Familieboek Ort » Wilhelmina Hendrika Kemper (1858-1923)

Persönliche Daten Wilhelmina Hendrika Kemper 


Familie von Wilhelmina Hendrika Kemper

Waarschuwing Pass auf: Ehegatte (Mozes Isaac (roepnaam Maurits) Schuitenvoerder) ist 36 Jahre älter.

Sie ist verheiratet mit Mozes Isaac (roepnaam Maurits) Schuitenvoerder.

Sie haben geheiratet im Jahr 1880 in Ambarawa (Voormalig Nederlands Indië) of SemarangSalatiga, sie war 21 Jahre alt.

Mozes Isaac (roepnaam Maurits) Schuitenvoerder ,geboren 27/01/1823 te Naarden, trouwde in 1880 te Ambarawa met Wilhelmina Hendrika Kemper, geboren 30/03/1858 om 15.00 uur te Amsterdam, Kazerne Lauriergracht 201. Het verschil in leeftijd was toen 35 jaar! Uit dit huwelijk werden drie kinderen geboren. Twee zonen ( Simon, geboren in 1883 overleed 1,5 jaar oud) en een dochter Johanna Wilhelmina (roepnaam Jo) geboren 11/05 1885 te Haarlem.. Hij erkende als natuurlijk kind de oudste Hendrik Johan Kornelis Het kind werd geboren te Ambarawa uit Wilhelmina Hendrika Kemper, bij de geboorte 20 jaar zonder beroep . Erkenning natuurlijk kind : "Heden zaterdag den elfden september 1880, verschenen voor mij Dirk Pieter Erdbrink, notaris te Salatiga, in tegenwoordigheid van de na te noemen mij bekende getuigen : Mozes Isaac Schuitenvoerder, koopman wonende te Salatiga en mij notaris bekend. Die verklaarde als zijnen natuurlijken zoon te erkennen, het kind hetwelk in het register tot inschrijving der acten van geboorte gehouden te Ambarawa (residentie Semarang) is ingeschreven, als op den 22/07/1878 te Ambarawa geboren uit Wilhelmina Hendrika Kemper, zonder beroep wonende te Ambarawa en aan het welk de voornamen Hendrik Johan Kornelis (roepnaam Hein), zijn gegeven, bij welke acte abusievelijk is vermeld, dat voornoemde Wilhelmina Henderika Kemper, / ten regte genaamd Wilhelmina Henderika Kemper / komparante echtgenoote was, aangezien hij destijds nog niet met haar was gehuwd. - Waarop mede is gecompareerd, in bijzijn der na te noemen getuigen : Wilhelmina Henderika Kemper, zonder beroep, wonende te Salatiga, echtgenote van den eersten komparant, mij notaris bekend, welkekomparante verklaarde in de bovenstaande erkenning toe te stemmen, waarvan acte. Gepasseerd te Salatiga ten mijnen kantore, op datum voorschreven in tegenwoordigheid van Obet Aminadab Modolie, venduschrijver en Hendrik Klemmers, venduafslager, beiden te Salatiga woonachtig, als getuigen, die deze acte onmiddellijk nagedane voorlezing met de vrouw komparante en mij notaris hebben getekend, verklarende de man komparant zijn naam niet te kunnen teekenen, als zulks niet geleerd hebbende. - Verleden zonder renvooijen, doorhalingen en bijvoegingen, is geteekend, W.H.Schuitenvoerder, O.A.Modolie, H.Klemmers, D.P.Erdbrink.
De minuut dezer is geschreven op een zegel van een halven gulden.

Uittreksel uit het Register ter inschrijving der acten van geboorte gehouden te Salatiga in het jaar 1880. Heden 16/10/1880, verscheen voor mij Henri Jacques van Swieten, gewoon ambtenaar van den burgerlijken stand te Salatiga Wilhelmina Hendrika Kemper, oud twee en twintig jaren, thans echtgenote van Mozes Isaac Schuitenvoerder, vroeger zonder beroep wonende te Ambarawa, die mij heeft verklaard, dat zij over het hare erkende kind het welk in het register tot inschrijving der acten van geboorte gehouden te Ambarawa, Residentie Semarang is ingeschreven als op den twee en twintigsten July 1878 te Ambarawa uit haar geboren en aan welk kind zijn gegeven de voornamen Hendrik Johan Kornelis, zijnde bij genoemde acte abusievelijk vermeld dat komparante echtgenote van Mozes Isaac Schuitenvoerder was, waarmede zij destijds nog niet was gehuwd. Deze verklaring zijn geschiedt in tegenwoordigheid van Johannes Evert Gimberg van beroep Algemeen Ontvanger, wonende te Salatiga en Henri Adrien Louis Robert, oud dertig jaren, zonder beroep wonende te Salatiga, van welke verklaring deze acte is opgemaakt en na voorlezing onderteekend.

Van Wege en in naam des Konings ! De Gouverneur-Generaal van Nederlandsch-Indië,
Allen, die deze zullen zien of hooren lezen Salut! doet te weten: dat hij, op het verzoek van Mozes Isaac Schuitenvoerder en Wilhelmina Hendrika Kemper, echte lieden, wonende te Salatiga, Residentie Semarang, strekkende tot bekoming van brieven van wettiging voor hunnen zoon Hendrik Johan Kornelis vóór de voltrekking van hun huwelijk geboren en die zij verzuimd hebben bij die gelegenheid te erkennen en te wettigen: En na ingewonnen advies van het Hoog-Geregtshof van Nederlandsch-Indië; heeft goedgevonden en verstaan: Uit krachte van artikel 274 van het Burgerlijk Wetboek, dit verzoek in te willigen en mitsdien het genoemde
kind, hetwelk op den twee en twintigsten July des jaars 1878 te Ambarawa, Residentie Semarang geboren en onder de voornamen Hendrik Johan Kornelis in de registers van den Burgerlijken stand te Ambarawa als natuurlijk kind van Mozes Isaac Schuitenvoerder en Wilhelmina Hendrika Kemper ingeschreven en voorts bij authentieke acte van den elfden September 1880 nummer drie van den notaris te Salatiga door de verzoekers erkend is, te wettigen en daartoe te verleenen deze brieven van wettiging, met den gevolge, dat het genoemde kind dezelfde regten geniet als of het sedert het huwelijk ware geboren; weshalve het genoemde kind in allen opzigte zal worden erkend en beschouwd als een wettige zoon van Mozes Isaac Schuitenvoerder en Wilhelmina Hendrika Kemper en genieten al de regten en voorregten, aan den staat van wettigen kinderen verbonden.
Met last op den bevoegden ambtenaar van den burgerlijken stand, aan wien deze brieven door de belanghebbenden zullen worden vertoond, om dezelve in de loopende huwelijksregisters in te schrijven, alsmede om daarvan melding te maken op den kant van de geboorte-acte van het kind; Gelastende en bevelende dienvolgens al degenen, welke het zoude kunnen aangaan, den voornoemden zoon van de verzoekers het gevolg dezer opene brieven van wettiging gerust en vredelijk te doen en te laten genieten zonder eenigen hinder of moeijenissen ter contrarie.
Gegeven te Buitenzorg, den negenden November 1800 tachtig.
De Gouverneur-Generaal van Nederlandsch-Indië, (w.g.) van Lansberge
Ter Ordonnancie van denzelven : De Algemeene Secretaris, (w.g.) Pannekoek

Kind(er):



Notizen bei Wilhelmina Hendrika Kemper

Wilhelmina Hendrika Kemper was van beroep modiste. Nederlands Hervormd. Is op jeugdige leeftijd uit Haarlem naar Voormalig Nederlands Indië vertrokken. Het is kenmerkend dat zij in de Kazerne Lauriersgracht te Amsterdam op 30/03/1858 is geboren, haar vader was militair rang sergeant van de Nederlandse Landmacht, en in die tijd woonde het gezin op de kazerne!

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Wilhelmina Hendrika Kemper?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Wilhelmina Hendrika Kemper

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Abbildung(en) Wilhelmina Hendrika Kemper

Vorfahren (und Nachkommen) von Wilhelmina Hendrika Kemper


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Rijksarchief Haarlem
  2. Rijksarchief Arnhem.

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 30. März 1858 war um die 16,0 °C. Der Winddruck war 7.5 kgf/m2 und kam überwiegend aus Westen. Der Luftdruck war 76 cm. Die relative Luftfeuchtigkeit war 45%. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Von 1. Juli 1856 bis 18. März 1858 regierte in den Niederlanden das Kabinett Van der Brugghen mit Mr. J.L.L. van der Brugghen (protestant) als ersten Minister.
  • Von 18. März 1858 bis 23. Februar 1860 regierte in den Niederlanden die Regierung Rochussen - Van Bosse mit als erste Minister J.J. Rochussen (conservatief-liberaal) und Mr. P.P. van Bosse (liberaal).
  • Im Jahr 1858: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 3,3 Millionen Einwohner.
    • 3. Juni » Francis Thomas Gregory besteigt in Westaustralien als erster Europäer den größten Monolithen der Erde. Gregory benennt den Berg kurze Zeit danach mit Mount Augustus, wobei er seinen Bruder Augustus Gregory zum Namenspaten nimmt.
    • 2. August » Das britische Kolonialministerium proklamiert die Kolonie British Columbia.
    • 10. September » George Mary Searle entdeckt den Asteroiden Pandora.
    • 21. Oktober » Am Théâtre des Bouffes-Parisiens in Paris erfolgt die Uraufführung der Operette Orpheus in der Unterwelt von Jacques Offenbach. Offenbachs erstes abendfüllendes Werk mit einem Libretto von Hector Crémieux wird ein sensationeller Erfolg.
    • 5. Dezember » Das Münchner Marionettentheater gibt seine erste Vorstellung. Es gilt als älteste stationäre Bühne für Marionetten im deutschsprachigen Gebiet.
    • 15. Dezember » Bei der Uraufführung der komischen Oper Der Barbier von Bagdad von Peter Cornelius am Weimarer Hoftheater kommt es zu einem Eklat, als Gegner des am Dirigentenpult stehenden Franz Liszt die Aufführung stören. Liszt beendet daraufhin seine Tätigkeit als Dirigent in Weimar.
  • Die Temperatur am 7. September 1923 lag zwischen 8,2 °C und 17,0 °C und war durchschnittlich 13,1 °C. Es gab 2,6 mm Niederschlag. Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 3 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus West-Süd-West. Quelle: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 19. September 1922 bis 4. August 1925 regierte in den Niederlanden das Kabinett Ruys de Beerenbrouck II mit Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1923: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 7,1 Millionen Einwohner.
    • 18. April » Das Heimatstadion der New York Yankees, das Yankee Stadium, wird feierlich eröffnet. Dabei gewinnen die Yankees gegen die Boston Red Sox mit 4:1.
    • 15. September » Mit Verhängung des Kriegsrechts eröffnet die Regierung des Bundesstaats Oklahoma den Kampf gegen den Geheimbund Ku-Klux-Klan.
    • 17. November » Am Theater an der Wien in Wien wird die Operette Die Perlen der Cleopatra von Oscar Straus nach einem Libretto von Julius Brammer und Alfred Grünwald uraufgeführt. Fritzi Massary, Richard Tauber und Max Pallenberg spielen die Hauptrollen.
    • 1. Dezember » Die Gleno-Talsperre im Valle di Scalve in Bergamo, Italien bricht. Bei der Katastrophe sterben bis zu 600 Menschen.
    • 8. Dezember » Die Uraufführung von Bertolt Brechts Stück Baal am Leipziger Alten Theater löst einen Skandal aus. Das Drama wird auf Drängen des Oberbürgermeisters abgesetzt.
    • 22. Dezember » Am Metropol-Theater in Berlin findet die Uraufführung der Operette Marietta von Walter Kollo statt.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Kemper

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Kemper.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Kemper.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Kemper (unter)sucht.

Die Familieboek Ort-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Roger Ort, "Familieboek Ort", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/familieboek-ort/I124.php : abgerufen 30. Mai 2024), "Wilhelmina Hendrika Kemper (1858-1923)".