genealogieonline

Terri Brown family tree » Peter Hansen (Peter Hansen) Moldt 5gN (1782-????)

Persoonlijke gegevens Peter Hansen (Peter Hansen) Moldt 5gN 


Voorouders (en nakomelingen) van Peter Hansen Moldt 5gN


Gezin van Peter Hansen (Peter Hansen) Moldt 5gN

Hij is getrouwd met Anna Eleonora Petersdatter jepsen.

op 2 juni 1810 te Svenstrup kirke svenstrup sogn sønderborg amt, hij was toen 27 jaar oud.


Kind(eren):

  1. Anna marie Petersen Moldt  1811-1866 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Peter Hansen (Peter Hansen) Moldt 5gN?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Peter Hansen (Peter Hansen) Moldt 5gN

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Moldt 5gN


Historische context


  • De temperatuur op 2 juni 1810 lag rond de 13,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-westen. Typering van het weer: betrokken. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1810: Bron: Wikipedia
    • 28 april » Keizer Napoleon Bonaparte reist vanuit Brussel via het Kanaal naar Willebroek tot in de Rupel. Hier schouwt hij de "oorlogsbodems" die in de rivier voor anker liggen. Na de schouwing reist hij over de weg verder naar Antwerpen.
    • 16 september » Grito de Dolores: Miguel Hidalgo roept op tot onafhankelijkheid voor Mexico.
    • 18 september » Eerste Junta in Chili. Alhoewel het de bedoeling was dat de Junta alleen de macht had tijdens de afwezigheid van de koning was het in feite de eerste stap naar onafhankelijkheid van Spanje, en het wordt ook om deze reden herdacht.

    

De publicatie Terri Brown family tree is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Terri L Brown Meyer, "Terri Brown family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/terri-brown-family-tree/I501154.php : benaderd 28 september 2021), "Peter Hansen (Peter Hansen) Moldt 5gN (1782-????)".