Jacques Fromental Halévy wird in Paris uraufgeführt.
    • 17. Juni » Das Bunker Hill Monument wird feierlich eingeweiht. Es erinnert an die Schlacht im Jahr 1775 im Amerikanischen Unabhängigkeitskrieg. Das Heranschaffen des Baustoffs für den Obelisken geschah mit der eigens dafür errichteten Granite Railway.
    • 18. August » Die Königliche Oper in Berlin wird durch einen Brand vollständig zerstört.
    • 3. September » Griechenland wird durch einen Staatsstreich zur konstitutionellen Monarchie. König Otto I. findet sich damit ab, dass er ab dem 15. September die Macht mit dem ersten Ministerpräsidenten Andreas Metaxas teilen muss.
    • 19. Oktober » In der Pariser Tageszeitung Le Journal des Débats erscheint die letzte Folge des Fortsetzungsromanes Mystères de Paris („Die Geheimnisse von Paris“), mit der der französische Schriftsteller Eugène Sue die Gattung des Feuilletonromans begründete.
    • 8. November » Die spanischen Cortes erklären die 13-jährige Königin Isabella II. für mündig.
  • Die Temperatur am 8. November 1849 war um die 7,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus West-Süd-West. Charakterisierung des Wetters: betrokken. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Von 21. November 1848 bis 1. November 1849 regierte in den Niederlanden die Regierung De Kempenaer - Donker Curtius mit als erste Minister Mr. J.M. de Kempenaer (conservatief-liberaal) und Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
  • Von 1. November 1849 bis 19. April 1853 regierte in den Niederlanden das Kabinett Thorbecke I mit Mr. J.R. Thorbecke (liberaal) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1849: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 3,1 Millionen Einwohner.
    • 9. Februar » Im Kirchenstaat ruft Giuseppe Mazzini im Rahmen des Risorgimento die Römische Republik aus. Dies führt umgehend zum Eingreifen französischer und spanischer Truppen, die die Republik bis zum 3. Juli gewaltsam niederschlagen.
    • 12. März » König Karl Albert von Sardinien-Piemont erklärt dem Kaisertum Österreich den Krieg, weil Deputiertenkammer und das Volk eine Fortsetzung des mit der Märzrevolution begonnenen Unabhängigkeitskampfes in Norditalien während des Risorgimento wünschen.
    • 27. März » Die Frankfurter Nationalversammlung beschließt während der Deutschen Revolution die Paulskirchenverfassung, die erste demokratische Verfassung Deutschlands. Sie tritt mit ihrer Verkündung am nächsten Tag in Kraft, kann jedoch nie durchgesetzt werden.
    • 16. April » Die Uraufführung der Oper Le prophète (Der Prophet) von Giacomo Meyerbeer mit dem Libretto von Eugène Scribe und Émile Deschamps erfolgt an der Grand Opéra Paris.
    • 1. Oktober » Die Uraufführung der komischen Oper La Fée aux roses von Jacques Fromental Halévy findet an der Opéra-Comique in Paris statt.
    • 8. Dezember » Die Oper Luisa Miller von Giuseppe Verdi mit dem Libretto von Salvatore Cammarano nach dem Trauerspiel Kabale und Liebe von Friedrich Schiller wird am Teatro San Carlo in Neapel uraufgeführt.

Über den Familiennamen Van der Meiden


Die Familienstammbaum De Klark-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
J. de Klark, "Familienstammbaum De Klark", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-de-klark/I6817.php : abgerufen 5. Juni 2024), "Johanna van der Meiden (1819-1849)".