genealogieonline

Van Lerberghe genealogy » Marie Augustine Jeanne t' KINT (1804-????)

Persoonlijke gegevens Marie Augustine Jeanne t' KINT 


Gezin van Marie Augustine Jeanne t' KINT

Zij is getrouwd met Auguste t' SERSTEVENS op 2 oktober 1830 te Bruxelles, 21004, Région Bruxelles-Capitale, Belgique, , zij was toen 26 jaar oud.

Kind(eren):

 1. Jean Baptiste t' SERSTEVENS  1831-1910

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Marie Augustine Jeanne t' KINT?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Over de familienaam T' KINT

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam T' KINT.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over T' KINT.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam T' KINT (onder)zoekt.

Historische context


 • De temperatuur op 28 augustus 1804 lag rond de 16,0 °C. De wind kwam overheersend uit het west-noord-westen. Typering van het weer: zeer betrokken. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1804: Bron: Wikipedia
  • 1 januari » Einde van de Franse overheersing in Haïti. Haïti wordt de eerste zwarte republiek en het tweede onafhankelijke land in Noord-Amerika na de Verenigde Staten.
  • 18 mei » Napoleon Bonaparte wordt bij senaatsbesluit uitgeroepen tot keizer.
  • 11 juli » In een duel doodt de Amerikaanse vicepresident Aaron Burr de minister van Financiën, Alexander Hamilton.
  • 1 september » De planetoïde Juno wordt ontdekt door de Duitse astronoom Karl Ludwig Harding.
  • 23 november » Tijdens het verblijf van paus Pius VII in Lyon, onderweg naar de kroning van Napoleon in Parijs, sterft zijn reisgenoot kardinaal Stefano Borgia.
  • 2 december » In de Notre-Dame van Parijs wordt Napoleon Bonaparte tot keizer gekroond. Hij is de eerste Franse keizer in duizend jaar.


Bron: Wikipedia
    

De publicatie Van Lerberghe genealogy is samengesteld door (neem contact op).