De temperatuur op 13 december 1906 lag tussen 0,4 °C en 6,0 °C en was gemiddeld 3,7 °C. Er was 3,1 mm neerslag. Er was 4,2 uur zonneschijn (54%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
18 februari » Oprichting van het Belgisch olympisch comité. In 1978 hernoemd tot Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité.
7 april » Kurt Wegener en Alfred Wegener landen na met een luchtballon 52 uur in de lucht gebleven te zijn; een record.
7 april » Uitbarsting van de Vesuvius.
19 mei » De 19,7km lange Simplon-tunnel tussen Zwitserland en Italië wordt feestelijk geopend.
13 juni » Oprichting van de Poolse voetbalclub Cracovia Kraków.
18 juni » Oprichting van de Paraguayaanse voetbalbond onder de naam Liga Paraguaya de Fútbol.
Trouwdag 27 april 1932
De temperatuur op 27 april 1932 lag tussen 5,0 °C en 13,6 °C en was gemiddeld 8,1 °C. Er was 2,7 mm neerslag gedurende 1,5 uur. Er was 7,8 uur zonneschijn (53%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
27 februari » James Chadwick verifieert experimenteel het bestaan van het neutron, dat hij al eerder vermoedde.
29 mei » Oprichting van de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters.
5 juli » Antonio de Oliveira Salazar wordt minister-president van Portugal.
11 juli » Muhammad Ali Bey al-Abid wordt president van Syrië.
2 augustus » Het positron, het antideeltje van het elektron, wordt ontdekt door Carl Anderson.
20 september » De naam Zuiderzee wordt officieel gewijzigd in IJsselmeer.
Dag van overlijden 2 juni 1995
De temperatuur op 2 juni 1995 lag tussen 6,9 °C en 17,2 °C en was gemiddeld 12,6 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 5,2 uur zonneschijn (32%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
19 maart » De grootste Finse oppositiepartij, de Sociaaldemocratische Partij, wint de verkiezingen met 63 van de 200 zetels in het parlement.
9 mei » Een brand in de stad Char-e-Sharif in de Indiase deelstaat Kashmir verwoest zeker zeshonderd huizen. De brand breekt uit tijdens gevechten tussen separatistische moslim-rebellen en regeringstroepen.
25 mei » Gastland Zuid-Afrika opent het derde officiële wereldkampioenschap rugby door titelverdediger Australië met 27-18 te verslaan.
5 juni » Uit vrees voor het ebolavirus ontbreekt de opgeroepen doelman Bruce Grobbelaar bij de interland van zijn vaderland Zimbabwe tegen Zaïre (5-0) in Kinshasa, kort nadat in de stad Kirwit dodelijke slachtoffers vielen door dat virus.
29 juni » In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel stort de Sampoong Department Store (warenhuis) in. Daarbij komen 501 mensen om het leven.
2 december » Lancering van SOHO, het eerste zonne-observatorium in de ruimte, buiten de storende aardse dampkring.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Hanse, "Test Peter Hanse *", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/test-peter-hanse/I3292373.php : benaderd 15 januari 2025), "Anna van der Sluis (1906-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.