genealogieonline

Empfehlungen

Was sagen die Benutzer von Genealogie Online über diese Webseite? Lesen Sie hier ihre Erfahrungen!

Empfehlungen 61 - 65 von 80

Genealogie Online is een bijzondere site. Nergens ben ik nog tegengekomen dat actief voor je wordt gezocht in digitale archieven en dat bij publicatie van nieuwe gegevens, je de gegevens gratis krijgt thuis gezonden. Ook de steun van andere genealogen is zeer bijzonder. Ik was op zoek naar gegevens voor een mevrouw uit Argentinië en kon voor haar maar niet de gegevens vinden die ik nodig had. Ik publiceerde een vraag in het Stamboom Forum en binnen enkele dagen begon het te lopen. Zeker vijf a zes genealogen hielpen me en binnen een paar dagen had ik zeker vijf generaties terug namen, geboortedata en geboorteplaatsen gevonden. Ik heb ook op andere site wel vragen gesteld, maar nergens kreeg ik zo snel en overweldigend veel hulp.

Ook het gegeven dat de site gratis is maakt hem zeer aan te bevelen.

Foto des Autors  Roel Hodes ist Autor von Stamboom HodesSedert 2006 ben ik lid bij Genealogie Online en ik kan u verzekeren dit is een goeie club met allemaal liefhebbers van genealogie en aanverwante hobby's. De eerste tijd was ik, moet ik toegeven toch wel huiverig om zomaar mijn genealogie uit handen te geven (er zijn er zat die er slechte bedoelingen mee hebben of er hun zak mee willen vullen) nu kijk ik daar heel anders tegenaan en hoopt dat de club zoals die nu is ook zo blijft en dat ie niet wordt overgenomen door bedrijven die daar handel in doen. Bob Coret is een man die weet waar die over praat,dat zie je aan hem en dat voel je,die bevlogenheid en dat vuur in zijn ogen dat raakt je diep van binnen en dat geeft mij ook weer moed om door te gaan en Genealogie Online te promoten waar ik maar kan. En ik kan u vertellen dat ik zonder Genealogie Online nooit zover had gekomen, vandaag ruim 131.000 personen in mijn archief met ruim 2.900 afbeeldingen en 25.000 unieke familienamen,nog te doen uit nagelaten erfenissen zo'n 125 kilo materiaal,tot 2020 heb ik mijn handen vol,klaar krijgen doe je dit nooit. Mijn hartewens is,om ouderen die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt om die te helpen hun stamboom samen te stellen en alles "om niet" ik wil daar komende zomer mee beginnen en hoopt dat Bob dit ook een beetje zou kunnen sturen.

Bob Coret (Genealogie Online) je bent een kanjer.Hoewel ik zelf in Canada woon, is het overgrote deel van mijn familie nog steeds in Nederland. Ik heb een eigen genealogische web pagina maar ik vind het belangrijk dat mijn gegevens open staan voor het Nederlandse publiek dat geïnteresseerd is in de genealogie. Genealogie Online is daarvoor uitermate geschikt. Door Genealogie Online heb ik ook weer nieuwe gegevens gevonden en ben ik in contact gekomen met mensen die aan hetzelfde onderzoek bezig waren als ik. Genealogie Online is een belangrijk onderdeel van het genealogisch onderzoek in Nederland.

Foto des Autors  Peter Lowensteyn ist Autor von unter anderem Stamboom LowensteynAls amateurgenealoog denk je bij de start van deze hobby niet direct aan publicatie. Persoonlijke nieuwsgierigheid was de eerste drijfveer. Al zoekend op het web kwam ik op de site van Genealogie Online terecht, nadat ik zelf al getracht had een website bij mijn eigen provider te maken. Daar stuitte ik op de beperking tot 30Mb, wat niet veel is, als een kwartierstaat zich uitbreidt en er ook foto’s en grafische parentelen en kwartierstaten geplaatst moeten worden.

Genealogie Online bood me de mogelijkheid om vrijwel onbeperkt mijn resultaten in beeld te brengen en van foto’s en documenten te voorzien. En dat alles in een heldere structuur en lay out. Overzichten in pdf-formaat kunnen simpel worden uitgedraaid en vormen een mooie aanvulling op wat een genealogieprogramma als Aldfaer te bieden heeft.

Belangrijker: er was ook materiaal te vinden dat een aanvulling op mijn eigen gegevens vormde. Met enige regelmaat word je gewezen op mogelijke overeenkomsten van eigen gegevens met die uit andere stambomen. Ook zijn er allerlei nuttige tips en wetenswaardigheden te vinden die de amateurgenealoog uitstekend van pas komen. Tot en met de juiste overlijdensdata van oudooms en -tantes via de bidprentjesverzamelingen op de site. Nog verrassender: er kwamen via Genalogie Online reacties binnen van neven, achterneven en achter-achter-achter-enz.- neven en nichten van wie ik nooit gehoord had. Die contacten leidden weer tot nieuwe tips en gegevens. In Google stuit ik bij mijn zoektochten geregeld op gegevens uit mijn eigen publicatie op Genealogie Online. Dat plaatst je hobby opeens in een veel ruimer kader en dat is alleen maar plezierig.

Als op familiebijeenkomsten de afstamming eens ter sprake komt, is het gemakkelijk als de resultaten inclusief een deel van de bronnen bij de hand zijn.Heeft voor mij de hobby genealogie leuker en vooral ook interessanter gemaakt. De stamboom van Drion, Streng en De Haas staan er op en zijn mede dankzij genealogie online verder vervolmaakt. Al diverse malen heb ik reacties gehad van aanverwante families en ook aanvullingen en correcties. Meerdere malen is mij hulp geboden bij het zoeken naar een bepaalde persoon. Ook zijn er contacten ontstaan met verre verwanten die in het buitenland verblijven. Ook zij zijn blij met Genealogie Online, want zo zijn wij aan elkaar gekomen. Genealogie Online vervult een perfecte functie.

Foto des Autors  Frank Drion ist Autor von unter anderem Stamboom Drion

Testen Sie diesen Service unverbindlich

über 6000 Genealogen
sind bereits dabei!


Melden Sie sich für den monatlichen Newsletter, damit Sie nichts verpassen!