genealogieonline

West-Europese adel » Cornelis Ariens Salij

Persoonlijke gegevens Cornelis Ariens Salij Mannelijk


Aanknopingspunten in andere publicaties

Aanknopingspunten tussen stambomenDeze persoon komt ook voor in de publicatie:

Voorouders (en nakomelingen) van Cornelis Ariens Salij


Arien Ariens
????-
Geertje Salij
????-
  
Stamboom
Arien Salij
1592-1666
 
Stamboom
Cornelis Ariens Salij
1620-1670
x
Neeltje Cornelisse
????-
Stamboom
Isack Cornelisz. Salij Grootendorst
1644-1706
Tree


Gezin van Cornelis Ariens Salij

Hij is getrouwd met Neeltje Cornelisse.

buitenechtelijk

Kind(eren):

  1. Isack Cornelisz. Salij Grootendorst  1644-1706 Tree


Notities bij Cornelis Ariens Salij

Wellicht had Cornelis ca.1640 een buitenechtelijke relatie met ene Neeltje Cornelisdr., hetgeen resulteerde in de geboorte van een natuurlijke zoon, die de naam Isack meekreeg.
Het schijnt dat deze goede kontakten heeft met zijn vader en dat die op zijn beurt relaties onderhield met Neeltgen en haar gezin. Neeltje, (met Lijntje en Cornelis Weda, kinderen uit haar eerste huwelijk) en Jacob Spaen stierven in 1665 te Strijen aan de pest en Cornelis (Salij) uit Heerjansdam was een van de personen die zorgde voor de afwikkeling van de boedel. Zo tekende hij een akkoord tot betaling van de schoonmakers, die het huis door "siecte van pestilentie" geinfekteerde gezin na hun overlijden grondig schoongemaakt wordt.

Een akte van d.d. 3.5.1664 geeft een belangrijke kijk in het gezin Salij.
Cornelis wonende te Heerjansdam eerst weduwnaar van de te Heerjansdam gestorven Grietgen Jacobsdr., verklaart dat hij enige jaren voordien met Arijen Bastiaensz. wonende buiten Dordrecht in kwaliteit als oom en bloedvoogd van de twee nagelaten kinderen uit het huwelijk met Grietgen met consent van de schout als Oppervoogd tot uitkoop van de kinderen was gekomen maar dat niet schriftelijk was vastgelegd. Salij zal in het bezit van de boedelblijven en de twee weeskinderen naar behoren opvoeden
etc. en bij meerderjarigheid of eerder huwelijk 35 car.gld uitkeren.
Na getuigenissen van Cornelis Cornelisz.Pachter en Leendert Jaspers Wagemaker, inwoners van Heerjansdam, die verklaren goede kennissen te hebben van deze vroegere overeengekomen uitkoop.
Tevens komt Salij nu tot uitkoop van zijn kinderen uit het tweede huwelijk met wijlen Neeltgen Ariensdr., waarbij Pleun Pieters Goetbloet als oom en bloedvoogd en de schout van Heerjansdam als oppervoogd der weeskinderen optreden. Diversen akten uit 1666 spreken van Cornelis Ariens Salij, wonende in Heerjansdam als een der gewesen voogden over de weeskinderen van Joost Gerritse, weduwnaar van Bastiaentgen Ariens, die beiden onder Barendrecht waren overleden.
Een ander medevoogden is al eerder genoemde Pleun Pieters Goetbloet, kennelijk een zwager van Salij.

Een akte, d.d. 5.5.1667 maakt melding van het huis van Cornelis Arijensz.Salij als beleding van een huis binnen en buitendijks erf "aan de Swindrechtsendijck te Heerjansdam", zoon van Arie Ariensz SALIJ (zie 9544).

Ondertrouwd (1) op 26-07-1643 te Heerjansdam, gehuwd te Barendrecht met Grietje JACOBSDR, overleden circa 1653 te Heerjansdam.

Tijdbalk Cornelis Ariens Salij

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Gebruikte symbolen: grootouders grootoudersouders oudersbroers-zussen broers/zussenkinderen kinderen
Sleep de tijdbalk om terug of verder in de tijd te gaan (of gebruik de l en r toetsen). Klik op de namen voor meer informatie.

Over de familienaam Salij

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Salij.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Salij.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Salij (onder)zoekt.

    ?


De publicatie West-Europese adel is samengesteld door (neem contact op).