genealogieonline

Voorouders in het Eemland, Stichting Groenegraf.nl » Ferdinand Frederik de Boois

Persoonlijke gegevens Ferdinand Frederik de Boois Mannelijk


Voorouders (en nakomelingen) van Ferdinand Frederik de Boois


    
Stamboom
Ferdinand Frederik de Boois
1874-1948
x
1902
Hendrika Gerdiena ter Weer
± 1877-1944
Stamboom
Grietje de Boois
????-


Gezin van Ferdinand Frederik de Boois

Hij is getrouwd met Hendrika Gerdiena ter Weer op 20 maart 1902 te Hengelo, hij was toen 27 jaar oud.

Ook Henrieka Gerdiena ter Weer.

Kind(eren):

  1. Grietje de Boois  ????-


Notities bij Ferdinand Frederik de Boois

Op 1 januari 1905 trad dhr. F.F. de Boois in dienst als gemeentearchitect in Baarn, ter vervulling van de vacature S. Hofs. Dhr. De Boois werd geboren op 7 oktober 1874 in Den Helder. Zijn opleiding genoot hij aan de Ambachtsschool te Groningen, waarna hij tijdelijk opzichter werd bij de Provinciale Waterstaat en uitvoerder van brug- en sluiswerken te Groningen. Vervolgens werd hij opzichter bij een particulier architect in Hengelo. In 1900 behaalde hij het diploma Bouwkundig Opzichter en werd als tekenaar werkzaam gesteld bij de Utrechtsche Waterleiding Maatschappij voor het maken van tekeningen voor de tentoonstelling te Parijs. Deze werden met de gouden medaille bekroond. Bij dezelfde maatschappij fungeerde hij als opzichter bij den aanleg eener prise-d'eau te Hilversum. Daarna werd dhr. De Boois opzichter bij de gemeente Hilversum voor de uitbreiding der eerste bevloeiingsvelden en pompmachine ten behoeve van de riolering achter de gasfabriek aldaar.
In 1905 werd dhr. De Boois benoemd tot gemeentearchitect van Baarn en directeur der Nuts-Amachts-Teekenschool. In Baarn heeft Dhr. De Boois zijn rijke gaven ten volle kunnen ontplooien. Enkele gebouwen van zijn hand zijn: "De Oorsprong" (school M.U.L.O.), "Erica" of "Middenbosch" (de verbouwing), de gebouwen van de gemeente-reiniging, Nutsgebouw, de school van "Middenbosch", 't monumentale gemeentehuis, Lenteleven, het oude politiebureau op de Stationsweg, woningbouw Heuveloord, middenstandswoningen aan de Acacialaan, Slachthuis, Koelhuis met dienstwoningen, woning directeur gasfabriek, begraafplaats met gebouwen, school aan de Dalweg, School met den Bijbel in Lage Vuursche, Badhuis aan de Acacialaan, rioleringswerken, verbouwingen aan de openbare scholen, verbouwing Gasfabriek enz. Een schitterende staat van dienst!

Tijdbalk Ferdinand Frederik de Boois

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Gebruikte symbolen: grootouders grootoudersouders oudersbroers-zussen broers/zussenkinderen kinderen
Sleep de tijdbalk om terug of verder in de tijd te gaan (of gebruik de l en r toetsen). Klik op de namen voor meer informatie.

Over de familienaam De Boois

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam De Boois.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over De Boois.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam De Boois (onder)zoekt.

Historische context (op basis van trouwdag 20 maart 1902)


    ?