genealogieonline

Stamreeks Victoria Wilhelmina Warrens » Adriana Conelia Holm (1849-????)

Persoonlijke gegevens Adriana Conelia Holm 


Voorouders (en nakomelingen) van Adriana Conelia Holm

Asmus Holm
< 1800-> 1813
Betje Mol
< 1800-> 1813
Johannes Holm
1813-< 1862

Adriana Conelia Holm
1849-????


Notities over Adriana Conelia Holm

Later erkend.

Tijdbalk Adriana Conelia Holm

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Gebruikte symbolen: grootouders grootoudersouders oudersbroers-zussen broers/zussenkinderen kinderen
Sleep de tijdbalk om terug of verder in de tijd te gaan (of gebruik de l en r toetsen). Klik op de namen voor meer informatie.

Over de familienaam Holm

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Holm.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Holm.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Holm (onder)zoekt.

Historische context


 • De temperatuur op 23 maart 1849 lag rond de 3,0 °C. De wind kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Typering van het weer: betrokken. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • Van 21 november 1848 tot 1 november 1849 was er in Nederland het kabinet De Kempenaer - Donker Curtius met als eerste ministers Mr. J.M. de Kempenaer (conservatief-liberaal) en Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
 • Van 1 november 1849 tot 19 april 1853 was er in Nederland het kabinet Thorbecke I met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
 • In het jaar 1849: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
  • De Britse archeoloog Layard beschrijft zijn ontdekking van Kalhu in Assyrië;. Hoewel dit in werkelijkheid het Bijbelse Calah is, zegt hij de stad Nineveh gevonden te hebben. Zijn aankondiging veroorzaakt grote opschudding en een aanzienlijke groei in de belangstelling voor opgravingen in Irak.
  • Het kabinet De Kempenaer - Donker Curtius treedt af na gebrek aan overeenstemming met de meerderheid van de Tweede Kamer.
  • Groothertog Leopold moet vluchten uit Baden, waar een voorlopige revolutionaire regering het heft in handen neemt.
  • Prins van Oranje Willem III volgt zijn vader, Willem II, op als Koning der Nederlanden.

Ook geboren op 23 maart

Bron: Wikipedia    

De publicatie Stamreeks Victoria Wilhelmina Warrens is samengesteld door B. van Os (contact is niet mogelijk).