Genealogische gegevens delen met de wetenschap

Het delen van genealogische gegevens op Internet biedt stamboom­onderzoekers veel voordelen, zoals ontact met andere stamboomonderzoekers, aanvullende informatie, correcties, aanknopingspunten in andere stambomen en suggestie voor scans van akten bij archieven. Maar de genealogische gegevens zijn ook van grote waarde voor wetenschappelijk onderzoek. Om de wetenschap een helpende hand te bieden is het "genealogie voor wetenschap" programma opgezet!

Wilt u de wetenschap helpen?

Mag de wetenschap uw GEDCOM(s) onder voorwaarden gebruiken?

Genealogie Online kan de aangeleverde GEDCOM bestanden niet zo maar aan derde partijen verstrekken om de simpele reden dat het niet de GEDCOM bestanden van Genealogie Online zijn! Maar Genealogie Online kan wel faciliteren door:

Hoe kan ik mijn GEDCOM(s) delen met de wetenschap?

Als u de wetenschap wilt helpen door het 'doneren' van uw gegevens dan kunt u dit simpelweg aangeven door op de groene Ja knop te klikken. U kunt op ieder moment uw toestemming weer intrekken. U kunt ook aangeven of uw naam en e-mail adres gedeeld mag worden met de wetenschappelijke partijen.

De wetenschappelijke partijen waarmee afspraken zijn gemaakt kunnen, wanneer het hen uitkomt, de GEDCOM bestanden downloaden van hen die hiertoe hebben ingestemd. Naast het geven van toestemming hoeft u voor het delen dus verder niets te doen.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

De wetenschappelijke partijen die gebruik willen maken van de GEDCOM bestanden van Genealogie Online gebruikers zijn gebonden aan de volgende regels:

Om welke wetenschappelijke partijen gaat het?

De volgende partijen hebben een verzoek ingediend en zijn na overleg (waarbij afspraken formeel zijn vastgelegd) toegelaten tot het "genealogie voor wetenschap" programma:

Wilt u de wetenschap helpen?