genealogieonline

West-Europese adel » Frederik III (Barbarossa) (Frederik III (Barbarossa)) van Hohenstaufen Hertog van Zwaben

Persoonlijke gegevens Frederik III (Barbarossa) (Frederik III (Barbarossa)) van Hohenstaufen Hertog van Zwaben 


Gezin van Frederik III (Barbarossa) (Frederik III (Barbarossa)) van Hohenstaufen Hertog van Zwaben

Hij is getrouwd met Beatrix van Bourgondië-Comté op 16 juni 1156 te Würzburg, Unterfranken, Beieren, hij was toen 34 jaar oud.

Kind(eren):

  1. Otto van Hohenstaufen Paltsgraaf van Bourgond  ????-1200 
  2. Beatrix van Hohenstaufen  1156-???? 
  3. Koenraad II van Hohenstaufen Hertog van Zwaben  1165-1196
  4. Hendrik Vi van Hohenstaufen Koning van Duitsland  1165-1197 
  5. Philips van Hohenstaufen Hertog van Zwaben  1176-1208 


Notities bij Frederik III (Barbarossa) (Frederik III (Barbarossa)) van Hohenstaufen Hertog van Zwaben

Hij volgt zijn vader op als hertog van Zwaben (1147-1152). Hij neemt, onder leiding van zijn oom Konraad III, deel aan de Tweede Kruistocht (1147-1148). Na diens dood gekozen tot Duits koning (als Frederik I, Frankfort 4 mrt 1152) en gekroond te Aken op 9 mrt 1152. Hij wordt door paus Hadrianus IV tot keizer gekroond (Rome 18 juni 1155) en doet de Duitse suzereiniteit erkennen door Denemarken (Merseburg, Pinksteren 1152), Polen (Maagdenburg 1157) en het tot koninkrijk verheven Bohemen (1158). Gekroond tot koning van de Langobarden (Monza 15 sep 1158). Hij laat het gebeente van Karel de Grote opgraven en hem, met instemming van paus Paschalis III, door de aartsbisschop van Keulen heilig verklaren (Aken 30 juli 1165). Gekroond tot koning van Bourgondië (Arles 30 juli 1178). Hij onderneemt de Derde Kruistocht (mei 1189), doch is verdronken in de Salef (Cilicië, 10 juni 1190).
Na het verdrinken van Frederik I Barbarossa waren zijn hart en ingewanden direct begraven in Tarsus en balsemde men zo goed en kwaad als het ging het overige van het stoffelijk overschot.
Na aankomst in Antiochië (21 juni) bleek de balseming niet afdoende te zijn, zodat men er toe overging het vlees van het gebeente te scheiden en in de St. Peter kathedraal te begraven; de beenderen nam men mee toen in de hefst het leger weer optrok, in de hoop ze na inname van Jeruzalem in de Heilige Grafkerk aldaar te kunnen bijzetten, of anders mee terug te nemen naar het vaderland om te begraven in Spiers.
Men bereikte het beoogde doel echter niet; of de beenderen van Frederik in Tyrus (=Sur) zijn bijgezet, of dat zij verloren zijn gegaan in het zand voor Akko, staat niet vast.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Frederik III (Barbarossa) (Frederik III (Barbarossa)) van Hohenstaufen Hertog van Zwaben?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Frederik III (Barbarossa) (Frederik III (Barbarossa)) van Hohenstaufen Hertog van Zwaben

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Gebruikte symbolen: grootouders grootoudersouders oudersbroers-zussen broers/zussenkinderen kinderen
Sleep de tijdbalk om terug of verder in de tijd te gaan (of gebruik de l en r toetsen). Klik op de namen voor meer informatie.

Over de familienaam Van Hohenstaufen Hertog van Zwaben


    

De publicatie West-Europese adel is samengesteld door (neem contact op).