genealogieonline

Van Lerberghe genealogy » Isabou VERBEKE (????-1802)

Persoonlijke gegevens Isabou VERBEKE 


Gezin van Isabou VERBEKE

Zij is getrouwd met Pierre VANDENBILCKE

Kind(eren):

 1. Henri Joseph VANDENBILCKE  ± 1775-????

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Isabou VERBEKE?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Over de familienaam VERBEKE

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam VERBEKE.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over VERBEKE.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam VERBEKE (onder)zoekt.

Historische context


 • De temperatuur op 29 mei 1802 lag rond de 17,0 °C. De wind kwam overheersend uit het oosten. Typering van het weer: betrokken regen donder bliksem. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1802: Bron: Wikipedia
  • 25 maart » Sluiting van de Vrede van Amiens tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.
  • 27 maart » De Vrede van Amiens maakt een einde aan de oorlog tussen Groot-Brittannië en de Franse republiek die begonnen was met de Franse oorlogsverklaring van 1793.
  • 9 augustus » Paus Pius VII creëert één nieuwe kardinaal.


Bron: Wikipedia
    

De publicatie Van Lerberghe genealogy is samengesteld door (neem contact op).