genealogieonline

Stamboom Zwart / Schuurman Alkmaar » Gerrit Jansz Dorregeest (1750-1813)

Persoonlijke gegevens Gerrit Jansz Dorregeest 


Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Voorouders (en nakomelingen) van Gerrit Jansz Dorregeest

Trijntje Ariens
± 1690-1721

Gerrit Jansz Dorregeest
1750-1813


Notities over Gerrit Jansz Dorregeest

stamboom Dorregeest

(1) Gehuwd op 3 maart 1781 in Zuid Scharwoude met Hilgond Pieters Boogaart
(2) Gehuwd op 23 september 1810 te Bergen met Grietje Bakker

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Gerrit Jansz Dorregeest?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. Doopakte

Tijdbalk Gerrit Jansz Dorregeest

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Dorregeest


Historische context • De temperatuur op 4 februari 1813 lag rond de 4,0 °C. De wind kwam overheersend uit het west-noord-westen. Typering van het weer: omtrent betrokken. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1813: Bron: Wikipedia
  • 17 januari » De Brit Humphry Davy ontdekt de lichtboog.
  • 29 april » Rubber wordt gepatenteerd.
  • 21 juni » Slag bij Vitória in Spanje. Arthur Wellesley overwint het Franse leger in Spanje.
  • 19 oktober » Napoleon lijdt in de Slag bij Leipzig een van zijn zwaarste nederlagen.
  • 13 november » De acteur Frederikus Adrianus Rosenveldt wordt door de Franse politie gearresteerd nadat hij op het toneel "Vivat Oranje!" heeft geroepen. Hij wordt in gevangenschap naar Frankrijk afgevoerd.
  • 30 november » De latere Willem I der Nederlanden zet na achttien jaar weer voet op Nederlandse bodem, op het strand van Scheveningen.


Bron: Wikipedia