De temperatuur op 19 maart 1879 lag rond de 14,0 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 49%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
22 januari » De Zoeloes verslaan de Britten in de Slag bij Isandlwana.
3 februari » Joseph Swan demonstreert de eerste gloeilamp met een gloeidraad van koolstof.
14 maart » Albert Einstein, Duits theoretisch fysicus († 1955)
19 april » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC St. Gallen.
15 september » In Haarlem wordt de eerste voetbalclub van Nederland opgericht, door de 14-jarige Pim Mulier. Hij noemt de club HFC, de Haarlemsche Football Club.
21 oktober » Eerste demonstratie van de gloeilamp door Thomas Edison.
De temperatuur op 29 juni 1912 lag tussen 10,7 °C en 16,2 °C en was gemiddeld 14,3 °C. Er was 8,2 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
17 januari » De Brit Robert Falcon Scott bereikt de Zuidpool, meer dan een maand na zijn rivaal Roald Amundsen.
12 februari » Er komt een eind aan de Mantsjoe Qing-dynastie met de abdicatie van de 12-jarige keizer van China Pu-Yi.
28 februari » Boven de Amerikaanse staat Missouri maakt Albert Berry de eerste parachutesprong uit een vliegtuig
5 mei » De Pravda verschijnt voor het eerst als bolsjewistisch partijblad.
4 augustus » De 53-jarige Noorse schrijver Knut Hamsun voltooit zijn romantrilogie De Zwerver.
15 augustus » Open brief van Jules Destrée aan Belgisch koning Albert I met de legendarische woorden: "Er zijn geen Belgen, Sire."
De temperatuur op 23 oktober 1924 lag tussen 1,1 °C en 10,5 °C en was gemiddeld 6,1 °C. Er was 9,3 uur zonneschijn (91%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
7 januari » Oprichting van de Féderation Internationale de Hockey (FIH), oftewel de overkoepelende wereldhockeybond, op initiatief van de Fransman Paul Léautey.
24 januari » Sint-Petersburg wordt hernoemd tot Leningrad.
24 februari » Johnny Weissmuller doet de 100 meter zwemmen in 57 2/5 seconden en vestigt daarmee een wereldrecord.
16 april » De eerste radio-uitzending via de draadomroep. De Matthäus Passion wordt uitgezonden.
1 oktober » De Eerste vlucht KLM naar Nederlands-Indië vertrekt van Schiphol voor de eerste intercontinentale commerciële vlucht naar Batavia.
24 november » De H-NACC arriveert in Batavia; de eerste intercontinentale commerciële vlucht is een feit.
1910 » Chulalongkorn (Rama V) (57), koning van Thailand
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.