Koek en enkele aanverwante families » Gerrit Koek Fransz. (1764-± 1799)

Persönliche Daten Gerrit Koek Fransz. 

Quellen 1, 2Quellen 3, 4, 5, 6, 7

Familie von Gerrit Koek Fransz.

Er ist verheiratet mit Hendrina van Sintanneland.

Sie haben sich am 7. November 1788 in Amsterdam verlobt.Quelle 9

633-487
Sie haben geheiratet rund November 1788 in Amsterdam.Quelle 10

o.t. 7 nov 1788

Kind(er):

  1. Frans Koek  1789-1855
  2. Zacharias Cornelis Koek  ± 1792-1847 
  3. Jan Koek  1794-1799
  4. Cornelis Koek  1796-1850 
  5. Annetje Koek  1798-1845


Notizen bei Gerrit Koek Fransz.


Op 29 januari 1764 wordt hij gedoopt: Gerrit, zoon van Frans Kock en Antje Volgelsang, getuigen Jan Vogelsang en Trijntje Heppel, pastor Winoldus Budde, Hervormd, Oude Kerk, Amsterdam, DTB Amsterdam 27 p. 384 folio 193 # 1.

ca. 1788 - geeft hij zijn vader Frans een quitantie voor ƒ 1500,- voor zijn moederlijk erfdeel t.b.v. diens hertrouwen met Johanna van Eck:
·ÄòGerrit Koek wonende binnen deze Stad.-
Te Kennen gevende:
Dat zijn Comnparants Vader Frans Koek aan hem Comparant heeft geexhibeert den Mutueelen Testamente door gemelde zijn comparants Vader met ende benevens zijne Huysvrouw zijn Comparants Moeder Annetje Vogelenzang opgericht ten overstaan van den Notaris Abraham Coijmans en getuigen alhier gepasseerd in dato 31 Augutus 1762, waar bij zij elkanderen over en weder hadden gesteld tot eenige Erfgenaam en hunne natelatene Kind of Kinderen in de Legitieme portie en dat de langstlevende der Testateuren bij hertrouwen gehouden zoude zijn bewijs te doen aan hunne onmondige kinderen voor denzelver Vaderlijke of Moederlijke goederen en zulks met zoo veel of weinig als de Langstlevende in gemoede en na omstandigheid des boedels zoude goedvinden en dat tot vodloening van hunne Legitieme portie; en wijders de Langstlevende van hun gecomitteert tot eenige Voogd of Vogdesse over hunne onmondige natelatene Kind of Kinderen met uitsluyting van Weesmeesteren zoo hier als elders.
Dat zijn comparants Vader voor het aangaan van zijn tweede Huwelijk met zijne tegenwoordige Huysvrouw aan zijne twee kinderen met naamen Gerrit Koek (zijnde hij Comparant) en Antje Koek bij Acte gepasseerd ten overstaan van den Notaris Dirk Oortmond en zekere getuigen alhier in dato 29 Mey 1788 en wel van yder van dezelve voor denzelver Moederlijk goed voor en in de plaatse van denzelver Legitieme portie had bewezen eene somma van Een duyzend en vijfhonderd Guldens, welke acte van bewijs zijn Comparants gemelde Vader mede aan hem Comparant heeft geexhibeert en met welk bewijs hij Comparant verklaard voor en in de plaats van de Legitieme portie hem anderssints in de nalatenschap van zijne voornoemde Moeder competeerende genoegen te neemen.
Ende verklaarde en bekende hij Comparant dat zijne gemelde Vader aan hem Comparant van tijd tot tijd, en bij gedeeltens, de voor* somma van Een duyzend en Vijf Honderd Guldens tot zijn Comparants Volkomen genoegen heeft voldaan en beta* en alzoo van het gemelde bewijs vooroe* in plaatse van zijne Legitieme portie , voldaan te zijn; *Qutteerende daaromme hij Comparant zijnen gemelden Vader deswegens finalijk en absolutelijk bij dezen, zonder eenige de minste reserve met belofte van bevrijdinge voor alle namaninge, en renuncieert hij Comparant voor het vorderen van eenige Staat en Inventaris, van rekening en verantwoording, van relict dezes, en voorts van alle andere beneficien en gratien van rechten, die hem Comparant in prejuditie dezes, eenigzints te Starte (of Harte?) zoude kunnen komen, onder verband als na rechten.
Aldus gepasseerd binnen Amsterdam in presentie van Willem Barjollet en Jacobus Hubertus van Baalen als getuigen.
(getekend) Gerrit Koek, Willem Barjollet, Js. Hs. Van Baalen, Js.VanVeen Notaris·Äô.

Op 7 november 1788 gaat hij in ondertrouw met Hendrina van Sintanneland. Inschrijving ondertrouw: ·ÄòCompareerden als vooren Gerrit Koek van Amst(erdam) greft. (gereformeerd) oudt 24 jaar op de Prinsegragt geass(isteerd) met sijn Vader Frans Koek woont als boven
Hendrina/Hendrica van St. Anneland van Middelb. Greft (gereformeerd) oudt 26 jaar op de Rooseg(rag)t geass(isteerd) met haar Vader Zacharias van St. Anneland op de prinsegragt
Versoekende hare drie Sondaagse uytroepingen, omme, naar deselve, de voorsz. trouwe te solemniseren, en in alles te voltrekken, so verre daar anders gene wettige verhinderingen voor en valle. En naar dien sy by waarheid verklaaren, dat sy vrye Personen waren, en malkanderen in bloede niet en bestonden, waar door een Christelyk Huwelyk mochte verhinderd worden, zyn hun hare geboden verwilliget.
Gerrit Koek
Hendrina van Sintannelant·Äô

Op 26 juni 1789 wordt hij insgeschreven in het poorterboek van Amsterdam: ·Äô26 ... Koek/Gerrit/Waterhaalder zoon van Frans Koek in leven Scheepstim·Äô

Op 15 october 1789 maakt hij samen met zijn vrouw hun testament op bij notaris J. van den Brink: ·ÄòOp heeden den 15e october des jaars 1789 Compareerden voor mij Joannes van den Brink, Openbaar Notaris binnen Amsterdam in presentie van de na te noemen getuijgen
Mons. Gerrit Koek beroep Water Verkooper En Hendrina van Sint Anneland, Echtelieden, wonende in de *aase straat (Zaase/Klaase/Haase?straat) binnen dees stadt zijnde gezond, hun verstand, geheugen en uitspraak volkomen magtig en om te Testeren alles *** in staat.
Dewelke verklaarden uyt overweeginge van de onseekere *** des avonds te hebben voorgenomen weegens haare nalatenschap te disponeren en ten dien eynde haar testament te maken als volgt.
Eerst en vooral herroepen en vernietigen de testateure alle testamenten, codicillen en andere actens eenige kragt van uyterste wille hebben ** die voor dato van deeses door haar te samen yder apart of met en neevens andere gemaakt of gepasseerd mogten zijn geene uyt gesonderd.
En also na Christelijke aanbeveling van Ziel en lighaam geheel op nieuw disponeerende verklaard zij testateuren malkanderen **** weeder dat is de Eerststervende de Langstleevende van haar beyde te stellen en te petitioneeren tot Eenige en algehele Erfgenaam of Erfgename en dat in alle de goederen zo roerende als onroerende de Actien Crediten en gerechtigheden niets uytgesonderd van ·Äòt geene de Eerststervenden laten zal om daarmeede te doen en handelen als eigen mitsgaaders van te disponeeren na welgevallen mits dat in gevalle kind of kinderen uyt dit Huwelijk verwekt op het overlijden van de Eerststervende werden bevonden de langstleevende die ordentelijk zal opvoeden en grootbrengen mitsgaaders doen onderwijzen in ·Äòt geene deselve zal dien o*tdeelen en wijvensaan (?) elk kind dat mondig ** of komt te trouwen uytsettinge geeven na dit **tie en zo veel of weinig als de Langstleevende vermeenen te zijn verpligt en met den kind of kinderen zal verstrekken in plaatse en tot voldoeninge van de legitieme portie haar na Rechten Competeerende als waarin de Eerststervende deszelfs natelaatene kind of kinderen tot mede Erfgenaam of Erfgenamen Institueert bij deese en ***
Voorts hebben zij Testateuren ook de Langstleevende van haar beijde gecommitteerd tot Eenige voogd of voogdesse over haarde na te laten kind of kinderen en derzelver goederen met hoedanige magt en gesag als daartoe behoord ** gegeeten kan werden ook tot assumtie en ** specialijk in Cas van hertrouwen dat de Langstleevende als dan zal mogen verkiesen en aans**len Zodaanige Personen het zij vrienden of ** de om over het te doen bewijs in der minderjaar ** naam te staan als deselve zal goed vinden zullende echter het beweesene onder de Langstleevende verblijven sonder eenige Cautie of seekerheit te stellen tot dat de gemelde kind of kinderen meerderjarig of getrouwd zijn mits die voor de vorigten zo lange Alimenteerende na behoren alles en in alle gevallen met uytsluytinge van andere Specialijstig(?) doch met Eerbied bedankende en Excuseer d·ÄôEdel Achtb. Heeren Weesmeesteren van deese Stadt en ander plaatsen daar haar Sterfhuys mogt sullen of te goederen geleegen zijn.
Maar bij aldien hij Testateur de Eerststervende kommen te zijn indenkend of kinderen in ·Äòt leeven na te laten en zijn vader Frans Koek dan nog leefde zo verklaarde hij testateur in dat geval dezelve zijne vader tot meede erfgenaam te institueeren edoch niet verder als in de legitieme portie aan deselve als na Rechte Competeerende en deze Testatrice in alle ·Äòt overige als vooren gelijk zij testatrice verklaarde, in gevalle zij de Eerststervende kwam te zijn, meede zonder kind of kinderen in Haaren nalatenschap en haar ouders Zacharias van Sint Anneland en Cornelia de Laat of een van deselve dan nog in leeven mogte zijn, deselve haare ouders of de langstleevende van deselve of te meede Erfgenamen te Institueren, edoch meede niet verder als in de legitieme portie aan deselve na Rechten Competeerende en den Testateur in alle overige als vooren.
Het voorenstaande door mij Notaris aan de Testateuren voorgelezen zijnde zo verklaarden die zich te behelsen hun Testament, laatste en uyterste wille, die zij begeerden dat op ·Äòt overlijden van de Eerststervende van hun als zodanig zal worden agtervolgd en nagekomen ten minsten als C odicil of zoals ·Äòt ander best na Rechten zal konnen en mogen bestaan gepasseerd binnen Amsterdam voornoemd ten kantoire van mij Notiaris in presentie van Theodorus Johannes Wiggerink en Johan Hendrik de Graaf (o.i.d.) als getuigen
(getekend) F.J. Wiggerink Gerrit Koek
J.***Graaff Hendrina van sintannelant
J. van den Brink
Notaris·Äô

Op zondag 20 december 1789 wordt zijn eerste kind en oudste zoon gedoopt: Frans, zoon van Gerret Koek en Henderiena van Sintanelant, getuigen (Opa en ·Äústief-oma·Äù) Frans Koek en Johanna van Eck, pastor Wilhelmus Jabes Calkoen, Hervormd, Westerkerk, DTB Amsterdam 113 p. 142 folio 71v #1.

Op zondag 8 april 1792 wordt zijn tweede zoon gedoopt: Zacharias Cornelis, zoon van Gerret Koek en Henderina van Sintanneland, getuigen Zacharias van Sintanneland en Cornelia de Laat, pastor Johannes Smits, Hervormd, Westerkerk, DTB Amsterdam 113 p. 233 folio 117 #9.

Op woensdag 5 maart 1794 wordt zijn derde zoon gedoopt: Jan, geboren op vrijdag 28 februari 1794, zoon van Gerrit Kock en Henderiena van Sintanelant, pastor Jacob Dermout, Hervormd, Nieuwe Kerk, DTB Amsterdam 60 p. 54 #1.

Op zondag 20 maart 1796 wordt zijn vierde zoon gedoopt: Cornelis, geboren op woensdag 16 maart 1796, zoon van Gerret Koek en Hendrina van Sintanneland, geen getuigen vermeld, pastor Christoph Georg Siegmund Begemann, Hervormd, Oude Kerk, DTB Amsterdam 34 p.52 folio 26v #3.

Op 6 februari 1797 koopt hij een huis met erf in de Goudsbloemstraat ZZ, tussen de eerste en de tweede dwarsstraat voor ƒ 750,-.
ဘƒ750.-- Cont[an]t [+] 5.-- zijnde ဘt 1/2 Rants[oe]n [=] ƒ755.-.-
Wij Leden van ဘt Committé van Justitie in Amsterdam oirconden en kennen, dat voor ons gecompareerd zijn Hendrik Walevelt en Hendrik van Seggeren in qualiteit als bij Appointemente van ဘt Committé van Justitie dezer Stad in dato 21 December 1796. Rts in ဘt 5မ Reg[iste]r van ဘt Committé f:170 (ons vertoond) aangesteld tot Curator in de nagelatene Boedel van wijlen Wendelina Walevelt Weduwe Caspanes [de inkt is hier gevlekt] van Seggeren met qualificatie om de goederen Publicq of uit de hand te mogen verkopen, en de kooppenningen te ontfangen. Welken Wendelina Walevelt in der tijd in gemeenschap van goederen is getrouwd geweest met voorn[oemde] Caspanis van Seggeren, en vermogens hunlieder mutueel Testament op den 26 Februarij 1788 voor Nicolaas Obbes Notiaris en getuijgen alhier gepasseert, eenige geinstitueerde erfgenaame van deselve haare min [?of man?] gebleeven ** hebbende voorn[oemde] Casper van Seggeren bij Ordinaris Quijtscheldingbrief in dato 14 December 1786 den eijgendom tot ဘt natemelden Perceel verkreegen. Ende gelieden zij Comp[aran]ten in qualiteit voorm[eld] op den 6 Februarij 1797 in Publicque Veilinge verkogt en als nu opgedragen en quytgescholden te hebben aan Gerrit Koek. Een Huijs en Erve staande en geleegen in de Goudsbloemstraat Zuijd Zijde, tusschen de eerste en tweede dwarsstraat en dat meer zodanige belendenen &c[eter]a als in voorgaande tot de quitantie. Ende bekennen zijn Comparanten in qualiteit voorm[eld] hier van al voldaan en wel betaald te zijn, den laatsten Penning met den eersten, zo dat zijn daaromme beloofden (ond* Verband van alle de nagelatene goederen van wijlen Wendelina Walevelt Weduwe Caspanes van Seggeren - zo roerende als onroerende:) *** getransporteerde te vrijen en vrij te waanen jaar en dag, als men in gelijk* schuldig is te doen, en alle oude brieven afteneemen zonder Arg of List.
In oirconde &ca den ________________________·Äô {heel opmerkelijk is hier geen datum ingevuld].

Op 13 juli 1797 laat hij zijn testament opmaken bij notaris Van Veen te Amsterdam /////Transcriptie ontbreekt nog!////

1798,Op zondag 15 april 1798 wordt zijn vijfde kind en enige dochter gedoopt: Annetje, geboren op donderdag 12 april 1798, dochter van Gerrit Koek en Henderina van Sintanneland, getuigen zijn de ouders, pastor Aäron le Grand, Hervormd, Oude Kerk, DTB amsterdam 34 p. 213 folio 107, #6.

1799 tot zijn overlijden woonachtig op Goudsbloemstraat 273, tussen de 1e en 2e dwarsstraat.

ဠဠဠဠဠဠဠဠဠဠဠဠဠဠဠဠ

Op 7 mei 1799 wordt hij op het Karthuizer kerkhof te Amsterdam begraven: ·ÄúDen eersten Meij 1799 ..... 7 ... Gerrit Koek Goudblomstr(aat) 5·Äù https://archief.amsterdam/indexen/begraafregisters_1553-1811/zoek/query.nl.pl?i1=1&a1=Koek&x=12&z=a&s=2#A04288000065

In 1799 overlijden leden uit drie generaties uit deze familie Koek, waarvan 3 binnen in dezelfde maand:
7 mei 1799 Gerrit Koek zelf 35 jaren jong
14 mei 1799 zijn zoon Jan Koek 5 jaren jong
30 mei 1799 zijn stiefmoeder Johanna van Eck 61 jaren oud
29 oktober 1799 zijn vader Frans Koek 70 jaren oud

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Gerrit Koek Fransz.?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Gerrit Koek Fransz.

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Gerrit Koek

Abraham Koek
± 1702-± 1771
Abraham Koek
Maria van Meurs
± 1703-± 1759
Maria van Meurs
Gerrit Vogelsang
± 1698-± 1766
Antje Blok
± 1699-± 1761
Frans Koek
± 1729-1799
Frans Koek
Antje Vogelsang
± 1725-± 1787
Antje Vogelsang

Gerrit Koek
1764-± 1799

Gerrit Koek

± 1788
Frans Koek
1789-1855
Jan Koek
1794-1799
Cornelis Koek
1796-1850
Cornelis Koek
Annetje Koek
1798-1845

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Verwandschaft Gerrit Koek Fransz.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 27. Januar 1764 war um die 7,0 °C. Es gab 88 mm NiederschlagDer Wind kam überwiegend aus Westlich vom Süden. Charakterisierung des Wetters: regen omtrent helder. Quelle: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Regent Lodewijk Ernst (Hertog van Brunswijk-Wolfenbüttel) war von 1759 bis 1766 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1764: Quelle: Wikipedia
    • 6. Februar » Prinz Franz Xaver gründet als Administrator für seinen Neffen, den noch unmündigen Kurfürsten von Sachsen Friedrich August III. eine Akademie für Malerei in Leipzig, die er der Kunstakademie in Dresden unterstellt.
    • 15. Februar » Auf dem Gebiet der Kolonie Louisiana, die sich zu diesem Zeitpunkt unter spanischer Kontrolle befindet, wird am Zusammenfluss der beiden Flüsse Mississippi und Missouri von französischen Pelzhändlern aus einem bisherigen Handelsposten die Stadt St. Louis gegründet. Diese entwickelt sich zu einem Zentrum des Pelzhandels.
    • 5. April » Das Parlament von England beschließt den Sugar Act. Dieses Zollgesetz bringt die Wirtschaft in den Kolonien fast zum Erliegen und ist eine der Ursachen für die Amerikanische Unabhängigkeitsbewegung.
    • 30. Juni » Die Bestie des Gévaudan tötet ihr erstes bekanntes Opfer. In den folgenden drei Jahren lassen etwa 100 Franzosen, vorwiegend Frauen und Kinder, bei dieser Angriffsserie ihr Leben.
    • 1. Dezember » König Karl III. bezieht mit seiner Familie den neu erbauten königlichen Palast in Madrid.
    • 26. Dezember » Die German Society of Pennsylvania wird gegründet. In ihren Anfangsjahren kümmert sie sich um Auswirkungen der Schuldknechtschaft deutscher Einwanderer.
  • Die Temperatur am 29. Januar 1764 war um die 7,0 °C. Es gab 22 mm NiederschlagDer Wind kam überwiegend aus Westen. Charakterisierung des Wetters: regen omtrent helder. Quelle: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Regent Lodewijk Ernst (Hertog van Brunswijk-Wolfenbüttel) war von 1759 bis 1766 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1764: Quelle: Wikipedia
    • 15. Februar » Auf dem Gebiet der Kolonie Louisiana, die sich zu diesem Zeitpunkt unter spanischer Kontrolle befindet, wird am Zusammenfluss der beiden Flüsse Mississippi und Missouri von französischen Pelzhändlern aus einem bisherigen Handelsposten die Stadt St. Louis gegründet. Diese entwickelt sich zu einem Zentrum des Pelzhandels.
    • 27. Februar » Papst ClemensXIII. verbietet die Lektüre des unter dem Pseudonym Justinus Febronius im Jahr zuvor erschienenen Buches De statu ecclesiae et legitima potestate Romani pontificis liber singularis und setzt es auf den Index Librorum Prohibitorum. Die Verbreitung der Gedanken des Febronianismus durch mehrere Nachdrucke stoppt dies nicht. Dem Trierer Weihbischof Johann Nikolaus von Hontheim wird nach seiner Enttarnung als Autor Jahre später ein Widerruf auferlegt.
    • 3. April » Der Habsburger JosephII. wird in Frankfurt am Main zum römisch-deutschen König gekrönt.
    • 5. April » Das Parlament von England beschließt den Sugar Act. Dieses Zollgesetz bringt die Wirtschaft in den Kolonien fast zum Erliegen und ist eine der Ursachen für die Amerikanische Unabhängigkeitsbewegung.
    • 7. September » Stanislaus II. August wird zum König von Polen gewählt. Er wird der letzte Herrscher über das Land sein.
    • 1. Dezember » König Karl III. bezieht mit seiner Familie den neu erbauten königlichen Palast in Madrid.
  • Die Temperatur am 7. Mai 1799 war um die 13,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Ost-Nordost. Charakterisierung des Wetters: zeer betrokken. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1799: Quelle: Wikipedia
    • 18. Januar » Der Franzose Nicholas-Louis Robert erhält ein Patent auf die von ihm im Vorjahr erfundene Langsiebpapiermaschine.
    • 22. Januar » Neapolitanische Patrioten rufen während der Eroberung Neapels durch französische Truppen die kurzlebige Parthenopäische Republik aus.
    • 21. März » In Wien erfolgt die Uraufführung der Oper Dankgefühl einer Geretteten von Johann Nepomuk Hummel.
    • 4. Mai » Britische Armeen erstürmen im Vierten Mysore-Krieg Shrirangapattana, die Residenzstadt des südindischen Königreichs Mysore. Dessen Herrscher Tipu Sultan kommt während des Angriffs ums Leben. Mysore wird danach britisches Protektorat.
    • 6. Juli » Ranjit Singhs 25.000 Mann starten ihren Marsch in Richtung Lahore, um den Punjab unter seiner Führung zu vereinen.
    • 24. Dezember » Die in Kraft getretene Verfassung des Jahres VIII legitimiert die faktische Alleinherrschaft Napoleon Bonapartes als Erster Konsul. Damit ist verfassungsrechtlich das Ende der Französischen Revolution nachvollzogen. Der Machtwechsel auf das Konsulat ist bereits am 10. November erfolgt.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Koek

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Koek.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Koek.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Koek (unter)sucht.

Die Koek en enkele aanverwante families-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Kees Koek, "Koek en enkele aanverwante families", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-koek/I126.php : abgerufen 30. April 2024), "Gerrit Koek Fransz. (1764-± 1799)".